%\documentclass{book}
%\usepackage{times}
%\usepackage[dutch]{babel}
%\title{Handleiding boekencommissaris}
%\author{Erik van Sebille}
%\date{\today}
%\def\app#1#2{
%   \newpage
%   \thispagestyle{empty}
%    \begin{center}
%    \Large\bf #1\quad #2
%    \end{center}
%    \addcontentsline{toc}{section}{#1\quad #2}
%                     }
%\begin{document}
\documentclass[twoside]{notulen}
\usepackage{epsfig,fancyheadings}
\pagestyle{fancy}
\font\kop=cmbx12
\font\kopje=cmbx8
\setlength{\headheight}{14mm}
\lhead{\epsfxsize=2cm\epsfbox{a-es.ps}}
\chead{\raisebox{2mm}{\kop Handleiding Boekencommissaris A--Eskwadraat}}
\rhead{\epsfxsize=2cm\epsfbox{a-es.ps}}
\headrulewidth=0pt
\footrulewidth=0pt
\begin{document}


\begin{titlepage}
\begin{center}
\vspace*{1cm}
{\bf\Huge Handleiding Boekencommissaris}\\
\bigskip
{\bf\Large studievereniging A-Eskwadraat}\\
\vspace*{1cm}
{\large door Peter Paul van Maanen\\
\medskip
update 2002: Erik van Sebille\\
\medskip
update 2003: Jan Jitse Venselaar\\
\medskip
versie \today}
\vfill
{\epsfxsize=8cm\epsfbox{a-es.ps}}
\end{center}
\end{titlepage}
\tableofcontents






%\maketitle
%\setcounter{page}{0}
%\thispagestyle{empty}\newpage
%
%~\\
%\newpage

%\tableofcontents\newpage
\newpage
\section{Voorwoord}
Dit handboek is gemaakt voor de boekencommissaris door de
boekencommissaris. Pas dit aan zodra er nieuwe wetenswaardigheden zijn
voor de boekcom.

Ik hoop dat ik een goede aanzet heb weten te maken.

\bigskip\noindent
Met literaire groet,

\bigskip\noindent Peter Paul\\ 
\bigskip\noindent 

Nadat we van leverancier zijn gewisseld, was er een hoop verandering in
deze handleiding nodig. Maar het is nu veranderd, en ik hoop dat het nu
wel weer up-to-date is.

\bigskip\noindent
Erik van Sebille

\bigskip\noindent

Na een jaar werken met de nieuwe leverancier (Boekenbar, nu bruna.nl) is er een hoop in deze handleiding wat niet meer van toepassing bleek, en een hoop wat er nieuw in moest. Verder heeft bookweb een aantal aanpassingen ondergaan, met name de 1 kant van Bookweb, en is het afrekening maken onder de loep genomen door de Kascom. Al met al een hoop, waardoor deze handleiding een flinke verandering heeft moeten ondergaan.

\bigskip\noindent
Jan Jitse Venselaar

\newpage
\section{Bestellingen}
Het is belangrijk dat studenten weten dat ze {\bf moeten} bestellen.
Daarom is een goede informatievoorziening noodzakelijk. Probeer daarom
een goed en snel bestelsysteem te hanteren. Voornamelijk 
hiervoor is het (nieuwe) bestelsysteem Bookweb ontwikkeld. Voor
informatie over Bookweb kun je in de Bookweb handleiding kijken  
(\texttt{Handleidingen/Boekverkoop.tex}).

	\subsection{Docenten benaderen}
Om te weten te komen welke (en eventueel hoeveel) boeken er besteld
moet worden, moet je contact opnemen met de docenten die de
vakken geven. Zij beslissen over de te gebruiken boeken. Je benadert
vier keer per jaar (ongeveer zeven weken voor het begin van het blok,
ofwel drie weken voor het eerste bestelmoment van een blok) de
docenten van de vakken die het komende blok zullen starten.

