\documentclass[11pt]{article}

\usepackage[a4paper,margin=2cm]{geometry}

\usepackage[czech]{babel}
\usepackage[utf8]{inputenc}
\usepackage[numbers]{natbib}

\usepackage[colorlinks=true,linkcolor=black,citecolor=blue,urlcolor=blue]{hyperref}

\title{Dodatečná literatura k předmětu}
\author{K132SMA1: Stavební mechanika 1A}
\date{\today}

\newcommand{\myBackground}{Co se hodí vědět z jiných oborů}

\begin{document}
	
\maketitle
	
\section{Statika hmotného bodu v rovině}

\begin{itemize}
	\item {\bf \myBackground}
	
	\begin{itemize}
		\item \href{https://khanovaskola.cz/blok/48/347-pythagorova-veta}{Pythagorova věta}
		\item \href{https://khanovaskola.cz/blok/48/372-uvod-do-goniometrickych-funkci}{Trigonometrie}
		\item \href{https://khanovaskola.cz/blok/48/354-souradnice}{Kartézský systém souřadnic}
		\item \href{https://khanovaskola.cz/video/642-priklady-vektoru}{Vektory}
		\item \href{https://khanovaskola.cz/blok/3/210-sila-a-newtonovy-zakony}{Newtonovy pohybové zákony}~(1. tři videa)
		\item \href{https://khanovaskola.cz/blok/49/371-soustavy-rovnic-i}{Řešení soustavy dvou rovnic o dvou neznámých}
	\end{itemize}
	
	\item {\bf Výklad}~\cite[Kapitola 6.2]{kufner_stavebni_1995}
	\item {\bf Příklady na procvičení}~\cite[Kapitola 2.1]{jira_sbirka_2017}, \cite[Příklad~3.4.1]{kabele_stavebni_2014}, 
\end{itemize}	

\section{Statika tuhé desky}

\begin{itemize}
	\item {\bf \myBackground}
	
	\begin{itemize}
		\item \href{https://www.khanacademy.org/math/precalculus/precalc-matrices/row-echelon-and-gaussian-elimination/v/matrices-reduced-row-echelon-form-2}{Řešení soustav lineárních rovnic pomocí Gaussovy eliminace}
		\item \href{https://www.khanacademy.org/science/physics/torque-angular-momentum}{Rovinný rotační pohyb, momenty}
	\end{itemize}
	
	\item {\bf Výklad}~\cite[Kapitola 6.4]{kufner_stavebni_1995}
	\item {\bf Příklady na procvičení}~\cite[Kapitola 2.2]{jira_sbirka_2017}, \cite[Kapitola 3.5]{kabele_stavebni_2014}
\end{itemize}	

\section{Statika tuhého tělesa}

\begin{itemize}
	\item {\bf \myBackground}
	
	\begin{itemize}
		\item \href{https://cs.wikipedia.org/wiki/Pravidlo_prav%C3%A9_ruky}{Pravidlo pravé ruky a pravotočivý souřadný systém}
		\item \href{https://www.khanacademy.org/math/linear-algebra/vectors-and-spaces/dot-cross-products/v/linear-algebra-cross-product-introduction}{Vektorový součin}
	\end{itemize}
	
	\item {\bf Výklad}~\cite[Kapitola 6.3]{kufner_stavebni_1995} 
	\item {\bf Příklady na procvičení}~\cite[Příklad 2.3.1]{jira_sbirka_2017}
\end{itemize}	

\section{Statika složených soustav}

\begin{itemize}	
	\item {\bf Výklad}~\cite[Kapitola 6.5]{kufner_stavebni_1995} 
	\item {\bf Příklady na procvičení}~\cite[Kapitola~2.5]{jira_sbirka_2017}, \cite[Kapitola~4]{kabele_stavebni_2014}
\end{itemize}	

