\usepackage{color}

\newcommand{\M}{M} % Momenty
\newcommand{\V}{Q} % Posouvající síly
\newcommand{\N}{N} % Normálové síly

\newcommand{\eload}[1]{\color{blue}{#1}} % Vnejsi zatizeni
\newcommand{\reaction}[1]{\color{red}{#1}} % Reakce
\newcommand{\defunk}[1]{\color{red}{#1}} % Deformacni neznama
\newcommand{\nosnik}[1]{\mbox{#1}}

\newcommand{\uzel}[1]{\mbox{\textcircled{\scriptsize{$#1$}}}}

\newcommand{\plea}{%
\paragraph{Prosba.} V případě, že v textu objevíte nějakou
chybu nebo budete mít námět na jeho vylepšení, využijte prosím tento \href{mailto:incoming+jan-zeman4-132sm3-25836361-4unlmwfpk96rfyh3eissxpb0h-issue@incoming.gitlab.com}{email}~(vyžaduje registraci) nebo se ozvěte na \href{mailto:jan.zeman@cvut.cz}{jan.zeman@cvut.cz}. 
}
