\chapter{Vypracování} 
\section{Křížové zapojení regulátorů (úkol 1)}
V prvním úkole na původním nastavení ventilů $\gamma_1 = 0.3$ a $\gamma_2 = 0.4$ ukázáno, jaké je vhodné párování vstupů a výstupů. Pak pak bude experimentem dosaženo stejných, ne-li lepší, kvality regulace definované u stavového regulátoru.
\\
Výpočet $K_s$ statického zesílení. Tato hodnota bude využita při počítání RGA(Relative Gain Array) neboli matice relativních zesílení.
\begin{equation}
	K_s = F(0) = 
	\begin{bmatrix}
		  0.0166 &   0.0332 \\
		0.0374  &  0.0214
	\end{bmatrix}
\end{equation}
\begin{equation}
	rga = Ks \cdot K_s^{-T} = 
	\begin{bmatrix}
		-0.4000 &   1.4000 \\
		1.4000  & -0.4000
	\end{bmatrix}
\end{equation}
Z teorie vyplývá, že je vhodné párovat výstupy, které mají v RGA odpovídající prvky které jsou nezáporné a jsou blízké 1.\\
Regulátor, který reguluje hladinu $h_1$ a generuje $u_1$ tedy bude mít na vstupu $h_2$. Obdobně u druhého regulátoru. \\
Byla vytvořena simulace a vybrány vhodné parametry PI regulátorů.
\\
\begin{figure}[H]
	\centering
	\includegraphics[trim={0cm 0cm 0cm 0cm} ,clip,scale=0.7]{figures/model_1.png}
	\caption{Simulační schéma. Za povšimnutí stojí křížení výstupů regulátorů.}
\end{figure}
Následují výsledky expoerimentu.

\begin{figure}[H]
	\centering
	\includegraphics[trim={0cm 0cm 0cm 0cm} ,clip,scale=0.3]{figures/1_out}
	\caption{Vykreslení stavu hladin. Splněn byl požadavek na absenci překmitu a splnění doby regulace 250s.}
\end{figure}


\begin{figure}[H]
	\centering
	\includegraphics[trim={0cm 0cm 0cm 0cm} ,clip,scale=0.3]{figures/1_rizeni}
	\caption{Vykreslení řízení regulátoru. Byl splněn požadavek na $|u| <5$.}
\end{figure}

