\chapter{Specifikacija programske potpore}

\section{Funkcionalni zahtjevi}




\noindent \textbf{Dionici:}

\begin{packed_enum}
	
	\item Organizator događanja (naručitelj)
	\item Zaposlenici na događanju				
	\item Posjetitelji događanja
	\item Administrator
	\item Razvojni tim
	\item Google
	
\end{packed_enum}

\noindent \textbf{Aktori i njihovi funkcionalni zahtjevi:}


\begin{packed_enum}
	\item  \underbar{Neregistrirani/neprijavljeni korisnik (inicijator) može:}
	
	\begin{packed_enum}
		\item se registrirati i stvoriti novi korisnički račun za koji su mu potrebni e-mail adresa i lozinka, te čekati e-mail verifikaciju
		\item se registrirati se ili prijaviti pomoću Google računa koristeći "Sign in with Google"
		\item se prijaviti ako već ima korisnički račun					
	\end{packed_enum}
	
	\item  \underbar{Neverificirani korisnik (inicijator) može:}
	
	\begin{packed_enum}
		\item se prijaviti i aktivirati korisnički račun verificiranjem email adrese
		
	\end{packed_enum}
	
	
	\item  \underbar{Posjetitelj (inicijator) može:}
	
	\begin{packed_enum}
		\item vidjeti sva prošla i buduća događanja 
		\item filtrirati događanja prema lokaciji(gradu), vrsti događanja, te vremenskom razdoblju
		\item dobiti obavijesti o najnovijim događanjima odabrane vrste, lokacije ili vremenskog razdoblja
		\item vidjeti informacije o događanju kao što su naziv, vrsta, lokacija, vrijeme početka, vrijeme završetka, foto/video galerija i broj zainteresiranih
		\item pregledati recenzije događaja	
		\item označiti i promijeniti hoće li doći na događanje
		\item pregledati i mijenjati osobne podatke
		\item pisati recenzije i ocijeniti događanja na kojima je bio u proteklih 48 sati
		\item odjaviti se
	\end{packed_enum}
	
	\item  \underbar{Organizator (inicijator) može:}
	
	\begin{packed_enum}
		\item dodati ili izbrisati vlastito događanje
		\item dodati, promijeniti i izbrisati informacije o svojim događanjima
		\item dodati ili izbrisati slike i video isječke događanja
		\item platiti mjesečnu članarinu
	\end{packed_enum}
	
	\item  \underbar{Administrator (inicijator) može:}
	
	\begin{packed_enum}
		\item postaviti i promijeniti iznos mjesečne članarine
		\item vidjeti popis svih registriranih korisnika i njihove osobne podatke 
		\item brisati korisničke račune i promijeniti im razinu pristupa (posjetitelj, organizator)
		\item brisati događanja
		\item brisati recenzije koje nisu u skladu s pravilima aplikacije
	\end{packed_enum}
	
	\item  \underbar{Baza podataka (sudionik):}
	
	\begin{packed_enum}
		\item pohranjuje osobne podatke i ovlasti korisnika
		\item pohranjuje podatke o detaljima događanja i recenzije na njih	
		\item pohranjuje profilne slike korisnika, slike organizacija, fotografije i videa događanja			
	\end{packed_enum}

	\item  \underbar{Google (sudionik):}
	
	\begin{packed_enum}
		\item pruža pristup Google računima i njihovim podacima koji postoje na mobilnom uređaju					
	\end{packed_enum}
	
	
\end{packed_enum}

\eject 



\subsection{Obrasci uporabe}

\subsubsection{Opis obrazaca uporabe}

\noindent \underbar{\textbf{UC 1 - Registracija}}
\begin{packed_item}
	
	\item \textbf{Glavni sudionik: }korisnik
	\item  \textbf{Cilj:} stvoriti račun
	\item  \textbf{Sudionici:} baza podataka
	\item  \textbf{Preduvjet:} -
	\item  \textbf{Opis osnovnog tijeka:}
	
	\item[] \begin{packed_enum}
		
		\item korisnik upisuje potrebne podatke
		\item korisnik prima obavijest o uspješnoj registraciji
		\item sustav zadržava korisnika na posebnom zaslonu i čeka potvrdu e-mail adrese
	\end{packed_enum}
	
	\item  \textbf{Opis mogućih odstupanja:}
	
	\item[] \begin{packed_item}
		
		\item[2.a] odabir zauzetog maila, unos lozinke ili maila neispravnog formata
		\item[] \begin{packed_enum}
			
