\documentclass[12pt,a4paper]{article}
\usepackage{graphicx}
\usepackage{multicol}
\usepackage{times}
\usepackage[colorlinks,citecolor=red,urlcolor=red]{hyperref}
\usepackage{amssymb}
\usepackage{hyperref}

\usepackage[czech]{babel}
\usepackage[utf8]{inputenc}
\renewcommand{\thefootnote}{\fnsymbol{footnote}}
\pagestyle{empty}

\usepackage{import}
\graphicspath{{figures/}}

\input{macros.ltx}

\newcommand{\problem}[2]{%
	\smallskip\noindent%
	\textbf{Příklad #1~(#2~b)}}

\begin{document}

\centerline{%
	\begin{tabular}{|l||c|c|c|c|c|c|c|c|c||c|c|}
		\hline
		\bf Jméno a příjmení & \multicolumn{9}{c||}{\bf Příklady} & \bf Část I & \bf
		Část II \\ & \small 1 & \small 2 & \small 3 & \small 4 & \small 5 & \small 6 &
		\small 7 & \small 8 & \small 9 & \small $\Sigma$ & \small $\Sigma$ \\
		\hline
		\hspace{60mm} & \hspace{6.5mm} & \hspace{6.5mm} & \hspace{6.5mm} & \hspace{6.5mm} &
		\hspace{6.5mm} & \hspace{6.5mm} & \hspace{6.5mm} & \hspace{6.5mm} & \hspace{6.5mm}  & &
		\\[12mm]
		\hline
	\end{tabular}
}

%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%
\zkouska{SMA1, část I (28.5.2018)}
%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%
\begin{minipage}[t]{.75\textwidth}
\problem{1}{0.1/-5} \emph{Vykreslete} průběh nenulových vnitřních sil na dané konstrukci. Nezapomeňte u výsledků uvést použitý souřadný systém nebo znaménkovou konvenci.
%
\end{minipage}
\hfill
\begin{minipage}[t][][b]{.2\textwidth}
\begin{center}
  \def\svgwidth{\textwidth}
  \input{figures/figure1-B16.pdf_tex}
\end{center}
\smallskip
\end{minipage}
%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%
\begin{minipage}[t]{.65\textwidth}
	\problem{2}{4} Určete stupeň statické určitosti dané konstrukce. Dále zaveďte a \emph{označte} reakce ve všech vnitřních a vnějších vazbách.\footnotemark[4]
\end{minipage}
%
\hfill	
%
\begin{minipage}[t][][b]{.25\textwidth}
	\begin{center}
	 \def\svgwidth{\textwidth}
	 \input{figures/figure2-F.pdf_tex}
	\end{center}
\end{minipage}
\footnotetext[4]{Za špatnou odpověď jsou strhávány body.}
\\
%
%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%
\problem{3}{4} Uvažujte příhradovou konstrukci zatíženou dle následujícího schématu. Uveďte čísla alespoň čtyř prutů, ve kterých jsou nulové osové síly.\footnotemark[4] Dále určete hodnotu normálového napětí v prutu $12$, který je tvořen kruhovou dutou trubkou o vnějším rozměru $110$~mm a tloušťce stěny $3$~mm.
%
\begin{center}
 \def\svgwidth{.70\textwidth}
 \input{figures/figure3-G.pdf_tex}
\end{center}
%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%
\problem{4}{4} Pro daný průběh ohybových momentů určete průběh posouvajících sil po nosníku, jeho zatížení a svislé reakce. Na nosníku nepůsobí žádné spojité momentové zatížení.
%
\begin{center}
 \def\svgwidth{.325\textwidth}
 \input{figures/figure4-E.pdf_tex} 
\end{center}
%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%
\begin{minipage}[t]{.58\textwidth}
\problem{5}{9} Pro danou konstrukci, zatížení a osy $(x, y)$
%
\begin{itemize}\itemsep=0pt

\item proveďte volbu osy $z$ tak, aby byl výsledný souřadný systém
  pravotočivý,

\item vykreslete průběhy všech šesti vnitřních sil,

\item analyticky vyjádřete jejich průběh.

\end{itemize}

\end{minipage}
%
\hfill
%
\begin{minipage}[t][][b]{.38\textwidth}
\begin{center}
 \def\svgwidth{.65\textwidth}
 \input{figures/figure5-B.pdf_tex} 
\end{center}
\end{minipage}
%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%
\problem{6}{7} Pro danou konstrukci a zatížení určete

\begin{itemize}\itemsep=0pt
%
\item analytický průběh vnitřních sil na intervalu $(\stycnik{b}, \stycnik{c})$,
\item extrémní ohybový moment na intervalu $(\stycnik{b}, \stycnik{c})$,
\item vykreslete průběhy vnitřních sil $N_x$, $V_z$ a $M_y$ po konstrukci.
%
\end{itemize}

\begin{center} 
 \def\svgwidth{.3\textwidth}
 \input{figures/figure6-B.pdf_tex} 
\end{center}
%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%
\problem{7}{5} Vykreslete průběh vnitřních sil $N_x$, $V_z$ a $M_y$ na dané konstrukci a pro dané zatížení.\footnotemark[4]\footnotetext[4]{Za špatnou odpověď jsou strhávány body.}

\begin{center}
 \def\svgwidth{.2\textwidth}
 \input{figures/figure7-A.pdf_tex} 
\end{center}
%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%
\problem{8}{4} Určete centrální momenty setrvačnosti (axiální a deviační) daného průřezu k
těžišťovým osám rovnoběžným s hranami průřezu.

\begin{center}
 \def\svgwidth{.225\textwidth}
 \input{figures/figure8-A.pdf_tex} 
\end{center}

%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%
\problem{9}{3} Pro dané průřezy a souřadné osy ${y, z}$ rozhodněte, zda je deviační moment $D_{yz}$ vetší, menší nebo roven nule.\footnotemark[4]
%
\begin{center}
 \def\svgwidth{.5\textwidth}
 \input{figures/figure9-D.pdf_tex} 
\end{center}
%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%
\koneczadani

\end{document}
