### Керівництво для студентів Dan.IT Education
У цьому документі описуються основні принципи та підходи до навчання,
використовувані у Dan.IT Education. Радимо перечитати цей документ щонайменше двічі :) Один раз перед початком
навчання, другий - після трьох-чотирьох занять.
Люди, з якими ви будете працювати

#### Викладач/тренер
- веде заняття, відповідає на запитання на тему заняття під час заняття.

#### Онлайн-ментор
- Відповідає на запитання щодо матеріалу, що вивчається зараз або в минулому - онлайн, коли у вас немає занять. Тому, якщо у вас виникає якесь питання щодо ого матеріалу, що ви вивчали або вивчаєте - пишіть вашому ментору в slack-чат. Якщо самостійно не виходить вирішити якесь питання, чи не до кінця зрозуміла умова завдання, чи незрозуміло що робити, краще одразу написати ментору, ніж витрачати багато часу та намагатися самостійно зрозуміти, про що
мова.
- На будь-які питання технічного характеру ментор відповідає протягом години (дві години на вихідні).
- Пишіть ментору, навіть якщо він світиться у slack-чаті як офлайн. Ментор отримає push про нове повідомлення на телефон, і зможе швидше відповісти. Те саме стосується питань, що виникають у процесі виконання домашніх робіт.
- Ментор перевіряє домашні завдання, дає рекомендації щодо їх виправлення та покращення. Щоб надіслати домашнє завдання на перевірку, потрібно надіслати посилання на вашу домашню роботу, розміщену на gitlab.com або github.com у відповідне поле TalentLMS. 
- Перевірка домашніх завдань здійснюється протягом двох днів після їх здачі. 
- Кожне домашнє завдання оцінюється за 100-бальною системою. Часто оцінка суб'єктивна і виставляється на розсуд ментора. При цьому якщо оцінка менше 100 балів, ментор обов'язково напише вам зауваження, які варто виправити. Ви завжди можете виправити ці зауваження та повторно надіслати роботу на перевірку.Таким чином, 100 балів можна отримати за будь-яку роботу не обов'язково з першої здачі. Неважливо в якому напрямку ви далі рухатиметеся - Frontend або Full-stack, відсоток і якість виконання всіх завдань на курсі (домашні завдання, додаткові завдання, степ-проекти), включаючи модуль Programming essentials, буде формувати вашу підсумкову оцінку за курс.Це буде основний критерій для нас та для роботодавців при оцінюванні студентів – кого насамперед запросити на співбесіду, минаючи стандартну процедуру відбору кандидатів.
- **Звертайте увагу на дедлайни зі здачі домашніх завдань**.При здачі домашнього завдання після дедлайну максимальний бал, який ви можете отримати – 90. Якщо ви запізнилися більш ніж на тиждень після дедлайну – ваш бал не може бути вищим за 75.
- Домашние задания текущего модуля можно сдавать только до окончания следующего модуля (с учетом снижения баллов за просрочку дедлайна). После этого они приниматься не будут

#### Оффлайн-ментори
Допомагають студентам індивідуально. На запитання у slack-чаті не відповідають - їх пишемо онлайн ментору. Практично кожен день знаходяться в офісі в Dan.IT протягом дня. Для того, щоб записатися до когось із них на консультацію, потрібно заповнити заявку на консультацію з офлайн-менторами
(​ https://forms.gle/u9kkD6PwnoAxt9XTA​ ), щоб мати змогу забронювати собі конкретний час. Якщо з будь-якої причини вам не вдається прийти в зазначений термін, зв'яжіться з будь-яким офлайн-ментором і, по можливості, вам нададуть консультацію. Ви також завжди можете звернутися до офлайн-ментора зі своїми питаннями наживо, **якщо в цей момент ментор не зайнятий з іншим студентом**.До офлайн-менторів також можна звертатися для допомоги в установці та налаштуванні програмного забезпечення:
- термінал Git
- WebStorm / Intellij IDEA 
-Налаштування роботи з Git за допомогою графічного інтерфейсу в WebStorm / Intellij IDEA
- Програма slack на ноутбук та мобільний телефон

