# ![alt text](/_ui/img/icons/azure_storage_m.svg) Azure Storage

<div style="text-align: right;"><h7>Posted: 2024-10-21 12:54</h7></div>

###### .

![alt_text](azure_-_storage_-_bg.jpg)


## Sisällysluettelo

1. [Johdanto](#1)
2. [Storage Accounts](#2)
3. [Blob Storage](#3)
4. [Azure Files](#4)
5. [Storage Security](#5)
6. [Azure Disk Solutions](#6)
7. [Azure Data Lake Storage](#7)
8. [Azure Queue Storage](#8)


<a name="1"></a>
## 1. Johdanto

Azure Storage on kattava pilvipohjainen tallennusratkaisu, joka tarjoaa erilaisia palveluita tiedon tallentamiseen, käsittelyyn ja hallintaan. Se kattaa tallennusvaihtoehtoja sekä rakenteettomille että rakenteellisille tiedoille, kuten **Blob Storage**, **Azure Files**, **Azure Tables** ja **Azure Queues**. Azure Storage ei ole suunniteltu toimimaan paikallisen tiedontallennuksen korvikkeena, mutta se tarjoaa tehokkaita vaihtoehtoja pilviympäristössä toimiville sovelluksille. Sen keskeinen etu on skaalautuvuus ja korkea saatavuus, mikä tekee siitä erityisen houkuttelevan suuria tietomääriä käsitteleville organisaatioille.

Kuten aina, ajan tasalla olevaa tietoa Azure Storagesta löydät Microsoftin virallisesta dokumentaatiosta osoitteesta [learn.microsoft.com](https://learn.microsoft.com/en-us/azure/storage/common/storage-introduction).


<a name="2"></a>
## 2. Storage Accounts

Azure Storage perustuu **Storage Accounteihin**, jotka ovat perustason yksiköitä kaikille tallennuspalveluille. Storage Accountien avulla voidaan keskitetysti hallita ja määrittää eri palveluja, kuten Blob Storage ja Azure Files. Storage Account määrittelee palvelujen käyttöoikeudet ja suorituskyvyn.

### 2.1 Storage Accountin palvelut

Storage Account tarjoaa neljä keskeistä palvelua:
- **Azure Blobs**: Rakenteettoman datan tallentamiseen suurissa määrissä.
- **Azure Tables**: Rakenteellisen, ei-relationaalisen datan tallennus.
- **Azure Queues**: Viestijonopalvelu sovellusten välisten viestien välittämiseen.
- **Azure Files**: Hallitut tiedostonjaot pilvi- ja on-prem-ympäristöihin.

### 2.2 Tallennus- ja replikointistrategiat

Azure Storage Account tarjoaa useita **tallennus- ja replikointistrategioita**, jotka varmistavat datan saatavuuden ja turvallisuuden eri tilanteissa. Nämä strategiat on suunniteltu vastaamaan eri tarpeisiin, kuten paikalliseen redundanssiin, vyöhyketason saatavuuteen sekä katastrofisuojaan.

- **LRS** (**Locally-Redundant Storage**): Tallentaa kolme kopiota datasta yhdessä datakeskuksessa, suojaten paikallisilta laitevioilta, kuten levyrikon tai palvelinongelmien aiheuttamilta häiriöiltä. Tämä on edullisin vaihtoehto, mutta ei tarjoa suojelua datakeskuksen tason häiriöiltä.
- **ZRS** (**Zone-Redundant Storage**): Kolme kopiota jaetaan eri vyöhykkeille yhden alueen sisällä, tarjoten suojan datakeskustason häiriöiltä. ZRS takaa paremman saatavuuden ja suojausta vyöhyketason vioilta.
- **GRS** (**Geo-Redundant Storage**): Data replikoidaan kahteen eri alueeseen, joista toinen toimii varmuuskopiona katastrofitilanteissa. Dataa säilytetään kuusi kopiota, kolme kummassakin alueessa. GRS on suunniteltu alueellisten häiriöiden varalta, mutta varakopioihin pääsy ei ole mahdollista, ellei varsinaista failoveria tapahdu.
- **RA-GRS** (**Read Access Geo-Redundant Storage**): Tämä strategia on laajennettu versio GRS:stä, joka tarjoaa lukuoikeuden varakopioon ilman, että virallinen failover-tapahtuma täytyy suorittaa. Se on hyödyllinen varmuuskopioinnissa ja tietojen palauttamisessa.
- **GZRS** (**Geo-Zone-Redundant Storage**): Tämä yhdistää ZRS:n ja GRS:n edut, jolloin data replikoidaan sekä vyöhyketason että alueellisen suojan turvin. Tällä strategiolla on korkein saatavuus ja suojaus, suojaten usean tason häiriöiltä, kuten levyvioilta, vyöhykekatkoilta ja alueellisilta katastrofeilta.
- **RA-GZRS** (**Read Access Geo-Zone-Redundant Storage**): GZRS:n lukuoikeuksilla varustettu versio, joka mahdollistaa pääsyn varakopioihin ilman failoveria, tarjoten parhaan mahdollisen suojan ja saatavuuden kriittiselle datalle.

