\section{Dynamický rozvazbovací regulátor - úkol 6}
Navrhneme PI regulátory pro obě metody dynamických decouplerů.
\subsection{$D_2$}
Přenos otevřená smyčky tohoto setupu je 
\begin{equation}
F_s(p) \cdot D_2(p) = \xi_L^{-1} \cdot K_{D2} =
\begin{bmatrix}
\frac{K_{D2}(1,1)}{p + \alpha} & 0 \\
0 & \frac{K_{D_2}(2,2)}{p + \beta}
\end{bmatrix}
\end{equation}
Tato matice bude diagonální. Protože byl použit decoupler, můžeme úlohu rozdělit na návrh dvou regulátorů pro systém prvního řádu.
Tuto úlohu snadno vyřešíme matlabovýským toolem PID Tuner, který nám umožňuje tvarovat přechodovou charakteristiku.
\begin{figure}[H]
	\centering
	\includegraphics[trim={0cm 0cm 0cm 0cm} ,clip,scale=0.5]{figures/pidtuner.png}
	\caption{PID Tuner}
\end{figure}

Vybrané parametry:\\
	\begin{equation}
	\begin{split}
		Kp_1 = 9.59
		\\
		Ki_1 = 0.4417
		\\
		Kp_2 = 22.92
		\\
		Ki_2 = 0.6149
\end{split}
\end{equation}

\begin{figure}[H]
	\centering
	\includegraphics[trim={0cm 0cm 0cm 0cm} ,clip,scale=0.5]{figures/schema_6.png}
	\caption{Model s PI regulátory.}
\end{figure}
\begin{figure}[H]
	\centering
	\includegraphics[trim={0cm 0cm 0cm 0cm} ,clip,scale=0.5]{figures/6_1_out.eps}
	\caption{Simulace s PI regulátory. Vykreslení první a druhé hladiny.}
\end{figure}

\subsection{$D_3$}
V případě dynamického decoupleru zvolíme podobnou strategii, kdy požijeme \textit{Tune} v Simulinku. Ten vypadá stejně jako PID Tuner.
\\ Vylazené hodnoty jsou
	\begin{equation}
\begin{split}
Kp_1 = 759
\\
Ki_1 = 8.3
\\
Kp_2 = 1460.3
\\
Ki_2 = 12.9
\end{split}
\end{equation}
\begin{figure}[H]
	\centering
	\includegraphics[trim={0cm 0cm 0cm 0cm} ,clip,scale=0.5]{figures/6_b_out.eps}
	\caption{Výstup modelu s PI regulátory.}
\end{figure}

\begin{figure}[H]
	\centering
	\includegraphics[trim={0cm 0cm 0cm 0cm} ,clip,scale=0.5]{figures/6_b_in.eps}
	\caption{Vstup modelu s PI regulátory. Je vidět, že díky příliš velkému zesílení nebylo možné splnit požadavky na regulátor.}
\end{figure}
