1.Змінну у Js можна оголосити як:let(змінна яку можна змінити),const(змінна яку не можна змінити),var(застаріла змінна,яку зараз на новіх проектах не використовують).
2.string в JS — це послідовність символів, що використовується для зберігання та маніпулювання текстом.
Основні способи створення рядків у JavaScript:
Використання подвійних лапок :let str1 = "Це рядок";
Використання одинарних лапок :let str2 = 'Це теж рядок';
Використання зворотних лапок для шаблонних рядків :let str3 = `Це шаблонний рядок`;
3.У JavaScript для перевірки типу даних змінної використовується оператор typeof. Цей оператор повертає рядок, що вказує на тип змінної.
4.У JavaScript операція додавання (+) має особливу поведінку, коли використовується з різними типами даних. Якщо один з операндів є рядком (string), JavaScript конвертує інший операнд у рядок і виконує операцію конкатенації (з'єднання рядків).
Розглянемо приклад '1' + 1:
Ліва частина операції — рядок '1'.
Права частина операції — число 1.
Коли оператор + бачить, що один з операндів є рядком, він перетворює інший операнд у рядок:
Число 1 перетворюється в рядок '1'.
Потім ці два рядки конкатенуються:
'1' + '1' = '11'.
Отже, результатом виразу '1' + 1 є рядок '11'.
