\chapter{Specifikacija programske potpore}
		
	\section{Funkcionalni zahtjevi}
			
			
			\noindent \textbf{Dionici:  }
			
			\begin{packed_enum}
				
				\item Pacijenti
				\item Bolnice
				\item Poliklinike
				\item Liječničke ordinacije
				\item Liječnici
				\item Razvojni tim
				
			\end{packed_enum}
			
			\noindent \textbf{Aktori i njihovi funkcionalni zahtjevi:}
			
			
			\begin{packed_enum}
				\item  \underbar{Bolnica (inicijator) može:}
				
				\begin{packed_enum}
					
					\item stvaranje korisničkog računa
					\item prijava u sustav
					\item stvaranje korisničkih računa liječnika
					\item upravljanje korisničkim računom
					\begin{packed_enum}
						
						\item promjena podataka bolnice
						\item promjena lozinke 
						\item promjena podataka liječnika
						
					\end{packed_enum}
					
				\end{packed_enum}
				
				\item  \underbar{Liječnik (inicijator) može:}
				
				\begin{packed_enum}
					
					\item prijava u sustav
					\item upravljanje korisničkim računom
					\begin{packed_enum}
						
						\item promjena lozinke
						
					\end{packed_enum}
					\item  Upravljanje pacijentima
					\begin{packed_enum}
						
						\item dodavanje novog pacijenta
						\item dodavanje nalaza pacijentu
						\item pregled nalaza pacijenta
						
					\end{packed_enum}
					
				\end{packed_enum}
				
				\item  \underbar{Pacijent (inicijator) može:}
				
				\begin{packed_enum}
					
					\item stvaranje korisničkog računa
					\item prijava u sustav
					\item upravljanje korisničkim računom
					\begin{packed_enum}
						
						\item promjena lozinke
						\item postavljanje drugog pacijenta kao svog nadziratelja
						\item promjena podataka
						\item promjena podataka nadziranom pacijentu
						\item odbacivanje ovlasti za nadziranog pacijenta
						
					\end{packed_enum}
					\item Upravljanje nalazima
					\begin{packed_enum}
						
						\item dodavanje nalaza 
						\item brisanje nalaza
						\item pregled nalaza
						\item preuzimanje nalaza
						
					\end{packed_enum}
					
				\end{packed_enum}
				
				\item  \underbar{Nadzirani pacijent (inicijator) može:}
				
				\begin{packed_enum}
					
					\item prijava u sustav
					\item upravljanje korisničkim računom
					\begin{packed_enum}
						\item promjena lozinke
						\item oduzimanje ovlasti nadziratelju
					\end{packed_enum}
					\item upravljanje nalazima
					\begin{packed_enum}
						
						\item pregled nalaza
						\item preuzimanje nalaza
						
					\end{packed_enum}
					
				\end{packed_enum}
				
				\item  \underbar{Baza podataka (sudionik) može:}
				
				\begin{packed_enum}
					
					\item pohrana podataka korisnika
					\item dostava podataka korisnika
					\item brisanje podataka korisnika
					\item promjena podataka korisnika
					
				\end{packed_enum}
			\end{packed_enum}
			\pagebreak
			
			
			\subsection{Obrasci uporabe}
			
			\subsubsection{Opis obrazaca uporabe}
			\noindent \underbar{\textbf{UC1 - Registracija pacijenta u sustav}}
			\begin{packed_item}
				
				\item \textbf{Glavni sudionik: }Pacijent
				\item  \textbf{Cilj:} Stvoriti korisnički račun za pristup sustavu
				\item  \textbf{Sudionici: }Baza podataka
				\item  \textbf{Preduvjet: }Pacijent ima važeću e-mail adresu
				\item  \textbf{Opis osnovnog tijeka:}
				
				\item[] \begin{packed_enum}
					
					\item Pacijent odabire opciju registracije kao pacijent
					\item Pacijent unosi korisničke podatke
					\item Pacijent na e-mail prima link (za potvrdu registracije) i jedinstven pin za potvrdu identiteta (koristi se kod prvih posjeta liječniku)
					\item Pacijent klikom na link potvrđuje registraciju
					
