---
bookToC: false
regelType: Bedrijfsregels
regelCode: OP033-ref
description: Voor het doorgeven van wijzigingen en correcties op een eerder verzonden bericht, moet gebruik gemaakt worden van de systematiek van status aanlevering.
wordtGebruiktIn: iWmo 3.0, iWmo 3.1, iEb 1.0, iWlz 2.3, iJw 3.0, iJw 3.1, iWlz 2.2
geenTechnischeRegels: false
---
{{< hint warning >}}
  
Met de status aanlevering van een berichtklasse kan worden aangegeven of: 
* een berichtklasse nieuw is (waarde 1)
* een berichtklasse gewijzigd is (waarde 2)
* een berichtklasse verwijderd moet worden (waarde 3). Een verwijdering betekent dat de vorige aanlevering met dezelfde sleutel als niet verzonden beschouwd moet worden. 
  
{{< /hint >}}
