# cd (назва) - перехід по папкам
## cd .. - повернутись на одну папку назад
### cd ~ - перейти в папку поточного користувача

~~touch~~ створення файлів
_pwd_ - шлях де ми знаходимось
*mkdir* - створення папок
**mv** - переміщення або перейменування папок і файлів 

nano <sub>відкрити або створити файл з вказаною назвою</sub>

```
git status - відображення статусу репо та змін
git commit - створенння фіксації всіх ЗЕЛЕНИХ файлів
git add . - додавання файлів в зелену зону

```

* git init - ініціалізація репозиторію
* git branch - відображає список гілок
* git branch _name_ - створює показник на нову гілку

cat <sup>відобразити вміст текстового файлу в консоль</sup>



