@book{Klokan:2006,
	author = {Molnár, J. and Novák, B. and Navrátilová, D. and Calábek, P. and Nocar, D.},
	title = {Matematický klokan 2006},
	year = {2006},
	publisher = {Univerzita Palackého v Olomouci},
	url = {http://matematickyklokan.net/Sborniky/sbornik_klokan_2006.pdf},
}

@book{Klokan:2005,
	author = {Molnár, J. and Novák, B. and Navrátilová, D. and Calábek, P. and Nocar, D.},
	title = {Matematický klokan 2005},
	year = {2005},
	publisher = {Univerzita Palackého v Olomouci},
	url = {http://matematickyklokan.net/Sborniky/sbornik_klokan_2005.pdf},
}

@book{Moore:2014,
	author = {Moore, G.},
	title = {Brain Games for Clever Kids: Puzzles to Exercise Your Mind},
	year = {2014},
	publisher = {Michael O'Mara; Csm edition},
}

@online{Cermat:2012,
	author = {Cermat},
	title = {{Matematika: Přijímačky LIK 2012}},
	url = {http://www.cermat.cz/download.php?id_document=1404034791&at=1},
	version = {TS-L5M0CINT},
	year = {2012},
}

@book{365hlavolamu,
	author = {Campbell, G. and Moran, P.},
	title = {365 hlavolamů},
	year = {2010},
	publisher = {Nakladatelství Slovart},
	address = {Praha}
}

@misc{Stencova:Bubliny,
	author = {Štencová, S.},
	title = {Bubliny},
	year = {2017},
	url = {http://home.pf.jcu.cz/~math4all/download/M_uloha_0855_SU.pdf},
	note = {[cit. 3. říjen 2017]}
}

@misc{Novak:Jednotazky,
	author = {Novák, B.},
	title = {Jednotažky},
	year = {2017},
	url = {http://home.pf.jcu.cz/~math4all/download/M_uloha_1056_SU.pdf},
	note = {[cit. 10. říjen 2017]}
}

@misc{Krazydad:Sudoku:4x4_1,
	author = {Krazydad.com},
	title = {4 $\times$ 4 Kidoku Puzzles, Book~1},
	year = {2006},
	url = {https://krazydad.com/kidoku/books/KD_Kidoku_4x4_v1.pdf},
	note = {[cit. 3. říjen 2017]}
}

@misc{Krazydad:Sudoku:6x6_1,
	author = {Krazydad.com},
	title = {6 $\times$ 6 Kidoku Puzzles, Book~1, Book~1},
	year = {2006},
	url = {https://krazydad.com/kidoku/books/KD_Kidoku_4x4_v1.pdf},
	note = {[cit. 3. říjen 2017]}
}

@misc{KrazyDad:WWW,
	author = {Krazydad.com},
	title = {Free puzzles and mazes},
	year = {2006},
	url = {https://krazydad.com},
	note = {[cit. 25. říjen 2018]}
}

@misc{Krazydad:Inkies:3x3_1,
	author = {Krazydad.com},
	title = {Beginner $3 \times 3$ Inkies, Volume 1, Book~1},
	year = {2006},
	url = {https://krazydad.com/inkies/sfiles/INKY_3KX_b001_4pp.pdf},
	note = {[cit. 3. říjen 2017]}
}

@manual{Vavrova:2006:Hry,
	author = {Vávrová, A. and Novotná, J. and Volfová, M. and Jančařík, A.},
	title = {Hry ve vyučování matematice jako významná strategie vedoucí k rozvoji
	klíčových kompetencí žáků},
	year = {2006},
	type = {Studijní materiály k projektu \emph{Podíl učitele matematiky ZŠ na tvorbě  SVP}},
	publisher = {Jednota českých matematiků a fyziků},
	url = {https://mdisk.pedf.cuni.cz:5003/sharing/eldGncH4R},
}

@online{Bobblemaze:WWW,
	author = {Poláček, J.},
	title = {Bobblemaze},
	url = {http://bobblemaze.net},
	year = {[cit. 29. listopadu 2017]},
}

@online{Abaku:WWW,
	author = {{Abaku Education}},
	url = {https://abakuweb.azurewebsites.net},
	year = {[cit. 10. října 2018]},
}

@online{BeastAcademy:Minesweeper,
	author = {BeastAcademy.com},
        title = {Minesweeper: Practice {4B}: Chapter 6},
	url = {https://beastacademy.com/pdf/4B/printables/Minesweeper.pdf},
	year = {[cit. 11. dubna 2018]},
}

@book{Minesweeper:2014:MMG,
	author = {Snels, M.},
	title = {Minesweeper Mixed Grids: Easy to Hard},
	year = {2014},
	publisher = {PuzzleBooks.net},
	volume = {1}
}

@online{Matika.in,
	author = {Matika.in},
        title = {Úlohy z matematiky pro děti základních škol},
	url = {https://www.matika.in/cs},
	year = {[cit. 23. května 2018]},
}

@book{RDBT:2005,
	author = {{Reader’s Digest}},
	title = {Brain teasers},
	year = {2005},
	publisher = {The Reader’s Digest Association, Inc.},
	address = {Pleasantville, New York/Montreal}
}

