Поясніть своїми словами, що таке AJAX і чим він корисний при розробці Javascript.

AJAX - це виклик асинхронного програмування, який дозворяє робити обмін із базоюданих, при цьому дозволяючи писати код коротшим (чистішим), зберігаючи при цьому його функціональність та забезпечуючи його обслуговування. Крім того, такий виклик дозволяє виконувати функцію без блокування основного потоку.

