\chapter{Instrukcja instalacji systemu}
Aby zainstalować aplikację, należy z folderu \textsl{Aplikacja} na płycie CD uruchomić instalator \textsl{GedSource-0.1-win32.msi}. Jest to prosty instalator (rysunek \ref{fig:setup}, który wymaga podania folderu w którym zainstalowana zostanie aplikacja. Domyślnie będzie to folder z programami dla systemu 32 bitowego (C:\textbackslash Program Files (x86)\textbackslash GedSource\textbackslash).\\ 
\begin{figure}[ht] 
\centering 
\includegraphics[width=1\linewidth]{rysA/setup} 
\caption{Proces instalacyjny}
\label{fig:setup} 
\end{figure}

Po instalacji należy uruchomić Gedsource.exe znajdujący się w wybranym przy instalacji folderze (domyślnie \textsl{C:\textbackslash Program Files (x86)\textbackslash GedSource\textbackslash Gedsource.exe}).