\subsection{\lr{Xml rpc}}
این متد ارتباطی در سال ۱۹۹۹ توسط فیلیپ مریک توسعه داده شد. هدف آن ارسال درخواست از سرویس گیرنده به سرویس دهنده و دریافت پاسخ در قالب \وا{XML} بود. این پروتکل می‌توانست پاسخگوی بسیاری از نیاز‌ها باشد. ولی به علت ظهور پروتکل‌های دیگر مانند \وا{SOAP} و همینطور \وا{JSON} که توانست جای \وا{XML} را بگیرد، مورد استفاده وسیع قرار نگرفت \مر{xmlrpc}.

این پروتکل توانایی انتقال داده‌های انواع پایه و همچنین داده‌های تو در تو و پیچیده را داراست. همه داده‌ها باید قبل از ارسال تبدیل به متن شوند. وجود کاراکتر‌های غیر متنی ممکن است محتوای پیام را ناخوانا کند.

\subsubsection{انواع پایه در \lr{xmlrpc}}
\begin{LTR}
	\begin{lstlisting}[language=xml,caption={انواع پایه در \ان{xmlrpc}},label={code:xmlrpcbase}]
<base64>eW91IGNhbid0IHJlYWQgdGhpcyE=</base64>
<boolean>1</boolean>
<dateTime.iso8601>19980717T14:08:55</dateTime.iso8601>
<double>-12.53</double>
<int>42</int>
<nil/>
	\end{lstlisting}
\end{LTR}

در کد \ارجاع{code:xmlrpcbase} چند مثال از ارسال مقادیر پایه توسط \ان{xmlrpc} درج شده است. همانگونه که در نگاه اول بر می‌آید همه اطلاعات در قالب \ان{xml} هستند. در این مثال به ترتیب طریقه ارسال رشته کد‌گذاری شده با \ان{base64}، مقدار بولی، تاریخ در قالب استاندارد، عدد اعشاری، عدد صحیح و پوچ نشان داده شده‌اند.


\subsubsection{آرایه در \lr{xmlrpc}}
در \ان{xmlrpc} امکان ارسال آرایه نیز در قالب \ان{xml} وجود دارد. کد \ارجاع{code:xmlrpcarray} یک نمونه از آرایه را نشان می‌دهد که تمامی اعضای آن از نوع عدد صحیح چهار بینی (\ان{i4}) هستند.
\begin{LTR}
	\begin{lstlisting}[language=xml,caption={آرایه در \ان{xmlrpc}},label={code:xmlrpcarray}]
<array>
	<data>
		<value><i4>1404</i4></value>
		<value><string>Something here</string></value>
		<value><i4>1</i4></value>
	</data>
</array>
	\end{lstlisting}
\end{LTR}

\subsubsection{داده پیچیده در \lr{xmlrpc}}
برای تعریف یک داده پیچیده می‌توان از گره \ان{struct} استفاده کرد. در داخل این گره اعضای داده پیجیده به همراه مقادیر آنها نوشته می‌شوند. در مثال کد \ارجاع{code:xmlrpcobject} یک ساختار تعریف شده است که دو عضو با نامهای \ان{foo} و \ان{bar} به ترتیب با مقادیر یک و چهار دارد.

\begin{LTR}
	\begin{lstlisting}[language=xml,caption={داده پیچیده در \ان{xmlrpc}},label={code:xmlrpcobject}]
<struct>
	<member>
		<name>foo</name>
		<value><i4>1</i4></value>
	</member>
	<member>
		<name>bar</name>
		<value><i4>2</i4></value>
	</member>
</struct>
	\end{lstlisting}
\end{LTR}

