# Introduktion
_Med badplats menas en särskilt anlagd eller skött allmän plats där bad kan ske. Det kan vara arrangerat på olika sätt och även ha olika grad av service i anslutning till badet. I texten nedan används “badplats” för att benämna detta._

Denna specifikation definierar en enkel tabulär informationsmodell för badplatser. Specifikationen innefattar också en beskrivning av hur informationen uttrycks i formatet CSV, JSON och länkade data (RDF). Som grund förutsätts CSV kunna levereras då det är praktiskt format och skapar förutsägbarhet för mottagare av informationen. Det är också ett format som gör sammanställningen av datamängden enklare då den kan representeras i t.ex. ett kalkylblad.