			\item sustav obavještava korisnika o unosu neispravnih podataka
			\item korisnik mijenja podatke i završava unos ili odustaje od registracije
			
		\end{packed_enum}
		\item[3.a] unos nepostojeće e-mail adrese:
		\item[] \begin{packed_enum}
			
			\item korisnik nema pristup aplikaciji - aplikacija ostaje na prozoru za verifikaciju
		\end{packed_enum}
	\end{packed_item}
\end{packed_item}

\noindent \underbar{\textbf{UC 2 - Prijava u sustav}}
\begin{packed_item}
	
	\item \textbf{Glavni sudionik: }posjetitelj
	\item  \textbf{Cilj:} dobiti pristup korisničkom sučelju
	\item  \textbf{Sudionici:} baza podataka
	\item  \textbf{Preduvjet:} korisnik je registriran i verificiran
	\item  \textbf{Opis osnovnog tijeka:}
	
	\item[] \begin{packed_enum}
		
		\item unos e-mail adrese i lozinke
		\item potvrda o ispravnosti unesenih podataka
		\item pristup korisničkim funkcijama
	\end{packed_enum}
	
	\item  \textbf{Opis mogućih odstupanja:}
	
	\item[] \begin{packed_item}
		
		\item[2.a] neispravna e-mail adresa ili lozinka
		\item[] \begin{packed_enum}
			
			\item sustav obavještava korisnika o neuspjelom upisu i ostaje na stranici za prijavu
			
		\end{packed_enum}
		\item[2.b] e-mail adresa nije potvrđena
		\item[] \begin{packed_enum}
			\item sustav zadržava korisnika na posebnom zaslonu i čeka potvrdu e-mail adrese
		\end{packed_enum}
		
	\end{packed_item}
\end{packed_item}

\noindent \underbar{\textbf{UC 3 - Registracija/prijava pomoću Google računa}}
\begin{packed_item}
	
	\item \textbf{Glavni sudionik: }korisnik/posjetitelj
	\item  \textbf{Cilj:} stvoriti račun ako već ne postoji, u suprotnom dobiti pristup korisničkom sučelju
	\item  \textbf{Sudionici:} baza podataka
	\item  \textbf{Preduvjet:} posjedovanje Google računa (automatski ispunjeno, inače nije moguće skinuti mobilnu aplikaciju)
	\item  \textbf{Opis osnovnog tijeka:}
	
	\item[] \begin{packed_enum}
		
		\item korisnik odabire opciju "Sign in with Google"
		\item odabir jednog od Google računa prisutnih na mobilnom uređaju
		\item pristup korisničkom sučelju
	\end{packed_enum}
\end{packed_item}

\noindent \underbar{\textbf{UC 4 - Unos osobnih podataka}}
\begin{packed_item}
	
	\item \textbf{Glavni sudionik: }posjetitelj
	\item  \textbf{Cilj:} unijeti osobne podatke
	\item  \textbf{Sudionici:} baza podataka
	\item  \textbf{Preduvjet:} posjetitelj je prijavljen pomoću e-mail adrese
	\item  \textbf{Opis osnovnog tijeka:}
	
	\item[] \begin{packed_enum}
		
		\item posjetitelj unosi osobne podatke
		\item posjetitelj sprema unesene podatke
		\item baza podataka se ažurira
	\end{packed_enum}
	
	\item  \textbf{Opis mogućih odstupanja:}
	
	\item[] \begin{packed_item}
		
		\item[2.a] nisu uneseni obavezni podaci
		\item[] \begin{packed_enum}
			
			\item sustav obavještava korisnika da nije unio obavezne podatke
			
		\end{packed_enum}
		
	\end{packed_item}
\end{packed_item}

\noindent \underbar{\textbf{UC 5 - Pregled osobnih podataka}}
\begin{packed_item}
	
	\item \textbf{Glavni sudionik: }posjetitelj
	\item  \textbf{Cilj:} pregledati osnovne podatke
	\item  \textbf{Sudionici:} baza podataka
	\item  \textbf{Preduvjet:} posjetitelj je prijavljen
	\item  \textbf{Opis osnovnog tijeka:}
	
	\item[] \begin{packed_enum}
		
		\item korisnik odabire opciju "moj profil"
		\item aplikacija prikazuje osobne podatke korisnika
	\end{packed_enum}
	
