\documentclass[eng, printmode, pl]{mgr}

\usepackage[utf8]{inputenc}
\usepackage[T1]{fontenc}

% Choose only one of this.
% \usepackage{polski}
\usepackage[polish]{babel}

\usepackage{geometry}
\usepackage{indentfirst}
\usepackage[table,xcdraw,dvipsnames]{xcolor}
\usepackage[titles]{tocloft}
\usepackage{graphicx}
\usepackage[export]{adjustbox}
\usepackage[caption = false]{subfig}
\usepackage{mathtools}
\usepackage{amssymb, amsfonts}
\usepackage{wasysym}
\usepackage{hyperref}
\usepackage{url}
\usepackage{units}
\usepackage{float}

\usepackage[%
  cache=false,
  chapter,
  outputdir=build,
  newfloat
]{minted}
\usemintedstyle{autumn}

\input{settings.tex}

\title{Budowa indywidualnie skonfigurowanych systemów wbudowanych w oparciu o Linuksa}
\engtitle{Building custom embedded systems based on Linux}
\author{Jakub Kozłowicz}
\supervisor{dr inż. Witold Paluszyński}
% \guardian{}

\field{Automatyka i~Robotyka (AIR)}
\specialisation{Robotyka (ARR)}

\begin{document}

\pdfbookmark{Strona tytułowa}{Title}
\maketitle

\summary{Praca przedstawia metody i narzędzia budowy systemów wbudowanych w
  oparciu o \texttt{GNU/Linux}. Zbudowane systemy zostały przetestowane w
  praktycznym zastosowaniu systemu automatyki domowej. Systemy zbudowano przy
  użyciu narzędzia \texttt{Yocto Project}, a jako aplikację automatyki domowej
  wybrano \texttt{Home Assistant}. Rezultatem pracy jest modułowy system
  bezpieczeństwa domowego wyposażony w moduł kamery, czujnik ruchu oraz moduł
  koordynatora. Każde urządzenie posiada własny, indywidualnie skonfigurowany
  system operacyjny.}
{The work presents methods and tools for building embedded systems based on
  GNU/Linux. The built systems were tested in the practical application of the
  home automation system. The systems were built using the Yocto Project tool and
  Home Assistant was selected as the home automation application. The result of
  the work is a modular home security system equipped with a camera module, a
  motion sensor and a coordinator module. Each device has its own, individually
  configured operating system.}
{Linux, komputer jednopłytkowy, system wbudowany, automatyka domowa, kamera, czujnik ruchu}
{Linux, Single Board Computer, Embedded System, Home Automation, Camera, Motion Sensor}

% \dedication{6cm}{}

\cleardoublepage{}
\pdfbookmark{\contentsname}{Contents}
\tableofcontents
\markboth{\contentsname}{\contentsname}

\include{chapters/wstep.tex}
\include{chapters/analiza-problemu.tex}
\include{chapters/narzedzia.tex}
\include{chapters/koncepcja-aplikacji.tex}
\include{chapters/implmentacja.tex}
\include{chapters/podsumowanie.tex}

\cleardoublepage{}
\phantomsection{}
\addcontentsline{toc}{chapter}{\bibname}
\bibliographystyle{plalpha}
\bibliography{bib}
\markboth{\bibname}{\bibname}

\end{document}
