vi: 

- command mode --> prikazy: :wq = write and quti

- insert mode ---> pisem text 


ako sa prepnem z command modu do insert modu? -- prepnem INSERT - i 

ako sa prepnem z insert modu do command modu? --- ESC 

prva uloha: 

- ako odist z vi: 

vi 1.txt 

--> v command mode :q