\end{packed_item}

\noindent \underbar{\textbf{UC 6 - Promjena osobnih podataka}}
\begin{packed_item}
	
	\item \textbf{Glavni sudionik: }posjetitelj
	\item  \textbf{Cilj:} promijeniti osobne podatke
	\item  \textbf{Sudionici:} baza podataka
	\item  \textbf{Preduvjet:} posjetitelj je prijavljen
	\item  \textbf{Opis osnovnog tijeka:}
	
	\item[] \begin{packed_enum}
		
		\item posjetitelj odabire opciju za promjenu podataka na svom profilu
		\item posjetitelj mijenja osobne podatke
		\item posjetitelj sprema promjene
		\item baza podataka se ažurira
	\end{packed_enum}
	
	\item  \textbf{Opis mogućih odstupanja:}
	
	\item[] \begin{packed_item}
		
		\item[3.a] posjetitelj promijeni svoje osobne podatke, ali pri tome ostavi neko od obaveznih polja prazno
		\item[] \begin{packed_enum}
			\item sustav obavještava korisnika da nije unio obavezne podatke
		\end{packed_enum}
		
	\end{packed_item}
\end{packed_item}

\noindent \underbar{\textbf{UC 7 - Odjava iz sustava}}
\begin{packed_item}
	
	\item \textbf{Glavni sudionik: }posjetitelj
	\item  \textbf{Cilj:} odjaviti se iz sustava
	\item  \textbf{Sudionici:} -
	\item  \textbf{Preduvjet:} posjetitelj je prijavljen 
	\item  \textbf{Opis osnovnog tijeka:}
	
	\item[] \begin{packed_enum}
		
		\item posjetitelj je na svom profilu
		\item otvara se stranica s osobnim podacima posjetitelja
		\item posjetitelj odabire opciju odjavljivanja
		\item otvara se stranica za prijavu
	\end{packed_enum}
	
\end{packed_item}

\noindent \underbar{\textbf{UC 8 - Odabir filtera}}
\begin{packed_item}
	
	\item \textbf{Glavni sudionik: }posjetitelj
	\item  \textbf{Cilj:} odabrati filtere za pretraživanje događaja
	\item  \textbf{Sudionici:} baza podataka
	\item  \textbf{Preduvjet:} posjetitelj je prijavljen
	\item  \textbf{Opis osnovnog tijeka:}
	
	\item[] \begin{packed_enum}
		
		\item posjetitelj je izabrao opciju "filteri"
		\item posjetitelj bira filtere prema kojima mu se prikazuje samo relevantan sadržaj - vrsta događaja, područje i vremenski raspon
		\item posjetitelj potvrđuje odabir
	\end{packed_enum}
\end{packed_item}

\noindent \underbar{\textbf{UC 9 - Pregled filtriranih događaja}}
\begin{packed_item}
	
	\item \textbf{Glavni sudionik: }posjetitelj
	\item  \textbf{Cilj:} pregledati događaje
	\item  \textbf{Sudionici:} baza podataka
	\item  \textbf{Preduvjet:} posjetitelj je prijavljen
	\item  \textbf{Opis osnovnog tijeka:}
	
	\item[] \begin{packed_enum}
		
		\item baza podataka vraća sve događaje koji zadovoljavaju zadane filtere
		\item posjetitelj pregledava događaje koji zadovoljavaju filtere
	\end{packed_enum}
\end{packed_item}

\noindent \underbar{\textbf{UC 10 - Pregled detalja događaja}}
\begin{packed_item}
	
	\item \textbf{Glavni sudionik: }posjetitelj
	\item  \textbf{Cilj:} pregledati detalje određenog događaja
	\item  \textbf{Sudionici:} baza podataka
	\item  \textbf{Preduvjet:} posjetitelj je prijavljen
	\item  \textbf{Opis osnovnog tijeka:}
	
	\item[] \begin{packed_enum}
		
		\item posjetitelj odabire događaj čije detalje želi pregledati
		\item otvara se zaslon s detaljima događaja
		\item posjetitelj pregledava detalje događaja
	\end{packed_enum}
\end{packed_item}
\noindent \underbar{\textbf{UC 11 - Iskazivanje interesa za određeni događaj}}
\begin{packed_item}
	