Je legt ze per e-mail of per brief een vragenlijstje voor,
dat ze terug moeten sturen. Een mogelijk lijstje staat in figuur
\ref{doclijst}.

\begin{figure}
\begin{center}
\framebox{%
{\small
\begin{tabular}{l}
\textbf{Gegevens college}\\
\quad Vak:\\
\quad Studierichting:\\
\quad Studiejaar:\\
\quad Verwachte datum eerste college:\\
\quad Schatting aantal studenten dat het vak zal volgen:\\
\quad Aantal studenten dat vorig jaar het vak volgde:\\
\\
\textbf{Gegevens docent}\\
\quad Docent: \\
\quad E-mail: \\
\quad Telefoon: \\
\\
\textbf{Gegevens boek}\\
\quad Titel:\\
\quad Auteur(s):\\
\quad Druk:\\
\quad Uitgever:\\
\quad ISBN:\\
\quad Dit boek is noodzakelijk/aanbevolen\\
\\
\textbf{Gegevens eventueel dictaat}\\
\quad Titel:\\
\quad Auteur(s):\\
\quad Druk:\\
\quad Dit dictaat is noodzakelijk/aanbevolen\\
\\
\textbf{Eventuele opmerkingen:}\\
\\
\\
\\
\end{tabular}}}
\end{center}
\caption{Mogelijke vragenlijst voor docenten}
\label{doclijst}
\end{figure}

Voor informatica en informatiekunde staat veel van deze informatie al op de website ( \texttt{http://www.cs.uu.nl/education} ).
Deze informatie kan wel verouderd zijn, dus mail altijd de docenten ruim vantevoren om na te gaan of dit wel klopt. In de docentenhandleiding voor informatica en natuurkunde staat sinds vorig jaar een stukje over hoe docenten moeten doorgeven welke boeken ze gebruiken.

Omdat het vrij veel werk is om van alle docenten zelf de adressen op te
zoeken en ze zelf te benaderen, is het een goed idee om bij de faculteiten
mensen te zoeken die dit werk voor je doen. Bij informatica wil Corine de
Gee het altijd wel doen. Bij natuurkunde kan Jennie Andriese (BOZ) dit
doen. Bij wiskunde kan je het secretariaat benaderen.

Als de mailing verstuurd is, krijg je de informatie binnen van of de
docenten zelf of van je contactpersoon bij de faculteit. Zorg in ieder
geval dat je van elk vak de informatie hebt.
Als docenten echt niet reageren, kun je altijd nog het internet of de
studiegids gebruiken. Dit is ook aan te raden als je onverhoopt te laat
bent met het aanschrijven van de docenten.

Wanneer je alle informatie hebt, kan je dat in BookWeb invoeren.
Dat gaat als volgt:
\begin{enumerate}
\item Ga naar Boek/Vak invoeren
\item Voer de studie in
\item Voer het vak in
\item Voer het boek in
\item Druk op invoeren boek/vak
\item Selecteer eventueel het juiste al bestaande boek of vak
\item Controleer of het boek te bestellen is voor studenten, bij de juiste studie en juiste jaar
\end{enumerate}
%Voorlopig gaat dat nog heel erg omslachtig, maar de BookWeb-developpers
%hebben mij beloofd dit een hoge prioriteit te geven. Nu komt het er op
%neer, dat je eerst een vak moet toevoegen, dan een studievak (waarin een
%vak aan een studie wordt gekoppeld, de studienummers zijn te vinden in
%de WhosWho) en dan nog een boekvak (waarin een vak aan een boek wordt
%gekoppeld). Zorg dat alles af is wanneer een offerte naar BoekenBar de
%deur uit moet. Je kan dan ,met een simpele querie alle boeken van een
%blok laten zien.%JJ2003: Gaat nu wel goed.