Näiden strategioiden valinnassa on tärkeää ottaa huomioon:
- **Datan kriittisyys**: Vähemmän kriittinen data voi hyötyä edullisemmista LRS- tai ZRS-strategioista, kun taas liiketoiminnan kannalta kriittinen data hyötyy GZRS- tai RA-GZRS-strategioista.
- **Kustannukset**: Suurempi redundanssi ja alueellinen suoja tulevat korkeammilla kustannuksilla, joten strategian valinnassa on tasapainoiltava saatavuuden ja kustannusten välillä.
- **Lukukäytettävyys**: Jos tarvitset lukuoikeuden myös varakopioihin ilman failoveria, RA-GRS ja RA-GZRS ovat ainoat vaihtoehdot, jotka mahdollistavat tämän.

Valitsemalla oikean tallennus- ja replikointistrategian voit optimoida datasi suojauksen ja saatavuuden liiketoimintasi tarpeisiin. Ajantasaisia tietoja ja suosituksia löydät aina osoitteesta [learn.microsoft.com](https://learn.microsoft.com/en-us/azure/storage/common/storage-redundancy).


<a name="3"></a>
## 3. Blob Storage

**Blob Storage** on Azuren ratkaisu rakenteettoman datan tallentamiseen. Blob Storagea käytetään esimerkiksi tiedostojen, kuvatiedostojen, varmuuskopioiden ja videovirtojen tallentamiseen.

### 3.1 Blob-tasot

Blob Storage tarjoaa erilaisia tallennustasoja, jotka on suunniteltu eri käyttötarpeisiin ja kustannustehokkuuteen perustuen:

- **Hot**: Tämä taso on optimoitu **usein käytetylle datalle**, kuten sovellusten aktiivisesti käyttämille tiedoille tai suoratoistomedialle. Hot-tason tallennus tarjoaa nopeimman pääsyn dataan, mutta se on myös kallein tallennusvaihtoehto. Käytetään, kun dataa luetaan ja muokataan säännöllisesti.
- **Cool**: Cool-taso on tarkoitettu **harvemmin käytettävälle datalle**, joka on tallennettava vähintään **30 päivän** ajaksi. Tämä taso tarjoaa edullisemman tallennusratkaisun verrattuna Hot-tasoon, mutta hakuoperaatiot ovat kalliimpia ja hieman hitaampia. Se soveltuu esimerkiksi varmuuskopiointiin, tietojen arkistointiin tai muille vähemmän aktiivisille tiedoille.
- **Archive**: Archive-taso on optimoitu **pitkän aikavälin tallennusta varten**, ja se on kustannustehokkain vaihtoehto suurten tietomäärien pitkäaikaiseen säilytykseen. Tämä taso vaatii vähintään **180 päivän** säilytysajan, ja datan haku voi kestää tunteja, joten se soveltuu parhaiten datalle, jota ei tarvitse käyttää säännöllisesti. Esimerkiksi lainmukainen tietojen arkistointi ja vanhojen tietojen säilytys ovat tyypillisiä Archive-tason käyttökohteita.

Jokainen tallennustaso tarjoaa erilaisen hinta-laatusuhteen. Datan siirtäminen tason välillä on mahdollista **elinkaaren hallintasääntöjen** avulla, mikä mahdollistaa automaattisen datan siirtämisen tason mukaan, kun käyttötarpeet muuttuvat. Tämä tekee Blob Storagesta joustavan ratkaisun, jossa dataa voidaan hallita kustannustehokkaasti.

Tasoilla voi myös olla merkitystä, kun kyseessä on **Blob Object Replication**, jossa objekti voidaan replikoida eri alueille ja tallennustasoja voidaan hyödyntää tehokkaasti monimutkaisissa käyttötapauksissa.

