\documentclass{pracovni_list}
\usepackage{pdfpages}

\begin{document}

\maketitle{15}

\priklad{\hlavolamy}{Hlavolam Star Battle \#1 a \#2}{Krazydad:BattleStar1}{%
Umísti 8 hvězd do obrázků níže tak, aby 

\begin{itemize}\itemsep=0pt
	\item v každé \emph{vyznačené oblasti}, \emph{řádku} a \emph{sloupci} byla přesně jedna hvězda,
	\item žádné dvě hvězdy nebyly vedle sebe (ani ve směru diagonály). 
\end{itemize}

\begin{center}
    \includegraphics[width=.95\textwidth]{figures/2018-19_15-1}
\end{center}
}

\priklad{\hlavolamy}{Penrosovy obraze \#1 a \#2}{Krazydad:Penrose:Easy1}{%
Dokonči cestu po obrazci tak, aby:

\begin{itemize}\itemsep=0pt
	\item začínala a končila ve stejném bodě,
	\item se cesta nikde neprotínala, nevětvila ani nedotýkala v rozích,
	\item čísla v jednotlivých políčích udávala počet vyplněných úseček (kde není žádné číslo, tam je počet libovolný). 
\end{itemize}

\begin{center}
	\includegraphics[width=.49\textwidth]{figures/2018-19_15-2a}
	\hfill
	\includegraphics[width=.49\textwidth]{figures/2018-19_15-2b}
\end{center} 
\vfill
}

\clearpage

\priklad{\hry}{str.~7--8}{Vavrova:2006:Hry}{
	%
	Matematický poker.
	
	\bigskip
	
	\noindent
	\begin{minipage}[t]{.54\textwidth}
		\includegraphics[width=\textwidth]{figures/matematicky_poker}
	\end{minipage}
	%
	\hfill
	%
	\begin{minipage}[b]{.45\textwidth}
		
		\paragraph{Bodování} V každém řádku, sloupci, nebo na obou diagonálách
		%
		\begin{itemize}\itemsep=0pt
			%
			\item 2~stejná čísla: {\bf 10~bodů}
			\item 3 stejná čísla: {\bf 40~bodů}
			\item 2 a jiná 3 stejná čísla: {\bf 80~bodů}
			\item 4 stejná čísla (kromě jedniček): {\bf 160~bodů}
			\item 4 jedničky: {\bf 200 bodů}
			\item postupka 5 čísel (libovolně zpřeházená): {\bf 50 bodů}
			\item řada čísel 1, 10, 11, 12, 13: {\bf 150 bodů}
			%
		\end{itemize}
		%
		Karta/body: J~$\equiv$~11, Q~$\equiv$~12, K~$\equiv$~13, A~$\equiv$~1
	\end{minipage}
%
\smallskip
%
\begin{center}
\includegraphics[width=.46\textwidth]{figures/matematicky_poker}
\includegraphics[width=.46\textwidth]{figures/matematicky_poker}
\end{center}
}

\bibliography{liter}

\end{document}