ako si rozsirit lvm 

1. rozsirit volume group o dalsie zariadenie /dev/sdd 

2. rozsirit si logical volume 

3. checknut

1. vgextend datavg /dev/sdd

2. lvextend -L +1G /dev/mapper/datavg-datalv

xfs_growfs /data2

alebo:

lvextend -L +1G -r /dev/mapper/datavg-datalv

-r znamena, ze nemusite davat xfs_growfs /data2

3. df -hT /data2