### 3.2 Blob Containerit

Blobeja hallitaan **Containerien** avulla, jotka tarjoavat loogisen ryhmän tiedostoille ja datalle. Containerit toimivat säilöinä, joiden sisällä blobeja voidaan hallita ja ryhmitellä eri tarkoituksiin. Esimerkiksi yksi Container voi sisältää varmuuskopiotiedostoja, kun taas toinen voi olla tarkoitettu sovellusten tallentamille tiedoille. Containerin avulla voidaan myös hallita, kuka pääsee käsiksi sen sisältöön.

Blobien käyttöä ja jakamista voidaan hallita **SAS-tunnisteilla** (**Shared Access Signature**), jotka mahdollistavat tietyksi ajaksi myönnetyn käyttöoikeuden. SAS-tunnisteella voit esimerkiksi antaa väliaikaisen luku- tai kirjoitusoikeuden tiettyyn Blob-objektiin tai Containeriin. Tämä on hyödyllistä tilanteissa, joissa kolmannen osapuolen täytyy päästä käsiksi resursseihin ilman pysyviä käyttöoikeuksia.

Alla näet, miltä Terraform States -tiedostojen tallennukseen käytettävä **Storage Account** näyttää sen pääasiallisella "Yleiskatsaus"-sivulla. Yleisten tietojen lisäksi huomaat, että sen **Access Tier** on oletuksena "Hot", koska sitä käytetään suhteellisen usein:

![alt_text](azure_-_storage_-_storage_account_-_overview.png)

**Storage browser** -näkymä voi olla myös hyödyllinen, sillä siinä voit nähdä tallennetun datan määrän, säilöjen, blobien, tiedostojakojen, taulukoiden ja jonojen lukumäärän. Tämä näkymä tarjoaa kattavan yleiskatsauksen säilöistä ja niissä olevasta tiedosta:

![alt_text](azure_-_storage_-_storage_account_-_storage_browser.png)

Tässä on, miltä saman **Storage Accountin** säilöt (Containers) -näkymä näyttää. Tässä esimerkissä siinä on vain yksi säilö. Voit jo tässä vaiheessa luoda **SAS Tokenin** tai hallita "lease"-asetuksia:

![alt_text](azure_-_storage_-_storage_account_-_containers.png)

Lopuksi voit tutkia vielä syvemmälle saadaksesi yleiskuvan tallennetusta Blob-objektista, kuten sen metatiedoista, käyttöoikeuksista ja elinkaaren hallintasäännöistä:

![alt_text](azure_-_storage_-_container.png)

Containerien hallinta on olennainen osa Blob Storage -ympäristöä, sillä se mahdollistaa tallennetun datan selkeän organisoinnin ja tietoturvan hallinnan eri käyttötilanteissa.


<a name="4"></a>
## 4. Azure Files

**Azure Files** tarjoaa pilvipohjaisia tiedostojakoja, jotka voidaan liittää verkkoasemiksi tai käyttää REST-rajapinnan kautta. Tämä tekee siitä ihanteellisen ratkaisun tilanteisiin, joissa sovellustiedostoja jaetaan useiden virtuaalikoneiden (VM) kesken tai silloin, kun tarvitaan helppoa ja skaalautuvaa tiedostojen tallennusratkaisua pilvessä. Azure Files -tiedostojakoja voi käyttää mistä tahansa, mikä tekee siitä hyödyllisen niin pilvi- kuin hybridiskenaarioissakin.

### 4.1 Azure File Sync

**Azure File Sync** on palvelu, joka mahdollistaa tiedostojakojen synkronoinnin paikallisten palvelimien ja Azure Filesin välillä. Tämä tarkoittaa, että voit säilyttää tiedostot pilvessä, mutta käyttää niitä kuin ne olisivat paikallisella palvelimella. Synkronointi tukee myös monimutkaisempia ympäristöjä, joissa tiedostoja on jaettu monien eri sijaintien välillä. Azure File Sync mahdollistaa myös pilvitallennuksen käyttämisen varmuuskopiointina, jolloin tiedot ovat suojattuja pilvessä, mutta niihin pääsee käsiksi paikallisesti.

### 4.2 Käyttötapaukset ja edut

Azure Files tarjoaa monia käyttömahdollisuuksia, kuten:
- Sovellustiedostojen jakaminen useiden VM:ien välillä.
- Vanhat tiedostopalvelimet voidaan korvata Azure Filesilla, mikä vähentää paikallisten palvelimien ylläpidon tarvetta.
- Käyttäjien henkilökohtaiset tiedostot voidaan tallentaa Azure Files -jaoille ja tarjota niihin pääsy mistä tahansa verkosta.
- **SMB**- ja **NFS**-tuki mahdollistaa laajan yhteensopivuuden eri järjestelmien välillä.

