Чому для роботи з input не рекомендується використовувати клавіатуру?

Клавіатуру використовувати можна, але варто враховувати, що в поле input можуть вводитися дані не лише з клавіатури. 
Це також можуть бути вставлені скопійовані дані через маніпулятор (мишу), дані, виконані з екранної клавіатури компʼютера чи смартфону чи голосовим вводом.