\section{Dynamický rozvazbovací regulátor - úkol 5}
Požadovaný tvar diagonálních přenosů je determinant přenosu systému.\\
Přenos systému
\begin{equation}
	F_s \cdot D_3 = \begin{bmatrix}
	det F_s &0 \\ 0 & det F(s)
	\end{bmatrix}
\end{equation}
Upravíme
\begin{equation}
	D_3(p) = F_s^{-1} D_3(p) = \frac{F_s^{adj}(p)}{det F_s(p)} D_3(p)
\end{equation}
Zvolíme $D_3(p) = F_s^{adj}$, aby byla splněna podmínka na přenos.
Vypočítáme
\begin{equation}
D_3(p) =
\begin{bmatrix}
\frac{1.834e14}{2.882e17*s + 4.905e15} &
\frac{-7.919e28}{(7.206e16*s + 1.185e15)*(4.504e15*s + 4.029e15)}\\
\frac{-3.468e28}{(2.882e17*s + 4.905e15)*(1.126e15*s + 3.309e14)}&
\frac{3.93e13}{7.206e16*s + 1.185e15}
\end{bmatrix}
\end{equation}
\begin{figure}[H]
	\centering
	\includegraphics[trim={0cm 0cm 0cm 0cm} ,clip,scale=0.7]{figures/5_out.eps}
	\caption{Výstup simulace.}
\end{figure}