# Spell checker за думи на български

За пускане на програмата изпълнете: `node index.js`

Тествано с версия на node 8.2.0

## Какво е направено
  - Проверка на единична дума
    * Ако думата съществува в речника - връща думата
    * Ако думата не съществува:
      1. генерира думи кандидати с edit distance 1
      2. взима сечението на генерираните думи кандидати с думите в речника
      3. пресмята вероятността за всяка съществуваща дума кандидат
      4. връща трите думи (ако има толкова), които имат най-голяма вероятност да са правилни
    * Ако няма съществуващи думи кандидати с edit distance 1:
      1. генерира думи кандидате с edit distance 2
      2. изпълнява стъпки от 2 до 4 както при несъществуваща дума
    * Ако и тогава няма съществуващи думи кандидати - връща думата, която е непозната за речника

## Защо е направено по този начин
 - Времето се оказа малко за мен, за да се пробвам да имплементирам алгоритъм, който да работи за цели изречения.
 - Да набавя/генерирам данни за речника, които алгоритъмът да ползва.

## Какво може да се подобри
 - Предоставяйки повече български текстове за обогатяване на речника, предложените думи за поправка ще бъдат по-правилни (в момента може да има думи, които са неправилно написани, но не се съдържат в речника и няма да има предоставени думи за поправка).
 - Може да проверяваме думи с над edit distance 2.
 - Може да подаваме повече от 1 дума и да разбираме контекста, в който тя се използва.
 
## Използвани ресурси
 - http://norvig.com/spell-correct.html
 - https://www.youtube.com/watch?v=Z1m7McLIP9c&index=20&list=PL6397E4B26D00A269