Zorg ook dat de onderwijsmanagers op de hoogte zijn van ons systeem en
dat zij het verder ook uitdragen aan de docenten. Als de communicatie
tussen de medewerkers van de faculteiten onderling ooit nog goed wordt,
kan het misschien nog lukken dat docenten uit zichzelf de juiste
informatie op tijd doorgeven.

Een idee wat ooit is ontstaan, maar waar nog niet aan is begonnen, is om
een `docenten-portal' in BookWeb in te bouwen. Op die manier kunnen
docenten altijd zien of de studenten wel de goede boeken bestellen, en
hoeveel dat er zijn. Zorg dat dit idee wordt gerealiseerd, want op die
manier leg je de eindverantwoordelijkheid bij de docenten, in plaats van
bij jou.

	\subsection{Bestelling plaatsen}
Sinds het contract bij BoekenBar is alles met betrekking tot bestellen
veel duidelijker. Er zijn al voor het hele jaar data voor bestellen en
levering afgesproken, zodat iedereen weet waar ze aan toe zijn. Kijk dus
voor hoe bestellen gaat in het handboek van BoekenBar.

\newpage
\section{BoekenBar}

Dit hoofdstuk gaat over onze boekenleverancier BoekenBar. Na een hele
tijd bij Broese te zijn geweest, is in 2002 besloten naar BoekenBar te
gaan. De reden daarvoor was vooral dat de leveranties van Broese in de
herfst van 2001 zo ontzettend slecht waren, dat wij een hoop leden
hebben weggejaagd. En dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn van de
boekverkoop. Ondanks dat Broese beloofde erg hun best te doen, hebben
wij toch het 0 opengebroken en zijn we met de veel professionelere
Boekenbar `gegaan'. Bovendien was de korting nog hoger bij BoekenBar, en
was het contract gunstiger in de zin dat het ons veel vrijer liet.

Verder is er erg veel onduidelijk over BoekenBar, maar mede dankzij hun
0 indruk denken wij dat het een erg goede leverancier is.

Bovendien heeft A--Eskwadraat vlak na het tekenen van het contract erg
veel indruk gemaakt bij BoekenBar met BookWeb. Op een gegeven moment was
BoekenBar zelfs erg dicht bij een koop van dit product. Alhoewel de
onderhandelingen nog lopen, zit het er echter niet meer in dat
A--Eskwadraat wil verkopen. Wij zijn immers geen software-bedrijf en
kunnen dus geen enkele garantie geven over service en installatie.
Echter, als al dit een ding heeft 4, is het wel dat
A--Eskwadraat bekend is binnen BoekenBar als die professionele
vereniging die zijn zaakjes zo goed op orde heeft. En het kan natuurlijk
nooit verkeerd zijn die naam te hebben.

\newpage
\section{Levering}

Ook hier zal er een hoop veranderen. Het meeste is al uitgelegd in het
BoekenBar handboek, en dat hoef ik dus niet meer te doen. Echter, als de
boeken eenmaal 0 zijn, blijven er wel een aantal dingen hetzelfde.

\subsection{Prijs vaststellen} Historisch gezien zijn de prijzen bij
A--Eskwadraat altijd op ronde bedragen afgerond. Dat betekent nu dus op
hele euros. Echter, \textbf{je moet wel opletten dat je boeken van
Nederlandse uitgevers altijd naar boven moet afronden}, omdat je volgens
de wet niet onder de minimumprijs boeken mag aanbieden, en je dus
strafbaar bent als je het wel doet!

        \subsection{Bonnen maken} Als je de prijs hebt vastgesteld, moet
je
de bonnen maken. Dit is het gemakkelijkste te doen met behulp van
BookWeb. Voer de leveringen in, en zoek dat met behulp van een querie de
levernummers op. Vul deze bij \texttt{Bestanden Uitvoeren} in, en de
bonnen komen er vanzelf uit. Even wat HTML-code weghalen, en je kan ze
met behulp van het commando \texttt{bonnen} zo uitprinten. 

