\clearpage

\chapter{Možnosti zlepšení a další vývoj}

Po dokončení vývoje hardware kolejiště bude potřeba upravit jak řídící, tak webovou aplikaci a rozšířit je o možnost
ovládat a zobrazovat více úseků kolejiště. Dále je potřeba přidat zobrazení nastavení výhybek a semaforů. Tyto dvě
vrstvy nyní s výhybkami a semafory nijak nepracují. Do budoucnosti je potřebné vytvořit bezpečnostní vrstvu.

Úkol bezpečnostní vrstvy by mělo být hlídání provozu na kolejišti. To znamená, že 
pokud běží nastavené jízdní řády a někdo spustí lokomotivu, aplikace musí zjistit kolizi a info odeslat uživateli aplikace. Tato SW vrstva
by dále měla umět nastavovat výhybky a semafory, podle zadaného příkazu, kam a přes jaké úseky se má vlak pohybovat.

Co se týká webové aplikace by bylo vhodné naprogramovat kontrolu kolizí nastavených jízdních řádů. Nyní
lze kontrolu provést manuálně na stránce jízdní řády.

Jistě by bylo efektní zprovoznit kameru a přenášet živý obraz do webové aplikace, některé vlaky rovněž disponují
kamerou. 

Co se týká mapy bylo by realizovatelné model kolejiště přiblížit realitě a místo pouhého zobrazování obsazených úseků
animovat pohyb vlaků na kolejišti. Toto by bylo možné dostat až do úrovně 3D modelu kolejiště s využitím knihovny
three.js\foothref{https://threejs.org}.

Další možnost vylepšení se nabízí v optimalizaci programu cron.js,
místo periodického dotazování se databáze, by bylo možné zapracovat na plánování. U takového řešení je ale potřeba
řešit jakoukoli změnu jízdního řádu. Podobnou optimalizaci by bylo možné udělat i při odesílání pozic vlaků do prohlížeče. Kdy místo periodického
zasílaní pozic by se odesílali pouze změny. Vzhledem k využití, by ale tyto optimalizace nejspíše nepřinesli měřitelné zrychlení.