\فصل{مقدمه و بیان مسأ‌له}

\section{مقدمه}


همزمان با گسترش نرم‌افزارها نیاز به آنها نیز افزایش می‌یابد و در پی این افزایش نیاز، نیاز نرم‌افزارها به منابع بیشتر نیز بالاتر می‌رود. سامانه‌های قدیمی پاسخگوی نیاز کاربران امروزی نیستند. وب‌سایت‌هایی که برای تعداد کاربران دهه‌های قبل طراحی شده بودند در پی افزایش شمار کاربران و حجم پایگاه‌داده نیاز به منابع بالاتر دارند، سامانه‌های بانکی به دلیل افزایش حجم اطلاعات، نیاز به سخت‌افزار جدید‌تر دارند. تمام اینها مثال‌هایی از نیاز نرم‌افزارها به حجم بالاتری از منابع نسبت به نسل‌های گذشته خویش بود. 

گاهی بروزآوری سخت‌افزار پاسخگوی نیاز نیست. برای مثال برای یک وب‌سایت که یک دهه پیش راه‌اندازی شده است و امروزه تعداد کاربران بالایی دارد برای ذخیره‌سازی این حجم داده نیازمند راه‌اندازی پایگاه‌داده‌هایی موازی پایگاه داده اولیه است به طوری که مشترکا در امر سرویس‌دهی مشارکت کنند. یا نرم‌افزار‌های مبتنی بر بلاک‌چین که اخیراً طیف وسیعی از آنها (غالباً در قالب ارز رمزینه) شروع به فعالیت کرده‌اند نمونه بارزی از نرم‌افزارهای توزیع شده هستند.

در واقع نرم‌افزار‌های توزیع شده برای اجرا از منابع چندین رایانه بهره می‌گیرند در صورتی که از نظر کاربر همه آنها یک برنامه واحد هستند و حتی ممکن است کاربر از وجود چندین رایانه اطلاع نداشته باشد. در حالی که شبکه‌ها و \وا{DataCenters} رشد می‌کنند ولی منابع سیستمی هر رایانه با سرعت کمتری رشد می‌کند زمینه برای ظهور نرم‌افزار‌های توزیع شده فراهم می‌کند.

\section{بیان مسأله}
برای حل این معضل پروتکل‌های ارتباطی به وجود آمده‌اند. بسیاری از آنها برای اهداف خاصی پدید آمده‌اند. در عین حال بسیاری دیگر هم در دنیای پرشتاب تکنولوژی قدیمی شده‌اند.

پروتکل‌های ارتباطی مدرن برای هدفی که ایجاد شده‌اند جوابگو هستند، ولی دارای ایراداتی هستند، برای مثال:
\begin{itemize}
	\item برخی از آنها برای یک زبان خاص نوشته شده‌اند.
    \item برخی دیگر فقط برای ارسال درخواست از سوی سرویس‌گیرنده به سرویس‌دهنده ساخته شده‌اند.
	\item برخی دیگر پیچیده هستند.
	\item بعضی از آنها توانایی ارسال داده‌های باینری را ندارند.
	\item بسیاری از آنها مکانیزم جلوگیری از جعل اطلاعات توسط یک برنامه غیر مجاز را ندارند
	\item بسیاری از آنها امکان رهگیری پیام و فعالسازی رویداد پس از رسیدن پیان به سمت مقابل را ندارند.
\end{itemize}
با توجه به اینکه اکثر نرم‌افزارها با زبان \cpp نوشته می‌شوند و ایراداتی که در بالا اشاره شد، جای خالی یک پروتکل برای این زبان به طوری که این کمبودها را جبران کند حس می‌شود.

در حالی که بسیاری از نرم‌افزار‌های پردازشی از \cpp استفاده می‌کنند هیچ چهارچوب سطح بالا برای توسعه سریعتر اینگونه نرم‌افزارها وجود ندارد. تمامی کتابخانه‌ها و چهارچوب‌های موجود برای کاربرد خاصی توسعه پیدا کرده‌اند و جوابگوی یک نرم‌افزار پردازش توزیع شده نیستند.

هدف این مطالعه تولید پروتکل و کتابخانه جدیدی برای زبان \cpp و فریم‌ورک Qt جهت تولید نرم‌‌افزارهای توزیع شده و نرم‌افزار‌های پردازش توزیع شده است؛ به طوری که یک نرم‌افزار بتواند فارغ از سیستم‌عاملِ سایر کامپیوتر‌های گره (ویندوز، لینوکس و مک‌او‌اس)، با بهره‌گیری از منابع تمام این کامپیوتر‌ها، کار واحدی را انجام دهد.




\section{اهداف تحقیق}
\textbf{اهداف کلی:}

\begin{itemize}
	\item تهیه و تدوین پروتکل ارسال و دریافت اطلاعات برای نرم‌افزار‌های پردازش توزیع شده
	\item توسعه چهارچوب پردازش توزیع شده به زبان \cpp و چهارچوب  \qt
\end{itemize}

\textbf{اهداف فرعی:}

\begin{itemize}
	\item 
توسعه نرم‌افزار تست با پردازش توزیع شده به طوری که از قدرت پردازشی چندین کامپیوتر استفاده کند تا بتواند یک تصویر تغییر یافته را از میان دیتاست تصاویر سلفی تشخیص دهد.
\end{itemize}