\chapter{Zadání} % Main chapter title
Navrhněte adaptivní řízení pro systém prvního řádu s neznámímy parametry. Nechť model řízeného systému je popsán rovnicí
\begin{equation}
	\frac{dy}{dt} = -ay +bu
\end{equation}
a referenční model je popsán 
\begin{equation}
	\frac{dy_m}{dt} = -ay_2 + b_m u_r
\end{equation}
Na referenční signál použijte odbélníkové pulsy o amplitudě jedna a periodě deset. Navrhněte algoritmus adaptivního řízení, proveďte simulaci, znázorněte graficky všechny důležité signály(Výstupy systému a modelu, referenční signál, řídicí signál, vývoj parametrů regulátoru). Pro simulaci použijte SIMULINK.\\
Parametry řízeného systému volte následující:
\begin{table}[]
	\centering
	\caption{Specifické zadání}
	\label{pars}
	\begin{tabular}{|l|l|}
		\hline
		Parametry             & Hodnoty \\ \hline
		$a_m$                 & 1       \\ \hline
		$b_m$                 & 0.5     \\ \hline
		$a$                   & 2       \\ \hline
		$b$                   & -0.4    \\ \hline
		$b$ pro t $>$ 50              &   -1.0      \\ \hline
	\end{tabular}
\end{table}

Rovnici regulátoru uvažujte ve tvaru
\begin{equation}
	u(t) = t_0 u_r - s_0 y(t)
\end{equation}
Hodnotu parametru $\gamma$ si vhodně zvolte. Ověřte vliv zvolené hodnoty na rychlost adaptace.
\\
Při syntéze adaptivního regulátoru využijte MIT pravidlo včetně zjednodušenych verzí se $sign(e)$ a $sign-sign$. Nalezněte mezní hodnoty parametru $\gamma$, při které bude ladící algoritmus na mezi stability.