Azure File Syncin avulla paikalliset tiedostopalvelimet voidaan liittää suoraan pilveen, mikä vähentää infrastruktuurikustannuksia ja tarjoaa helpon tavan varmistaa tietojen saatavuus ja suojaus.


<a name="5"></a>
## 5. Storage Security

Azure Storage -tilit tarjoavat useita suojausominaisuuksia, jotka on suunniteltu varmistamaan tietojen turvallisuus ja pääsyn hallinta. Nämä ominaisuudet tekevät Azuren tallennusratkaisuista turvallisen ympäristön sekä arkaluontoisten tietojen säilyttämiseen että niiden jakamiseen.

### 5.1 Firewalls ja VNets

Yksi tehokkaimmista tavoista hallita tallennustilin pääsyä on hyödyntää **palomuureja ja Azure-näennäisverkkoja** (**VNets**). Tällä tavalla voidaan varmistaa, että pääsy tallennustiliin tapahtuu vain hyväksyttyjen IP-osoitteiden tai tiettyjen verkkojen kautta. Tämä on erityisen tärkeää silloin, kun halutaan estää suorat pääsyt julkiselta internetiltä ja sallia pääsy vain valvotuilta alueilta, kuten yrityksen sisäisistä verkoista tai luotetuilta aliverkoilta.

### 5.2 Access keys ja Shared Access Signatures (SAS)

Azure Storage -tilin pääsyä hallitaan usein **pääsyavaimilla** (**Access keys**), jotka antavat täyden käyttöoikeuden tallennustiliin. Tämä tekee niistä kriittisiä resursseja, joiden turvallisuudesta on huolehdittava tarkasti. On suositeltavaa käyttää **Key Vault** -palvelua tallentaaksesi pääsyavaimet turvallisesti ja välttää niiden kovakoodaamista sovelluksiin.

**Shared Access Signatures (SAS)** (on mainittu myös Blob Containereiden yhteydessä [kohdassa 3](#3)) mahdollistaa ajallisesti rajoitetun pääsyn tiettyihin tallennustilin resursseihin. SAS:n avulla voit antaa esimerkiksi tilapäisen lukuoikeuden tiedostoon tai containeriin ilman, että annat täyttä pääsyä tallennustiliin. Tämä tekee siitä hyödyllisen työkalun esimerkiksi kolmannen osapuolen pääsyoikeuksien hallinnassa.

Turvallisuuden varmistamiseksi on tärkeää säännöllisesti kierrättää pääsyavaimia ja seurata käyttöoikeuksia, varsinkin silloin, kun käytetään SAS-tunnisteita tai muita ajallisesti rajoitettuja pääsyoikeuksia.

Azure Storage tarjoaa kattavan valikoiman turvallisuusratkaisuja, jotka tukevat tietojen suojelua ja varmistavat, että pääsy tietoihin on hallittua ja turvallista. Lisätietoja ja päivityksiä löytyy aina osoitteesta [learn.microsoft.com](https://learn.microsoft.com/en-us/azure/storage/common/storage-security-guide).


<a name="6"></a>
## 6. Azure Disk Solutions

**Azure Levyratkaisut** tarjoaa skaalautuvia, suorituskykyisiä lohkopohjaisia tallennusratkaisuja, joita käytetään erityisesti Azure Virtual Machines (VM) -ympäristöissä. Näillä levyillä voidaan varmistaa, että palvelut ja sovellukset saavat tarvitsemansa tallennuskapasiteetin ja suorituskyvyn erilaisissa kuormitustilanteissa.

Azure-levyt tarjoavat laajan valikoiman vaihtoehtoja eri käyttötarpeisiin, kuten korkean suorituskyvyn työkuormille, kuten **SAP HANA** tai vähemmän kriittisille ympäristöille, kuten **kehitys/testaus**.

### 6.1 Levytyypit ja suorituskyky

Azuren levyratkaisuissa on useita eri levytyyppejä, jotka on suunniteltu eri työkuormille ja käyttötapauksille. Näiden levyjen käytettävyys ja suorituskyky eroavat toisistaan, joten oikean levyn valinta riippuu sovelluksesi tarpeista.

