\problem{2}{4} Určete stupeň statické určitosti dané konstrukce. Dále zaveďte a \emph{označte} reakce ve všech vnitřních a vnějších vazbách.\footnotemark[4]\footnotetext[4]{Za špatnou odpověď jsou strhávány body.}
%
\begin{center}
 \def\svgwidth{.425\textwidth}
 \input{figures/figure2-___.pdf_tex}
\end{center}