				\end{packed_enum}
				
				\item  \textbf{Opis mogućih odstupanja:}
				
				\item[] \begin{packed_item}
					
					\item[2.a] Pacijent odabire već zauzeti e-mail, neispravni e-mail ili korisničke podatke u krivom formatu
					\item[] \begin{packed_enum}
						
						\item Sustav obavještava pacijenta o neuspjelom upisu i traži ga da se ponovno registrira
						\item Pacijent mijenja krivo unesene podatke te se uspješno registrira	ili odustaje
						
					\end{packed_enum}
					
				\end{packed_item}
			\end{packed_item}
			
			\noindent \underbar{\textbf{UC2 - Registracija bolnice}}
			\begin{packed_item}
				
				\item \textbf{Glavni sudionik: }Bolnica
				\item  \textbf{Cilj: }Stvoriti korisnički račun bolnice
				\item  \textbf{Sudionici: }Baza podataka
				\item  \textbf{Preduvjet: }Bolnica ima važeću e-mail adresu
				\item  \textbf{Opis osnovnog tijeka:}
				
				\item[] \begin{packed_enum}
					
					\item Bolnica odabire opciju registracije kao bolnica
					\item Bolnica unosi korisničke podatke
					\item Bolnica na e-mail prima link (za potvrdu registracije)
					\item Bolnica klikom na link potvrđuje registraciju
				\end{packed_enum}
				
				\item  \textbf{Opis mogućih odstupanja:}
				
				\item[] \begin{packed_item}
					
					\item[2.a] Bolnica odabire već zauzeti e-mail, neispravni e-mail ili korisničke podatke u krivom formatu
					\item[] \begin{packed_enum}
						
						\item Sustav obavještava bolnicu o neuspjelom upisu i traži da se ponovno registrira
						
					\end{packed_enum}
					
					
				\end{packed_item}
			\end{packed_item}
			
			\noindent \underbar{\textbf{UC3 - Registracija liječnika}}
			\begin{packed_item}
				
				\item \textbf{Glavni sudionik: }Bolnica, Liječnik
				\item  \textbf{Cilj: }Stvoriti korisnički račun liječnika 
				\item  \textbf{Sudionici: }Baza podataka
				\item  \textbf{Preduvjet: }Bolnica je prijavljena u sustav
				\item  \textbf{Opis osnovnog tijeka:}
				
				\item[] \begin{packed_enum}
					
					\item Bolnica u sustav upisuje liječnika (podatke i e-mail adresu)
					\item Liječnik na e-mail dobiva link i klikom na link unosi svoju lozinku
					\item Bolnica gubi mogućnost pristupa računu liječnika kada liječnik unese i spremi svoju lozinku 
					
				\end{packed_enum}
				
				\item  \textbf{Opis mogućih odstupanja:}
				
				\item[] \begin{packed_item}
					
					\item[1.a]Bolnica odabire već zauzeti e-mail, neispravni e-mail ili korisničke podatke u krivom formatu
					\item[] \begin{packed_enum}
						
						\item Sustav obavještava bolnicu o neuspjelom upisu i traži da ponovno upiše podatke
						
					\end{packed_enum}
					
					
				\end{packed_item}
			\end{packed_item}
			
			
			\noindent \underbar{\textbf{UC4 - Login u sustav}}
			\begin{packed_item}
				
				\item \textbf{Glavni sudionik: }Korisnik (Pacijent, Nadzirani pacijent, Bolnica, Liječnik)
				\item  \textbf{Cilj: }Ulogirati se u sustav kao pacijent, bolnica ili liječnik
				\item  \textbf{Sudionici: }Baza podataka
				\item  \textbf{Preduvjet: }Registracija korisnika
				\item  \textbf{Opis osnovnog tijeka:}
				
				\item[] \begin{packed_enum}
					
					\item Korisnik unosi svoj e-mail za login te svoju lozinku
					\item Podatci se provjeravaju u bazi podataka
					\item Korisnik pristupa svom računu
				\end{packed_enum}
				