\medskip
Het is misschien voor de toekomst een goed idee geen bonnen meer te gebruiken
maar slechts de boeken te scannen en software de prijs te laten bepalen.

        \subsection{Verkooplijst aanpassen}

Ook de verkooplijst komt tegenwoordig uit BookWeb. Ga naar
\texttt{Bestanden uitvoeren} en save in de directorie Boekverkoop het
bestand input. Hall weer de overbodige HTML-code weg, en gebruik het
scriptje \texttt{maaklijsten} om een verkooplijst te maken
(verkooplijst.ps). Print deze uit, en je bent klaar.
\vspace{5cm}
%\newpage
\section{Boekverkoop}
Hiervoor is een handleiding geschreven
(\texttt{Handleidingen/boekverkoop.tex}).
Lees het goed door. Laat ook
alle bestuursleden het doorlezen.


\newpage
\section{Secretariaten}
Soms is er een secretariaat van een of andere faculteit die ook een boek
wil bestellen. Dit sta je natuurlijk wel toe, mits er genoeg exemplaren
zijn van het betreffende boek. Dus als een student en een secretariaat
allebei het laatste exemplaar van een bepaald boek willen hebben, heeft
de student natuurlijk voorrang. De secretariaten geef je wel korting.
Vooral het secretariaat van wiskunde wil nog wel eens een boek kopen voor 
hun bibliotheek.

Idealiter belt het secretariaat van te voren op of je het boek in de
kast hebt. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld je eigen login in bookweb. Dan
zeg je tegen ze dat ze het tijdens de boekverkoop op kunnen halen en
waarschuw je even het bestuurslid dat die dag boekverkoop heeft.

Als een secretariaat de boeken ophaalt, laat je ze een briefje tekenen
waarbij ze verklaren dat ze de boeken hebben meegenomen en waar de
rekening naartoe mag. Ze betalen namelijk over het algemeen niet met
contant geld. Er zijn hiervoor standaard briefjes beschikbaar op de
account.

Vervolgens stuur je het betreffende secretariaat natuurlijk een rekening,
met de goede prijzen, wie de boeken heeft meegenomen en wanneer ze betaald
moeten hebben. Je stopt natuurlijk al deze administratie in de
rekeningenmap.






\newpage
\section{EersteJaars BoekVerkoop}
De eerstejaarsboekverkoop is een hoofdstukje apart. De
eerstejaarsboekverkoop vindt altijd tijdens de introductie plaats.
Bijna alle eerstejaars kopen dan hun boeken voor het eerste blok.

\subsection{Organisatie}
In een paar uur (vaak veel te weinig) moeten er heel veel (vaak veel te
veel) eerstejaars hun boekenpakket krijgen. Hiervoor is dus een strak
schema nodig. Dit schema kan je de Introkern laten maken, maar zorg ervoor
dat je zoveel mogelijk tijd krijgt. Zorg er ook voor dat alle
mentorgroepjes langskomen op volgorde van studie.

In '01 betaalden de alle eerstejaars, behalve die van Informatica en
Informatiekunde bij de normale boekverkoopbalie in BBL 168, vanwege de
pinautomaat. De boeken konden opgehaald worden in BBL 107. Reserveer dit
zaaltje op tijd, want het is wel de meest geschikte plaats. De
informatica en -kunde studenten kun je de boeken bij hun eigen balie
laten pinnen. Zorg wel dat de balie van te voren op de hoogte is.