1. **Ultra-disk SSD**: Suorituskykyisin levytyyppi, jonka käytettävyysaste on 99,9%. Suunniteltu erittäin IO-intensiivisille työkuormille, kuten **SAP HANA** tai huipputason tietokantapalveluille.
2. **Premium SSD v2**: Käytettävyysaste 99,9%. Erinomainen valinta tuotantoympäristöihin, joissa vaaditaan jatkuvaa matalaa latenssia ja suuria IOPS-määriä.
3. **Premium SSD**: Korkean suorituskyvyn SSD-levy, suunniteltu tuotanto- ja suorituskykykriittisille ympäristöille.
4. **Standard SSD**: Käytettävyysaste 99%. Sopii vähemmän intensiivisille ympäristöille, kuten verkkopalvelimille ja kevyesti käytetyille yrityssovelluksille.
5. **Standard HDD**: Halvin ja vähiten suorituskykyinen levy. Käytettävyysaste on 95%, ja se soveltuu parhaiten **varmuuskopiointiin** tai harvemmin käytettäville ympäristöille, joissa suoritusteholla ei ole suurta merkitystä.

### 6.2 Hallinnoidut levyt ja suorituskyvyn optimointi

Azuren hallinnoidut levyt (**Managed Disks**) yksinkertaistavat levyjen hallintaa ja parantavat niiden luotettavuutta. **Hallinnoimattomat levyt** ovat vanhempi vaihtoehto, joka käyttää Blob Storage -pohjaista Page Blob -tallennusta, mutta nykyisin hallinnoidut levyt ovat standardiratkaisu, koska ne tarjoavat paremman käytettävyyden ja suorituskyvyn.

Levyjen suorituskykyyn vaikuttavat seuraavat tekijät:

- **IOPS ja läpäisykyky (throughput)**: Varmista, että valitset levyn, joka vastaa sovelluksen tarpeita sekä luku- että kirjoitusoperaatioissa.
- **Levyn välimuisti (disk caching)**: Optimoi levyjen suorituskyky käyttämällä **välimuistiratkaisuja**, kuten **ReadOnly**- tai **ReadWrite**-tilaa riippuen sovelluksen vaatimuksista.
- **Useiden levyjen hyödyntäminen**: Useiden levyjen käyttö voi parantaa suorituskykyä ja mahdollistaa työkuorman tasapainottamisen.

### 6.3 Levyjen turvallisuus ja saatavuus

Azuren levyjen turvallisuus varmistetaan useilla kerroksilla. **Azure Disk Encryption (ADE)** on tärkeä komponentti, joka tarjoaa mahdollisuuden salata levyt. Voit valita, haluatko salata vain käyttöjärjestelmän levyn vai myös **data-levyt**. Yleiset salaustyökalut ovat:

- **Bitlocker** (Windows-ympäristöille)
- **DM-Crypt** (Linux-ympäristöille)

Saatavuuden näkökulmasta Azure tarjoaa useita korkeaan saatavuuteen liittyviä ominaisuuksia, kuten **Availability Sets** ja **Availability Zones**, jotka varmistavat palvelun jatkuvuuden jopa laiterikkojen tai huoltotaukojen aikana.

Lisäksi levyt voidaan jakaa useiden virtuaalikoneiden kesken, mikä parantaa joustavuutta monimutkaisissa ympäristöissä.

### 6.4 Yhteenveto levyvalinnoista

Oikean levytyypin valinta riippuu sovelluksen työkuormasta ja käytettävissä olevista resursseista. **Ultra-disk SSD** sopii parhaiten huippuluokan sovelluksille, joissa vaaditaan suurta IOPS:ia ja lyhyttä latenssia, kun taas **Standard HDD** on hyvä valinta ei-kriittisille, satunnaisesti käytettäville työkuormille.

Lisätietoja ja ajantasaiset ohjeet Azure Disk Solutionsista löydät aina osoitteesta [learn.microsoft.com](https://learn.microsoft.com/en-us/azure/virtual-machines/disks-types).


<a name="7"></a>
## 7. Azure Data Lake Storage

**Azure Data Lake Storage** (ADLS) on Azuren tarjoama erityisesti suurten tietomäärien tallennukseen suunniteltu palvelu. Se on optimoitu analytiikka- ja suurten datamassojen käsittelyyn, tarjoten tehokkaan tavan varastoida ja analysoida strukturoimatonta dataa. ADLS yhdistää Azure Blobin tallennusominaisuudet ja lisää niihin edistyksellisiä analytiikkatoimintoja, jotka tekevät siitä ihanteellisen valinnan big datan käsittelyyn.

