\documentclass{pracovni_list}
\usepackage{pdfpages}

\begin{document}

\maketitle{11}

\priklad{\hlavolamy}{Narozeninový dort}{Brainfans:BirthdayParty}{%
Jeden z narozeninových dortů se liší od ostatních. Který to je?  
%
\begin{center}
	\includegraphics[width=.465\textwidth]{figures/2018-19_11-1}
\end{center}
}

\priklad{\hlavolamy}{Rovnice}{Brainfans:Equations}{%
Dokážeš vyřešit následující příklady?  
%
\begin{center}	
	\includegraphics[height=52.5mm]{figures/2018-19_11-2a}
	\hfill
	\includegraphics[height=50mm]{figures/2018-19_11-2b}
	\hfill
	$\star$ \includegraphics[height=50mm]{figures/2018-19_11-2c}
\end{center}
}

\priklad{\hlavolamy}{Rovnice}{Brainfans:ABC}{%
Do mřížky níže doplň písema A, B, C, D, E, F, G, H a I tak, aby platilo:  

\noindent
\begin{minipage}[c]{.55\textwidth}
%
\begin{enumerate}\itemsep = 0pt
\item v žádném řádku ani sloupci nejsou po sobě jdoucí písmena,

\item v žádném řádku ani sloupci nejsou dvě samohlásky,

\item B a E jsou ve stejném sloupci,

\item F není v prvním sloupci zprava,

\item A je ve spodním řádku,

\item C a G jsou ve spodním řádku,

\item D není není ve spodním řádku,

\item I a H jsou v rozích.

\end{enumerate}
\end{minipage}
%
\hfill
%
\begin{minipage}[c]{.4\textwidth}
	\includegraphics[width=.85\textwidth]{figures/2018-19_11-3}
\end{minipage}
%
\bigskip
}

\clearpage

\priklad{\hry}{str.~7--8}{Vavrova:2006:Hry}{
	%
	Matematický poker.
	
	\bigskip
	
	\noindent
	\begin{minipage}[t]{.54\textwidth}
		\includegraphics[width=\textwidth]{figures/matematicky_poker}
	\end{minipage}
	%
	\hfill
	%
	\begin{minipage}[b]{.45\textwidth}
		
		\paragraph{Bodování} V každém řádku, sloupci, nebo na obou diagonálách
		%
		\begin{itemize}\itemsep=0pt
			%
			\item 2~stejná čísla: {\bf 10~bodů}
			\item 3 stejná čísla: {\bf 40~bodů}
			\item 2 a jiná 3 stejná čísla: {\bf 80~bodů}
			\item 4 stejná čísla (kromě jedniček): {\bf 160~bodů}
			\item 4 jedničky: {\bf 200 bodů}
			\item postupka 5 čísel (libovolně zpřeházená): {\bf 50 bodů}
			\item řada čísel 1, 10, 11, 12, 13: {\bf 150 bodů}
			%
		\end{itemize}
		%
		Karta/body: J~$\equiv$~11, Q~$\equiv$~12, K~$\equiv$~13, A~$\equiv$~1
	\end{minipage}
%
\smallskip
%
\begin{center}
\includegraphics[width=.46\textwidth]{figures/matematicky_poker}
\includegraphics[width=.46\textwidth]{figures/matematicky_poker}
\end{center}
}

\bibliography{liter}

\end{document}