---
title : Werken met Gitlab en GitHub
draft: false
weight: 19
---

Zoals eerder vermeld, bieden diensten als BitBucket, GitHub en Gitlab tal van diensten aan die opgebouwd zijn rond de repositories.

Daar werd een interessante extra functie gemaakt, die samenwerken ook mogelijk maakt zonder dat je de andere partij hoeft te vertrouwen. 

Dat kan je doen op twee manieren. 

* Je werkt met een branch in dezelfde repository. Als je wijzigingen klaar zijn, kan je een 'pull request' aanmaken zodat iemand je wijzingen kan reviewen en eventueel toepassen
* Je maakt een fork (= kopie) van de code, en je kan wijzigingen zo terug sturen adhv een pull request.

Elke manier heeft z'n voordelen, maar de tweede manier heeft het voordeel dat je geen enkel recht moet geven aan de externe 'contributer'. 


Een demo van beide manieren van werken zie je in onderstaande video.


<p align="center">
<iframe width="675" height="380" src="https://www.youtube.com/embed/UGotqAUACZA" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen ali></iframe>
</p>

https://youtu.be/UGotqAUACZA