Tijdens de boekverkoop zelf ben je met ongeveer vier man bezig. De
eerste zit achter de kassa en de pinautomaat en de tweede schrijft bonnen
uit (allebei in BBL 169). De andere twee geven de pakketten af in BBL 107:
Een student komt bij de kassa aan en zegt dat hij
of zij een wiskunde pakket wil. De persoon achter de kassa zegt dat hij
daar zoveel geld voor kwijt is. De student rekent af.
De persoon die de bonnen maakt zet op een mooie lijst een kruisje voor het
pakket wiskunde, zet er een stempel en een handtekening op. Geef deze
bon pas aan de student als hij betaald heeft. De student kan deze bon nu
afgeven aan de personen die pakketten aan het uitdelen zijn. Deze pakken
de bon aan, zoeken het juiste pakket op, geven dit aan de student met de
mededeling dat hij even moet controleren of alles er ook echt in zit.
Scheur de bon zoals normaal door twee\"en en geef de goede helft mee.

Zoals altijd zit de contributie van A--Eskwadraat ook bij het
boekenpakket in. Hiervoor moet ook een formulier worden ingevuld. Zorg
ervoor dat iedere student dit doet en laat het inleveren bij het
betalen.  In '01 waren er eigenlijk geen pakketten voor
informatica-studenten. Omdat er daardoor een heleboel mensen geen lid
zouden worden, was (en is) het handig dat ook de dictaten bij de
introductie door ons worden verkocht (in plaats van de secretariaten).


\subsection{Boekenpakketten}
In de boekenpakketten zitten de boeken van het eerste blok van alle
studies. Ook zitten er dictaten bij, die geleverd worden door de
secretariaten. Zorg dat je die dictaten op tijd hebt. Laat de
secretariaten uitzoeken welke dictaten ze erin willen stoppen. Het is vaak
moeilijk voor ze om uit te zoeken welke dictaten voor welke studie nodig
zijn (vooral voor het BOZ). Je kan het zelf doen en daarna bespreken met
de studiementor, of het helemaal overlaten aan de studiementor.
Verder zit er in de boekenpakketten een aantal flyers met informatie van
commissies. Laat de commissies er zelf voor zorgen, maar maak ze
natuurlijk wel attent op de mogelijkheid. Als laatste zit er een
overzichtje in het boekenpakket van wat er eigenlijk in zou moeten zitten.
Zo kunnen de eerstejaars controleren of ze alles wel hebben.

Het is ook heel erg handig om informatie over de boekverkoop erbij te stoppen.

De pakketten maak je vantevoren. Zorg dat je hiervoor hulp krijgt van
een paar helpers, anders is het veel werk.  In de sponsorovereenkomst
met Broese was overeengekomen dat ze ieder jaar linnen tasjes geven.
Deze tasjes kon je mooi gebruiken om de 2 in te stoppen. Dit jaar
moet je de tasjes ergens anders vandaan zien te halen.

Als er van sommige boeken (nog) niet genoeg zijn, bijvoorbeeld als ze
later komen, kun je een briefje in het pakket stoppen dat ze later het
boek kunnen kopen. Of je laat ze het wel betalen en kunnen het boek later
met een waardebon ophalen. Zorg dat hij niet na te maken is (stempel en
handtekening).

\subsection{Nog wat tips}
De boekencommissaris zorgt over het algemeen voor de lidmaatschapspapieren.
Zorg dus dat je deze gemaakt en gekopieerd hebt. Het is ook een goed idee
om ze in de mentormappen te stoppen (met enige uitleg), zodat ze
vantevoren uitgedeeld kunnen worden.

Verder moeten de lidmaatschapspasjes van te voren worden gemaakt. Het is
dat je deze bij de mentorgoodies stopt om ze door hen uit te laten
delen. Kloppen de pasjes niet, dan moet dat kunnen worden aangegeven.
Doe dus ook een correctieformulier bij het mentorpakket.

Zorg dat je het zaaltje waar je de boeken gaat uitdelen (bij ons was dat
BBL 107) ver vantevoren bespreekt bij Harrie Roeters. En het is natuurlijk
handig om dat zaaltje ook te reserveren van de tijd af dat de boeken
aankomen van de boekenleverancier, tot en met de eerstejaars boekverkoop. Dan
hoef je namelijk niet te slepen met de boeken of de pakketten.


