\documentclass{pracovni_list}

\begin{document}

\maketitle{3}

\priklad{\hlavolamy}{Cvičení~14}{budinova_matematika_2018}{%
Na obrázku a) je houpačka v rovnováze. Doplň kouličky do dalších obrázků tak, aby houpačka byla zase v rovnováze.
%
\begin{center}
	\includegraphics[width=.85\textwidth]{figures/2018-19_3-1}
\end{center}
}

\priklad{\hlavolamy}{Cvičení~14}{budinova_matematika_2018}{%
Kolik obdélníků musí být na pravé straně poslední váhy, aby nastala rovnováha? Jaká je hodnota jednotlivých útvarů?
%
\begin{center}
	\includegraphics[width=.75\textwidth]{figures/2018-19_3-2}
\end{center}
}

\priklad{\hlavolamy}{Cvičení~17}{budinova_matematika_2018}{%
Nahraď písmena A--E jednocifernými čísly, když víš, že současně platí:
%
\begin{center}
	\includegraphics[width=.115\textwidth]{figures/2018-19_3-3}
\end{center}
}

\priklad{\hlavolamy}{Logická olympiáda}{LO:WWW}{% 
\vspace*{-4mm}
\begin{center}
	\raisebox{5mm}{\includegraphics[height=42mm]{figures/2018-19_3-4a}}
    \hfill
	\includegraphics[height=52mm]{figures/2018-19_3-4b}
	\\[2mm]
	\includegraphics[height=52mm]{figures/2018-19_3-4c}
\end{center}
}

\clearpage

\priklad{\hry}{str.~7--8}{Vavrova:2006:Hry}{
	%
	Matematický poker.
	
	\bigskip
	
	\noindent
	\begin{minipage}[t]{.54\textwidth}
		\includegraphics[width=\textwidth]{figures/matematicky_poker}
	\end{minipage}
	%
	\hfill
	%
	\begin{minipage}[b]{.45\textwidth}
		
		\paragraph{Bodování} V každém řádku, sloupci, nebo na obou diagonálách
		%
		\begin{itemize}\itemsep=0pt
			%
			\item 2~stejná čísla: {\bf 10~bodů}
			\item 3 stejná čísla: {\bf 40~bodů}
			\item 2 a jiná 3 stejná čísla: {\bf 80~bodů}
			\item 4 stejná čísla (kromě jedniček): {\bf 160~bodů}
			\item 4 jedničky: {\bf 200 bodů}
			\item postupka 5 čísel (libovolně zpřeházená): {\bf 50 bodů}
			\item řada čísel 1, 10, 11, 12, 13: {\bf 150 bodů}
			%
		\end{itemize}
		%
		Karta/body: J~$\equiv$~11, Q~$\equiv$~12, K~$\equiv$~13, A~$\equiv$~1
	\end{minipage}
%
\smallskip
%
\begin{center}
\includegraphics[width=.46\textwidth]{figures/matematicky_poker}
\includegraphics[width=.46\textwidth]{figures/matematicky_poker}
\end{center}
}

\bibliography{liter}

\end{document}