\chapter{Opis projektnog zadatka}
		
		Cilj ovog projekta je razvoj aplikacije "Zabava.NET". Koristeći svoja znanja iz oblikovanja programske potpore, tim će u obliku mobilne aplikacije stvoriti personaliziranu platformu koja će reklamirati zabavna događanja u gradu. Organizatori će oglašavati događanja poput koncerata i predstava, dok će posjetitelji moći najaviti svoj dolazak, a kasnije i dati recenziju.
		
		Kako bi korištenje aplikacije bilo moguće, korisnik se treba prijaviti unosom e-mail adrese i lozinke. Ukoliko još nema račun na aplikaciji, korisnik se mora registrirati. Za registraciju kao \textbf{posjetitelj} potrebni su sljedeći podaci:
		
		\begin{packed_item} 
			\item {e-mail adresa}
			\item {lozinka}
		\end{packed_item}
	
		Kasnije, nakon verifikacije e-mail adrese, posjetitelj može nadopuniti sljedeće informacije:
		
		\begin{packed_item} 
			\item {ime}
			\item {prezime}
			\item {korisničko ime}
			\item {datum rođenja}
		\end{packed_item}
			
		
		Ako posjetitelj želi postati \textbf{organizator}, treba odabrati tu opciju te platiti mjesečnu članarinu putem kartice ili PayPala. Za posjetitelje nema naplate usluge korištenja aplikacije.
		Organizator treba dodatno nadopuniti svoje informacije:
		\begin{packed_item} 
			\item {adresa organizacije}
			\item {poveznica na web ili Facebook stranice}
		\end{packed_item}
		
		Organizacije imaju javne profile kako bi posjetitelji mogli pregledati događaje koje je pojedina organizacija organizirla u posljednje dvije godine. Vidljivi su im i osnovni podaci organizacije. Za svaki događaj koji organizator oglasi, obavezno je navesti sljedeće podatke:
		
		\begin{packed_item} 
			\item {naziv}
			\item {opis događaja}
			\item {lokacija}
			\item {vrsta}
			\item {vrijeme početka}
			\item {vrijeme završetka}
			\item {fotografija}
		\end{packed_item}
		
		Uz navedene podatke prikazuje se i popis svih recenzija za odabrano događanje. Dodatno, kako bi privukli što više posjetitelja, organizatori mogu objaviti fotografije i jedan video na kojima se vidi kako se gosti zabavljaju na njihovim događanjima.\\
		
		Posjetitelji mogu birati vremensko razdoblje u kojem ih zanimaju događanja u gradu. Na taj način omogućava se brži pristup željenom sadržaju.
		
		Posjetitelju se na početnom zaslonu prikazuje popis aktualnih događanja. Za svako događanje posjetitelj može izraziti interes. Za to mu se nude tri mogućnosti i to su:
		\textbf{"sigurno dolazim", "možda dolazim" i "ne dolazim"."}
		 Nakon što se posjetitelj izjasni, može i promijeniti mišljenje.\\
		
		Na detaljima događaja, javno je vidljiv i broj zainteresiranih posjetitelja. Organizatori mogu vidjeti i popis korisničkih imena i slika profila zainteresiranih posjetitelja. Imajući u vidu te informacije, organizatori mogu pretpostaviti broj gostiju koji će stvarno doći.\\
		
		Posjetitelji unutar 48 sati od događanja mogu napisati recenziju za događaj kojem su prisustvovali. Na taj način informiraju ostale korisnike o kakvoj se zabavi radi i što mogu očekivati od određenog organizatora. Time poboljšavaju kvalitetu aplikacije i nude bolju uslugu ostalim korisnicima.\\
		
		Posjetiteljima se nudi mogućnost prikaza događaja prema određenim kriterijima. Također mogu odabrati postavke da im aplikacija šalje obavijesti o novim događajima prema zadanim kriterijima. Za odabir su ponuđena tri kriterija: vrijeme održavanja događaja, vrsta događaja i područje. Tako se korisnika potiče da što više koristi aplikaciju te da mu se ističe sadržaj primjeren njegovim željama. \\
		
		Osim organizatora i posjetitelja, u sustavu postoje i \textbf{administratori sustava}. Oni imaju najveće ovlasti - postavljaju cijenu članstva i upravljaju korisnicima.
		
		\begin{packed_item}
			\item {Aplikacija Zabava.NET iznimno je korisna za ljude željne dobre zabave. Svakom posjetitelju nudi personaliziranu ponudu. Bilo da korisnika zanimaju zabave u klubu ili baletni nastupi, aplikacija ima nešto za svakoga. Umjesto dugotrajnog pretraživanja interneta i pokušavanja pronalaska odgovarajućeg tipa zabave, korisniku je sve pruženo na jednom mjestu. U par klikova moguće je pronaći idealnu zabavu. Uz mnogobrojne mogućnosti poput davanja recenzija i objave fotografija, posjetitelji se mogu informirati je li događanje prikladno onome što traže.}\\
			