\newpage
\section{Afrekening maken}
De afgelopen jaren is het programma Staroffice os Gnumeric hiervoor gebruikt.
Save de documenten ook in Excellformaat, zodat je het geheel ook kan openen
op een Windowsmachines.

Het is zowiezo het beste om een eerste opzet te 5 van het jaar voor
jou. Na deze opzet komen een aantal standaard handelingen, die vaak
herhaald moeten worden. In de komende hoofdstukjes worden ze langsgelopen,
met een kleine uitleg. Die is niet uitgebreid, omdat je als je een
afrekening maakt, je het helemaal zelf moet snappen. En je snapt het het
best door met Gnumeric te spelen en te kijken wat alles doet en waarom.

Er hoeft natuurlijk niet gezegd te worden dat je de bestanden altijd moet
ftp-en van de ruunat-account naar een windows-machine om met Excel
te kunnen werken. Zorg dat je dit
goed doet en controleer het nog een
keer, zodat je zeker weet dat je het werk niet voor niets hebt gedaan. Een
andere mogelijkheid is natuurlijk het mappen van een network-drive.

Kijk voor een algemene uitleg over het penningmeesterschap in de
penningmeester-handleiding. Hierin staan de algemene begrippen zoals
balans, WVR, crediteuren en debiteuren uitgelegd. Het is verstandig dat je
allebei enig verstand van het penningmeesterschap en de
boekverkoopafrekeningen hebt.


	\subsection{Boeken invoeren}
Zet in het tabblad boeken eerst alle boeken die je per levering hebt
binnengekregen in een 0 rij. Zorg ervoor dat elke levering zijn
eigen rij krijgt. Het komt dus voor dat een titel erg vaak onder elkaar
in de boeken-sheet staat.

        \subsection{Verkooplijsten}
Daarna voer je alle verkochte boeken in. Handig is om dit in een 
file per dag te doen, en dan automatisch het \euro totaal te laten
berekenen. Je kan zo altijd controleren of je invoer klopt. 

        \subsection{Geld} Als dit gedaan is ga je naar het tabblad
\texttt{liquide middelen}, waar je allereerst de giro en de
bankafschriften invult. Handig is om na elk ingevuld afschrift het
banktotaal te controleren, zodat je fouten vroeg opspoort. Omdat vanaf
september de kas niet meer bestaat, hoef je die niet meer in te vullen.
Mocht dat toch zo zijn, dan moet je voor elke dag het totaal aan
contante verkoop opschrijven, en ook de kasmutaties opschrijven, zodat
ook daar onderaan altijd het totaal in de kas staat.

Als dit gedaan is, moet je gaan controleren. Je hebt nu alles wat je
hebt verkocht opgeschreven (in het tabblad boeken bij totaal) en alles
wat je hebt binnengekregen (alle betaalautomaatafrekeningen eventueel
ook nog chartaal geld of facturen), en dit moet natuurlijk gelijk zijn.
Puzzel dus net zolang totdat alles klopt.

Daarna komt de rest, je moet nu de overige verkopen ook nog registreren
in het tabblad \texttt{overige verkopen}, en vervolgens moet je alle
tabbladen aflopen en alles invullen, zoals rente, facturen,
pin-rekeningen enzovoort. Als je alles gedaan hebt, is het bedrag op de
balans aan beide kanten gelijk, en is je maand af!

	\subsection{Kascom}
Wanneer je werk dan eindelijk af is, kun je vol trots je verrichtingen
laten zien aan de KasCom. De praktijk leert dat de boekenafrekening
meestal wel klopt, en niet heel erg gecontroleerd wordt. Echter, maak er
toch maar iets moois van, het is al een lange traditie dat de
eindafrekening voor de boekencommissaris de kroon op zijn 2 is,
een boekwerk dat een mooi plaatsje in zijn kast verdient.

