Commit 3994cd40 authored by Lleialtec's avatar Lleialtec

(Grav GitSync) Automatic Commit from lleialtec

parent c736cdf7
---
title: 'Diuen, diuen...'
taxonomy:
category:
- docs
visible: true
---
Recull de notícies on se'ns menciona, es parla de nosaltres, o fem entrevistes:
#### 2019
* ["El programari és intangible però també l'hauríem de pensar en termes de consum responsable"](http://punttic.gencat.cat/article/el-programari-es-intangible-pero-tambe-lhauriem-de). Entrevista a la Xarxa Punt TIC de la Generalitat de Catalunya. Publicat al maig de 2019
* ["#BerenaTec"](https://issuu.com/laburxa/docs/laburxa_226). A La Burxa. Article publicat a l'abril de 2019
#### 2018
* ["La Lleialtat, un equipament lliure"](https://www.laburxa.org/2018/06/la-lleialtat-un-equipament-lliure/). A La Burxa. Article publicat al juny de 2018
* ["Un futur comú en programació"](https://directa.cat/un-futur-comu-en-programacio/). Article a La Directa. Publicat al maig de 2018
* ["Lleialtec: vetllant per l'apoderament digital de les persones i col·lectius del barri de Sants"](https://ajuntament.barcelona.cat/digital/ca/blog/el-lleialtec-vetllant-per-lapoderament-digital-de-les-persones-i-collectius-del-barri-de-sants). Al blog de la Barcelona Digital de l'Ajuntament. Publicat al maig de 2018
......@@ -14,10 +14,14 @@ Del 8 al 12 de juliol
De 16h a 20h
##### Total
20 hores
##### Preu
Taquilla inversa (sense obligació, aporta el que puguis o vulguis)
##### Descripció
Aquest curs ofereix una introducció a la programació creativa mitjançant [el llenguatge de programació Snap!](https://snap.berkeley.edu/). Cada sessió constarà de dues pràctiques en les quals construirem un projecte complet des de zero. Els tipus de projectes que realitzarem aniran des de la generació de formes geomètriques fins a videojocs, passant per les històries animades, la música o el tractament de text. Apunteu-vos enviant un correu a: **[email protected]**.
Aquest curs ofereix una introducció a la programació creativa mitjançant [el llenguatge de programació Snap!](https://snap.berkeley.edu/). Cada sessió constarà de dues pràctiques en les quals construirem un projecte complet des de zero. Els tipus de projectes que realitzarem aniran des de la generació de formes geomètriques fins a videojocs, passant per les històries animades, la música o el tractament de text.
Apunteu-vos enviant un correu a: **[email protected]**
[Més informació](http://ateneu.xtec.cat/wikiform/wikiexport/materials/scl/scl1/index)
##### Temari
* 0) Començant amb Snap!. Introducció i presentació de l'entorn
* 1) Animacions. Primeres seqüències programades. Stop motion i seqüenciador
......
......@@ -14,9 +14,14 @@ Del 1 al 5 de juliol
De 9h a 14h
##### Total
25 hores
#### Preu
100 euros
##### Descripció
Aquest curs es centra en el processador de textos Writer i va dirigit a tots aquells usuaris amb un nivell de coneixement bàsic que volen fer un ús més eficient de l’aplicació. Apunteu-vos enviant un correu a: **[email protected]**. [Més informació](https://bcnfs.org/curs-libreoffice/)
Aquest curs es centra en el processador de textos Writer i va dirigit a tots aquells usuaris amb un nivell de coneixement bàsic que volen fer un ús més eficient de l’aplicació.
Apunteu-vos enviant un correu a: **[email protected]** o a **[email protected]**
[Més informació](https://bcnfs.org/curs-libreoffice/)
##### Temari
* Introducció al curs
......
---
title: 'Estiu 2019'
media_order: 'suport-formacio-graella-5-2.png,suport-formacio-graella-5-1.png'
taxonomy:
category:
- docs
visible: true
---
Enguany concentrem activitats formatives des **del 25 de juny fins al 12 de juliol**. Hi haurà ponències, cursos intensius, tallers i xerrades. Hi ha un curs de pagament i un altre de taquilla inversa, la resta d'activitats són gratuïtes amb reserva prèvia. Escriu-nos a: [email protected].
