\section{Přímovazební rozvazbovací regulátor - úkol 4}
V tomto úkolu vypočítáme rozvazbovací decoupler pro linearizaci systému v bodech $\gamma_1 = 0.6$ a $\gamma_2 = 0.7$.
Přenos otevřené smyčky bude ve tvaru 
\begin{equation}
	F_s(p) \cdot D_2(p) = \xi_L^{-1} \cdot K_{D2} =
	\begin{bmatrix}
	\frac{K_{D2}(1,1)}{p + \alpha} & 0 \\
	0 & \frac{K_{D_2}(2,2)}{p + \beta}
	\end{bmatrix}
\end{equation}
Vyjádříme si přenos decoupleru.
\begin{equation}
D_2(p) = [\xi_L(p) \cdot F_S(p)]^{-1} \cdot K_{D2}
\end{equation}
kde
\begin{equation}
	\xi_L(p) = \begin{bmatrix}
	p + \alpha & 0 \\ 0 & p + \beta
		\end{bmatrix}
\end{equation}

\begin{equation}
K_{D2} = \begin{bmatrix}
\alpha \gamma_1 c_1 \\ 0 & p + \beta \gamma_2 c_2
\end{bmatrix}
\end{equation}

Dosadíme a  získáme decoupler ve tvaru
$D_2 (p)$ = 
\begin{equation}
\begin{bmatrix}
	
	\frac{1.5208 (s+0.89) (s+0.2939) (s+0.025) (s+0.017) (s+0.016)^2}{(s+1.001) (s+0.18) (s+0.025)^2 (s+0.017) (s+0.016)}
	&
	\frac{-0.25541 (s+0.01644)^2 (s+0.01702) (s+0.025) (s+0.8947)}{(s+1.001) (s+0.1877) (s+0.025)^2 (s+0.017) (s+0.016)}
	\\
	\frac{-0.65725 (s+0.0164) (s+0.01702)^2 (s+0.025) (s+0.2939)}{(s+1.001) (s+0.1877) (s+0.025)^2 (s+0.017) (s+0.016)}
	&
	\frac{	1.4692 (s+0.894) (s+0.293) (s+0.025) (s+0.017)^2 (s+0.016)}{(s+1.001) (s+0.187) (s+0.025)^2 (s+0.017) (s+0.016)}
\end{bmatrix}
\end{equation}

Ověřme na experimentu.
\begin{figure}[H]
	\centering
	\includegraphics[trim={0cm 0cm 0cm 0cm} ,clip,scale=0.7]{figures/schema_4.png}
	\caption{Schéma modelu.}
\end{figure}

\begin{figure}[H]
	\centering
	\includegraphics[trim={0cm 0cm 0cm 0cm} ,clip,scale=0.7]{figures/4_out.eps}
	\caption{Výstup simulace.}
\end{figure}
Je vidět, že hladiny se vzájemně neovlivňují.