@book{budinova_matematika_2018,
	address = {Brno},
	edition = {2.},
	title = {Matematika pro bystré a nadané žáky},
	publisher = {Edika},
	author = {Budínová, Irena and Blažková, Růžena and Vaňurová, Milena and Durnová, Helena},
	year = {2018}
}

@online{LO:WWW,
	author = {{Logická olympiáda}},
	url = {https://www.logickaolympiada.cz},
	year = {[cit. 17. října 2018]},
}

@book{Bell:2015:CSU,
	title = {CS Unplugged: An enrichment and extension programme for primary-aged students},
	publisher = {csunplugged.org},
	author = {Bell, Tim and Witten, Ian H. and Fellows, Mike and Powell, Matt and  Jarman, Sam},
	year = {2015}
}

@article{yeo_fifteen:_2012,
	title = {Fifteen: {Combining} Magic Squares and {Tic}-{Tac}-{Toe}},
	volume = {106},
	issn = {0025-5769},
	shorttitle = {Fifteen},
	doi = {10.5951/mathteacher.106.1.0034},
	abstract = {The game Fifteen can motivate students to develop problem-solving skills and mathematical thinking.},
	number = {1},
	urldate = {2018-10-30},
	journal = {The Mathematics Teacher},
	author = {Yeo, Joseph B. W.},
	year = {2012},
	pages = {34--39}
}

@book{budinova_matematika_2018,
	address = {Brno},
	edition = {2.},
	title = {Matematika pro bystré a nadané žáky},
	publisher = {Edika},
	author = {Budínová, Irena and Blažková, Růžena and Vaňurová, Milena and Durnová, Helena},
	year = {2018}
}

@book{fortik_zabavna_2018,
	title = {Zábavná matematika a logika pro bystré děti},
	language = {cs-CZ},
	urldate = {2018-10-30},
	publisher = {Fragment},
	author = {Fořtík, V.},
	year = {2018},
	file = {Snapshot:/home/zemanj/.zotero/zotero/qe9bevfc.default/zotero/storage/PYSESTPZ/zabavna-matematika-a-logika-pro-bystre-deti.html:text/html}
}

@online{Hejny:WWW,
	author = {{H-MAT, o.p.s.}},
	title = {Blog o {Hejného} metodě},
	url = {http://blog.h-mat.cz/cs},
	year = {[cit. 14. listopadu 2018]},
}

@online{Umbragram:WWW,
	author = {Altamirano, Stephen and Sadler, Harry},
	title = {Umbragram},
	url = {http://games.evilrobotstuff.com/umbragram},
	year = {[cit. 14. listopadu 2018]},
}

@misc{noauthor_tantrix_2016,
	title = {Tantrix},
	copyright = {Creative Commons Attribution-ShareAlike License},
	url = {https://cs.wikipedia.org/w/index.php?title=Tantrix&oldid=14423603},
	abstract = {Tantrix je společenská hra a sada hlavolamů. Jejím autorem je Mike McManaway z Nového Zélandu.
Jedna herní sada plné verze Tantrixu tzv. TANTRIX GAME PACK obsahuje 56 šestihraných žetonů z umělé pryskyřice. Na žetonech jsou charakteristické linie v různých barevných kombinacích. Každá linie spojuje vždy dvě strany šestiúhelníka. Linie mohou být červené, žluté, zelené nebo modré barvy. Na jednom žetonu nejsou nikdy dvě linie stejné barvy. Každý žeton je jedinečný a na rubu je označen číslem od 1 do 56.},
	language = {cs},
	urldate = {2018-11-27},
	author = {Wikipedie},
	year = {2016},
	note = {Page Version ID: 14423603},
}

@online{Brainfans:BirthdayParty,
	author = {Niki},
	title = {Birthday party},
	url = {http://www.brainfans.com/brain-teaser/kids-riddles-logic-puzzle/12/birthday-party},
	year = {[cit. 16. ledna 2019]},
}

@online{Brainfans:Equations,
	author = {krpanb; Hana Dexlerová; Sir Odracir},
	title = {Fruit; Mosquito \& Bee; Equations system},
	url = {http://www.brainfans.com/brain-teaser/kids-riddles-logic-puzzle/245/fruit; 421/mosquito-bee; 405/equations-system},
	year = {[cit. 16. ledna 2019]},
}

@online{Brainfans:ABC,
	author = {nleib22},
	title = {{ABCDEFGHI}},
	url = {http://www.brainfans.com/brain-teaser/kids-riddles-logic-puzzle/444/abcdefghi},
	year = {[cit. 16. ledna 2019]},
}

@misc{Krazydad:Penrose:Easy1,
	author = {Krazydad.com},
	title = {Penrose easy slitherlinks},
	year = {2008},
	url = {https://krazydad.com/slitherlink/sfiles/penrose_easy_puzzles.pdf},
	note = {[cit. 27. února 2019]}
}

@misc{Krazydad:BattleStar1,
	author = {Krazydad.com},
	title = {$8 \times 8$ Star Battle Puzzles by KrazyDad, Book 1},
	year = {2018},
	url = {https://krazydad.com/starbattle/sfiles/STAR_8x8_v1_b1.pdf},
	note = {[cit. 27. února 2019]}
}