\documentclass{pracovni_list}
\usepackage{pdfpages}

\begin{document}

\maketitle{4}

\priklad{\info}{Activity~1}{Bell:2015:CSU}{%
Zvládneš počítat jako počítač, který zná pouze dvě číslice: $0$ a $1$? 

\begin{enumerate}\itemsep=0pt

\item Vystřihni si pět karet s tečkami a seřaď je od největší k nejmenší. 
%

\item Jak spolu jednotlivé karty souvisejí? Kolik bylo na šesté kartě zprava?

\item Jednotlivé karty můžeš "vypnout tím", že je obrátíš. Například číslo $9$ dostaneš jako
%
\begin{center}
	\includegraphics[width=45mm]{figures/2018-19_04-1}
\end{center}
%
Jak pomocí karet složíš čísla $6$, $15$ a $21$?

\item Zkus pomocí karet napočítat od $1$ do $10$.

\item Jaké nejmenší číslo dokážeš z karet vytvořit? A jaké je největší? 

\item Pokud "zapnutou" kartu označís jako $1$ a "vypnutou" jako $0$, dokážeš čísla zapsat z $0$ a $1$. Například $9$ se napíše jako
%
\begin{center}
	\includegraphics[width=60mm]{figures/2018-19_04-2}
\end{center}

\item Jak pomocí $0$ a $1$ zapíšeš $3$, $9$ a $19$?

\item Zkus zapsat den tvého narození pomocí $0$ a $1$.

\item Tomáš zůstal na Vánoce zavřený v obchodním domu. Aby se z něho dostal, posílá pánovi u počítače zprávu zapínáním a vypínáním $5$ žárovek. Co mu vlastně píše?

\end{enumerate}
%
\begin{center}
	\includegraphics[height=97mm]{figures/2018-19_04-3}
\end{center}
}

\clearpage

\priklad{\hry}{str.~7--8}{Vavrova:2006:Hry}{
	%
	Matematický poker.
	
	\bigskip
	
	\noindent
	\begin{minipage}[t]{.54\textwidth}
		\includegraphics[width=\textwidth]{figures/matematicky_poker}
	\end{minipage}
	%
	\hfill
	%
	\begin{minipage}[b]{.45\textwidth}
		
		\paragraph{Bodování} V každém řádku, sloupci, nebo na obou diagonálách
		%
		\begin{itemize}\itemsep=0pt
			%
			\item 2~stejná čísla: {\bf 10~bodů}
			\item 3 stejná čísla: {\bf 40~bodů}
			\item 2 a jiná 3 stejná čísla: {\bf 80~bodů}
			\item 4 stejná čísla (kromě jedniček): {\bf 160~bodů}
			\item 4 jedničky: {\bf 200 bodů}
			\item postupka 5 čísel (libovolně zpřeházená): {\bf 50 bodů}
			\item řada čísel 1, 10, 11, 12, 13: {\bf 150 bodů}
			%
		\end{itemize}
		%
		Karta/body: J~$\equiv$~11, Q~$\equiv$~12, K~$\equiv$~13, A~$\equiv$~1
	\end{minipage}
%
\smallskip
%
\begin{center}
\includegraphics[width=.46\textwidth]{figures/matematicky_poker}
\includegraphics[width=.46\textwidth]{figures/matematicky_poker}
\end{center}
}

\bibliography{liter}

\clearpage

\includepdf{figures/2018-19_04-4}

\end{document}