Синхронизација на музичари
На еден натпревар за талентирани музичари, потребно е да се формираат и настапат музички групи кои се состојат од точно 2 пејачи и 3 гитаристи.

Во процесот на формирање и настап на музичките групи, се чека да пристигнат сите потребни музичари за формирање на една музичка група, по што започнуваат со нивниот настап. Имате бесконечна количина од пејачи и гитаристи. Музичките групи, составени од 2 пејачи и 3 гитаристи се формираат и настапуваат една по една.

Потребно е да го синхронизирате формирањето и настапот на музичките групи со користење на следните функции:

state.play() - Кажува дека може да се формира и настапи музичката група
Треба да се повика од сите музичари кои учествуваат во процесот на формирање на групата.
Доколку не се присутни сите потребни музичари, ќе добиете порака за грешка.
Доколку методот е повикан од повеќе од 2 пејачи и 3 гитаристи, ќе добиете порака за грешка.
state.evaluate() - Проверува дали настапот на музичката група бил успешен
Се повикува само од еден музичар по формирањето и настапот на групата.
Вие одлучете од кој музичар (отстранете го овој повик од execute() методот на другата класа).
Доколку не е формирана групата и не завршила со настапот (не е завршен state.play() методот кај сите музичари), ќе добиете порака за грешка.
За време на проверката, сите членови на групата мора да останат присутни.
За решавање на задачата, преземете го проектот со клик на копчето Starter file, отпакувајте го и отворете го со Eclipse или Netbeans.

Вашата задача е да ги имплементирате методите execute() од класите Singer и GuitarPlayer, кои се наоѓаат во фајлот MusicBand.java. При решавањето можете да користите семафори и монитори по ваша желба и нивната иницијализација треба да ја направите во init() методот.

При стартувањето на класата, сценариото ќе се повика 10 пати, со креирање на голем број инстанци од класите Singer и GuitarPlayer и паралелно само еднаш ќе се повика нивниот execute() метод.

Решението треба да се прикачи според инструкциите подолу.