Port SSH -> 22
/usr/sbin/sshd

sshfs -> funciona com nfs
sshfs unix01@172.18.0.2:
fusermount -u /tmp/mnt/ -> desmontar el sshfs

sshfs marta@172.18.0.2:/tmp/home/marta /tmp/mnt/

mount -t fuse.sshfs 

fuse -> fs in user space

ssh unix01@172.18.0.2 "id"
uid=1000(unix01) gid=1000(unix01) groups=1000(unix01)
a201532mp@g18:~/m06/ssh/ssh:base$ ssh unix01@172.18.0.2 "id; pwd"
unix01@172.18.0.2's password: 
uid=1000(unix01) gid=1000(unix01) groups=1000(unix01)
/home/unix01


RDP -> remote desktop protocol
ps ax | ssh unix01@172.18.0.2 wc -l -> fa ps a la maquina i ho compte dins del conatainer
ordre-local | ssh ordre-remota
ssh ordre-remota | ordre-local

.ssh/ -> permisos 700
authorized_keys -> permisos 600


ssh-keygen -> genera public i provate key
passphrased -> desncriptar clau privada per veure si coincideixen origen-desti
ssh-agent -> engega un dimoni que mante en memoria(durant la sessio) la associacio de les clau privades i pasphrase
ssh-add -> afegeix les claus al agent

--------------------------------------
VNC
/usr/lib/systemd/system/(serveis) 

vnc -> editem fitxer /etx/systemd/system/vncserver@.service
@ vol dir que és template, es a dir, es pot cridar -> vncserver@45.service ( num == %i )
>> systemctl start vncserver(-pere)@%i
.vnc -> dir de configuracio 

dm -> desktop manager
wm -> widnow manager

X11 // Xvnc // Xorg -> serveis grafics

xstartup
Servidor Xorg:
xeyes -> client grafic
xterm -> client grafic amb mouse i teclat