	\item \textbf{Glavni sudionik: }posjetitelj
	\item  \textbf{Cilj:} izraziti interes za određeni događaj
	\item  \textbf{Sudionici:} baza podataka
	\item  \textbf{Preduvjet:} događaj nije završio, posjetitelj je prijavljen
	\item  \textbf{Opis osnovnog tijeka:}
	
	\item[] \begin{packed_enum}
		
		\item posjetitelj odabire događaj
		\item otvara se zaslon s detaljima događaja
		\item posjetitelj odabire jednu od opcija: "sigurno dolazim", "možda dolazim", "ne dolazim"
	\end{packed_enum}
	
\end{packed_item}

\noindent \underbar{\textbf{UC 12 - Mijenjanje interesa za određeni događaj}}
\begin{packed_item}
	
	\item \textbf{Glavni sudionik: }posjetitelj
	\item  \textbf{Cilj:} promijeniti interes za određeni događaj
	\item  \textbf{Sudionici:} baza podataka
	\item  \textbf{Preduvjet:} događaj nije završio, posjetitelj je prijavljen i već je iskazao interes za taj događaj
	\item  \textbf{Opis osnovnog tijeka:}
	
	\item[] \begin{packed_enum}
		
		\item posjetitelj odabire događaj za koji želi promijeniti interes
		\item otvara se zaslon s detaljima događaja
		\item posjetitelj odabire jednu od opcija: "sigurno dolazim", "možda dolazim" ili "ne dolazim"
	\end{packed_enum}
\end{packed_item}
\noindent \underbar{\textbf{UC 13 - Pregled recenzija}}
\begin{packed_item}
	
	\item \textbf{Glavni sudionik: }posjetitelj
	\item  \textbf{Cilj:} pregledati recenzije za određeni događaj
	\item  \textbf{Sudionici:} baza podataka
	\item  \textbf{Preduvjet:} događaj je završio, posjetitelj je prijavljen
	\item  \textbf{Opis osnovnog tijeka:}
	
	\item[] \begin{packed_enum}
		
		\item posjetitelj bira događaje čije ga recenzije zanimaju
		\item otvara se zaslon s detaljima događaja
		\item posjetitelj pregledava skraćene recenzije
		\item pritišće recenziju koju želi u potpunosti vidjeti
		\item otvara se skočni prozor s detaljima
	\end{packed_enum}
\end{packed_item}
\noindent \underbar{\textbf{UC 14 - Pisanje recenzija}}
\begin{packed_item}
	
	\item \textbf{Glavni sudionik: }posjetitelj
	\item  \textbf{Cilj:} napisati recenziju
	\item  \textbf{Sudionici:} baza podataka
	\item  \textbf{Preduvjet:} događaj je počeo ili je završio u proteklih 48 sati, posjetitelj je za taj događaj izrazio interes "sigurno dolazim", posjetitelj je prijavljen
	\item  \textbf{Opis osnovnog tijeka:}
	
	\item[] \begin{packed_enum}
		
		\item posjetitelj pod svi događaji bira događaj na kojem je prisustvovao
		\item otvara se zaslon s detaljima događaja
		\item posjetitelj bira opciju "dodaj recenziju"
		\item posjetitelj piše recenziju
		\item posjetitelj objavljuje recenziju
		\item otvara se zaslon s detaljima događaja
	\end{packed_enum}
\end{packed_item}
\eject
\noindent \underbar{\textbf{UC 15 - Pregled dobivene obavijesti}}
\begin{packed_item}
	
	\item \textbf{Glavni sudionik: }posjetitelj
	\item  \textbf{Cilj:} pregledati dobivenu obavijest
	\item  \textbf{Sudionici:} baza podataka
	\item  \textbf{Preduvjet:} na mobitel je došla obavijest o dodanom događaju koji zadovoljava kriterije postavljenog filtra za obavijesti
	\item  \textbf{Opis osnovnog tijeka:}
	
	\item[] \begin{packed_enum}
		
		\item posjetitelj otvara obavijest
		\item otvara se zaslon s detaljima događaja
	\end{packed_enum}
	\item  \textbf{Opis mogućih odstupanja:}
	
	\item[] \begin{packed_item}
		
		\item[1.a] na tom mobilnom uređaju nitko nije prijavljen u aplikaciju
		\item[] \begin{packed_enum}
			\item otvara se ekran za prijavu
			\item nakon uspješnog prijavljivanja, nastavlja se korak 2. osnovnog tijeka
		\end{packed_enum}
	\end{packed_item}
\end{packed_item}
\noindent \underbar{\textbf{UC 16 - Postajanje organizatorom}}
\begin{packed_item}
	