				\item  \textbf{Opis mogućih odstupanja:}
				
				\item[] \begin{packed_item}
					
					\item[1.a] Korisnik unosi e-mail u pogrešnom formatu
					\item[] \begin{packed_enum}
						
						\item Sustav obavještava korisnika o pogrešnom formatu e-maila i traži od korisnika da ponovo unese podatke
					\end{packed_enum}
					\item[2.a] Korisnik je unio ili neregistrirani e-mail ili krivu lozinku
					\item[] \begin{packed_enum}
						
						\item Sustav obavještava korisnika kako su njegovi podatci pogrešni te od njega traži da pokuša ponovo
					\end{packed_enum}
				\end{packed_item}
				
			\end{packed_item}
			\pagebreak
			
			\noindent \underbar{\textbf{UC5 - Promjena lozinke}}
			\begin{packed_item}
				
				\item \textbf{Glavni sudionik: }Korisnik (Pacijent, Nadzirani pacijent, Bolnica, Liječnik)
				\item  \textbf{Cilj: }Promijeniti lozinku za prijavu
				\item  \textbf{Sudionici: }Baza podataka
				\item  \textbf{Preduvjet: }Korisnik je prijavljen u sustav
				\item  \textbf{Opis osnovnog tijeka:}
				
				\item[] \begin{packed_enum}
					
					\item Korisnik odabire opciju promjene lozinke
					\item Korisnik upisuje staru lozinku
					\item Sustav provjerava staru lozinku
					\item Korisnik upisuje novu lozinku
					\item Korisnik sprema promjene
					\item Promjene se spremaju u bazu podataka
				\end{packed_enum}
				
				\item  \textbf{Opis mogućih odstupanja:}
				
				\item[] \begin{packed_item}
					
					\item[3.a] Korisnik nije upisao ispravnu lozinku
					\item[] \begin{packed_enum}
						
						\item Sustav javlja korisniku kako upisana lozinka nije ispravna
						\item Sustav nudi ponovni upis lozinke
						
					\end{packed_enum}
					
					\item[4.a] Korisnik nije spremio novu lozinku
					\item[] \begin{packed_enum}
						
						\item Nova lozinka se ne sprema
						
					\end{packed_enum}
					
					\item[5.a] Korisnik nije unio dovoljno sigurnu lozinku
					\item[] \begin{packed_enum}
						
						\item Nova lozinka se ne sprema
						\item Sustav obavještava korisnika da unesena lozinka nije dovoljno sigurna i ispisuje parametre koji određuju sigurnu lozinku
						\item Sustav nudi ponovni upis lozinke
						
					\end{packed_enum}
				\end{packed_item}
			\end{packed_item}
			
			\noindent \underbar{\textbf{UC6 - Pacijent pregledava nalaze}}
			\begin{packed_item}
				
				\item \textbf{Glavni sudionik: }Pacijent, Nadzirani pacijent
				\item  \textbf{Cilj: }Pregledavanje vlastitih nalaza
				\item  \textbf{Sudionici: }Baza podataka
				\item  \textbf{Preduvjet: }Pacijent je registriran
				\item  \textbf{Opis osnovnog tijeka: }
				
				\item[] \begin{packed_enum}
					
					\item Pacijent se prijavljuje u sustav
					\item Pacijent odabire odjel čije nalaze želi pregledati
					\item Pacijent pregledava svoje nalaze
				\end{packed_enum}
				
				\item  \textbf{Opis mogućih odstupanja:}
				
				\item[] \begin{packed_item}
					
					\item[1.a] Pacijent se ulogirava u sustav s krivim podacima
					\item[] \begin{packed_enum}
						
						\item Sustav obavještava pacijenta o pogrešci
						\item Pacijent ispravlja podatke i uspješno se ulogira
						
					\end{packed_enum}
					
				\end{packed_item}
			\end{packed_item}
			
			
			
			\noindent \underbar{\textbf{UC7 - Dodavanje starih nalaza / nalaza bolnica koje ne podržavaju Health Wallet}}
			\begin{packed_item}
				
