---
layout: post
title: Привітання з Днем вишиванки
subtitle: Новини
description: Новини
date: 2020-05-20 09:00:07
image: /img/postimage/den-vishivanki.jpg
tags: bulma-clean-theme jekyll docs
canonical_url: https://school17.pp.ua/
---

*Педколектив та учні Краматорської ЗОШ №17 вітає усіх з Днем вишиванки!*   

Прийміть найщиріші вітання з Днем вишиванки – чудовим святом самобутньої, неповторної, барвистої української культури. Всесвітній день вишиванки — міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу.
Вишивану сорочку українці одягали з давніх-давен, адже свято вірили, що вона захищає від усього злого та є оберегом. Це символічна річ для кожного з нас! У кожному символі – пташці чи квітці, в орнаменті можна побачити сліди історії нашої країни та історію свого роду.
Саме вишиванка символізує і несе в собі духовне багатство, високу мудрість і традиційний зв’язок багатьох поколінь. Це наш національний оберіг!
Приємно, що з кожним роком все більше і більше людей долучається до цього свята, яке швидко розрослося до всеукраїнського рівня, а незабаром до нього почала долучатися українська діаспора, а також прихильники України.
Тож вітаємо усіх жителів Краматорська з Днем вишиванки та бажаємо усім нам зміцнення української ідентичності заради процвітання країни. Нехай це чудове свято зітре кордони й об'єднає українців по всьому світу.