	\item \textbf{Glavni sudionik: }posjetitelj
	\item  \textbf{Cilj:} postati organizator
	\item  \textbf{Sudionici:} baza podataka
	\item  \textbf{Preduvjet:} posjetitelj je prijavljen
	\item  \textbf{Opis osnovnog tijeka:}
	
	\item[] \begin{packed_enum}
		
		\item posjetitelj pregledava svoj profil
		\item posjetitelj odabire opciju postani organizator
		\item otvara se skočni prozor za odabir načina plaćanja
		\begin{packed_enum}
			\item plaćanje PayPalom, on unosi e-mail adresu i lozinku svog PayPal računa
			\item kartično plaćanje, on unosi podatke o kartici
		\end{packed_enum}
		\item posjetitelj unosi podatke o organizaciji
		\item posjetitelj sprema podatke
		\item baza podataka se ažurira
	\end{packed_enum}
	
	\item  \textbf{Opis mogućih odstupanja:}
	
	\item[] \begin{packed_item}
		
		\item[3.a] neispravan unos podataka
		\item[] \begin{packed_enum}
			\item  sustav obavještava korisnika, posjetitelj ne može nastaviti dok ih ne unese ili odustane od postajanja organizatorom
		\end{packed_enum}
		\item[3.b] plaćanje nije provedeno
		\item[] \begin{packed_enum}
			\item sustav obavještava korisnika o neuspjelom plaćanju
		\end{packed_enum}
		\item[5.a] nisu uneseni obavezni podaci
		\item[] \begin{packed_enum}
			\item sustav obavještava korisnika da nije unio obavezne podatke
		\end{packed_enum}
	\end{packed_item}
\end{packed_item}

\noindent \underbar{\textbf{UC 17 - Pregled podataka svoje organizacije}}
\begin{packed_item}
	
	\item \textbf{Glavni sudionik: }organizator
	\item  \textbf{Cilj:} pregledati osnovne podatke o svojoj organizaciji
	\item  \textbf{Sudionici:} baza podataka
	\item  \textbf{Preduvjet:} posjetitelj je organizator koji je platio mjesečnu članarinu, organizator je prijavljen
	\item  \textbf{Opis osnovnog tijeka:}
	
	\item[] \begin{packed_enum}
		
		\item korisnik na svom profilu odabire opciju informacije o organizaciji
		\item na novootvorenom ekranu pregledava podatke o organizaciji
	\end{packed_enum}
	
\end{packed_item}

\noindent \underbar{\textbf{UC 18 - Promjena podataka o organizaciji}}
\begin{packed_item}
	
	\item \textbf{Glavni sudionik: }organizator
	\item  \textbf{Cilj:} promijeniti podatke svoje organizacije
	\item  \textbf{Sudionici:} baza podataka
	\item  \textbf{Preduvjet:} posjetitelj je organizator koji je platio mjesečnu članarinu, organizator je prijavljen
	\item  \textbf{Opis osnovnog tijeka:}
	
	\item[] \begin{packed_enum}
		
		\item posjetitelj odabire opciju za promjenu podatka na ekranu s informacijama o svojoj organizaciji
		\item posjetitelj mijenja podatke o organizaciji
		\item posjetitelj sprema promjene
		\item baza podataka se ažurira
	\end{packed_enum}
	
	\item  \textbf{Opis mogućih odstupanja:}
	
	\item[] \begin{packed_item}
		
		\item[3.a] posjetitelj promijeni svoje podatke o organizaciji, ali pri tome ostavi neko od obaveznih polja prazno
		\item[] \begin{packed_enum}
			\item sustav obavještava korisnika da nije unio obavezne podatke
		\end{packed_enum}
		
	\end{packed_item}
\end{packed_item}

\noindent \underbar{\textbf{UC 19 - Dodavanje događaja}}
\begin{packed_item}
	
	\item \textbf{Glavni sudionik: }organizator
	\item  \textbf{Cilj:} dodati događaj
	\item  \textbf{Sudionici:} baza podataka
	\item  \textbf{Preduvjet:} posjetitelj je organizator koji je platio mjesečnu članarinu, organizator je prijavljen
	\item  \textbf{Opis osnovnog tijeka:}
	