				\item \textbf{Glavni sudionik: }Pacijent
				\item  \textbf{Cilj: }Dodati nove nalaza ili nalaze bolnica koje ne podržavaju Health Wallet
				\item  \textbf{Sudionici: }Baza podataka
				\item  \textbf{Preduvjet: }Pacijent je prijavljen u sustav
				\item  \textbf{Opis osnovnog tijeka: }
				
				\item[] \begin{packed_enum}
					
					\item Pacijent odabire opciju dodavanja novog nalaza
					\item Pacijent dodaje datoteku sa svojim nalazima pripadajućem odijelu
					
					
				\end{packed_enum}
				
				\item  \textbf{Opis mogućih odstupanja:}
				
				\item[] \begin{packed_item}
					
					\item[2.a] Pacijent shvaća da je dodao krivu datoteku
					\item[] \begin{packed_enum}
						
						\item Pacijent briše datoteku koju je dodao
						\item Pacijent dodaju novu datoteku
						
					\end{packed_enum}
					
				\end{packed_item}
			\end{packed_item}
			
			
			\noindent \underbar{\textbf{UC8 - Brisanje nalaza}}
			\begin{packed_item}
				
				\item \textbf{Glavni sudionik: }Pacijent
				\item  \textbf{Cilj: }Izbrisati nalaz koji je slučajno prenesen u sustav
				\item  \textbf{Sudionici: }Baza podataka
				\item  \textbf{Preduvjet: }Pacijent je prijavljen u sustav
				\item  \textbf{Opis osnovnog tijeka:}
				
				\item[] \begin{packed_enum}
					
					\item Pacijent odabire pregled nalaza
					\item Odabire nalaz koji je greškom unio u sustav
					\item Odabire opciju za brisanje nalaza
					\item Nalaz se briše iz baze podataka te više ne postoji u sustavu
				\end{packed_enum}
				
			\end{packed_item}
			
			
			\noindent \underbar{\textbf{UC9 - Preuzimanje nalaza}}
			\begin{packed_item}
				
				\item \textbf{Glavni sudionik: }Pacijent, Nadzirani pacijent
				\item  \textbf{Cilj: }Preuzeti nalaze iz sustava
				\item  \textbf{Sudionici: }Baza podataka
				\item  \textbf{Preduvjet: }Pacijent je prijavljen u sustav
				\item  \textbf{Opis osnovnog tijeka:}
				
				\item[] \begin{packed_enum}
					
					\item Pacijent odabire opciju pregleda nalaza
					\item Odabire se odjel po kojemu je nalaz izrađen
					\item Pacijent odabire nalaz koji želi preuzeti
					\item Odabirom na gumb "Preuzmi" nalaz se preuzima na pacijentov uređaj
				\end{packed_enum}
				
			\end{packed_item}
			
			
			\noindent \underbar{\textbf{UC10 - Dodavanje novih nalaza}}
			\begin{packed_item}
				
				\item \textbf{Glavni sudionik: }Liječnik
				\item  \textbf{Cilj: } Liječnik dodaje nove nalaze svog pacijenta 
				\item  \textbf{Sudionici: }Baza podataka
				\item  \textbf{Preduvjet: }Liječnik je prijavljen u sustav te pacijent za kojeg želi dodati nalaz se nalazi u sustavu
				\item  \textbf{Opis osnovnog tijeka: }
				
				\item[] \begin{packed_enum}
					
					\item Liječnik među svojim pacijentima pronalazi onog kojem želi dodati nalaz
					\item Liječnik dodaje nalaze u pripadajući odjel
					
				\end{packed_enum}
				
				\item  \textbf{Opis mogućih odstupanja:}
				
				\item[] \begin{packed_item}
					
					\item[2.a] Liječnik shvaća da je dodao krivu datoteku
					\item[] \begin{packed_enum}
						
						\item Liječnik briše datoteku koju je dodao
						\item Liječnik dodaje novu datoteku
						
					\end{packed_enum}
					
				\end{packed_item}
				
			\end{packed_item}
			
			
			\noindent \underbar{\textbf{UC11 - Dodavanje nadzirajućeg pacijenta}}
			\begin{packed_item}
				
