---
title: 5.1.2 Leeftijdsopbouw personeel Q2 2023
description: "Deze indicator betreft per vestiging per kwartaal de leeftijdopbouw van het personeel." 
weight: 5
---
## Indicator

**Definitie:** 

**Teller:** Aantal personen per leeftijdscategorie.

**Noemer:** Niet van toepassing.

## Toelichting
Deze indicator betreft per vestiging per kwartaal de leeftijdopbouw van het personeel.


## Uitgangspunten

* Alle personeelsleden in loondienst worden geïncludeerd.
* De indeling van een persoon in een leeftijdcategorie (van tijdvakken van 5 jaren) wordt bepaald op basis van de leeftijd van de persoon op de laatste dag van het kwartaal.


## Berekening

Deze indicator wordt als volgt berekend:

1. Selecteer alle arbeidsovereenkomsten in het kwartaal.
2. Bepaal (o.b.v. de geboortedatum in de arbeidsovereenkomst) voor elke arbeidsovereenkomst uit stap 1 de leeftijd van de persoon op de laatste dag van het kwartaal.
3. Bepaal voor elke arbeidsovereenkomst uit stap 2 de vestiging.
4. Bereken o.b.v. stappen 2 en 3 per vestiging en voor de organisatie het aantal arbeidsovereenkomsten per leeftijdcategorie.

**Kwartaal: mm-jj t/m mm-jj**
| Leeftijdscategorie: | 16 - 20 | 21 - 25 | 26 - 30 | ... | 71 - 75 | 
|----------------|--------|-----------|-----------|-----------|-----------|
| Organisatie | Stap 4 | Stap 4 |  Stap 4 | Stap 4 | Stap 4 | 
| Vestiging 1      | Stap 4 | Stap 4 |  Stap 4 | Stap 4 | Stap 4 | 
| Vestiging 2      | Stap 4 | Stap 4 |  Stap 4 | Stap 4 | Stap 4 | 
| Vestiging N      | Stap 4 | Stap 4 |  Stap 4 | Stap 4 | Stap 4 |  