	\item[] \begin{packed_enum}
		
		\item organizator odabire opciju dodavanje novog događaja
		\item na novom zaslonu organizator unosi podatke o događaju
		\item organizator sprema podatke
		\item baza podataka se ažurira
	\end{packed_enum}
	
	\item  \textbf{Opis mogućih odstupanja:}
	
	\item[] \begin{packed_item}
		
		\item[3.a] organizator nije unio potrebne podatke 
		\item[] \begin{packed_enum}
			
			\item sustav prikazuje poruku da je potrebno unijeti potrebne podatke
			
		\end{packed_enum}
	\end{packed_item}
\end{packed_item}

\noindent \underbar{\textbf{UC 20 - Uređivanje događaja}}
\begin{packed_item}
	
	\item \textbf{Glavni sudionik: }organizator
	\item  \textbf{Cilj:} promijeniti podatke o događaju
	\item  \textbf{Sudionici:} baza podataka
	\item  \textbf{Preduvjet:} posjetitelj je organizator koji je platio mjesečnu članarinu, organizator je prijavljen
	\item  \textbf{Opis osnovnog tijeka:}
	
	\item[] \begin{packed_enum}
		
		\item na svojem profilu, organizator bira događaj koji želi promijeniti
		\item organizator bira opciju unesi promjene
		\item organizator unosi podatke
		\item organizator sprema podatke
		\item baza podataka se ažurira
	\end{packed_enum}
	
	\item  \textbf{Opis mogućih odstupanja:}
	
	\item[] \begin{packed_item}
		
		\item[4.a] organizator je obrisao neki od potrebnih podataka
		\item[] \begin{packed_enum}
			
			\item sustav prikazuje poruku da je potrebno unijeti potrebne podatke
		\end{packed_enum}
	\end{packed_item}
\end{packed_item}
\noindent \underbar{\textbf{UC 21 - Brisanje događaja}}
\begin{packed_item}
	
	\item \textbf{Glavni sudionik: }organizator
	\item  \textbf{Cilj:} obrisati događaj
	\item  \textbf{Sudionici:} baza podataka
	\item  \textbf{Preduvjet:} posjetitelj je organizator, organizator je prijavljen
	\item  \textbf{Opis osnovnog tijeka:}
	
	\item[] \begin{packed_enum}
		
		\item organizator pod moji događaji bira događaj koji želi obrisati
		\item organizator drži događaj koji želi obrisati
		\item organizator potvrđuje odabir
		\item događaj se briše iz baze podatka
	\end{packed_enum}
\end{packed_item}

\eject

\noindent \underbar{\textbf{UC 22 - Pregled zainteresiranih za događaj}}
\begin{packed_item}
	
	\item \textbf{Glavni sudionik: }organizator
	\item  \textbf{Cilj:} pregledati zainteresiranost za događaj
	\item  \textbf{Sudionici:} baza podataka
	\item  \textbf{Preduvjet:} posjetitelj je organizator, organizator je prijavljen
	\item  \textbf{Opis osnovnog tijeka:}
	
	\item[] \begin{packed_enum}
		
		\item na svojem profilu, organizator bira događaj za koji želi pregledati zainteresirane
		\item otvara se zaslon s detaljima događaja
		\item organizator pritišće broj zainteresiranih
		\item otvara se lista posjetitelja
	\end{packed_enum}
\end{packed_item}

\noindent \underbar{\textbf{UC 23 - Ažuriranje cijene članstva }}
\begin{packed_item}
	
	\item \textbf{Glavni sudionik: }administrator
	\item  \textbf{Cilj:} postaviti cijenu članstva
	\item  \textbf{Sudionici:} baza podataka, Firebase
	\item  \textbf{Preduvjet:} korisniku su dodijeljena prava administratora
	\item  \textbf{Opis osnovnog tijeka:}
	
	\item[] \begin{packed_enum}
		
		\item administrator otvara bazu podataka na Firebase konzoli
		\item odabire kolekciju "constants"
		\item otvara dokument "prices"
		\item administrator mijenja vrijednost atributa "monthlyMembership"
		\item prihvaća vrijednost pritiskom na gumb "Update" ili klikom na enter
	\end{packed_enum}
	