				\item \textbf{Glavni sudionik: }Pacijent
				\item  \textbf{Cilj: }Postaviti drugog pacijenta kao nadziratelja svojega računa
				\item  \textbf{Sudionici: }Baza podataka
				\item  \textbf{Preduvjet: }Pacijent je prijavljen u sustav
				\item  \textbf{Opis osnovnog tijeka:}
				
				\item[] \begin{packed_enum}
					
					\item Pacijent odabire opciju dodavanja nadzirajućeg pacijenta(nadziratelja)
					\item Otvara se prozor za unos podataka nadzirajućeg pacijenta
					\item Pacijent upisuje e-mail pacijenta za kojeg želi da bude njegov nadziratelja
					\item Nadziratelj dobiva obavijest na e-mail te potom prihvaća ili odbija zahtjev
					\item Pacijentu dolazi obavijest na e-mail je li njegov zahtjev prihvaćen
					\item Ovim obrascem uporabe pacijent postaje nadzirani pacijent 
				\end{packed_enum}
				
				\item  \textbf{Opis mogućih odstupanja:}
				
				\item[] \begin{packed_item}
					
					\item[3.a] Upisani e-mail ne pripada niti jednom postojećem pacijentu
					\item[] \begin{packed_enum}
						
						\item Pacijenta se obavještava kako postojeći e-mail ne postoji u aplikaciji te da ta osoba mora napraviti svoj račun ili da unese drugi e-mail 
					\end{packed_enum}
					
				\end{packed_item}
				
			\end{packed_item}
			\pagebreak
			
			\noindent \underbar{\textbf{UC12 - Dolazak kod novog liječnika}}
			\begin{packed_item}
				
				\item \textbf{Glavni sudionik: }Liječnik, Pacijent, Nadzirani pacijent
				\item  \textbf{Cilj: }Povezivanje pacijenta (ili nadziranog pacijenta) i njegovog novog liječnika 
				\item  \textbf{Sudionici: }Baza podataka
				\item  \textbf{Preduvjet: }Liječnik je prijavljen u sustav te se pacijent nalazi u sustavu
				\item  \textbf{Opis osnovnog tijeka: }
				
				\item[] \begin{packed_enum}
					
					\item Pacijent dolazi kod liječnika prvi put
					\item Pacijent daje liječniku svoj OIB i pin koji liječnik potom upisuje u sustav
					\item Liječnik dodaje novog pacijenta na svoju listu,a time se taj liječnik pojavljuje na listi liječnika kod pacijenta 
					
				\end{packed_enum}
				
				\item  \textbf{Opis mogućih odstupanja:}
				
				\item[] \begin{packed_item}
					
					\item[2.a] Pacijent daje liječniku krivi pin
					\item[] \begin{packed_enum}
						
						\item Sustav obavještava liječnika o neuspjelom upisu i traži ponovni unos pina
						\item Pacijent pristupa svom računu i provjerava pin
						\item Liječnik mijenja krivo unesene podatke te uspješno registrira pacijenta na svoju listu
						
					\end{packed_enum}
					
				\end{packed_item}
			\end{packed_item}
			
			
			\noindent \underbar{\textbf{UC13 - Dolazak kod (svog) postojećeg liječnika}}
			\begin{packed_item}
				
				\item \textbf{Glavni sudionik: }Liječnik, Pacijent, Nadzirani pacijent
				\item  \textbf{Cilj: }Omogućiti brzo i jednostavno nalaženje svog pacijenta (ili nadziranog pacijenta)
				\item  \textbf{Sudionici: }Baza podataka
				\item  \textbf{Preduvjet: }Liječnik je prijavljen u sustav te pacijent postoji u sustavu
				\item  \textbf{Opis osnovnog tijeka: }
				
				\item[] \begin{packed_enum}
					
					\item Pacijent dolazi kod liječnika
					\item Liječnik se ulogirava u sustav
					\item Liječnik pronalazi pacijenta među svojim pacijentima u Health Walletu
					
