\documentclass{beamer}
\usepackage[MeX]{polski} 
\title{Mr Robot}
\author{Magdalena Hermann}
\institute{Uniwersytet Gdański}
\date{\today}
\usetheme{Warsaw}
\usecolortheme{orchid}
\usepackage{adjustbox}
\graphicspath{ {./zdjecia/} }
\renewcommand{\footnotesize}{\tiny} 

\begin{document}
	
	\frame{\titlepage}
	\begin{frame}
		\frametitle{Table of Contents}
		\tableofcontents
	\end{frame}

\section{Mr. Robot}
	\begin{frame}
		\frametitle{Mr. Robot (postać)}
		Mr. Robot jest współzałożycielem i liderem grupy hakerskiej fsociety, rewolucyjnym prorokiem, który planuje obalić największą konglomerację świata. Chociaż jest inteligentny i charyzmatyczny, Mr. Robot jest również emocjonalnie manipulujący i szybko może stać się agresywny.Mr. Robot jest odgrywany przez Christiana Slatera znanego z:

		\begin{enumerate}
			\item Heathers
			\item True Romance
			\item Interwiev with a Vampire
		\end{enumerate}
W końcu staje się jasne, że Mr. Robot jest konstruktem w umyśle Elliot Alderson. Jego persona jest idealizowanym przedstawieniem zmarłego ojca Elliota, Edwarda.

	\end{frame}
\section{Elliot Alderson i aktor,który go gra}
	\begin{frame}
		\frametitle{Elliot Alderson i aktor,który go gra}
			 Głowna postać serialu, odgrywana przez Ramiego Malek'a znanego z:

		\begin{columns}[t]
			\begin{column}{.5\textwidth}
				\adjincludegraphics[width=.8\linewidth, valign=t]{zdjecia/a4c2d0359b2fafb846658a2b5e41bceb.png}\footnotemark
				\label{fig: elliot}
			\end{column}
			\begin{column}{.5\textwidth}
				\\\begin{itemize}
					\item Bohemian Rhapsody
					\item Noc w muzeum
					\item Nie czas umierać
				\end{itemize}
			\end{column}
		\end{columns}
	\footnotetext[1]{Google, ``Google" \emph{Mr. Robot}}
	\end{frame}

\section{Elliot Alderson(postać)}
	\begin{frame}{Elliot Alderson(postać)}
		 Życie wewnętrzne Elliota jest ujawnione poprzez monologi wewnętrzne, które dostarczają wglądu w jego stan psychiczny, jego opinie na temat ludzi, których spotyka i działalności wokół niego. Te dialogi z widownią są zaprojektowane, aby pomóc nam interpretować świat Elliota, ale biorąc pod uwagę jego chorobę psychiczną, jest on niepewnym narratorem, co powoduje, że nie jesteśmy pewni, czy to, co nam mówi, jest rzeczywiście tym, co się dzieje. Typowym tego jest moment, kiedy Elliot słyszy, jak wszyscy wokół niego nazywają E Corp Evil Corp, odzwierciedlając swoją własną opinię na temat konglomeratu.
		\begin{table}
			\hfill
		\begin{tabular}{|c||c||c|}
			\hline
			Diagnozy Elliota & Diagnozy Elliota \\ 
			\hline
			Zaburzenia depresyjne & Paranoja i urojenia \\ 
			\hline
			Zaburzenia osobowości & Zaburzenia lękowe \\ 
			\hline
		\end{tabular}
		\end{table}
	\footnotetext[1]{Wiki Pedia,``Wikipedia" \emph{Genialne artykuły za darmo}}
	\end{frame}


\section{dzieciństwo}
	\begin{frame}
		\frametitle{Dorastanie i rodzina}
		Elliot dorastał w trudnych warunkach, a jego rodzice byli nieobecni i nieodpowiedzialni. W wyniku tego \textbf{Elliot} musiał szybko dorosnąć i stać się opiekującym się swoim bratem.
		\begin{figure}[H]
			\centering
			\includegraphics[width=5cm, height=4cm]{zdjecia/rod.png}
			\caption{Elliot z rodziną}
			\label{fig: wcina}
		\end{figure}
		


	\end{frame}

\section{Postacie}
	\begin{frame}
		\frametitle{fsociety}
			\begin{columns}[t]
				\begin{column}{.5\textwidth}
					\\\adjincludegraphics[width=.8\linewidth, valign=t]{zdjecia/rod.png}
					\newline
					\label{fig: rod}
				\end{column}
				\begin{column}{.5\textwidth}
					\begin{enumerate}
						\item organizacja założona przez Elliota
						\item Grupa ta jest znana ze swojego antykapitalistycznego i antyglobalistycznego nastawienia, które jest inspirowane ideologią komunistyczną i anarchismem.
					\end{enumerate}
				\end{column}
			\end{columns}
			Grupa ta jest również znana z swojej tajemniczej natury i sekretnej działalności, która często pozostaje niezrozumiała dla reszty świata.~\ref{fig: wcina}
	\end{frame}


\begin{frame}{Inne postacie}
\begin{columns}[T]
	\column{0.99\textwidth}
	\begin{itemize}
		\item Angela Moss
		\item Tyrell Wellic
		\item Darlene
		\item Gideon Goddard
		\item Whiterose
		\item Philip Price
	\end{itemize}
	
	\column{0.01\textwidth}
	\hspace*{-5cm}
	\includegraphics[width=5cm]{zdjecia/a4c2d0359b2fafb846658a2b5e41bceb.png}
\end{columns}
\end{frame}


\begin{frame}{Zdjęcia}
	\begin{columns}
		\column{0.1\textwidth}
		\begin{figure}
			\hspace*{-3cm}
			\includegraphics[width=4cm]{zdjecia/37-6030138687b09__880.jpg}
			\caption{ładne schody}
		\end{figure}
		
		\column{0.01\textwidth}
		\begin{figure}
			\caption{wow}
			\hspace*{-2cm}
			\includegraphics[width=4cm]{zdjecia/mr-robot.jpg}
			
		\end{figure}
	\end{columns}
\end{frame}

\section{Sources}
\begin{frame}{Bibliografia}
\begin{thebibliography}{10}
	\bibitem{Wiki}Wikipedia, ``Wikipedia" \emph{Mr. Robot}.
	\bibitem{Indiewire}Indiewire, ``Indiewire," \emph{‘Mr. Robot’: 45 Images That Capture the Shows Gritty, Colorful, Indie Film Look}, June 2017.
\end{thebibliography}
\end{frame}



\end{document}