\chapter{Vykreslení a porovnání vlastností singulárních čísel matic přenosových funkcí, porovnání řádů regulátorů}
Úkolem je vykreslit singulární čísla matice přenosových funkcí obou navržených regulátorů. Tedy matic:
\begin{equation}
\begin{footnotesize}
\begin{aligned}
&\text{pro původní relativní řád: }\\
&K_1 =
\begin{bmatrix}
\dfrac{42.167 (s+0.8948) (s+0.2939) (s+0.01644)}{s (s+1.001) (s+0.1877)} & \dfrac{-7.0819 (s+0.8948) (s+0.01644)}{s (s+1.001) (s+0.1877)} \\
\dfrac{-16.171 (s+0.2939) (s+0.01702)}{s (s+1.001) (s+0.1877)} & \dfrac{36.143 (s+0.8948) (s+0.2939) (s+0.01702)}{s (s+1.001) (s+0.1877)}
\end{bmatrix}\\
&T_1 = 
\begin{bmatrix}
\dfrac{0.023}{s+0.023} & 0 \\
0 & \dfrac{0.023}{p+0.023}
\end{bmatrix}
&\text{pro zvýšený relativní řád: }\\
&K_2 = 
\begin{bmatrix}
\dfrac{3.5752 (s+0.8948) (s+0.2939) (s+0.01644)}{s (s+1.001) (s+0.1877) (s+0.06977)} & \dfrac{-0.60045 (s+0.8948) (s+0.01644)}{s (s+1.001) (s+0.1877) (s+0.06977)} \\
\dfrac{-1.3711 (s+0.2939) (s+0.01702)}{s (s+1.001) (s+0.1877) (s+0.06977)} & \dfrac{3.0645 (s+0.8948) (s+0.2939) (s+0.01702)}{s (s+1.001) (s+0.1877) (s+0.06977)}
\end{bmatrix} \\
&T_2 = 
\begin{bmatrix}
\dfrac{0.0019501}{s^2 + 0.06977s + 0.00195} & 0 \\
0 & \dfrac{0.0019501}{s^2 + 0.06977s + 0.00195}
\end{bmatrix}
\end{aligned}
\end{footnotesize}
\end{equation}
\newpage
Grafy pak vypadají následovně:
\begin{figure}[H]
\centering
\includegraphics[trim={0cm 0cm 0cm 0cm} ,clip,scale=0.9]{figures/sigmaK.eps}
\caption{Porovnání singulárních čísel matic přenosových funkcí navržených regulátorů}
\label{sigmaK}
\end{figure}
\begin{figure}[H]
\centering
\includegraphics[trim={0cm 0cm 0cm 0cm} ,clip,scale=0.9]{figures/sigmaT.eps}
\caption{Porovnání odpovídajících komplementárních citlivostních funkcí}
\label{sigmaT}
\end{figure}
Z grafů je vidět, že se nám zvýšením relativního řádu podařilo docílit většího sklonu, o což nám šlo hlavně u komplementární citlivostní funkce $T$. Komplementární citlivostní funkce je totiž kromě přenosu z referenčního signálu na výstup také přenos z vysokofrekvenční poruchy na výstup, kterou chceme potlačit.
Dále pro robustní stabilitu platí vztah:
\begin{equation}
\|W_2T\|_\infty < 1
\end{equation}
Aby toto platilo musí být $T$ na vysokých frekvencích co nejmenší, neboť váhová funkce $W_2$ nabývá na vysokých frekvencích nejvyšších hodnot.

Původní regulátor $K_1$ je v minimální realizaci řádu $4$ a po zvýšení relativního řádu, za účelem zkvalitnění filtrace šumu a robustní stability, nabývá regulátor $K_2$ v minimální realizaci řádu $6$.
