# DEMO 1 - Het startproject

Eerst moeten we het startproject openen.

## Open het project in Replit

Er zijn twee manieren om het project te openen en aan de slag te gaan.

De makkelijkste manier is op de website **Replit**. Je hebt hiervoor wel een (gratis) account nodig.

> **TIP:** Heb je nog geen account? Klik op **Sign up** (inschrijven) rechtsboven. Je moet dan een gebruikersnaam en een wachtwoord kiezen en je e-mailadres opgeven. Je ontvangt een mailtje en moet klikken op een link in dat mailtje om je account te activeren.

Als je een account hebt en ingelogd bent, kun je het project <a target="_blank" href="https://replit.com/@JanNiestadt/DemoScene#demo.js">openen</a>.

Klik nu op de blauwe knop met de tekst **Fork repl** rechtsboven. Je kunt nu zelf aan de slag met het project.

Als je iets wijzigt, kun je de demo uitvoeren door op groene knop **Run** (uitvoeren) bovenin te klikken.

<blockquote>
<details>
  <summary><u><b>TIP:</b> zonder Replit kan ook; klik hier.</u></summary>
  
Als je geen Replit account kunt of wilt maken, kun je ook in een teksteditor zoals Kladblok of <a target="_blank" href="https://notepad-plus-plus.org/downloads/">Notepad++</a> werken.

[Download](project.zip) het project, pak het zipbestand uit op een handige plaats (bijvoorbeeld het bureaublad) en open `index.html` in de webbrowser (meestal Chrome). Open `demo.js` in je editor.

Wijzig de code, sla het bestand op (<kbd>Ctrl+S</kbd>), ga naar de webbrowser en herlaad de pagina (<kbd>F5</kbd>).

Je kunt ook het programma [Visual Studio Code](https://code.visualstudio.com/download) gebruiken, met de [Live Server](https://marketplace.visualstudio.com/items?itemName=ritwickdey.LiveServer) extensie. Vraag aan een mentor hoe dat moet.

</details>
</blockquote>

Werkt het? Mooi! Laten we dan echt aan de slag gaan, met [lagen en eigenschappen](2%20-%20lagen%20en%20eigenschappen.md)!
