## Exempel i CSV, Semikolonseparerad

Nedan är första raden i en fil som representerar badplatsen Hattarevik i Mariestads kommun. Observera att flera fält är tomma och då helt saknar innehåll, istället är de tänkta värdena ersatta med ett semikolon.

Flera värden är tomma, t.ex. adressfälten eftersom platsen saknar gatunamn och husnummer, men däremot finns postadressen Mariestad, så den är ifylld. Om du inte vet ifall något finns på platsen, t.ex. “lifebuoy” så ska du inte skriva “false” utan du ska lämna fältet tomt. Tomt = vet ej/ej inventerat.

Om du har flera fält som du lämnar tomma, kanske det är dags att kommunen inventerar badplatsen på nytt för att kunna förse datakonsumenten med så aktuell data som möjligt.

<div class="example csvtext">
place_id;name;latitude;longitude;hov_ref;wikidata;updated;description;street;housenumber;postcode;city;country;facilities;toilet;shower;drinking_water;changing_room;lifeguard;lifebuoy;trash;firstaid;fireplace;bathing_jetty;bathing_ladder;diving_tower;td_url;accessibility;wheelchair;watertype;beach_sand;beach_stone;beach_rock;beach_concrete;beach_grass;pet_bath;camping;temp_url;extra_url;visit_url;phone;email<br>
1477-Hattarevik;Hattarevikens Badplats;58.787;13.7396;SE0A21493000001930;Q106636433;2021-05-28;Naturstrand i ett skyddat läge, sandstranden är långgrund och skyddad i en lagun. Efter lagunen djupnar det snabbt. Utöver sandstranden domineras landskapet av klippor och stenhällar. Stängt under vintersäsongen med bom. Många möjligheter att hitta sig en egen klippa att solbada på. Sandstrandens bredd är cirka 25 meter. Bad direkt från klippa är möjligt. ;;;;Mariestad;SE;Anslagstavla och information om vandringsleder finns på platsen. Torrdass.;true;false;false;false;false;false;true;false;false;false;false;false;;Parkeringen är på grus/sand och från parkeringen till vattnet är det cirka 76 meter som enbart är framkomligt till fots.;false;lake;true;true;true;false;false;false;false;;;https://mariestad.se/Mariestads-kommun/Kultur--fritid/Bad/Strandbad.html;0501-756100;info.va-gata@mariestad.se
</div>