\documentclass[12pt]{article}
\usepackage[a4paper,margin=2.5cm]{geometry}
\usepackage{times}
\usepackage[czech]{babel}
\usepackage[utf8]{inputenc}
\usepackage{tcolorbox}
\tcbuselibrary{skins}
%\usepackage{lipsum}
\usepackage{marginnote}
\usepackage[square,numbers]{natbib}
%\bibliographystyle{siam}
%\bibliographystyle{elsarticle-harv}
\usepackage{hyperref}

\definecolor{mycolor}{rgb}{0.122, 0.435, 0.698}

\renewcommand{\maketitle}{%
%
\begin{center}
	\bfseries{\huge \color{mycolor} Otázky dne}
\end{center}
}

\newcommand{\priklad}[2]{%
\marginnote{%
	\begin{tcolorbox}[enhanced,hbox,colframe=mycolor,colback=mycolor,boxsep=0pt,arc=0pt,tikz={rotate=90,transform shape}]
		\color{white} #1
	\end{tcolorbox}
}%
\noindent\hrulefill%
\\
\noindent \large #2%
}

\newcommand{\skupinaA}{Foxtrot}
\newcommand{\skupinaB}{Tango}

\begin{document}

\pagestyle{empty}

%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%
\maketitle

\priklad{\skupinaA}{%
%
Který ze tří spodních obrazců vytvoříte složením a rozstříháním podle návodu? 
%
\begin{center}
\includegraphics[width=.76\textwidth]{figures/2017_Sun_Junior}
\end{center}
}

\priklad{\skupinaB}{%
%
Barevní papoušci představují čísla od jedné do čtyř. Pokud fialový papoušek představuje číslo dva, jaká čísla odpovídají zbývajícím barvám, má-li být splněná naznačená rovnice? 
%
\begin{center}
	\includegraphics[width=.76\textwidth]{figures/2017_Sun_Senior}
\end{center}
}

\clearpage
%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%
\maketitle

\priklad{\skupinaA}{%
	%
	Části mapy můžete obarvit jen třemi barvami -- modrou, žlutou a zelenou. Žádné dvě sousední části přitom nesmějí mít stejnou barvu. Určete barvu části označené otazníkem.  
	%
	\begin{center}
		\includegraphics[width=.45\textwidth]{figures/2017_Mon_Junior}
	\end{center}
}

\priklad{\skupinaB}{%
	%
	Které čtyři dílky dole doplní skládačku, aby z ní byl celý čtverec?  
	%
	\begin{center}
		\includegraphics[width=.60\textwidth]{figures/2017_Mon_Senior}
	\end{center}
}

\clearpage
%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%
\maketitle

\priklad{\skupinaA}{%
	%
	Který z šesti obrázků odpovídá pohledu shora?   
	%
	\begin{center}
		\includegraphics[width=.47\textwidth]{figures/2017_Tue_Junior}
	\end{center}
}

\priklad{\skupinaB}{%
	%
	Jaký číselný kód se skrývá v šifře? Každé číslo v obrázku představuje souvislou skupinu čtverců jedné barvy, mezi každou skupinou je minimálně jeden prázdný čtverec a čísla v legendě jsou ve správném pořadí. 
	%
	\begin{center}
		\includegraphics[width=.65\textwidth]{figures/2017_Tue_Senior}
	\end{center}
}

\clearpage
%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%
\maketitle

\priklad{\skupinaA}{%
	%
	Který krabice obsahuje všechny díly gramofonu?    
	%
	\begin{center}
		\includegraphics[width=.95\textwidth]{figures/2017_Wed_Junior}
	\end{center}
}

\vfill

\priklad{\skupinaB}{%
	%
Předpokládejte, že v krychli jsou i všechny kostky, které nejsou vidět. Kolik kostek bylo odebráno z této krychle velké $6 \times 6 \times 6$ kostek? 
	%
	\begin{center}
		\includegraphics[width=.6\textwidth]{figures/2017_Wed_Senior}
	\end{center}
}
\clearpage
%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%
\maketitle

\priklad{\skupinaA}{%
	%
	Který ze tří spodních obrazců vytvoříte složením a rozstříháním podle návodu? 
	%
	\begin{center}
		\includegraphics[width=.75\textwidth]{figures/2017_Thu_Junior}
	\end{center}
}

\priklad{\skupinaB}{%
	%
    Jaké číslo nahradí otazník v číselné šifře? 
	%
	\begin{center}
		\includegraphics[width=.75\textwidth]{figures/2017_Thu_Senior}
	\end{center}
}
%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%
\maketitle

\priklad{\skupinaA}{%
	%
	Všechny obrázky jsou zde dvakrát kromě jednoho. Který to je?  
	%
	\begin{center}
		\includegraphics[width=.6\textwidth]{figures/2017_Fri_Junior}
	\end{center}
}

\priklad{\skupinaB}{%
	%
	Ze kterých dvou označených částí A, B, C, D, E a F můžete složit zbývající obrázek? 
	%
	\begin{center}
		\includegraphics[width=.66\textwidth]{figures/2017_Fri_Senior}
	\end{center}
}

\end{document}