				\end{packed_enum}
				
				
			\end{packed_item}
			
			
			
			
			\noindent \underbar{\textbf{UC14 - Liječnik pregledava nalaze}}
			\begin{packed_item}
				
				\item \textbf{Glavni sudionik: }Liječnik
				\item  \textbf{Cilj: }Liječnik dobiva saznanja o prošlosti zdravstvenog stanja pacijenta(ili nadziranog pacijenta)
				\item  \textbf{Sudionici: }Baza podataka, Pacijent, Nadzirani pacijent
				\item  \textbf{Preduvjet: }Liječnik je registriran
				\item  \textbf{Opis osnovnog tijeka: }
				
				
				\item[] \begin{packed_enum}
					
					\item Liječnik se ulogirava u sustav
					\item Liječnik među svojim pacijentima pronalazi onog čije nalaze želi pregledati 
					\item Liječnik pregledava prema odjelima razvrstane nalaze.
					
				\end{packed_enum}
			
			\item  \textbf{Opis mogućih odstupanja:}
			
			\item[] \begin{packed_item}
				
				\item[1.a] Liječnik unosi krive podatke za logiranje
				\item[] \begin{packed_enum}
					
					\item Sustav obavještava liječnika o pogrešci
					\item Liječnik ispravlja podatke i uspješno se ulogira
					
				\end{packed_enum}
				
			\end{packed_item}
				
			\end{packed_item}
			
			
			
			\noindent \underbar{\textbf{UC15 - Promjena podataka pacijenata}}
			\begin{packed_item}
				
				\item \textbf{Glavni sudionik: }Pacijent
				\item  \textbf{Cilj: }Promjena podataka pacijenta
				\item  \textbf{Sudionici: }Baza podataka
				\item  \textbf{Preduvjet: }Pacijent je prijavljen u sustav
				\item  \textbf{Opis osnovnog tijeka:}
				
				\item[] \begin{packed_enum}
					
					\item Pacijent odabire opciju promjene podataka
					\item Pacijent mijenja podatke
					\item Pacijent sprema promjene
					\item Promjene se spremaju u bazu podataka
				\end{packed_enum}
				
				\item  \textbf{Opis mogućih odstupanja:}
				
				\item[] \begin{packed_item}
					
					\item[2.a] Pacijent nije spremio mijenjane podatke
					\item[] \begin{packed_enum}
						
						\item Podatci se ne spremaju
						
					\end{packed_enum}
					
					\item[3.a] Pacijent je unio nedopuštene vrijednosti podataka
					\item[] \begin{packed_enum}
						
						\item Podatci se ne spremaju
						\item Sustav obavještava pacijenta da su uneseni krivi podatci
						
					\end{packed_enum}
				\end{packed_item}
			\end{packed_item}
			
			
			
			\noindent \underbar{\textbf{UC16 - Promjena podataka za liječnika}}
			\begin{packed_item}
				
				\item \textbf{Glavni sudionik: }Bolnica
				\item  \textbf{Cilj:} Promjena podataka liječnika
				\item  \textbf{Sudionici: }Baza podataka
				\item  \textbf{Preduvjet: }Bolnica je prijavljena u sustav
				\item  \textbf{Opis osnovnog tijeka:}
				
				\item[] \begin{packed_enum}
					
					\item Bolnica odabire liječnika kojemu želi mijenjati podatke
					\item Bolnica odabire opciju promjene podataka
					\item Bolnica mijenja podatke
					\item Bolnica sprema promjene
					\item Promjene se spremaju u bazu podataka
				\end{packed_enum}
				
				\item  \textbf{Opis mogućih odstupanja:}
				
				\item[] \begin{packed_item}
					
					\item[3.a] Bolnica nije spremila mijenjane podatke
					\item[] \begin{packed_enum}
						
						\item Podatci se ne spremaju
						
					\end{packed_enum}
					\item[4.a] Bolnica je unijela nedopuštene vrijednosti podataka
					\item[] \begin{packed_enum}
						
						\item Podatci se ne spremaju
						\item Sustav obavještava bolnicu da su uneseni krivi podatci
						
