**mkdir* - cтворення папки
**cd** - перехід по папкам
**touch** - створення файла
**rm** - видалення папки чи файла
**git init** - утворення репозиторію
**git commit** - створення зеленого файлу,фіксування зміни
**git add** - додавання файлу в зелену зону
**git status** - перевірити статус 
**mv** - перемістити або перейменувати папки чи файли
**git branch** - створює силку на нову гілку
**git checkout** - переходить на гілку за її назвою
**git checkout-b** - створює нову гілку
**nano** - текстовий редактор
