Поясніть своїми словами, як ви розумієте, що таке деструктуризація і навіщо вона потрібна

Деструктуризація дозволяє розпаковувати масиви чи обʼєкти в змінні, розбиваючи їх на частини.
При цьому масив залишається без змін, але при цьому дозволяє з ним працювати через передачу параметрив як обʼєкт і функція деструктурує його у змінні. 

Це дозволяє спростити код і зробити його більш функціональним.