\documentclass{pracovni_list}
\usepackage{pdfpages}

\begin{document}

\maketitle{8}

\priklad{\info}{Activity~2}{Bell:2015:CSU}{%
Jak počítače ukládají obrázky? 

\begin{itemize}\itemsep=0pt

\item Počítače si obrázek zvětší a rozdělí na jednotlivá políčka, kterým se říká \emph{pixely}. Řádky pak uloží pomocí několika čísel.   
%
\begin{center}
	\includegraphics[width=.675\textwidth]{figures/2018-19_08-1}
\end{center}
%
Dokážeš přijít na to, co ta čísla znamenají? 

\item Jaké obrázky by počítač ukázal pro tyto kódy?
%
\end{itemize}
%
\vfill
%
\begin{center}
	\includegraphics[width=.9\textwidth]{figures/2018-19_08-2}
\end{center}

\vfill
}

\clearpage

\priklad{\info}{Activity~2}{Bell:2015:CSU}{%
Teď zkus poslat obrázek kamarádovi. Do levého horní mřízky nakresli svůj obrázek a přepiš ho pomocí čísel do řádků vpravo dole. Pak vystříhni dolní obrázek a dej ho druhému do dvojice na vybarvení. Porovnejte tvůj a jeho obrázek.  

\vfill

\begin{center}
	\includegraphics[width=.925\textwidth]{figures/2018-19_08-3}
\end{center}

\vfill%
}

\clearpage

\priklad{\hry}{str.~7--8}{Vavrova:2006:Hry}{
	%
	Matematický poker.
	
	\bigskip
	
	\noindent
	\begin{minipage}[t]{.54\textwidth}
		\includegraphics[width=\textwidth]{figures/matematicky_poker}
	\end{minipage}
	%
	\hfill
	%
	\begin{minipage}[b]{.45\textwidth}
		
		\paragraph{Bodování} V každém řádku, sloupci, nebo na obou diagonálách
		%
		\begin{itemize}\itemsep=0pt
			%
			\item 2~stejná čísla: {\bf 10~bodů}
			\item 3 stejná čísla: {\bf 40~bodů}
			\item 2 a jiná 3 stejná čísla: {\bf 80~bodů}
			\item 4 stejná čísla (kromě jedniček): {\bf 160~bodů}
			\item 4 jedničky: {\bf 200 bodů}
			\item postupka 5 čísel (libovolně zpřeházená): {\bf 50 bodů}
			\item řada čísel 1, 10, 11, 12, 13: {\bf 150 bodů}
			%
		\end{itemize}
		%
		Karta/body: J~$\equiv$~11, Q~$\equiv$~12, K~$\equiv$~13, A~$\equiv$~1
	\end{minipage}
%
\smallskip
%
\begin{center}
\includegraphics[width=.46\textwidth]{figures/matematicky_poker}
\includegraphics[width=.46\textwidth]{figures/matematicky_poker}
\end{center}
}

\bibliography{liter}

\end{document}