\chapter{Conclusie}
\label{chapter:conclusie}


In deze thesis onderzochten we of consumenten van een supermarkt meer zekerheid hebben over hun productkeuzes als ze beter ge\"informeerd zijn over producten. Daarnaast onderzochten we indien interactieve visualisaties een goede manier is om productinformatie te begrijpen. We presenteerden en implementeerden we een ontwerp voor een camera-projector systeem dat informatie rond producten visualiseert op een tafel. Dit ontwerp werd ontwikkeld voor de \textit{casestudy} van bieren. Daarnaast ontwikkelden we een \textit{webbrowser} implementatie die het mogelijk maakte om het ontwerp digitaal te testen tijdens de Covid-19 maatregelen. Het ontwerp is beschikbaar op \textit{https://gitlab.com/marnik.roosen/thesis}.

In de finale evaluatie werd een vergelijkende studie gedaan van het finale ontwerp met de smartphone applicatie Untappd. Het uitvoeren van de taken verliep beter bij het finale ontwerp aangezien gebruikers konden redeneren over de gevisualiseerde informatie. Bij de smartphone applicatie Untappd verliepen taken sneller wanneer de taak als functie ge\"integreerd was in de applicatie. Wanneer de taak niet direct oplosbaar was, verliep de taak minder goed.

De integratie van bepaalde functies in de applicatie zorgde ervoor dat de meeste taken sneller werden uitgevoerd met minder acties. De langere duur en hoger aantal acties voor de taken bij het finale ontwerp zorgde er wel voor dat gebruikers beter konden uitleggen waarom ze bepaalde keuzes maakten. Via de \textit{NASA Task Load Index} \cite{nasa-tlx} konden we ook zien dat de aangevoelde werkdruk van de taken bij het finale ontwerp lager lag. Informatie werd op een duidelijke manier voorgesteld in het finale ontwerp, waardoor de taken eenvoudiger aanvoelde. Dit reflecteerde zich ook in een hogere gebruiksvriendelijkheid. Deze werd gemeten via de \textit{System Usability Scale} \cite{Brooke2006SUSA} en resulteerde in een score van 88, vergeleken met 71 voor Untappd.

De resultaten tonen het nut van consumenten beter te informeren over verschillende producten. Consumenten hebben een grotere kans om hun favoriete producten te vinden in een groter assortiment \cite{BroniarczykSusanM1997Cpot, Kahn_Lehmann_2018}. Daarnaast hebben ze ook een hogere zekerheid dat ze de juiste keuze gemaakt hebben door de getoonde informatie. Dit zorgt voor een betere winkelervaring.

Het ontwerp als implementatie voor een camera-projector systeem was een goede manier om informatie interactief te visualiseren. De informatie wordt dicht rond producten gevisualiseerd waardoor gebruikers intu\"itief duidelijker zien welke informatie bij welk product hoort. De simpliciteit van interactie, namelijk het plaatsen van producten op een tafel, zorgt voor een goede gebruiksvriendelijkheid. De kwalitatieve resultaten toonden aan dat gebruikers de getoonde informatie goed begrepen en realistische taken beter konden uitvoeren.

%%% Local Variables: 
%%% mode: latex
%%% TeX-master: "masterproef"
%%% End: 
