\chapter{Výsledky simulací}
\section{Původní model}
\begin{figure}[H]
	\centering
	\includegraphics[trim={0cm 0cm 0cm 0cm} ,clip,scale=0.8]{figures/1_y.eps}
	\caption{Vývoj výstupů ze systémů a referenčního modelu pro jednotlivé $\gamma$.}
\end{figure}
\begin{figure}[H]
	\centering
	\includegraphics[trim={0cm 0cm 0cm 0cm} ,clip,scale=0.8]{figures/1_e.eps}
	\caption{Vývoj chyb pro jednotlivé $\gamma$.}
\end{figure}
\begin{figure}[H]
	\centering
	\includegraphics[trim={0cm 0cm 0cm 0cm} ,clip,scale=0.8]{figures/1_u.eps}
	\caption{Porovnání výstupů z regulátorů pro jednotlivé $\gamma$ a \textbf{záporné} hodnoty referenčního signálu. Opačné protože $b$ a $b_m$ mají odlišné znaménko.}
\end{figure}
\begin{figure}[H]
	\centering
	\includegraphics[trim={0cm 0cm 0cm 0cm} ,clip,scale=0.8]{figures/1_reg.eps}
	\caption{Vývoj parametrů regulátoru pro jednotlivé $\gamma$}
\end{figure}
\begin{figure}[H]
	\centering
	\includegraphics[trim={0cm 0cm 0cm 0cm} ,clip,scale=0.8]{figures/1_chyba.eps}
	\caption{Vývoj kritéria chyby pro jednotlivé $\gamma$.}
\end{figure}

\section{Algoritmus s $sign~e$}
\begin{figure}[H]
	\centering
	\includegraphics[trim={0cm 0cm 0cm 0cm} ,clip,scale=0.8]{figures/2_y.eps}
	\caption{Vývoj výstupů ze systémů a referenčního modelu pro jednotlivé $\gamma$.}
\end{figure}
\begin{figure}[H]
	\centering
	\includegraphics[trim={0cm 0cm 0cm 0cm} ,clip,scale=0.8]{figures/2_e.eps}
	\caption{Vývoj chyb pro jednotlivé $\gamma$.}
\end{figure}
\begin{figure}[H]
	\centering
	\includegraphics[trim={0cm 0cm 0cm 0cm} ,clip,scale=0.8]{figures/2_u.eps}
	\caption{Porovnání výstupů z regulátorů pro jednotlivé $\gamma$ a \textbf{záporné} hodnoty referenčního signálu. Opačné protože $b$ a $b_m$ mají odlišné znaménko.}
\end{figure}
\begin{figure}[H]
	\centering
	\includegraphics[trim={0cm 0cm 0cm 0cm} ,clip,scale=0.8]{figures/2_reg.eps}
	\caption{Vývoj parametrů regulátoru pro jednotlivé $\gamma$}
\end{figure}
\begin{figure}[H]
	\centering
	\includegraphics[trim={0cm 0cm 0cm 0cm} ,clip,scale=0.8]{figures/2_chyba.eps}
	\caption{Vývoj kritéria chyby pro jednotlivé $\gamma$.}
\end{figure}

\section{Algoritmus s $sign~sign$}
\begin{figure}[H]
	\centering
	\includegraphics[trim={0cm 0cm 0cm 0cm} ,clip,scale=0.8]{figures/ladic2.png}
	\caption{Implementace $sign~sign$ řešení}
\end{figure}
\begin{figure}[H]
	\centering
	\includegraphics[trim={0cm 0cm 0cm 0cm} ,clip,scale=0.8]{figures/3_y.eps}
	\caption{Vývoj výstupů ze systémů a referenčního modelu pro jednotlivé $\gamma$.}
\end{figure}
\begin{figure}[H]
	\centering
	\includegraphics[trim={0cm 0cm 0cm 0cm} ,clip,scale=0.8]{figures/3_e.eps}
	\caption{Vývoj chyb pro jednotlivé $\gamma$.}
\end{figure}
\begin{figure}[H]
	\centering
	\includegraphics[trim={0cm 0cm 0cm 0cm} ,clip,scale=0.8]{figures/3_u.eps}
	\caption{Porovnání výstupů z regulátorů pro jednotlivé $\gamma$ a \textbf{záporné} hodnoty referenčního signálu. Opačné protože $b$ a $b_m$ mají odlišné znaménko.}
\end{figure}
\begin{figure}[H]
	\centering
	\includegraphics[trim={0cm 0cm 0cm 0cm} ,clip,scale=0.8]{figures/3_reg.eps}
	\caption{Vývoj parametrů regulátoru pro jednotlivé $\gamma$}
\end{figure}
\begin{figure}[H]
	\centering
	\includegraphics[trim={0cm 0cm 0cm 0cm} ,clip,scale=0.8]{figures/3_chyba.eps}
	\caption{Vývoj kritéria chyby pro jednotlivé $\gamma$.}
\end{figure}

\section{Komentáře}
\subsection{Původní algoritmus}
Pěkně konverguje i pro vyšší $\lambda$. Nízká chyba. Překmity nejsou strašné. Regulátor neblázní. Parametry regulátoru se lehce zavlní a do deseti sekund se uklidní.
\subsection{Algoritmus s $sign~e$}
Překmity jsou o dost vyšší. Chyba je také skoro dvojnásobná. Regulátor je rozkmitaný pro všechny $\gamma$, pro 5 už je to fakt hodně. Parametry regulátoru také kmitají, i když u pomalé $\gamma$ to ještě není tak strašné. Nejepší jsou $\gamma$ kolem 1.
\subsection{Algorimtus s $sign~sign$}
V porovnání algoritmu bez $sign$ nic moc. Hodnoty chyby vysoké, ale stabilní - chyba naštěstí alespon konverguje. Překmity vyšší pro vyšší $\gamma$. Regulátor nekmitá, což je příjemná změna oproti předchozímu algoritmu. Parametry regulátoru také ne. Je zajímavé, že na počátku je $s$ vyšší než $t$, což se změní v prběhu lazení, ale až po pár iteracích.



