\documentclass[12pt]{article}
\usepackage[a4paper,margin=2.5cm]{geometry}
\usepackage{times}
\usepackage[czech]{babel}
\usepackage[utf8]{inputenc}
\usepackage{tcolorbox}
\tcbuselibrary{skins}
%\usepackage{lipsum}
\usepackage{marginnote}
\usepackage[square,numbers]{natbib}
%\bibliographystyle{siam}
%\bibliographystyle{elsarticle-harv}
\usepackage{hyperref}
\usepackage{amssymb,wasysym}

\definecolor{mycolor}{rgb}{0.122, 0.435, 0.698}

\renewcommand{\maketitle}{%
%
\begin{center}
	\bfseries{\huge \color{mycolor} Hlavolamy dne}
\end{center}
}

\newcommand{\priklad}[2]{%
\marginnote{%
	\begin{tcolorbox}[enhanced,hbox,colframe=mycolor,colback=mycolor,boxsep=0pt,arc=0pt,tikz={rotate=90,transform shape}]
		\color{white} #1
	\end{tcolorbox}
}%
\noindent\hrulefill%
\\
\noindent \large #2%
}

\newcommand{\skupinaA}{Foxtrot}
\newcommand{\skupinaB}{Tango}

\begin{document}

\pagestyle{empty}

%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%
\maketitle

\priklad{\skupinaA}{%
%
Dokážeš najít všech 12 rozdílů na následujících dvou obrázcích?  
%
\begin{center}
\includegraphics[width=.75\textwidth]{figures/2018_Sun_Junior}
\end{center}
}

%\vfill

\priklad{\skupinaB}{%
%
Doplň do prázdných šestiúhelníkových políček čísla tak, aby bylo možné všechna políčka projít ve směru po sobě jdoucích čísel. 

\begin{center}
	\includegraphics[width=.875\textwidth]{figures/2018_Sun_Senior}
\end{center}
}

\clearpage
%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%
\maketitle

\priklad{\skupinaA}{%
	%
	Které dvě žáby jsou úplně stejné?  
	
	\begin{center}
		\includegraphics[width=.55\textwidth]{figures/2018_Mon_Junior}
	\end{center}
}

\priklad{\skupinaB}{%
	%
	Narozeninový dort byl rozdělený na tři kousky. Které to jsou?   
	
	\begin{center}
		\includegraphics[width=.5425\textwidth]{figures/2018_Mon_Senior}
	\end{center}
}

\clearpage
%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%
\maketitle

\priklad{\skupinaA}{%
	%
	Ze kterých dvou zelených kousků se dá složit stejná květina jako oranžová? Zelené kusy se mohou otáčet, ale ne převracet.       

	\bigskip	

	\begin{center}
		\includegraphics[width=.7\textwidth]{figures/2018_Tue_Junior}
	\end{center}
}

\priklad{\skupinaB}{%
	%
	Doplňte do prázdných políček písmena a symboly tak, aby se
	%
	\begin{itemize}
		\item písmena A, B, C, D a E objevila právě jednou v každé řádce, sloupci a diagonále,
		\item symboly hvězdy~($\star$), diamantu~($\diamond$), šipky~($\Uparrow$), kruhu~($\circ$) a pětiúhelníku~($\pentagon$) objevily právě jednou v každé řádce, sloupci a diagonále. 
	\end{itemize}

\bigskip

	\begin{center}
		\includegraphics[width=.525\textwidth]{figures/2018_Tue_Senior}
	\end{center}
}

\clearpage
%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%
\maketitle

\priklad{\skupinaA}{%
	%
	Která kostka patří místo otazníku?    

	\bigskip
	
	\begin{center}
		\includegraphics[width=.525\textwidth]{figures/2018_Wed_Junior}
	\end{center}
}

\vfill

\priklad{\skupinaB}{%
	%
Jeden svazek květin se liší od ostatních. Který to je? 

\bigskip

	\begin{center}
		\includegraphics[width=.625\textwidth]{figures/2018_Wed_Senior}
	\end{center}
}
\clearpage
%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%
\maketitle

\priklad{\skupinaA}{%
	%
	Tvar níže se dá složit do krychle, která vypadá jako jedna z možností A až E. Která to je?  
	
\bigskip
	
	\begin{center}
		\includegraphics[width=.75\textwidth]{figures/2018_Thu_Junior}
	\end{center}
}
 
\priklad{\skupinaB}{%
	%
    Umístěte kousky dole do čtvercové sítě tak, aby součet čísel v každém řádku, sloupci a na diagonálách byl roven tomu samému číslu. 
	
\bigskip

	\begin{center}
		\includegraphics[width=.52\textwidth]{figures/2018_Thu_Senior}
	\end{center}
}
%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%
\maketitle

\priklad{\skupinaA}{%
	%
	Dokážeš najít cestu v bludišti, která spojuje obě včelky?   

\bigskip

	\begin{center}
		\includegraphics[width=.525\textwidth]{figures/2018_Fri_Junior}
	\end{center}
}

\priklad{\skupinaB}{%
	%
	Který symbol chybí v poslední volné cihle nahoře? 

\bigskip

	\begin{center}
		\includegraphics[width=.825\textwidth]{figures/2018_Fri_Senior}
	\end{center}
}

\end{document}

