\chapter{Simulace} 
V další části budou ověřeny regulační vlastnosti přenosových matic $K$ a $Q$. Pro prvních pár úkolů bude využito následující simulační schéma.
\begin{figure}[H]
	\centering
	\includegraphics[trim={0cm 0cm 0cm 0cm} ,clip,scale=0.9]{figures/model_1.png}
	\caption{Simulační schéma pro přimovazební regulátor a oba zpětnovazební regulátory.}
\end{figure}
\section{Přímovazební regulátor (úkol 1)}
Systém je puštěn z nulových počátečních podmínek a referenční hladina je rovna stabilní hladině ze zadání. Jedná se o spodní větev simulačního schématu s využitím matice $Q_1$
\begin{figure}[H]
	\centering
	\includegraphics[trim={0cm 0cm 0cm 0cm} ,clip,scale=0.7]{figures/sim1.eps}
	\caption{Výsledek experimentu.}
\end{figure}
Je vidět, že přímovazební regulátor uspokojivě reguluje na požadované hladiny.

\section{Zpětnovazební regulátor (úkol 3)}
Zde budou porovnány průběhy regulace zpětnovazebního regulátoru pro oba řády levé interaktorové matice. 
\begin{figure}[H]
	\centering
	\includegraphics[trim={0cm 0cm 0cm 0cm} ,clip,scale=0.7]{figures/sim2.eps}
	\caption{Výsledek experimentu. Modrá a žlutá je první řád, červená a zelená řád druhý.}
\end{figure}
Je vidět, že první řád je "opatrnější", proto je pomalejší a regulace trvá déle.

\section{Rozvazbení zpětnovazebních regulátorů (úkol 3)}
Tento experiment spočívá v tom, že nebude skok v referenční hladině pouštěn na oba vstupy, ale odděleně na každý výstup postupně zvlášť.
Pro tento experiment bude použito následující schéma.
\begin{figure}[H]
	\centering
	\includegraphics[trim={0cm 0cm 0cm 0cm} ,clip,scale=0.6]{figures/model_2.png}
	\caption{Simulační schéma které umožňuje oddělené buzení vstupů.}
\end{figure}
\begin{figure}[H]
	\centering
	\includegraphics[trim={0cm 0cm 0cm 0cm} ,clip,scale=0.4]{figures/sim3.eps}
	\caption{Výsledek experimentu. Modrá a žlutá je první řád, červená a zelená řád druhý.Fialová a tyrkysová jsou referenční signál.}
\end{figure}
\begin{figure}[H]
	\centering
	\includegraphics[trim={0cm 0cm 0cm 0cm} ,clip,scale=0.6]{figures/sim3u.eps}
	\caption{Řízení experimentu}
\end{figure}
Je vidět, že byly splněny požadavky na experiment: doba regulace pod 250s, řízení menší než 5 a odezva systému je bez překmitu.

\section{Aplikace šumu (úkol 5)}
Pro aplikaci šumu bude využito následující schéma. 
\begin{figure}[H]
	\centering
	\includegraphics[trim={0cm 0cm 0cm 0cm} ,clip,scale=0.5]{figures/model_3.png}
	\caption{Simulační schéma které umožňuje vložit šum.}
\end{figure}
Modrá je první hladina, žlutá je druhá hladina, červená a zelená jsou referenční signály.
\begin{figure}[H]
	\centering
	\includegraphics[trim={0cm 0cm 0cm 0cm} ,clip,scale=0.7]{figures/sim4h1.eps}
	\caption{Výsledek experimentu pro první hladinu.}
\end{figure}
\begin{figure}[H]
	\centering
	\includegraphics[trim={0cm 0cm 0cm 0cm} ,clip,scale=0.6]{figures/sim4h2.eps}
	\caption{Výsledek experimentu pro druhou hladinu.}
\end{figure}
Je vidět, že systém s interaktorovu maticí druhého řádu má daleko lepší výsledky. To je způsobeno členem , který obsahuje tlumení.



