**Zobrazí všechny záznamy v tabulce:**

```
SELECT * FROM  [Uzivatele];

```

**10 prvních záznamů** 

```
SELECT TOP 10 * FROM [Uzivatele];

```

**Podmínka WHERE**

WHERE určuje kritéria vyhledávání.

WHERE využívá operátory,(určí podmínku). Základní operátory jsou:

```
=

>

<

>=

=<

!=

```

Bez těchto základních operátorů se neobejdeme.