	\item  \textbf{Opis mogućih odstupanja:}
	
	\item[] \begin{packed_item}
		
		\item[4.a] administrator nije unio broj
		\item[] \begin{packed_enum}
			
			\item Firebase javlja grešku 
			
		\end{packed_enum}
	\end{packed_item}
\end{packed_item}

\noindent \underbar{\textbf{UC 24 - Pregled posjetitelja}}
\begin{packed_item}
	
	\item \textbf{Glavni sudionik: }administrator
	\item  \textbf{Cilj:} pregledati posjetitelja
	\item  \textbf{Sudionici:} baza podataka
	\item  \textbf{Preduvjet:} korisniku su dodijeljena prava administratora
	\item  \textbf{Opis osnovnog tijeka:}
	
	\item[] \begin{packed_enum}
		
		\item administrator otvara bazu podataka na Firebase konzoli
		\item odabire kolekciju "users"
		\item otvara dokument onog posjetitelja čije podatke želi pregledati
		
	\end{packed_enum}
\end{packed_item}

\noindent \underbar{\textbf{UC 25 - Brisanje posjetitelja}}
\begin{packed_item}
	
	\item \textbf{Glavni sudionik: }administrator
	\item  \textbf{Cilj:} obrisati posjetitelja
	\item  \textbf{Sudionici:} baza podataka
	\item  \textbf{Preduvjet:} korisniku su dodijeljena prava administratora
	\item  \textbf{Opis osnovnog tijeka:}
	
	\item[] \begin{packed_enum}
		
		\item administrator otvara "Authentication" na Firebase konzoli
		\item kod posjetitelja kojeg želi obrisati odabire tri točkice
		\item odabire "Delete account"
		\item na skočnom prozoru odabire "Delete"
		\item adiministrator otvara bazu podataka ("Database") na Firebase konzoli
		\item odabire kolekciju "users"
		\item otvara dokument onog posjetitelja čije podatke želi obrisati
		\item kod posjetitelja kojeg želi obrisati odabire tri točkice
		\item odabire "Delete document"
		\item na skočnom prozoru odabire "Start delete"
		
	\end{packed_enum}
	
	\item  \textbf{Opis mogućih odstupanja:}
	
	\item[] \begin{packed_item}
		
		\item[7.a] nema dokumenta posjetitelja jer nikad nije verificiran
		\item[] 
		
	\end{packed_item}
\end{packed_item}

\subsubsection{Dijagrami obrazaca uporabe}
	\begin{figure}[H]
		\includegraphics[width=\textwidth]{slike/UseCaseDiagramKorisnik_Posjetitelj.png}
		\centering
		\caption{Dijagram korisnik i posjetitelj}
		\label{fig:korisnikposjetitelj}
	\end{figure}

	\begin{figure}[H]
		\includegraphics[width=\textwidth]{slike/UseCaseDiagramPosjetitelj2.png}
		\centering
		\caption{Dijagram posjetitelj}
		\label{fig:Diagramposjetitelj}
	\end{figure}

	\begin{figure}[H]
		\includegraphics[width=\textwidth]{slike/UseCaseDiagramOrganizator_Administrator.png}
		\centering
		\caption{Dijagram organizator i administrator}
		\label{fig:Diagramorganizeradmin}
	\end{figure}

\eject	

\subsection{Sekvencijski dijagrami}

\subsubsection{Obrazac uporabe UC3 - Registracija/prijava pomoću Google računa}
	Korisnik odabire opciju "Sign in with Google". Mobilna aplikacija prosljeđuje Googleu upit o postojanosti Google računa. Google vraća aplikaciji Google račun. Mobilna aplikacija prosljeđuje informacije bazi podataka. Ukoliko korisnikov račun nije napravljen, baza podataka obavještava aplikaciju o tome. Mobilna aplikacija obavještava bazu podataka da napravi novog posjetitelja. Baza podataka stvara novog posjetitelja i javlja to aplikaciji, koja korisniku omogućuje pristup aplikaciji. Ukoliko je korisnikov račun već napravljen baza podataka vraća korisnički račun mobilnoj aplikaciji, koja korisniku omogućuje pristup aplikaciji.\\

	\begin{figure}[H]
		\includegraphics[width=\textwidth]{slike/SekvencijskiUC3-Registracija_prijava_pomocu_Google_racuna.png}
		\centering
		\caption{Prijava pomoću Google računa}
		\label{fig:PrijavapomocuGoogleracuna}
	\end{figure}