					\end{packed_enum}
					
				\end{packed_item}
			\end{packed_item}
			
			
			\noindent \underbar{\textbf{UC17 - Promjena podataka za nadziranog pacijenta}}
			\begin{packed_item}
				
				\item \textbf{Glavni sudionik: }Pacijent
				\item  \textbf{Cilj: }Promijeniti podatke nadziranom pacijentu
				\item  \textbf{Sudionici: }Baza podataka
				\item  \textbf{Preduvjet: }Pacijent nadgleda nadziranog pacijenta
				\item  \textbf{Opis osnovnog tijeka:}
				
				\item[] \begin{packed_enum}
					
					\item Pacijent se ulogirava u sustav
					\item Pacijent odabire profil nadziranog pacijenta kojemu želi mijenjati podatke
					\item Pacijent odabire opciju promjene podataka
					\item Pacijent mijenja podatke
					\item Pacijent sprema promjene
					\item Promjene se spremaju u bazu podataka
				\end{packed_enum}
				
				\item  \textbf{Opis mogućih odstupanja:}
				
				\item[] \begin{packed_item}
					
					\item[4.a] Pacijent nije spremio mijenjane podatke
					\item[] \begin{packed_enum}
						
						\item Podatci se ne spremaju
						
					\end{packed_enum}
					
					\item[5.a] Pacijent je unio nedopuštene vrijednosti podataka
					\item[] \begin{packed_enum}
						
						\item Podatci se ne spremaju
						\item Sustav obavještava pacijenta da su uneseni krivi podatci
						
					\end{packed_enum}
				\end{packed_item}
			\end{packed_item}
			\pagebreak		
					
				\subsubsection{Dijagrami obrazaca uporabe}
					
					\begin{figure}[H]
						\centering
						\includegraphics[scale=0.60]{dijagrami/Dijagrami_obrasci/funkcKorisnik.png}
						\caption{Dijagram obrasca uporabe - \textit{Funkcionalnost korisnika}}
						\label{fig:Funkcionalnost_korisnika}
					\end{figure}
					
					\begin{figure}[H]
						\centering
						\includegraphics[scale=0.45]{dijagrami/Dijagrami_obrasci/funkcPacijent.png}
						\caption{Dijagram obrasca uporabe - \textit{Funkcionalnost pacijenta}}
						\label{fig:Funkcionalnost_pacijenta}
					\end{figure}
					
					\begin{figure}[H]
						\centering
						\includegraphics[scale=0.55]{dijagrami/Dijagrami_obrasci/funkcLijecnik.png}
						\caption{Dijagram obrasca uporabe - \textit{Funkcionalnost liječnika}}
						\label{fig:Funkcionalnost_lijecnika}
					\end{figure}
					
					
					\begin{figure}[H]
						\centering
						\includegraphics[scale=0.55]{dijagrami/Dijagrami_obrasci/funkcBolnica.png}
						\caption{Dijagram obrasca uporabe - \textit{Funkcionalnost bolnice}}
						\label{fig:Funkcionalnost_bolnice}
					\end{figure}
					
					\begin{figure}[H]
						\centering
						\includegraphics[scale=0.47]{dijagrami/Dijagrami_obrasci/odnosLP.png}
						\caption{Dijagram obrasca uporabe - \textit{Odnos između liječnika i pacijenta}}
						\label{fig:Odnos_Pacijent_Lijecnik}
					\end{figure}
					
					
					
					
				\eject		
				
			\subsection{Sekvencijski dijagrami}

				\begin{figure}[H]
					\centering
					\includegraphics[scale=0.58]{dijagrami/DolazakKodNovogLijecnika.png}
					\caption{Sekvencijski dijagram - \textit{Dolazak kod novog liječnika}}
					\label{fig:Dolazak_kod_novog_lijecnika}
				\end{figure}

