---
bookToC: false
regelType: Constraints
regelCode: CS139-ref
description: Voor een Geboortedatum geldt dat DatumGebruik en Datum met elkaar in overeenstemming moeten zijn.
wordtGebruiktIn: iWmo 3.0, iWmo 3.1, iWlz 2.3, iJw 3.0, iJw 3.1, iWlz 2.2
---
{{< hint warning >}}
  
(NB: deze regel had regelcode TR097 in de releases iWlz 2.2, iWmo 3.0 en iJw 3.0)

Concreet betekent dit dat:

Als DatumGebruik de waarde 3 heeft, moet Datum 01-01-1900 zijn;  
Als DatumGebruik de waarde 2 heeft, moet Datum 01-01-EEJJ zijn;  
Als DatumGebruik de waarde 1 heeft, moet Datum 01-MM-EEJJ zijn.
  
{{< /hint >}}