\eject

\subsubsection{Obrazac uporabe UC6 - Promjena osobnih podataka}
Posjetitelj šalje mobilnoj aplikaciji zahtjev za izmjenu osobnih podataka. Mobilna aplikacija prikazuje posjetitelju podatke za izmjenu. Posjetitelj unosi izmjene. Ukoliko su ispravne, mobilna aplikacija izmijeni podatke u bazi podataka koja vraća potvrdu. Aplikacija prikazuje izmijenjene osobne podatke posjetitelju. Ukoliko su izmijenjeni podaci neispravni ispiše se poruka.\\
\begin{figure}[H]
	\includegraphics[width=\textwidth]{slike/SekvencijskiUC6-Promjena_osobnih_podataka.png}
	\centering
	\caption{Promjena osobnih podataka}
	\label{fig:Promjenaosobnihpodataka}
\end{figure}

\eject

\subsubsection{Obrazac uporabe UC9-12 - Pregled filtriranih događaja, pregled detalja događaja, iskazivanje i mijenjanje interesa za određeni događaj}
Posjetitelj šalje mobilnoj aplikaciji zahtjev za prikaz filtriranih događaja. Mobilna aplikacija dohvaća listu filtriranih događaja iz baze podataka. Ukoliko postoji barem jedan filtrirani događaj mobilna aplikacija ga vraća posjetitelju. Posjetitelj zatraži od mobilne aplikacije pregled detalja događaja koje aplikacija tada prikazuje. Posjetitelj može iskazati interes za događaj. Mobilna aplikacija interes proslijedi bazi podataka. Baza podataka sprema posjetiteljev interes i šalje potvrdu aplikaciji koja posjetitelju prikazuje njegov interes. Nakon što je iskazao interes, posjetitelj može promijeniti interes za događaj. Mobilna aplikacija promjenu interesa proslijedi bazi podataka. Baza podataka izmijeni posjetiteljev interes i šalje potvrdu aplikaciji koja posjetitelju prikazuje njegov novi interes. \\
\begin{figure}[H]
	\includegraphics[width=\textwidth]{slike/SekvencijskiUC9-10-11-12-Pregled_filtriranih_dogadaja-Pregled_detalja_dogadaja-Iskazivanje_interesa_za_odredeni_dogadaj-Mijenjanje_interesa_za_odredeni_dogadaj.png}
	\centering
	\caption{Pregled filtriranih događaja, pregled detalja događaja, iskazivanje \protect\\ interesa za određeni događaj, mijenjanje interesa za određeni događaj}
	\label{fig:SekvencijskiUC9-10-11-12-Pregled_filtriranih_dogadaja-Pregled_detalja_dogadaja-Iskazivanje_interesa_za_odredeni_dogadaj-Mijenjanje_interesa_za_odredeni_dogadaj}
\end{figure}

\eject

\subsubsection{Obrazac uporabe UC19 - Dodavanje događaja}
Organizator odabire opciju "Dodaj događaj". Mobilna aplikacija otvara zaslon za dodavanje događaja. Organizator unosi podatke dok ne popuni sve potrebne podatke o događaju. Nakon svakog unosa mobilna aplikacija provjeri jesu li uneseni podaci. Mobilna aplikacija prosljeđuje događaj u bazu podataka koja ga sprema i vraća potvrdu. \\
\begin{figure}[H]
	\includegraphics[width=\textwidth]{slike/SekvencijskiUC19-Dodavanje_dogadaja.png}
	\centering
	\caption{Dodavanje događaja}
	\label{fig:SekvencijskiUC19-Dodavanje_dogadaja}
\end{figure}

\eject

\section{Ostali zahtjevi}

\begin{packed_item}
	
	\item  Sustav treba biti implementiran kao mobilna aplikacija koristeći objektno-orijentirane jezike
	\item  Sustav kao valutu članarine koristi HRK
	\item  Sustav treba omogućiti istovremeni rad više korisnika
	\item  Sustav treba biti intuitivan za korištenje
	\item  Tekstualni sadržaj sustava podržava hrvatsku abecedu i dijakritičke znakove
	\item  Pristup bazi podataka ne smije trajati duže od nekoliko sekundi
	\item  Funkcionalnosti sustava ne smiju biti narušene prilikom nadogradnje
	\item  Funkcionalnosti sustava ne smiju biti narušene neispravnim korištenjem sučelja
	\item  Veza sustava s bazom podataka treba biti brza i dobro zaštićena
	
\end{packed_item}

