\documentclass{pracovni_list}
\usepackage{pdfpages}

\begin{document}

\maketitle{13}

\priklad{\info}{Komprimování textu~(Activity~3)}{Bell:2015:CSU}{%
Protože mají počítače omezenou kapacitu ukládání informací, potřebují je reprezentovat co nejúsporněji. Tomu se říká komprese a funguje to jako na následujícím obrázku. 
%
\begin{center}
    \includegraphics[width=.25\textwidth]{figures/2018-19_13-1}
\end{center}

V básničce níže chybí spousty slov a písmen. Dokážeš jí složit zase nazpátek? Řiď se přitom směrem šipek a text čti jako normálně, zleva doprava a odshora dolů.
%
\begin{center}
    \includegraphics[width=.6\textwidth]{figures/2018-19_13-2}
\end{center}

Napiš za sebou jména čtyř nejmladších spolužáků ve třídě, odděl je čárkami, a výsledný text zkomprimuj. O kolik písmen budeš potřebovat méně, pokud nebudeš používat háčky a čárky? Při komprimaci můžeš použít skupiny dvou a víc znaků.

\vfill
}

\clearpage

\priklad{\hry}{str.~7--8}{Vavrova:2006:Hry}{
	%
	Matematický poker.
	
	\bigskip
	
	\noindent
	\begin{minipage}[t]{.54\textwidth}
		\includegraphics[width=\textwidth]{figures/matematicky_poker}
	\end{minipage}
	%
	\hfill
	%
	\begin{minipage}[b]{.45\textwidth}
		
		\paragraph{Bodování} V každém řádku, sloupci, nebo na obou diagonálách
		%
		\begin{itemize}\itemsep=0pt
			%
			\item 2~stejná čísla: {\bf 10~bodů}
			\item 3 stejná čísla: {\bf 40~bodů}
			\item 2 a jiná 3 stejná čísla: {\bf 80~bodů}
			\item 4 stejná čísla (kromě jedniček): {\bf 160~bodů}
			\item 4 jedničky: {\bf 200 bodů}
			\item postupka 5 čísel (libovolně zpřeházená): {\bf 50 bodů}
			\item řada čísel 1, 10, 11, 12, 13: {\bf 150 bodů}
			%
		\end{itemize}
		%
		Karta/body: J~$\equiv$~11, Q~$\equiv$~12, K~$\equiv$~13, A~$\equiv$~1
	\end{minipage}
%
\smallskip
%
\begin{center}
\includegraphics[width=.46\textwidth]{figures/matematicky_poker}
\includegraphics[width=.46\textwidth]{figures/matematicky_poker}
\end{center}
}

\bibliography{liter}

\end{document}