有時我地揼 code
人地睇自己 d code 會一頭冒水
甚或乎自己耐左睇返都唔知自己果時寫乜
所以 comment (備註) 就好重要
係要養成嘅一個習慣黎
備註一句係咁樣

<CodeBlock language="java">
// This line is to print abc
System.out.println("abc");
</CodeBlock>

或者一抽野就係咁

<CodeBlock language="java">
/**
* This line is to print abc
*/
System.out.println("abc");
</CodeBlock>

但到底邊 d 要落備註邊 d 唔洗呢？
就係睇你覺得人地睇你 code 果時有冇辨法睇一睇就知你段 code 想點
