Поясніть своїми словами, як ви розумієте поняття асинхронності у Javascript

Асинхронність це можливість виконання операцій без очікування завершення попередніх операцій. Тобто код виконуватиметься паралельно, не блокуючи основний потів.
Асинхронність досягається шляхом використання async/await