Enguany concentrem activitats formatives des **del 25 de juny fins al 12 de juliol**. Hi haurà ponències, cursos intensius, tallers i xerrades. Hi ha un curs de pagament i un altre de taquilla inversa, la resta d'activitats són gratuïtes amb reserva prèvia. Escriu-nos a: [email protected]
##### Ponències
Des de la Lleialtec promovem i implementem [infraestructures lliures i ètiques](https://tec.lleialtat.cat/infraestructura). A principis del 2018, vam muntar una aula lliure amb un sistema (fog server) de gestió d'equips informàtics des d'un servidor d'imatges. I gràcies al projecte Equipaments Lliures hem pogut desenvolupar un ERP de gestió per al Cafè amb Dolibarr i desplegar telecomunicacions neutrals amb Guifi.net. Ens ho explicaran millor companyes de Lleialtec, Guifi.net i LliureTIC en aquestes ponències sobre infras pròpies.
![](suport-formacio-graella-5-1.png)
![](suport-formacio-graella-5-2.png)
##### Ponències, demos i tallers d'infraestructura
Des de la Lleialtec promovem i implementem [infraestructures lliures i ètiques](https://tec.lleialtat.cat/infraestructura). A principis del 2018, vam muntar una aula lliure amb un sistema (fog server) de gestió d'equips informàtics des d'un servidor d'imatges. I gràcies al projecte Equipaments Lliures hem pogut desenvolupar un ERP de gestió per al Cafè amb Dolibarr i desplegar telecomunicacions neutrals amb Guifi.net. Ens ho explicaran millor companyes de Lleialtec, Guifi.net i Lliure TIC en aquestes activitats sobre infras pròpies.
* **Guifi.net**. Telecomunicacions lliures i neutrals. 25 de juny. De 10h a 13h (activitat gratuïta)
* **ERP amb Dolibarr**. Programa de gestió en restauració. 26 de juny. De 10h a 13h (activitat gratuïta)
* **Fog Server**. Sistematització d'aules lliures. 27 de juny. De 10h a 13h (activitat gratuïta)
* [Gestió d'Aules Informàtiques](https://tec.lleialtat.cat/formacio/estiu-2019/gestio-daules-informatiques). 27 de juny. De 10h a 13h (activitat gratuïta)
##### Cursos intensius
* [Libre Office Writer (nivell intermedi)](https://tec.lleialtat.cat/formacio/estiu-2019/curs-libre-office-writer) (activitat de pagament) 25h. Del dilluns 1 fins al divendres 5 de juliol, de 9h a 13h.
......@@ -24,15 +28,16 @@ Així com a altres espais de transformació social, a la Lleialtat fem servir ap
Sabies que estem muntant una [Snap!Arcade](https://snaparcade.cat/)? Aquesta màquina eduRecreativa funciona amb un llenguatge de programació anomenat Snap! i està sent creada per desencadenar sinergies entre persones i col·lectius del barri. Vine a aprendre com de fàcil és crear projectes per a la maquineta! Curs ideal per a docents de primària i secundària, monitores d'esplai, professorat d'idiomes i veïnes curioses. Aquest curs és una versió presencial d'un pilot formatiu online a l'xtec (Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya).
##### Tallers
##### Tallers de creació gràfica
Des de l'Amical Wikimedia i la Universitat Lliure de Sants, ens arriben propostes creatives en relació a textos i gràfics. Viquillibres és una iniciativa per crear llibres en línia, i facilitar així la compartició de coneixement sota llicències lliures i en català. Inkscape i GIMP són programes per crear i modificar gràfics: imatges, dibuixos, etc. Tots dos, programari lliure i ètic que no captura ni envia informació a cap empresa. Inkscape ens permet el dibuix vectorial; i GIMP, manegar mapes de bits. Vine a crear textos i gràfics en aquests tallers!
* **GIF** (activitat gratuïta) 2h. Dimarts 25 de juny, de 18h a 20h.
* **Inkscape i GIMP** (activitat gratuïta) 4h. Dimarts 2 i dijous 4 de juliol, de 18h a 20h.
* [Viquillibres](https://tec.lleialtat.cat/formacio/estiu-2019/taller-de-formacio-a-viquillibres) (activitat gratuïta) 3h. Dimarts 9 de juliol, de 10h a 13h.
##### Xerrades
##### Xerrades divulgatives
* [Monedes socials digitals](https://tec.lleialtat.cat/formacio/estiu-2019/monedes-socials-digitals) (activitat gratuïta) 3h. Dimecres 26 de juny, de 16h a 19h.
* [Introducció al programari lliure](https://tec.lleialtat.cat/formacio/estiu-2019/introduccio-al-programari-lliure) (activitat gratuïta) 2h. Dimecres 3 de juliol, de 18h a 20h.
