---
id: docs-intro
slug: /
sidebar_position: 0
---

# Over deze workshop...

In deze online bundel vind je een set lesmateriaal waarmee je de basics van GIT kan leren en oefenen.

Die content werd opgedeeld in twee stukken. In een eerste deel, 'Git basics', leer je stap voor stap de commando's kennen die nodig zijn voor dagdagelijks gebruik van GIT.

In dit stuk zijn ook een aantal kleinere oefeningen opgenomen om je dit eigen te maken. Heb je slechts beperkte tijd, dan kan je focussen op de opdrachten met de 👈-emoji bij.

In een tweede deel wordt getoond hoe Gitlab gebruikt wordt om efficiënt samen te werken.

## Strategie

Heb je nog nooit gebruik gemaakt van GIT, dan start je best met de basics. Op die manier leer je gestructureerd de commando's gebruiken.

Mocht je al vlot kunnen vertellen wat committen, branchen en pushen is, dan kan je eventueel meteen naar de hoofdstukken volgend op "Git basics".  
Je kan altijd teruggrijpen naar het hoofdstuk "Git basics" mochten sommige commando's toch wat minder vlot inde vingers zitten.
