\chapter{Matice přenosových funkcí}
\label{Chapter:MPF}
Matici přenosových funkcí počítáme ze definice.
\begin{equation}
	F_s(p) = C(pI - A)^{-1}B = 
	\begin{bmatrix}
	\frac{\gamma_1 c_1}{pT_1 + 1} & \frac{(1-\gamma_2) c_1}{(p T_1 + 1)(pT_3 +1)}\\
	\frac{(1-\gamma_1) c_2}{(p T_2 + 1)(pT_4 +1)} & \frac{\gamma_2 c_2}{pT_2 + 1}
	\end{bmatrix}
\end{equation}
kde 
\begin{equation}
	c_i = \frac{k_i T_i}{A_i}
\end{equation}
Tuto matici dále rozdělujeme na pravý a levý maticový tvar.

\subsection{Levý maticový tvar}
\begin{equation}
	F_s(p) = F_{SD}^{-1} F_{SN} = 
	\begin{bmatrix}
	(pT_1 +1)(pT_3 +1) & 0 \\
	0 & (pT_2+1)(pT_4+1)
	\end{bmatrix}^{-1}
	\begin{bmatrix}
		\gamma_1 c_1 (pT_3 + 1) & (1-\gamma_2) c_1 \\
		(1-\gamma_1) c_2 & \gamma_2 c_2 (p T_4 +1)
	\end{bmatrix}
\end{equation}
Po dosazení.
\begin{equation}
	F_{DN}(p) = \begin{bmatrix}
		(3.1p + 1.0)(60.83p + 1.0) &  0 \\
		  0 & (4.682p + 1.0)(58.77p + 1.0)
	\end{bmatrix}
\end{equation}

\begin{equation}
	F_{SN}(p) =
		\begin{bmatrix}
		0.06858p + 0.02212& 0.03871\\
		0.03205 & 0.07504p + 0.01603
		\end{bmatrix}
\end{equation}

\subsection{Pravý maticový tvar}
\begin{equation}
F_s(p) = F_{SN} F_{SD}^{-1} 
\end{equation}

\begin{equation}
\begin{aligned}
 	F_{SN} =& \\
 	& 	\begin{bmatrix}
 	\gamma_1 c_1 (pT_2+1) (pT_4 +1) & (1-\gamma_2)c_1(pT_2+1) \\
 	(1-\gamma_1)c_2(pT_1 +1) & \gamma_2 c_2(pT_1 +1)(pT_3 +1)
 	\end{bmatrix}
\end{aligned}
\end{equation}

\begin{equation}
\begin{aligned}
	 F_{SD} = & \\
	 & \begin{bmatrix}
		(pT_1 +1)(pT_2 +1)(pT_4 +1) & 0 \\
		0 & (pT_1 +1) (pT_2 +1)(pT_3 +1)
	\end{bmatrix}
\end{aligned}
\end{equation}
Po dosazení.
\begin{equation}
\begin{aligned}
F_{SN} =& \\
& 	\begin{bmatrix}
 (4.682p + 1.0)(58.77p + 1.0)(60.83p + 1.0)&0 \\
 0& (3.1p + 1.0)(58.77p + 1.0)(60.83p + 1.0)
\end{bmatrix}
\end{aligned}
\end{equation}

\begin{equation}
\begin{aligned}
F_{SD} = & \\
& \begin{bmatrix}
	 0.02212(4.682p + 1.0)(58.77p + 1.0)& 2.275p + 0.03871\\
	1.95p + 0.03205 & 0.01603(3.1p + 1.0)(60.83p + 1.0)
\end{bmatrix}
\end{aligned}
\end{equation}
