\clearpage
\chapter{Závěr}

V rámci této práce bylo navrženo více přístupů a technologií. Byly vybrány vhodné technologie pro vývoj webové aplikace
s definovanými vlastnostmi.
Aplikace byla implementována s využitím jazyka Typescript a otevřených knihoven.
Základní stavební prvky části klient jsou progresivní knihovna Vue.js a knihovna komponent Quasar.
Server byl naprogramován s pomocí knihovny Koa.js. Napojení na databázovou vrstvu realizuje knihovna Objection.js.
Části mezi sebou komunikují s pomocí REST API a knihovny Socket.io.

Dále bylo navrženo nastavení prostředí pro běh aplikace na serveru. K tomu je využit Nginx, který zajišťuje komunikaci
přes protokol TLS. K ukládání dat byla zvolena databáze MariaDB.

V době tvorby této práce (květen 2021) nebylo kolejiště
provozuschopné, proto byla původní softwarová vrstva přepsána v simulaci a funkce byla ověřena s její pomocí.

V elektronické formě jsou přiloženy soubory se všemi kódy. Ty jsou také dostupné online
na platformě Gitlab\foothref{https://gitlab.com/krystof.trko/web\textunderscore trains}.
Aplikace je spuštěna na serveru univerzity\foothref{https://sulis52.zcu.cz}.