-- vytvorte noveho uzivatela tak, aby mal (historiu s timestamp) a readme.txt vo svojom domacom adresari (text)

1) ako pridat historiu s timestamp 

/etc/skel/.bashrc  ---> rucne HISTTIMEFORMAT="%d/%m/%y %T "

cp /root/.bashrc /etc/skel/.bashrc 

2)  pridat readme.txt 

vi /etc/skel/readme.txt ---> nejaky text 

3) vytvorite uzivatela 

useradd uzivatel 

passwd uzivatel 

su uzivatel

cd ~ --> pojdete do jeho domaceho priecinku 

ls -lha 

history 