* [Introducció al programari lliure](https://tec.lleialtat.cat/formacio/estiu-2019/introduccio-al-programari-lliure) (activitat gratuïta) 2h. Dimecres 3 de juliol, de 18h a 20h.
* [Fediverse, xarxes socials lliures](https://tec.lleialtat.cat/formacio/estiu-2019/fediverse-xarxes-socials-lliures) (activitat gratuïta) 3h. Dimecres 11 de juliol, de 10h a 13h.
Col·laboren: Barcelona Free Software, Unilliure, Guifi.net, LliureTIC, Amical Wikimedia, Snap!, i altres professionals de la comunitat del programari lliure. Seguirem ampliant informació!
\ No newline at end of file
Col·laboren: Barcelona Free Software, Unilliure, Guifi.net, Lliure TIC, Amical Wikimedia, Snap!, i altres professionals i voluntaris de la comunitat del programari lliure.
---
title: 'FEDIVERSE, xarxes socials lliures'
published: false
published: true
taxonomy:
category:
- docs
......@@ -9,9 +9,13 @@ visible: true
##### Títol
FEDIVERSE, xarxes socials lliures i ètiques
##### Dies
3 de juliol
##### Dia
11 de juliol
##### Horari
De 18h a 20h
De 10h a 13h
##### Descripció
Les "xarxes socials" més conegudes no són, ni de bon tros, les més ètiques... Si vols conèixer què fa lliure i ètic un servei de xarxa social, t'esperem el 3 de juliol a la Lleialtat Santsenca! Apunteu-vos enviant un correu a: **[email protected]**. [Més informació](https://tec.lleialtat.cat/divulgacio/fediverse).
\ No newline at end of file
Què és realment Internet? Què és realment la Web? Qué són, en veritat, les xarxes socials? Les tecnologies no són neutres i haurien de ser dissenyades per tal que respectin les seves usuàries. Les xarxes socials més conegudes no són, ni de bon tros, les més ètiques. Si vols conèixer què fa lliure i ètic un servei de xarxa social, t'esperem a la Lleialtat Santsenca.
##### Preu
Xerrada/debat + demo. Activitat gratuïta amb reserva prèvia. Apunteu-vos enviant un correu a: **[email protected]**
[Més informació](https://tec.lleialtat.cat/divulgacio/fediverse)
\ No newline at end of file
---
title: 'Gestió d''Aules Informàtiques'
visible: true
---
##### Títol
Gestió d'Aules Informàtiques amb programari lliure
##### Dia
27 de juny
##### Horari
De 10h a 13h
##### Descripció
A la Lleialtat tenim una aula lliure, una sala amb ordinadors reutilitzats que funcionen amb programari lliure. Vine a conèixer com gestionar i mantenir una aula lliure amb el "Fog Server".
##### Preu
Taller gratuït. Amb reserva prèvia. Apunteu-vos enviant un correu a: **[email protected]**
[Més informació](https://tec.lleialtat.cat/infraestructura/aules-lliures)
\ No newline at end of file
......@@ -8,9 +8,13 @@ visible: true
##### Títol
Introducció al programari lliure
##### Dies
11 de juliol
##### Dia
3 de juliol
##### Horari
De 11h a 13h
De 18h a 20h
##### Descripció
A la Lleialtec només fem servir programari lliure perquè vetllem pels drets digitals de les nostres veïnes. Vine a conèixer quines tecnologies fem servir i perquè és important que siguin lliures i ètiques! Apunteu-vos enviant un correu a: **[email protected]**. [Més informació](http://documents.lleialtat.cat/LleialTec/lleialtec-intro-pl.pdf).
\ No newline at end of file
A la Lleialtec només fem servir programari lliure perquè vetllem pels drets digitals de les nostres veïnes. Vine a conèixer quines tecnologies fem servir i perquè és important que siguin lliures i ètiques!
##### Preu
Xerrada gratuïta. Amb reserva prèvia. Apunteu-vos enviant un correu a: **[email protected]**
[Més informació](http://documents.lleialtat.cat/LleialTec/lleialtec-intro-pl.pdf).
\ No newline at end of file
......@@ -8,9 +8,14 @@ visible: true
##### Títol
Monedes Socials Digitals
##### Dies
##### Dia
26 de juny
##### Horari
De 16h a 19h
##### Descripció
Sabies que a la Lleialtat estem experimentant amb monedes socials digitals? Vine a conèixer què són, com funcionen i digues la teva en quin ús fer-ne en contextos d'Economia Solidària! Apunteu-vos enviant un correu a: **[email protected]**. [Més informació](https://santsenques.cat/tag/kvartalo).
