\documentclass{pracovni_list}
\usepackage{pdfpages}

\begin{document}

\maketitle{5}

\priklad{\hlavolamy}{Úloha~4}{fortik_zabavna_2018}{%
Každá barva má svou hodnotu. Čísla určují jejich součet v řádcích, resp. sloupcích. Které číslo patří na místo otazníku?
%
\begin{center}
	\includegraphics[height=45mm]{figures/2018-19_05-1}
\end{center}
}

\priklad{\hlavolamy}{Úloha~31}{fortik_zabavna_2018}{%
Na obrázku je z 20 zápalek vytvořena správná rovnice. Přemísti jen
jednu zápalku tak, aby nově vzniklá rovnice byla opět správně. Úloha
má více řešení.
%
\begin{center}
	\includegraphics[height=25mm]{figures/2018-19_05-2}
\end{center}
}

\priklad{\hlavolamy}{Úloha~5, str.~54}{fortik_zabavna_2018}{%
Čtyři sourozenci jsou různě staří a o jejich věku víme následující:
%
\begin{itemize}\itemsep=0pt
\item Pankrác se narodil později než Žofie.
\item Servác je starší než Pankrác.
\item Bonifác se narodil dříve než Servác.
\item Bonifác není druhý nejstarší.
\item Druhý nejmladší není Servác.
\end{itemize}
%
Seřaďte je od nejmladšího po nejstaršího.
\bigskip
}

\priklad{\hlavolamy}{Ninesweeper, úlohy 2, 6 a 8}{BeastAcademy:Minesweeper}{%
V hlavolamu {\bf Hledač min} musíš najít všechny bomby schované v mřížce. Čísla ve mřížce udávají, kolik je min v okolních políčcích (horních, dolních, vlevo, vpravo a diagonálně).

\begin{center}
	\includegraphics[width=.925\textwidth]{figures/2018-19_05-4}
\end{center}
}

\clearpage

\priklad{\hry}{str.~34}{yeo_fifteen:_2012}{
	%
	{\bf Patnáctka: Matematické piškvorky}. Postupně umisťujte čísla 1, 2, 3, \ldots, 9 do políček níže. Vyhrává ten, kdo vyloží tři čísla se součtem {\bf přesně 15}.
	

\begin{center}
	\includegraphics[width=.85\textwidth]{figures/2018-19_05-5}
	\\[10mm]
	\includegraphics[width=.85\textwidth]{figures/2018-19_05-5}
	\\[10mm]
	\includegraphics[width=.85\textwidth]{figures/2018-19_05-5}
	\\[10mm]
	\includegraphics[width=.85\textwidth]{figures/2018-19_05-5}
	\\[10mm]
	\includegraphics[width=.85\textwidth]{figures/2018-19_05-5}
\end{center}
}

\bibliography{liter}

\end{document}