---
title: 1.2.1. Gemiddeld aantal ingezette FTE personeel in loondienst (PIL) met een zorgfunctie.
weight: 1
---

## Indicator

**Definitie:** Het gemiddeld aantal ingezette FTE personeel in loondienst (PIL) met een zorgfunctie in de meetperiode 1 januari t/m 31 december.

**Teller:** Gemiddeld aantal ingezette FTE personeel in loondienst (PIL) met een zorgfunctie in de meetperiode 1 januari t/m 31 december.

**Noemer:** Niet van toepassing.

## Toelichting

De indicator wordt berekend door per maand het aantal FTE zorgverleners in loondienst te bepalen op basis van de ingezette uren. Vervolgens wordt hiervan het gemiddelde bepaald en afgerond naar beneden naar een geheel getal.

Deze indicator levert een **gedeeltelijk** antwoord op vraag 1.2 uit de [regeling structurele informatieverstrekking bedrijfsvoering Wmg](https://wetten.overheid.nl/BWBR0046300/2025-01-10/0). Deze vraag is van toepassing op alle categorieën (klein, middelgroot, groot) zorgaanbieders.

Samen met de andere indicatoren 1.2.x. wordt de tabel bij vraag 1.2. als volgt gevuld:

|                                             | Antwoord          |
|---------------------------------------------|-------------------|
| Gem. aantal FTE zorgverleners in loondienst | Indicator 1.2.1.  |
| Gem. aantal FTE ingehuurde zorgverleners    | Indicator 1.2.2.  |

## Uitgangspunten

* Personeelsleden in loondienst die tegelijkertijd over één of meerdere arbeidsovereenkomsten beschikken, tellen mee in de berekening wanneer de ingezette uren geregistreerd zijn als zorgverlener (o.b.v. de functie in de arbeidsovereenkomst).
* Het resultaat wordt gerapporteerd in de eenheid FTE36, m.a.w. één FTE is 36 uur per week.
* Voor de berekening wordt uitgegaan van 5 weken betaald verlof, dus 47 werkbare weken per jaar. 1 FTE36 (36 uur per week) komt dan neer op 36 uur/week * 47 weken/jaar = 1692 uur/jaar of 141 uur per maand.
* De geregistreerde ingezette uren zijn  inclusief verzuim (regulier, zwangerschap of onbetaald verlof) en inclusief meeruren, overuren en oproepuren.
* De geregistreerde ingezette uren zijn inclusief meeruren, overuren en oproepuren (voor zo ver van toepassing).
* Meetperiode is 1 januari 2024 t/m 31 december 2024.

## Berekening

Deze indicator wordt als volgt berekend:

1. Selecteer alle arbeidsovereenkomsten die gedurende de maand januari van kracht zijn.
2. Als er minimaal één arbeidsovereenkomst is dan telt deze maand mee in de berekening.
3. Selecteer op basis van stap 1 alle arbeidsovereenkomsten die een zorgverlenerfunctie betreffen.
4. Bereken op basis van stap 3 voor iedere arbeidsovereenkomst het totaal aantal ingezette uren in de maand januari.
5. Bepaal op basis van stap 4 het totaal aantal ingezette uren (door PIL met een zorgfunctie in januari).
6. Deel het resultaat van stap 5 door 141.
7. Herhaal de stappen 1 t/m 6 voor de overige maanden van het jaar.
8. Tel de resultaten van alle maanden bij elkaar op en deel dit door het aantal maanden dat meetelt (zie stap 2).
9. Rond het resultaat uit 8 naar beneden af naar een geheel getal.

Meetperiode: dd-mm-jjjj t/m dd-mm-jjjj

| Teller | Noemer            | Indicator (FTE36) |
|--------|-------------------|-------------------|
| Stap 9 |Niet van toepassing| Stap 9            |
