\documentclass[12pt]{article}
\usepackage[a4paper,margin=2.5cm]{geometry}
\usepackage{times}
\usepackage[czech]{babel}
\usepackage[utf8]{inputenc}
\usepackage{tcolorbox}
\tcbuselibrary{skins}
%\usepackage{lipsum}
\usepackage{marginnote}
\usepackage[square,numbers]{natbib}
%\bibliographystyle{siam}
%\bibliographystyle{elsarticle-harv}
\usepackage{hyperref}
\usepackage{amssymb,wasysym}

\definecolor{mycolor}{rgb}{0.122, 0.435, 0.698}

\renewcommand{\maketitle}{%
%
\begin{center}
	\bfseries{\huge \color{mycolor} Hlavolamy dne}
%
\hspace{10mm}
%
\raisebox{-12mm}{%
\includegraphics[height=28mm]{figures/2021_logo}}
\end{center}
}

\newcommand{\priklad}[2]{%
\marginnote{%
	\begin{tcolorbox}[enhanced,hbox,colframe=mycolor,colback=mycolor,boxsep=0pt,arc=0pt,tikz={rotate=90,transform shape}]
		\color{white} #1
	\end{tcolorbox}
}%
\noindent\hrulefill%
\\
\noindent \large #2%
}

\newcommand{\skupinaA}{Pážata}
\newcommand{\skupinaB}{Rytíři}

\begin{document}

\pagestyle{empty}

%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%
\maketitle % Sunday

\priklad{\skupinaA}{%
Který ze tří spodních obrazců vytvoříte složením a rozstříháním podle návodu? 
%
\begin{center}
\includegraphics[width=.825\textwidth]{figures/08_Junior}
\end{center}
}

%\vfill

\priklad{\skupinaB}{%
%
Doplň do prázdných šestiúhelníkových políček čísla tak, aby bylo možné všechna políčka projít ve směru po sobě jdoucích čísel. 

\begin{center}
	\includegraphics[width=.875\textwidth]{figures/2018_Sun_Senior}
\end{center}
}

\clearpage
%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%
\maketitle % Monday

\priklad{\skupinaA}{%
	%
	Které dvě žáby jsou úplně stejné?  
	
	\begin{center}
		\includegraphics[width=.55\textwidth]{figures/2018_Mon_Junior}
	\end{center}
}

\vfill

\priklad{\skupinaB}{%
	%
	Rozděl pomocí nepřerušovaných úseček obrázek na pět částí tak, aby každá z nich obsahovala písmena H, E, A, R a T.   
	
	\begin{center}
		\includegraphics[width=.575\textwidth]{figures/2019_Mon_Senior}
	\end{center}
}

\clearpage
%%%%%%%%%%%%%%% Tuesday %%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%
\maketitle 

\priklad{\skupinaA}{%
	%
	Najdi co nejvíc rozdílů v následujících dvou obrázcích.       

	\medskip

	\begin{center}
		\includegraphics[width=.495\textwidth]{figures/2019_Tue_Junior_a}
		\hfill
		\includegraphics[width=.495\textwidth]{figures/2019_Tue_Junior_b}
	\end{center}
}

\vfill

\priklad{\skupinaB}{%
	%
	Jaký číselný kód se skrývá v šifře? Každé číslo v obrázku představuje souvislou skupinu čtverců jedné barvy, mezi každou skupinou je minimálně jeden prázdný čtverec a čísla v legendě jsou ve správném pořadí. 
	%
	\medskip
	%
	\begin{center}
		\includegraphics[width=.65\textwidth]{figures/05_Senior}
	\end{center}
}

\clearpage
%%%%%%%%%%%%%%% Wednesday  %%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%
\maketitle

\priklad{\skupinaA}{%
	%
	Který krabice obsahuje všechny díly gramofonu?    
	%
	\begin{center}
		\includegraphics[width=.95\textwidth]{figures/07_Junior}
	\end{center}
}

\vfill

\priklad{\skupinaB}{%
	%
Jeden svazek květin se liší od ostatních. Který to je? 

\bigskip

	\begin{center}
		\includegraphics[width=.625\textwidth]{figures/2018_Wed_Senior}
	\end{center}
}

\clearpage
%%%%%%%%%%%%%%% Thursday %%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%
\maketitle

\priklad{\skupinaA}{%
	%
	Tvar níže se dá složit do krychle, která vypadá jako jedna z možností A až E. Která to je?  
	
\bigskip
	
	\begin{center}
		\includegraphics[width=.75\textwidth]{figures/2018_Thu_Junior}
	\end{center}
}

\vfill

\priklad{\skupinaB}{%
	%
	Umísti čísla 2, 3, 4 a 5 a druh karty do mřížky tak, že se neopakují v žádném sloupci a řádku.  
	
	\bigskip

	\begin{center}
		\includegraphics[width=.45\textwidth]{figures/2019_Thu_Senior}
	\end{center}
}
\clearpage
%%%%%%%%%%%%%%% Friday %%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%
\maketitle

\priklad{\skupinaA}{%
	%
	Který z tvarů se v obrázku opakuje?    

\medskip

	\begin{center}
		\includegraphics[width=.45\textwidth]{figures/2019_Fri_Junior}
	\end{center}
}

\vfill

\priklad{\skupinaB}{%
	%
	Ze kterých dvou označených částí A, B, C, D, E a F můžete složit zbývající obrázek? 
	%
	\begin{center}
		\includegraphics[width=.66\textwidth]{figures/08_Senior}
	\end{center}
}

\end{document}