\begin{minipage}{.58\textwidth}
\problem{5}{9} Pro danou konstrukci, zatížení a osy $(x, y)$
%
\begin{itemize}

\item proveďte volbu osy $z$ tak, aby byl výsledný souřadný systém
  pravotočivý,

\item vykreslete průběhy všech šesti vnitřních sil,

\item analyticky vyjádřete jejich průběh.

\end{itemize}

\end{minipage}
%
\hfill
%
\begin{minipage}{.38\textwidth}
\begin{center}
 \def\svgwidth{.58\textwidth}
 \input{figures/figure5-___.pdf_tex} 
\end{center}
\end{minipage}
