\textwidth=190mm
\headheight=0mm
\headsep=0mm
\textheight=277mm
\footskip=0mm
\oddsidemargin=10mm
\topmargin=10mm
\advance\oddsidemargin by -1in
\advance\topmargin by -1in
\evensidemargin=\oddsidemargin

\usepackage{color}

\newcommand{\M}{M} % Momenty
\newcommand{\V}{V} % Posouvající síly
\newcommand{\N}{N} % Normálové síly

\newcommand{\eload}[1]{\color{blue}{#1}} % Vnejsi zatizeni
\newcommand{\reaction}[1]{\color{red}{#1}} % Reakce
\newcommand{\defunk}[1]{\color{red}{#1}} % Deformacni neznama
\newcommand{\nosnik}[1]{\mbox{#1}}
\newcommand{\vsila}[1]{\color{red}{#1}}
\newcommand{\iforce}[1]{\color{red}{#1}}
\newcommand{\stycnik}[1]{\mbox{\bfseries \itshape #1}}
\newcommand{\csystem}[1]{\color{blue}{#1}}

\renewcommand{\S}[1]{\stycnik{#1}}

\newcommand{\dc}{,\!}

\newcommand\de[1]{\,{\mathrm d}#1}

\newcommand{\myMatrix}[2]{\left(\begin{array}{#1}#2\end{array}\right)}

\newcommand{\uzel}[1]{\mbox{\textcircled{\scriptsize{$#1$}}}}

\newcommand{\plea}[2]{%
\paragraph{Prosba.} V případě, že v textu objevíte nějakou
chybu nebo budete mít námět na jeho vylepšení, ozvěte se prosím na
\href{mailto:zemanj@cml.fsv.cvut.cz}{zemanj@cml.fsv.cvut.cz}. 
%
  \begin{flushleft}%
  \tiny%
  #1 % Podekovani
  \framebox{Verze $#2$}% Verze
\end{flushleft}%
}

%\newcommand{\seprule}{\medskip\par\noindent\rule{\textwidth}{1.5pt}\medskip}

\newcommand{\kontrola}[4]{\paragraph{Kontrola}\begin{flushleft}{{\bf a)}~#1; {\bf b)}~#2; {\bf c)}~#3; {\bf d)}~#4}\end{flushleft}} 

\newcommand{\doplnit}{\colorbox{yellow}{$\times$}}
\newcommand{\unit}[1]{~\mathrm{#1}}


\newcommand{\zkouska}[1]{%
\medskip
\begin{center}%
\framebox{\large \sc Zkouška #1}%
\medskip
\end{center}}

\newcommand{\koneczadani}{%
\vfill\begin{center}%
\framebox{\sc Přejeme Vám mnoho úspěchů při řešení!}%
\end{center}}

\newcommand{\corrections}[2]{
{\bfseries \itshape Opravy verze #1:} #2 \\
}