\ No newline at end of file
Sabies que a la Lleialtat estem experimentant amb monedes socials digitals? Vine a conèixer què són, com funcionen i digues la teva en quin ús fer-ne en contextos d'Economia Solidària! Farem una xerrada a tres mans: la primera part, sobre monedes socials; la segona, sobre els experiments que estem duent a terme a la Lleialtat; i a la tercera part, farem una demo! :) Per cert, el programa informàtic que fem servir, es diu [Kvartalo](https://github.com/kvartalo) (barri en Esperanto).
##### Preu
Xerrada/debat + Demo. Activitat gratuïta amb reserva prèvia. Apunteu-vos enviant un correu a: **[email protected]**
[Més informació](https://santsenques.cat/tag/kvartalo)
......@@ -8,10 +8,13 @@ visible: true
##### Títol
Taller de formació a Viquillibres
##### Dies
##### Dia
9 de juliol
##### Horari
De 10h a 13h
##### Descripció
Viquillibres és una biblioteca de llibres de text i manuals lliures, un projecte Wikimedia germà de la Viquipèdia. Farem un taller per saber com funciona i com es pot col·laborar amb el projecte Viquillibres.
Apunteu-vos enviant un correu a: **[email protected]**. [Més informació](http://viquillibres.cat).
\ No newline at end of file
##### Preu
Taller gratuït. Amb reserva prèvia. Apunteu-vos enviant un correu a: **[email protected]**
[Més informació](http://viquillibres.cat)
\ No newline at end of file
---
title: 'Venda d''entrades'
published: false
published: true
taxonomy:
category:
- docs
visible: true
---
A la Lleialtat hay muchos espectáculos, y algunos tienen precio de entrada.
A la Lleialtat s'hi fan molts espectacles i, alguns, requereixen la compra d'entrades. Fins ara, però, només es podia reservar online i fer el pagament presencialment.
Hasta ahora no se podido comprar entradas por Internet.
A una assemblea, la comissió de tecnologia va rebre la petició de sistematitzar la cosa, tan per alleugerir la feina del personal tècnic com per donar l'opció a les assistents a l'espectacle a fer la compra per Internet. I és per això que hem implementat un sistema de venda d'entrades online.
El CELS varolaba que ofrecer la posibilidad de comprar entradas:
* Había demanda por parte de la ciudadania (debemos comprobar esto con Francesco)
* Para muchas personas facilitaría la compra
* Facilita la gestión de entrades (que nos lo explique francesco).
El programa informàtic que gestiona la compra-venda d'entrades es diu [Pretix](https://pretix.eu/about/en/), i és programari lliure, és a dir, tecnologia respectuosa amb les seves usuàries.
Hemos instalado Pretix. Respectar los datos de nuestros usuarios
Comentar que hem tingut una grata sorpresa: amb aquest programa, no només podem vendre entrades des de la Lleialtat! El sistema de gestió permet crear un servei de venda d'entrades, amb el que es podria **compartir infraestructura** i abastir a altres projectes.
Llevamos la agradable sopresa que con nuestra instalación de Pretix, podemos ofrecer nosotros el servicio a otros entidades del barrio, bajo su propio dominio.
Imaginem que hi ha un altra entitat que necessita vendre entrades online. Doncs no cal que s'instal·li el seu propi Pretix i tota la pesca... Només caldria habilitar usuaris des del Pretix que tenim instal·lat a la Lleialtat, oferint un sistema de venda d'entrades que es pot configurar amb domini propi (si el teniu).
**Cada entitat tindria el seu usuari** des d'on vendre les entrades, però la infraestructura seria compartida entre totes les entitats que utilitzessin el servei. Així que no només seria rentable, sinó que a més fariem xarxa i compartiríem recursos.
D'altra banda, el sistema de venda d'entrades serà integrat a l'ERP o programa de gestió integral de l'equipament que estem desenvolupant en el marc del projecte [Equipaments Lliures](https://tec.lleialtat.cat/equipaments-lliures).
Us interessa el servei de venda d'entrades online? Contacteu-nos a [email protected]
Consulta la [documentación técnica](https://tec.lleialtat.cat/howtos/venda-dentrades).
\ No newline at end of file
Markdown is supported
0%
or
You are about to add 0 people to the discussion. Proceed with caution.
Finish editing this message first!
Please register or to comment