#  Battleships  <br>

## Opis igre
- Strateška igra potapanja brodova igrana u potezima. Moguće je igrati u singleplayer-u protiv bota različitih težina i u multiplayer-u protiv drugog igrača. Singleplayer može biti igran sa minama koje kažnjavaju igrače i sa tajmerom koji ograničava vreme poteza. Multiplayer može biti igran na 2 različita računara ili na istom računaru. Čuvanje najboljih score-ova u tabeli rezultata. <br>


## Demo snimak projekta 
- link: [Battleships](https://www.youtube.com/watch?v=jvJwPzYMrD4) <br>

## Okruženje
- [![qtCreator](https://img.shields.io/badge/IDE-Qt_Creator-olivia)](https://www.qt.io/download) <br>


## Programski jezik
- [![c_plus_plus](https://img.shields.io/badge/Language-C%2B%2B-red)](https://www.cplusplus.com/)  *C++17*  <br>
- [![qt6](https://img.shields.io/badge/Framework-Qt6-blue)](https://doc.qt.io/qt-6/)  *Qt6* <br>


## Korišćene biblioteke
- Qt >= 6.4
- Qt Multimedia



## Instalacija
- Preuzeti i instalirati [*Qt* i *Qt Creator*](https://www.qt.io/download).
- Ako je to potrebno,  nadograditi verziju C++ na C++17 <br>


## Preuzimanje i pokretanje :
- 1. U terminalu se pozicionirati u željeni direktorijum
- 2. Klonirati repozitorijum komandom: `$ git clone https://gitlab.com/matf-bg-ac-rs/course-rs/projects-2022-2023/16-battleships.git`
- 3. Otvoriti okruzenje *Qt Creator* i u njemu otvoriti battleships.pro fajl
- 4. Pritisnuti dugme *Run* u donjem levom uglu ekrana <br>
    ### Za pokretanje servera :
- 1. Pored battleships.pro fajla, neophodno je otvoriti i Server.pro fajl
- 2. Pokrenuti server desnim klikom na Server.pro fajl i klikom na dugme *Run*
    #### Za igranje multiplayer partije na istom računaru:
- 3. Pored servera, potrebno je pokrenuti i dve klijent aplikacije
- 4. U svakoj od njih unesite vašu IPv4 adresu i započnite partiju 
    #### Za igranje multiplayer partije na 2 različita računara:
- 3. Jedan korisnik pokreće server i klijentsku aplikaciju na svom računaru
- 4. Drugi korisnik pokreće samo klijentsku aplikaciju
- 5. Oba korisnika unose IPv4 adresu korisnika koji je pokrenuo server
- 6. Partiju pokreće korisnik koji je pokrenuo i server, a zatim i drugi korisnik

## Članovi tima

- [Dimitrije Vranić, 65/2019](https://gitlab.com/Diconi)
- [Nikola Belaković, 104/2019](https://gitlab.com/NikolaBelak)
- [Lazar Stanojević, 7/2019](https://gitlab.com/lazar001)
- [Milan Brčin, 247/2019](https://gitlab.com/JohnMcCodeman5)
- [Milica Obradović, 83/2019](https://gitlab.com/milicaob)
- [Emilija Stevanović, 100/2019](https://gitlab.com/emilijastevanovic)
