\section{Struktura aplikace}

Projekt se skládá ze server aplikace ve složce \textit{server}, klient aplikace ve složce \textit{client} a knihovny
sdílených typů ve složce \textit{types}.

Každá část obsahuje svojí složku \textit{dist}. Při spuštění sestavení celé aplikace se z těchto částí překopíruje do složky
\textit{dist} v kořenu. 
Ve složce \textit{docker} se nachází konfigurační soubory dockeru.

Složka \textit{docker} je dále dělena na \textit{development} a \textit{production}. Obě obsahují
soubor \textit{docker-compose.example.yml}, který je
doporučenou konfigurací proto, že jsou běžné úpravy pro potřeby konkrétního vývojáře, je nutné, aby byly přejmenovány a zkopírovány,
tak jak je popsáno v \autoref{chap:prikazy_konfigurace}. Nejdůležitější soubory jsou Dockerfile s konfigurací obrazů. Složka production
obsahuje ještě konfiguraci web serveru Nginx.

Části server, klient a typy sdílejí některé balíčky, proto je využito funkcionality systému NPM
\enquote{workspaces}, díky tomu jednotlivé části mohou instalovat externí závislosti
do stejné složky \textit{node\textunderscore modules}.

\begin{figure}
	\centering
	\begin{minipage}{0.3\textwidth}
		\small
		\dirtree{%
			.1 client.
				.2 dist.
				.2 public.
					.3 icons.
				.2 src.
					.3 animations.
					.3 assets.
						.4 trains.
					.3 components.
						.4 Map.
						.4 Timetable.
					.3 config.
					.3 exception.
					.3 helper.
					.3 pages.
						.4 Admin.
						.4 User.
					.3 router.
					.3 service.
						.4 resource.
					.3 store.
					.3 styles.
		}
	\end{minipage}
	\begin{minipage}{0.3\textwidth}
		\small
		\dirtree{%
			.1 dist.
				.2 adminer.
				.2 analytics.
				.2 client.
				.2 config.
				.2 log.
					.3 nginx.
					.3 pm2.
					.3 web\textunderscore trains.
			.1 docker.
				.2 development.
				.2 production.
					.3 cert.
					.3 config.
			.1 node\textunderscore modules.
			.1 types.
				.2 dist.
				.2 src.
					.3 model.
					.3 socket.
		}
	\end{minipage}
	\begin{minipage}{0.3\textwidth}
		\small
		\dirtree{%
			.1 server.
			.2 dist.
			.2 migrations.
			.2 seeds.
			.2 src.
				.3 app.
					.4 config.
					.4 controller.
					.4 exception.
						.5 http.
					.4 hardware.
					.4 helper.
					.4 model.
					.4 service.
				.3 client.
				.3 config.
				.3 log.
		}
	\end{minipage}
	\caption{Adresářová struktura projektu}
\end{figure}

\section{Server}

\begin{figure}[H]
	\centering
	\includesvg[width = \textwidth]{5RealizaceWebApp/img/kolejiste_dev_server.svg}
	\caption{Diagram knihoven server}
	\label{img:devserverimg}
\end{figure}

Server obsahuje složky \textit{dist}, \textit{migrations}, \textit{seeds}, \textit{src} a konfigurační soubory knihoven a nástrojů.
Složka \textit{dist} obsahuje sestavenou část aplikace. Obsah složek \textit{migrations} a \textit{seeds}
je popsán v \autoref{subsec:databaze_data}.
Složka \textit{src} obsahuje TS kódy. Dělí se na složky \textit{app}, \textit{client}, \textit{config}, \textit{log}
a obsahuje hlavní soubory serveru - \textit{cron.js}, \textit{app.js} a \textit{migration.js}.

Migration.js slouží ke spouštění databázových migrací popsaných v \autoref{subsec:databaze_data}. App.js je hlavní webová
aplikace. Cron.js komunikuje s řídící aplikací kolejiště.

Složka \textit{client} obsahuje soubor s varováním, že klient aplikace běží na portu 8080.
Varování se zobrazí v případě, že je aplikace ve vývojovém režimu. Složka
\textit{config} obsahuje příklady konfiguračních souborů pro aplikaci a pro správce Node.js aplikací PM2.
Nástroj PM2 je popsán v \autoref{sec:produkcni_prostredi}. Složka \textit{log} obsahuje všechny chybové zprávy
ze serveru a klienta. Struktura složky \textit{app} je popsána v \autoref{sec:server}.

\section{Klient}
\begin{figure}[H]
	\centering
	\includesvg[width = \textwidth]{5RealizaceWebApp/img/kolejiste_dev_client.svg}
	\caption{Diagram knihoven klient}
	\label{img:devklientimg}
\end{figure}

Klient obsahuje složky \textit{dist}, \textit{public} a \textit{src}. Složka \textit{public}
obsahuje statické soubory jako například ikonky a základní HTML dokument.

Obsah složky src je popsán v \autoref{sec:klient}.