				Liječnik unosi  OIB i pin koji mu je dao pacijent u web aplikaciju te se šalje upit bazi podataka.
				Ako se pokaže da je pin nevaljan, sustav obavještava liječnika da dodavanje nije uspjelo.
				Ispostavi li se da je pin valjan, liječniku će biti dodan pacijent te
				će dobiti pristup nalazima i povijesti bolesti pacijenta.
		
				
				\begin{figure}[H]
					\centering
					\includegraphics[scale=0.65]{dijagrami/Lijecnik_pregledava_nalaze.png}
					\caption{Sekvencijski dijagram - \textit{Liječnik pregledava nalaze}}
					\label{fig:Lijecnik_pregledava_nalaze}
				\end{figure}

				Liječnik se prijavljuje u sustav nakon čega mu se prikazuje popis svih njegovih pacijenata. Liječnik pronalazi onog pacijenta čije nalaze želi pregledati te ga odabire. Nakon toga mu se prikazuju prema odjelima razvrstani nalazi odabranog pacijenta.

				\begin{figure}[H]
					\centering
					\includegraphics[scale=0.65]{dijagrami/Registracija_pacijenta.png}
					\caption{Sekvencijski dijagram - \textit{Pacijent se registrira u sustav}}
					\label{fig:Registracija_pacijenta}
				\end{figure}
			
				Pacijent u web aplikaciji odabire opciju registracije. Aplikacija ga preusmjerava na stranicu za registraciju. Pacijent unosi podatke s kojima se želi registrirati te se vrši provjera ispravnost priložene e-mail adrese.
				Ukoliko je e-mail adresa neispravna, vraća se pacijenta na prikaz za registraciju. Ako su svi priloženi podaci ispravni, šalje se link za potvrdu registracije na e-mail pacijenta te se kroz poslani link vrši potvrda identiteta.

				\begin{figure}[H]
					\centering
					\includegraphics[scale=0.65]{dijagrami/Pregled_nalaza_pacijent.png}
					\caption{Sekvencijski dijagram - \textit{Pacijent pregledava nalaze}}
					\label{fig:Pregled_nalaza_pacijent}
				\end{figure}

				Pacijent se pokušava ulogirati u sustav. Ukoliko je uspio, prikaz aplikacije se osvježava i prikazuju se osnovni podaci svih njemu dostupnih odjela u kojima može pogledati svoje nalaze. Ako se pacijent odluči za detaljniji prikaz nalaza, može odabrati odjel za kojeg želi vidjeti detaljniji prikaz.
				Nakon odabira se na glavnom prikazu aplikacije prikazuje detaljan prikaz korisnikovih nalaza. Pacijent može nakon ovoga odabrati neki drugi odjel kako bi vidio neke druge nalaze.
	
		\section{Ostali zahtjevi}
		
		\textit{U ovom djelu je opisano kako se sustav treba ponašati i koja su neka njegova ograničenja. Formalni nazivi za ove zahtjeve su \textbf{nefunkcionalni} i \textbf{domene primjene}}
		
			\begin{packed_item}
			\item Sustav treba podržavati paralelni rad proizvoljnog broja korisnika u bilo kojem vremenu
			\item Vrijeme potrebno da se dohvati neki podatak iz baze podataka treba biti relativno kratko (ne više od nekoliko sekundi)
			\item Sustav je implementiran kao web aplikacija, a za frontend će se koristiti neka od postojećih tehnologija kao što je React
			\item Pristup sustavu preko javne mreže je zaštićen pomoću HTTPS protokola
			\item Koristi se objektno orijentirana paradigma, a kao posljedica toga je korištenje Jave u sklopu backenda
			\item Sustav treba omogućiti sigurno povezivanje s bazom podataka i njezinu obnovu u slučaju kvara
			\item Jezik korisničkog sučelja je hrvatski, dok će jezik u programskom kôdu biti engleski
			\item Sučelje aplikacije treba biti dovoljno jednostavno da se intuitivno može pristupiti potrebnim podacima bez potrebe uputa (Ovo će omogućiti postojeći predložak za React)
			\item Programska potpora sustava treba omogućiti jednostavnu nadogradnju sustava kroz modularno oblikovanje komponenata
			
			\end{packed_item}
			 
			 
			 
	