\section{Server}

\subsection{Programovací jazyk}
Na straně serveru můžeme vybírat z větší nabídky, než na straně klienta.
V dnešní době jsou populární jazyky jako PHP, Python, JavaScript, C\#, Java, Go, C++ a další.

V případě tohoto webu, není předpokládána příliš velká návštěvnost, proto výkon není hlavní rozhodující
faktor, takže nejsou vyžadována řešení jako C++, nebo Go.
Zároveň pro běh aplikace se předpokládá hosting v rámci univerzity, kde není problém nainstalovat jakékoli
běhové prostředí, takže není nutné omezovat se na nejrozšířenější PHP.

S programovacím jazykem přichází celý \enquote{ekosystém} balíčků, z toho důvodu je velmi výhodné
použít stejný programovací jazyk na obou stranách. Balíčky jsou distribuovány správcem balíčků NPM.
Navíc díky TS je možné opakovaně využít definované typy pro přenos dat.
Z těchto důvodů padla volba na Node.js \cite{node} \cite{nodevsphp}.

\subsection{Framework}

Node.js frameworky lze dělit na kompletní MVC - pro vývoj backend i frontend, dále MVC pouze pro backend a určené na tvorbu
REST API. Jistě nejpopulárnější volba je Express, dále
je zajímavé kompletní řešení Sails, nebo Koa.

Express lze použít jednoduše a zároveň s využitím balíčků dobře škálovat.
Nejvíce vhodný je pro vývoj REST API, který nevyžaduje pokročilou strukturu. Jeho architektura je vcelku blízká nativnímu vývoji
v Node.js. Architekturu aplikace nechává na vývojáři \cite{express}.

Koa má velmi podobné vlastnosti jako Express. Komunita není tak rozsáhlá, proto nedisponuje takovým rozsahem balíčků jako Express,
ale nakonec byl zvolen právě tento framework z důvodu, že je modernější a podporuje ES2015 async funkce, což velmi zpřehledňuje kód \cite{koa}.

Sails využívá MVC architektury a integruje ORM pro propojení s databází, tím je Sails předurčen pro použití na velmi rozsáhlých projektech \cite{sails}.
Pro tento projet by byl příliš rozsáhlý a pravděpodobně by velká část frameworku zůstala nevyužita \cite{bestnodejsframework}.