\newpage
\section{Overdracht}
Jaarlijks komt er een nieuwe boekencommissaris. Dit geeft steeds weer de
taak met zich mee dat een nieuwe boekencommissaris gekozen moet worden
en moet worden ingewerkt. De afspraken, gewoontes en tradities moeten
worden gehandhaafd, tenzij ze niet meer voldoen. Dit hoofdstuk helpt je
een eindje op weg.
	\subsection{Inwerking}
		\subsubsection{Voorbereiding}
De nieuwe commissaris moet beschikken over opslagmogelijkheid voor zijn
financi\"ele administratie. Hier geef je hem ordners voor. Meestal zo'n
vijf. Geef alvast namen aan de mappen (bijvoorbeeld: `BoekenBar', `Bank-
en
Kaszaken', `Boekverkoop', `Facturen' en `Diversen'). Je geeft de
overschrijvingsformulieren, de nog lopende facturen, de pin-, chip- en
andere codes mee. Ook stop je de EJBV afrekening in de `Diversen'-map.

Het boekcomaccount moet ook worden gearchiveerd en er moet een nette
directorystructuur overblijven voor de nieuwe commissaris. Alleen de
bestanden die voor hem/haar belangrijk zijn mag je laten staan. Hernoem
desnoods ook even de bestanden tot begrijpelijke taal.

Zorg dat de EJBV al in een nette algemene afrekening staat. Zodat
hij/zij het jaar begint met een kloppende balans.

Ook zorg je dat deze handleidingen up-to-date zijn en gemakkelijk te
lezen zijn.
		\subsubsection{Uitleg}
Als alle voorbereidingen zijn gedaan, mag je beginnen met het \'e\'en en
ander uit te leggen. Vertel hem/haar over de administratie, hoe alles
moet worden bijgehouden en ga met hem/haar aan een maandafrekening
zitten zodat hij dat vervolgens zelf kan doen. Zorg dat je nog een
tijdje beschikbaar bent voor vragen.

Geef de boekverkoophandleiding aan alle bestuursleden en geef deze
handleiding aan de boekencommissaris.

Maak een afsraak met Broese voor een kennismakingsgesprek, zodat hij/zij
de contactpersoon leert kennen.

Maak duidelijk dat hij/zij straks verantwoordelijk is voor het op tijd
betalen van rekeningen en het op tijd bestellen van boeken.

	\subsection{A--Eskwadraat Boekencommissarispijp}
Sinds het bestuursjaar 2000-2001 is er een nieuw gebruik ingesteld. Het
is een gebruik wat traditie zou moeten blijven: Het overhandigen van de
`A--Eskwadraat Boekencommissarispijp'. Deze zeer degelijke pijp wordt
telkens weer gegraveerd met de initialen (slechts initialen, want
boekencommissarisen houden niet van hun namen in boeken en op pijpen)
van de nieuwe boekencommissaris.

Deze pijp moet ook worden overhandigd tijdens de constitutieborrel van
het nieuwe bestuur. En hij moet samen met de commissaris van het oude
bestuur worden gerookt met zeer hoogwaardig caramel pijptabak.

%\newpage
%\thispagestyle{empty}
%\appendix
%\section{Contract met boekhandel Houtschild}\label{app:houtcontract}
	% kopieren
%~\\
\newpage

\thispagestyle{empty}
\section{Contract met boekhandel Broese}\label{app:broesecontract}
	% kopieren
~\\
\thispagestyle{empty}
\newpage


\thispagestyle{empty}
\section{Contract met BoekenBar}\label{app:boekenbarcontract}
        % kopieren
~\\
\thispagestyle{empty}
\newpage

\thispagestyle{empty}
\section{BoekenBar.nl handboek}\label{app:boekenbarhandboek}
        % kopieren
~\\
\thispagestyle{empty}
\newpage


\end{document}