			\item {Osim samih posjetitelja, aplikacija uvelike olakšava posao organizatorima različitih događanja. Više ne moraju dijeliti letke ili lijepiti plakate po gradu kako bi reklamirali događaj, već ga mogu objaviti u našoj aplikaciji. Osim uštede vremena i novca, na ovaj način dolaze do više ljudi koji su zainteresirani baš za takav tip zabave.}\\
			
			\item{Mogućnost recenziranja događaja vrlo je korisna kako za posjetitelje, tako i za organizatore. Posjetiteljima recenzije pružaju bolju sliku o predstojećim događanjima istog organizatora. Mogu doći do savjeta ljudi sličnog ukusa i tako procijeniti žele li ići na određeni događaj ili ne. S druge strane, recenzije potiču organizatore na kvalitetniji rad. Znajući da će svi potencijalni posjetitelji vidjeti recenzije, organizatori će se truditi pružiti što bolju uslugu svojim gostima i time prikupiti dobre recenzije. Tako će privući još puno novih posjetitelja i ostvariti veći profit.}\\
			
			\item{Rješenje slično aplikaciji Zabava.NET je mogućnost objave događanja na Facebooku. Tamo organizatori također objavljuju zabave koje organiziraju, te stavljaju adresu i fotografije. Ostali korisnici mogu pratiti događanje, izjasniti se dolaze li i ostaviti komentar. Razlika  u odnosu na našu aplikaciju je u tome što Facebook svima omogućuje kreiranje događaja te se često događa da je objava izmišljena pa se događanje uopće neće održati. Također na Facebooku nije uvijek moguće ostaviti recenziju tako da korisnik ne zna što može očekivati. U našoj aplikaciji zabave mogu oglašavati isključivo organizatori te su recenzije uvijek omogućene. Za razliku od Facebooka koji je besplatan za sve, Zabava.NET organizatorima naplaćuje mjesečnu članarinu. Iako obje aplikacije imaju dobrih i loših strana, naša aplikacija je specijalizirana baš za događanja tako da korisniku omogućava direktan pristup traženoj informaciji. Također, omogućava posjetiteljima da odabirom kriterija primaju obavijesti samo za one događaje koji bi im odgovarali po stilu zabave.}\\
			
			\item{S obzirom na široki spektar ponude, aplikacija bi mogla zainteresirati sve ljude koji koriste mobilne uređaje. Za starije korisnike nude se predstave i klasični koncerti, a za mlađe događanja u  različitim klubovima i raznovrsni koncerti modernih glazbenika. Za korisnike posjetitelje iznimno je privlačna i činjenica da je aplikacija besplatna te da je za korištenje potrebna samo registracija koja traje par sekundi. Iako su organizatori obavezni plaćati mjesečnu članarinu, Zabava.NET mogla bi ih privući zbog svoje jednostavnosti korištenja i pristupa velikom broju ljudi koji traže zabavu. S vremenom bi se aplikacija proširila jer bi već nakon nekoliko događanja imala veću ponudu sadržaja korisnicima.}\\
			
			\item{Rješenje se može prilagoditi za različite namjene. Npr. aplikacija se može prenamijeniti za objave sajmova, tečajeva, prosvjeda ili aukcija. Također, aplikacija bi se mogla prenamijeniti kao reklamna za tvrtke koje iznajmljuju automobile. Umjesto posjetitelja bili bi korisnici koji žele iznajmiti auto, a mogu i postavljati recenzije nakon najma.}\\
			
			\item{Cilj nam je izgraditi aplikaciju koja će omogućiti jednostavan i brzi pristup traženim podacima. Želimo da bude jednostavna tako da je prikladna za svakog korisnika. Uz mogućnosti koje ćemo ugraditi, ističemo kako je aplikacija uvijek orijentirana prema korisniku te kako pruža sadržaj prilagođen baš njemu. Davanjem informacije ljudima koji traže zabavu, olakšati ćemo snalaženje u bespućima interneta i omogućiti posjetitelju da u par minuta nađe željenu vrstu događanja.}\\
			
			\item{Aplikaciju Zabava.NET moguće je nadograditi na brojne načine. U budućnosti bi se mogla dodati mogućnost da posjetitelji odaberu oblik javnog profila te da se vidi na kojim događanjima su bili i na koja planiraju ići. Na taj način bi se njihovi prijatelji informirali koja su dobra mjesta za izlazak jer, ako su se svidjela njihovim prijateljima, mogla bi se i njima. Također, mogli bi se ugraditi dodatni filteri za odabir obavijesti. Ako bismo omogućili da korisnici posjetitelji mogu međusobno postati prijatelji, mogli bismo dodati i kriterij obavijesti da je netko od bliskih prijatelja označio svoju zainteresiranost za događaj. Tako bi se bez pretraživanja lako saznalo za popularna događanja.\\Aplikacija bi se mogla nadograditi i za organizatore. Mogli bismo razviti mogućnost da se organizatori međusobno prate, tj. da mogu vidjeti što nudi konkurencija te prema tome poboljšati kvalitetu usluge. Na taj način povisio bi se standard svih vrsta zabave. Ulagalo bi se više truda u izgled stranice jer bi organizatori bili svjesni što drugi nude. Događanje s više fotografija i s boljim recenzijama puno će lakše privući posjetitelja. }
			
		\end{packed_item}

		\eject
		
	