\section{Vhodné párování pro jiné nastavní ventilů - úkol 3}
Nyní bude změneno nastavení ventilů, $\gamma_1 = 0.6$ a $\gamma_2 = 0.7$. Byla znovu provedena linearizace a  stejné výpočty jako v prvním úkolu - výpočet matice relativních zesílení a nalezení vhodného párování vstup výstup.
\begin{equation}
	Ks = F(0) = 
	\begin{bmatrix}
	 0.0332  &  0.0166 \\
	0.0214  &  0.0374
	\end{bmatrix}	
\end{equation}
\begin{equation}
	rga = Ks \cdot K_s^{-T} = 
	\begin{bmatrix}
	1.4000 &  -0.4000 \\
	-0.4000 &   1.4000
	\end{bmatrix}
\end{equation}
Je vidět, že vhodná volba párování je $u_1 -> y_1$ a $u_2 -> y_2$. 
Pro simulační experiment bude využito stejného schématu jako v úkolu jedna, s tím rozdílem, že je změneno toto párování mezi regulátory a systémem. 
\\ Navíc, nad rozsah zadání úlohy, byly pro porovnání do grafu přidány vstupy hladin experimentu, kde při tomto nastavení ventilů je párování $u_1 -> y_2$ a $u_2 -> y_1$.
\begin{figure}[H]
	\centering
	\includegraphics[trim={0cm 0cm 0cm 0cm} ,clip,scale=0.7]{figures/3_out.eps}
	\caption{Výstup experimetu. Červená a zelená jsou ze správného párování a chovají se pěkně. Modrá a žlutá jou výstupy druhého simulačního experimentu se špatně zapojeným párováním a tento systím diverguje.}
\end{figure}
\subsection{Vysvětlení}
K vysvětlení závislosti nastavení ventilů na párování je nutné znovu připomenou schéma nádrží.
\begin{figure}[H]
	\centering
	\includegraphics[trim={0cm 0cm 0cm 0cm} ,clip,scale=0.7]{figures/schema.png}
	\caption{Schéma nádrží.}
\end{figure}
Pro zjednodušení je možné předpokládat, že to co je v nádrži 3(4) stejně časem steče do nádrže 1(2). Tyto nádrže pouze způsobí dopravní zpoždění a přidávají do modelu dynamiku. Proto pro úvahu tyto nádrže slučme.
\\
Koeficient $\gamma_1$ tedy určuje, kolik z $u_1$ teče do nádrže 1 a tedy ovlivňuje její výšku $y_1$. Když byl v prvním úkolu koeficent nízký, většina vody z $u_1$ tekla do nádrže 2 a většina vody z $u_2$ tekla do nádrže 1. Bylo by tedy nerozumné regulovat výšku první nádrže velikostí $u_1$ a naopak. Proto bylo zvoleno křížové zapojení, kde je výška $h_2$ regulována $u_1$. Proto je zde zvoleno párování $u_1 -> y_2$ a $u_2 -> y_1$.
\\
Při změně ventilů na vyšší hodnoty většina z $u_1$ tekla do první nádrže a většina $u_2$ do druhé nádrže. Zde je tedy logické regulovat výšku první hladiny velikostí $u_1$ a výšku druhé hladiny velikostí $u_2$. Proto je zde zvoleno párování $u_1 -> y_1$ a $u_2 -> y_2$.