# Zadaci za vežbu

1. 

Dopuniti implementaciju projekta `prodavnica−klijent` tako da se vrši ažuriranje informacija o proizvodu. Da bi korisnik mogao da ažurira informacije o proizvodu, potrebno je da se u komponenti `ProductInfoComponent` nalazi dugme koje prikazuje ili sakriva formular za izmenu podataka o tom proizvodu. Formular treba da ima polja kojim se menjaju naredne vrednosti: naziv, cena i opis. Omogućiti da se u tim poljima podrazumevano prikazuju trenutne vrednosti za dati proizvod. Implementirati obradu formulara. 

Pri pohranjivanju podataka iz formulara, ukoliko je formular uspešno validiran, poslati asinhroni HTTP zahtev tipa `PATCH` na URL `http://localhost:3000/products/productId`, pri čemu je `productId` parametar koji predstavlja identifikator proizvoda čiji se podaci ažuriraju. U telu zahteva smestiti vrednosti iz formulara. Serverska aplikacija već implementira svoj deo u komunikaciji. Omogućiti da se u slučaju uspeha korisniku prikaže poruka da su podaci ažurirani i da je neophodno da osveži prozor veb pregledača, a u slučaju neuspeha prikazati stranicu za grešku. Pratiti diskutovane idiome Angular radnog okvira, kao što su reaktivni formulari, implementacija HTTP zahteva u servisu, i sl. 