\section{Statika příhradových konstrukcí}

\begin{itemize}	
	\item {\bf Výklad}~\cite[Kapitoly 3.1--3.4]{kufner_stavebni_1998}, \cite[Kapitola~5.3]{jirasek_statika_1989} 
	\item {\bf Příklady na procvičení}~\cite[Kapitola~3.1]{jira_sbirka_2017}, \cite[Kapitola~6]{kabele_stavebni_2014}
\end{itemize}	

\section{Vnitřní síly na přímých nosnících}

\begin{itemize}
	\item {\bf \myBackground}
	
	\begin{itemize}
		\item \href{https://khanovaskola.cz/blok/45/436-vysetrovani-prubehu-funkce}{Vyšetřování průběhu funkce}
	\end{itemize}
	
	\item {\bf Výklad}~\cite[Kapitoly~2.2.2 a~2.3.1]{kufner_stavebni_1996}, \cite[Kapitoly 7.1.2, 7.1.3, 7.2 a 7.3]{jirasek_statika_1989}
	\item {\bf Příklady na procvičení}~\cite[Kapitola 3.2]{jira_sbirka_2017}, \cite[Cvičení 7.1--7.6]{jirasek_statika_1989}, \cite[Sekce Přímý prut ve 2D] {kucerova_SM2_wiki}
\end{itemize}	

\section{Vnitřní síly na prostorové konzole}

\begin{itemize}
	\item {\bf Výklad}~\cite[Kapitola 2.1]{kufner_stavebni_1996}, \cite[Kapitola~2.1]{kufner_stavebni_1998}
	\item {\bf Příklady na procvičení}~\cite[Kapitola 3.7]{jira_sbirka_2017}, \cite[Sekce Vnitřní síly ve 3D]{kucerova_SM2_wiki}~(pouze výsledky příkladů, výklad je odlišný od přístupu v přednáškách)
\end{itemize}	

\section{Vnitřní síly na šikmých a lomených nosnících}

\begin{itemize}
	\item {\bf Výklad}~\cite[Kapitola 2.3.2]{kufner_stavebni_1996}, \cite[Kapitola~7.4]{jirasek_statika_1989}
	\item {\bf Příklady na procvičení}~\cite[Kapitoly 3.3 a 3.4]{jira_sbirka_2017},
	\cite[Šikmý prut ve 2D, Lomený nosník ve 2D]{kucerova_SM2_wiki}~(pouze konstrukce tvořené po částech lineárními pruty)
\end{itemize}	

\section{Vnitřní síly na rovinných složených soustavách}

\begin{itemize}
	\item {\bf Výklad}~\cite[Kapitoly 1.1--1.3]{kufner_stavebni_1998}~(pouze konstrukce tvořené po částech lineárními pruty), \cite[Kapitola~7.5]{jirasek_statika_1989}
	\item {\bf Příklady na procvičení}~\cite[Kapitola 3.6]{jira_sbirka_2017}, \cite[Příklady 7.7--7.10]{jirasek_statika_1989}, \cite[Složené soustavy ve 2D]{kucerova_SM2_wiki}~(pouze příklady s konstantní intenzitou spojitého zatížení)
\end{itemize}	

\section{Průřezové charakteristiky}

\begin{itemize}
	\item {\bf \myBackground}
	
	\begin{itemize}
		\item \href{http://www.stat.cmu.edu/~genovese/class/iprob-S06/readings/apM.pdf}{Shrnuti základních myšlenek teorie míry a integrálu}~(Kapitoly 1.1, 1.4 a 1.5, pouze anglicky)
	\end{itemize}

	\item {\bf Výklad}~\cite[Kapitoly 4.1.3, 4.1.5, 4.3]{kufner_stavebni_1995}
	\item {\bf Příklady na procvičení}~\cite[Kapitola 4]{jira_sbirka_2017}, \cite[Sekce Průřezové charakteristiky]{kucerova_SM2_wiki}~(mimo 8 jednoduchých příkladů, které mají špatně zavedený souřadný systém)
\end{itemize}	

\bibliography{liter}
\bibliographystyle{elsarticle-harv}

\end{document}