Azure Data Lake Storage tukee hajautettuja tietojärjestelmiä, kuten **Hadoopia**, ja tarjoaa **hierarkkisen nimipalvelun** (HNS), mikä mahdollistaa tiedostojen ja hakemistojen tehokkaan hallinnan. Tämä tekee siitä loistavan ratkaisun datakeskusten analytiikka- ja big data -työnkulkuihin, joissa tarvitaan skaalautuvuutta ja suorituskykyä.

ADLS:n etuja ovat:
- **Skaalautuvuus**: Se voi kasvaa lähes rajattomasti, mikä tekee siitä täydellisen ratkaisun suurille datamäärille.
- **Tehokas suorituskyky**: Tukee suuria tiedostoja ja nopeaa tiedonsiirtoa analytiikkaan ja datankäsittelyyn.
- **Integraatio**: Yhteensopiva useiden analytiikkatyökalujen, kuten **Azure Databricksin** ja **HDInsightin**, kanssa.

ADLS sopii erityisesti ympäristöihin, joissa käsitellään suuria määriä tiedostomuotoista dataa, kuten tietojen varastointiin ja analysointiin koneoppimisessa tai datatieteessä. Yhdistämällä sen Blobin kanssa saat joustavan ratkaisun datan varastointiin, ja hierarkkinen rakenteensa tekee tiedostojen hallinnasta tehokasta. 

Ajantasaisia lisätietoja Azure Data Lake Storagesta löytyy aina osoitteesta [learn.microsoft.com](https://learn.microsoft.com/en-us/azure/storage/blobs/data-lake-storage-introduction).


<a name="8"></a>
## 8. Azure Queue Storage

**Azure Queue Storage** on skaalautuva viestijonopalvelu, joka mahdollistaa viestien tallentamisen ja käsittelemisen asynkronisesti eri sovelluskomponenttien välillä. Tämä palvelu tarjoaa luotettavan ja tehokkaan tavan välittää viestejä sovellusten osien välillä ilman, että niiden tarvitsee olla jatkuvassa yhteydessä toisiinsa. Queue Storage on erityisen hyödyllinen sovelluksissa, joissa tapahtumat ja toiminnot suoritetaan eriaikaisesti tai niitä käsitellään peräkkäin. Palvelu on suunniteltu skaalautumaan ja toimimaan korkean käytettävyyden ympäristöissä, minkä ansiosta se soveltuu hyvin monimutkaisiin, hajautettuihin järjestelmiin.

### 8.1 Keskeiset käsitteet

Azure Queue Storage toimii **HTTPS-yhteyden** kautta, ja viestien enimmäiskoko on 64 kB. Palvelu tukee miljoonien viestien tallentamista, ja viestit säilyvät, kunnes ne poistetaan tai käsitellään. Jokainen viesti tallennetaan viestijonoon, ja viestit käsitellään **FIFO-periaatteen** mukaisesti, mikä takaa niiden oikean käsittelyjärjestyksen.

Kun viesti haetaan käsittelyyn, sitä voidaan **piilottaa** väliaikaisesti muilta sovelluskomponenteilta käyttämällä **Visibility Timeout** -ominaisuutta. Tämä estää viestien moninkertaisen käsittelyn, mikä on tärkeää järjestelmille, joissa tietojen eheys on kriittistä. Viestit voivat olla tallessa pitkäänkin, mikä tekee palvelusta erittäin joustavan ja luotettavan.

### 8.2 Yleiset käyttötapaukset

Azure Queue Storagea käytetään usein, kun tarvitaan asynkronista viestinvälitystä sovelluskomponenttien välillä. Yksi tyypillisistä käyttökohteista on verkkokauppa, jossa asiakastilaukset lisätään jonoon ja käsitellään yksi kerrallaan, mikä mahdollistaa järjestelmällisen ja virheettömän käsittelyn. Toinen yleinen käyttötapaus on **työn jonottaminen** taustapalveluissa, kuten varmuuskopiointijärjestelmissä tai suurten tietomäärien käsittelyssä.

Queue Storage on myös hyödyllinen hajautetuissa sovelluksissa, joissa komponentit toimivat eri tahtiin. Tällöin viestit voidaan jonoittaa ja käsitellä sovelluksen toimintalogiikan mukaan, mikä parantaa järjestelmän luotettavuutta ja joustavuutta.

Lopuksi, ajantasaiset tiedot ja lisäohjeet löydät aina Microsoftin virallisesta dokumentaatiosta osoitteessa [learn.microsoft.com](https://learn.microsoft.com/en-us/azure/storage/queues/storage-queues-introduction).