#### Курс-координатор
Допомагає Вам у всіх адміністративних питаннях, пов'язаних із навчанням у школі.
Може допомогти вирішити такі питання:
- Врахувати побажання, фідбеки щодо навчання
- Отримати індивідуальний ключ для 6-місячної ліцензії на WebStorm або
Intellij IDEA
- Отримати доступ до календаря навчальних занять
- Отримати доступ до slack-чату
- Отримати доступ до своєї групи на gitlab.com
- Отримати перепустку (через адміністратора).
- Паркувальний талон (якщо потрібно)
- Питання, пов'язані з перенесенням дедлайнів по домашнім завданням
Також до курс-координатора можна звертатися з приводу будь-яких питань, пов'язаних із процесом навчання. Якщо не можете достукатися до будь-якого з людей, перерахованих вище або вам не вчасно відповідають, також пишіть координатору.

#### HR
Займається всіма питаннями, пов'язаними із працевлаштуванням студентів. Їй ви будете відправляти ваше резюме, і спілкуватися з нею щодо
питань працевлаштування.

### Правила навчання
1. Всі матеріали для самостійної підготовки до заняття (посилання на зовнішні джерела) діляться на три блоки - обов'язкові, додаткові та відеоматеріали.
2. Студент зобов'язаний прочитати **обов'язкові матеріали ПЕРЕД ЗАНЯТТЯМ** (або подивитися відеоуроки). В основному це одне посилання на максимально коротку (по можливості) і просту статтю з кожної теми заняття.**Викладач розраховуватиме на те, що студент вже ознайомився з темою**. Таким чином, на блок теорії на занятті буде відведено менше часу, більше акценту буде на практику.
3. Додаткові матеріали підготовлені для студентів, які мають більше часу на опрацювання матеріалу. Це посилання на докладніші статті за тематиками заняття, іноді включаючи першоджерела англійською мовою, а також цікаві статті для поглиблення знань на тему . Їх прочитання не є обов'язковим, але **дуже рекомендується до або після заняття** для формування більш комплексного розуміння тієї чи іншої теми.
4. Посилання на відеоматеріали підготовлені для студентів, яким зручніше сприймати інформацію саме у такому вигляді. При прочитанні обов'язкових та додаткових матеріалів дивитися відео не обов'язково.
5. На занятті викладач коротко ще раз на зрозумілих прикладах пояснить теорію. На це відведено до 30 хвилин з кожної теми (може бути збільшено або зменшено залежно від складності теми), після чого йде блок практики.
6. Питання технічного характеру (до ментора) найкраще писати у спільній групі у slack чаті. Так вам може допомогти хтось із колег-студентів, хто вже стикався із цією проблемою. Або, якщо відповість ментор, це питання може бути актуальним і для інших студентів. Будь-яке обговорення технічних питань у групі вітається, і буде корисним не лише вам, а й вашим колегам.
7. У разі виникнення будь-яких складнощів у процесі навчання рекомендується звертатися за порадою до ментора. Ми вважаємо, якщо студент не писав ментору - значить він пройшов і зрозумів весь матеріал, і у нього немає жодних питань. Ресурси, з якими необхідно працювати під час навчання на щоденній основі:
- Slack-чат
- Google календар
- репозиторій групи на GitLab
- LMS система Talent LMS
Регулярна присутність у всіх цих системах є обов'язковою!
8. Програми, які потрібно встановити для уроку - встановлюються вдома, а не на занятті. Якщо потрібна допомога з встановлення будь-яких програм, то студенту рекомендується звернутися за допомогою до офлайн-ментора. 

### Інше
- **У слак чаті історія повідомлень у групі періодично автоматично очищується**. Таким чином, ви не побачите там повідомлення віком старше двох тижнів.Якщо вам потрібно зберегти якусь важливу інформацію або посилання з групового листування або з особистого листування, наприклад, з ментором, копіюйте текст і надсилайте це повідомлення самому собі (в чаті є така можливість). Ці повідомлення не видаляються.
- Група може створити чат для спілкування у будь-якому іншому месенджері. Але викладачі, ментор, та адміністрація коледжу моніторять чати лише у Slack. Інші канали комунікації - у розпорядженні студентів. 
