Асинхронність в JS - це коли код може виконуватися не послідовно, а паралельно (якщо це потрібно). Тобто, наприклад, якщо потрібно щоб через деякий час виконався певний код, JS не буде чекати поки пройде час і він виконається і потім вже всі інші. Цей код буде переміщено в іншу частину пам'яті та буде чекати виконання, а поки виконуватиметься наступний код.