\chapter{Smith-McMillanovy forma}
Z kapitoly \ref{Chapter:MPF} známe matici přenosů $F_s$, která bude převáděna do Smith-McMillanovy formy. Z této formy je posléze možné určit řád minimální realizace systému, póly a přenosové nuly.
\begin{equation}
\begin{aligned}[c]
&F_s(p) = 
\begin{bmatrix}
\dfrac{\gamma_1 c_1}{pT_1+1} & \dfrac{(1-\gamma_2)c_1}{(pT_1+1)(pT_3+1)} \\
\dfrac{(1-\gamma_1)c_2}{(pT_2+1)(pT_4+1)} & \dfrac{\gamma_2 c_2}{pT_2+1}
\end{bmatrix} = \\
=& 
\begin{footnotesize}
\dfrac{1}{(pT_1+1)(pT_2+1)(pT_3+1)(pT_4+1)} \cdot
\begin{bmatrix}
\gamma_1 c_1 (pT_2+1)(pT_3+1)(pT_4+1) & (1-\gamma_2)c_1(pT_2+1)(pT_4+1) \\
(1-\gamma_1)c_2(pT_1+1)(pT_3+1) & \gamma_2 c_2(pT_1+1)(pT_3+1)(pT_4+1)
\end{bmatrix}
\end{footnotesize}
\end{aligned}
\end{equation}
\begin{equation}
\begin{aligned}[c]
D_0(p) &= 1 \\
D_1(p) &= 1 \\
D_2(p) &= c_1 c_2 (pT_1+1)(pT_2+1)(pT_3+1)(pT_4+1) \left[\gamma_1 \gamma_2 (pT_3+1)(pT_4+1) - (1-\gamma_1)(1-\gamma_2)\right]
\end{aligned}
\end{equation}
\begin{equation}
\begin{aligned}[c]
\epsilon_1(p) &= \dfrac{D_1}{D_0} = 1 \\
\epsilon_2(p) &= \dfrac{D_2}{D_1} = \\
&= c_1 c_2 (pT_1+1)(pT_2+1)(pT_3+1)(pT_4+1) \left[\gamma_1 \gamma_2 (pT_3+1)(pT_4+1) - (1-\gamma_1)(1-\gamma_2)\right]
\end{aligned}
\end{equation}
Dosadíme-li monické polynomy $\epsilon_1(p)$ a $\epsilon_2(p)$ na diagonálu Smithovy formy, získáme Smith-McMillanovu formu, která má tvar:
\begin{equation}
\begin{aligned}[c]
F_s(p) &= 
\begin{bmatrix}
\dfrac{1}{(pT_1+1)(pT_2+1)(pT_3+1)(pT_4+1)} & 0 \\
0 & c_1 c_2 \left[\gamma_1 \gamma_2(pT_3+1)(pT_4+1) - (1-\gamma_1)(1-\gamma_2) \right]
\end{bmatrix}
\end{aligned}
\end{equation}
Po dosazení:
\begin{equation}
\begin{footnotesize}
F_s(p) = 
\begin{bmatrix}
\dfrac{1}{(60.830p+1)(58.767p+1)(3.100p+1)(4.682p+1)} & 0 \\
0 & 0.003(0.372p+0.12)(4.682p+1) - 0.001
\end{bmatrix}
\end{footnotesize}
\end{equation}
Minimální realizace MIMO systému bude tedy 4. řádu s póly:
\begin{center}
	\begin{tabular}{|c|}
		\hline
		Póly    \\ \hline
		-0.0164 \\ \hline
		-0.0170 \\ \hline
		-0.3226 \\ \hline
		-0.2136 \\ \hline
	\end{tabular}
\end{center}
a s přenosovými nulami:
\begin{center}
	\begin{tabular}{|c|}
		\hline
		Přenosové nuly    \\ \hline
		-0.7622 \\ \hline
		0.226   \\ \hline
	\end{tabular}
\end{center}