\section{Produkční prostředí} \label{sec:produkcni_prostredi}

\begin{figure}[H]
	\centering
	\includesvg[width = \textwidth]{5RealizaceWebApp/img/kolejiste_prod.svg}
	\caption{Diagram produkčního prostředí}
	\label{img:produkcni}
\end{figure}

Na \autoref{img:produkcni} jsou zobrazené vazby mezi jednotlivými bloky.
Ve vrstvě hardware jsou obsaženy řídící jednotky kolejiště, které přes USB/CAN komunikují s PC u kolejiště.
To komunikuje se serverem přes protokol TCP/IP a s tímto serverem komunikují uživatelé
po internetu s využitím HTTPS, přes REST API a pomocí WebSocket (většina uživatelů) přes Socket.io.

Na serveru je nainstalováno Node.js pro běh webové aplikace. Stav serveru a webové aplikace je monitorován
pomocí NPM balíčku PM2.

PM2 poskytuje webové rozhraní, kde je viditelné např. současné zatížení serveru, nebo využití paměti.
Zároveň hlídá běh skriptů cron.js a app.js a v případě pádu se je pokusí restartovat.

Dále je na serveru nainstalováno PHP kvůli běhu aplikací Adminer\foothref{https://www.adminer.org} a Matomo\foothref{https://matomo.org}.

Adminer slouží k zobrazení MariaDB databáze a případnému provádění změn za běhu aplikace.

Matomo je software, který poskytuje možnost sledování chování uživatelů, což je vhodné z důvodu budoucí možné optimalizace
designu aplikace a také ke sledování počtu uživatelů, kteří ji používají. Jako propojení Vue.js aplikace
a Matomo je využita knihovna VueMatomo\foothref{https://github.com/AmazingDreams/vue-matomo}.

Pro přenášení obsahu uživatelům je nasazen Nginx\foothref{https://www.nginx.com}. Jeho doporučená konfigurace
je ve složce \textit{docker/production/config}.
Konfigurace nyní obsahuje přesměrování všech HTTP požadavků na HTTPS. Komunikace Socket.io probíhá přes TLS.
Předání požadavků na adrese \textit{/analytics} aplikaci Matomo a
požadavků na adrese \textit{/adminer} aplikaci Adminer.
Certifikát je obnovován pomocí služby certbot\foothref{https://certbot.eff.org}.

Na adresách \textit{/api} a \textit{/socket} je nastavena proxy pro předání požadavků běžící
aplikaci server a adresa \textit{/} přímo posílá soubory aplikace klient. Sice je možné využít pro servírování obsahu klienta
i Node.js server, ale Nginx je o něco málo efektivnější a musí být přítomný hlavně z důvodu běhu PHP aplikací.