\section{Statická rozvazbovací matice - úkol 2}
Ve druhém úkolu bude ukázáno statické rozvazbení maticí $D$. 
Ta se vypočítá pomocí následujícího vzorce.
\begin{equation}
D =K_s^{-1} \cdot K_{sd}
\end{equation}
Kde $K_s$ je z minulé části rovno $F_s(0)$ a $K_{sd}$ je tato matice po vynulování prvků mimo hlavní diagonálu.
Hodnoty matice $D$ jsou následující.
\begin{equation}
	D =  
	\begin{bmatrix}
	-0.4000 &   0.8000 \\
	0.7000   & -0.4000
	\end{bmatrix}
\end{equation}
Schéma zapojení expreimentu je následující, pro porovnání s variantou bez decoupleroveho členu je možné si představit matici $D$ jako diagonální s jednotkami.
\begin{figure}[H]
	\centering
	\includegraphics[trim={0cm 0cm 0cm 0cm} ,clip,scale=0.7]{figures/model_2.png}
	\caption{Simulační schéma. Hlavní prvek je blok Gain s parametrem $D$.}
\end{figure}
Po simulaci jsou získány následující výsledky.
\begin{figure}[H]
	\centering
	\includegraphics[trim={0cm 0cm 0cm 0cm} ,clip,scale=0.7]{figures/2_out.eps}
	\caption{Výsledky simulace. Modrá a červená jsou výstupy s decouplerem, zelená a žluta be něj. Je vidět, že bez decoupleru systém není ani regulovatelný takto zapojenými PI regulátory. Naopak po použití decoupleru je systém robustní z hlediska volby parametrů regulátorů.}
\end{figure}

