---
title : Merging
draft: false
weight: 17
---

Bij het samenwerken moet je vroeg of laat code van verschillende personen of versies samenvoegen. Dit is waar de magie van Git naar boven komt. 

Git zal zelf z'n uiterste best doen om aanpassingen samen te voegen. In veel gevallen zal automatic merging dus mogelijk zijn. 
Soms lukt dat ook niet: als één programmeur ingesteld heeft dat de achtergrondkleur van een pagina groen moet zijn en een andere programmeur heeft rood gecodeerd, dan kan je niet verwachten dat Git automatisch de juiste kleur zal selecteren.

Wat er dan optreedt, is een merge conflict, en dat moet je manueel oplossen.

Maar voor we daar mee oefenen, is het aangewezen onderstaande video te bekijken.

Codemy.net video over merging en workflow

<p align="center">
<iframe width="675" height="380" src="https://www.youtube.com/embed/0iuqXh0oojo" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen ali></iframe>
</p>

bron: https://www.youtu.be/0iuqXh0oojo