\chapter{Zaključak i budući rad}
		
		Naša grupa imala je zadatak izraditi mobilnu aplikaciju	za oglašavanje zabavnih događanja. Osim same izrade aplikacije, puno se pažnje posvetilo izradi kvalitetne projektne dokumentacije. Projekt je bio podijeljen u dvije faze kroz 15 tjedana.
		
		Prva faza izrade projekta trajala je 9 tjedana. Uključivala je okupljanje tima, dogovor načina komunikacije, dodjelu projektnog zadatka, rad na dokumentaciji i implementaciju osnovnih funkcionalnosti aplikacije. Tim je kroz redovite sastanke i komunikaciju preko Slacka podijelio zadatke. Specificirani su zahtjevi sustava, definirani su obrasci uporabe te su izrađeni dijagrami obrazaca uporabe i sekvencijski dijagrami. Odabrana je MVVM arhitektura, programski jezik Kotlin, razvojno okruženje Android Studio i razvojna platforma Firebase. Izrađeni su dijagram baze podataka i dijagrami razreda. Dobra provedba prve faze projekta bila je ključna za izradu kvalitetne aplikacije. Pomoću izrađenih dijagrama jasnije je prikazano što je sve potrebno implementirati za ispravan rad aplikacije. \\
		
		Druga faza projekta trajala je 6 tjedana. Unatoč kraćem vremenu rada u drugoj fazi, ona je bila puno zahtjevnija od prve. Od članova tima tražilo se da upoznaju tehnologije koje još nisu koristili i stečeno znanje primijene u izradi aplikacije. Nakon implementacije odabranog rješenja, provedeno je testiranje aplikacije. Iako testovima nije moguće dokazati da u aplikaciji ne postoji problem, vrlo ih je važno provesti. Ako aplikacija prođe sve izrađene testove, velika je vjerojatnost da će ispravno raditi i nakon puštanja u pogon. Kako nije moguće testirati aplikaciju u svim uvjetima, zadovoljili smo se činjenicom da aplikacija prolazi sve testove koje smo nad njom proveli. Osim programiranja aplikacije, izrađeni su dijagram stanja, dijagram aktivnosti, dijagram komponenti i dijagram razmještaja. Dovršena je dokumentacija cijelog projekta.\\ \\ \\ \\
		
		Rad na projektu bio je iznimno koristan za sve članove tima. Naučeno je što znači rad u timu i koliko je važna dobra organizacija i podjela posla. Shvaćena je važnost kvalitetne dokumentacije projekta i testiranja izrađene aplikacije. Također, tim se upoznao s brojnim tehnologijama s kojima se prije nije imao prilike susresti. Vjerujemo da će nam stečeno znanje i iskustvo biti od velike koristi kako za studij tako i za rad na stvarnim projektima.\\
		
		Za brže i kvalitetnije ostvarenje projekta najvažnije je iskustvo. Kako se tim tek upoznavao s radom u određenim alatima i podjelom posla, izrada aplikacije i dokumentacije bila je nešto sporija. Sada, kad tim ima iskustva, vjerujemo da bi izrada neke nove aplikacije bila puno brža.\\
		
		Aplikacija Zabava.NET mogla bi se nadograditi na brojne načine. Moguće je ugraditi dodatne funkcionalnosti ili potpuno prenamijeniti aplikaciju za neku drugu svrhu. Time bismo mogli privući više korisnika i povećati uspješnost aplikacije.
		
	
		\eject 