\chapter{Instrukcja developera}
Aby móc wprowadzać zmiany do implementacji kodu aplikacji powyższej pracy należy zainstalować:
\begin{itemize}
	\item Python (w wersji => 2.7.12) - można go pobrać ze strony \url{https://www.python.org}
	\item PyCharm Community - można go pobrać ze strony \url{https://www.jetbrains.com/pycharm/}
	\item QT (w wersji = 4.8) - można go pobrać ze strony \url{https://www.qt.io}
	\item Biblioteka JsonPath - do zainstalowania poprzez menadżer pakietów PIP za pomocą komendy w wierszu poleceń\textbackslash terminalu \textsl{pip install jsonpath-rw}
	\item Biblioteka PyQT - do zainstalowania poprzez menadżer pakietów PIP za pomocą komendy w wierszu poleceń\textbackslash terminalu \textsl{pip install pyqt}
\end{itemize}
Następnie po uruchomieniu IDE PyCharm wystarczy poprzez \textsl{File->Open...} wczytać katalog projektu dołączony na płycie CD.
