\chapter{Zadání} % Main chapter title
Navrhněte samonastavující se regulátor technikou přiřazení pólů pro systém daný rovnicí
\begin{equation}
<<<<<<< HEAD
(1 - 2.93 q^{-1} + 2.866 q^{-2} -0.9277 q^{-3}) y(t) = q^{-2} (0.1961 + 0.0001 q^{-1}) u(t)
 + e(t) + 0.3 e(t-1) 
 \end{equation}

\begin{equation}
T = 1-0.5 q^{-1} 
\end{equation}

\begin{equation}
	var(e) = 0.025
\end{equation}

Jako referenční signál volte obdélníkový signál.
Zvolte si vhodně hodnotu pólu a sledujte vliv změny pólu na chování uzavřené smyčky.
Vypočtěte teoretické hodnoty parametrů regulátoru.
Odhad parametrů systému proveďte jak metodou rozšířených nejmenších čtverců, tak metodou maximální věrohodnosti.
Zobrazte všchny důležité signály (referenční signál, výstupy systému, řídicí signál, průběh odhadu parametrů systému a regulátoru).

=======
	(1 – 2.93q^{-1}+2.866q^{-2}-0.9277q^{-3})y(t)= q^{-2}(0.1961+ 0.0001q^{-1})u(t) + e(t)+0.3e(t-1)
\end{equation}

\begin{equation}
	T = 1-0.5 q^{-1}
\end{equation}
\begin{equation}
	var(e) = 0.025
\end{equation}
Jako referenční signál volte obdélníkový signál.\\
Zvolte si vhodně hodnotu pólu a sledujte vliv změny pólu na chování uzavřené smyčky. \\
Vypočtěte teoretické hodnoty parametrů regulátoru.\\
Odhad parametrů systému proveďte jak metodou rozšířených nejmenších čtverců, tak metodou maximální věrohodnosti.
\\
Zobrazte všechny důležité signály (referenční signál, výstupy systému, řídicí signál, průběh odhadu parametrů a regulátoru).
\\
>>>>>>> f3b8dfbea9074023f0b6d168401f77cb418d4e78

