\section{پیاده‌سازی برنامه نمونه}
برای آزمایش نورون یک برنامه نوشده شد. وظیفه این برنامه یافتن یک تصویر تغییر داده شده از دیتاستی از تصاویر سلفی کاربران \مر{selfie dataset} بود. در این دیتاست بیش از ۶۰۰ هزار تصویر سلفی کاربران جمع‌آوری شده است که پردازش آنها روی یک سیستم زمان بسیار زیادی طلب می‌کند. از این رو از نورون استفاده شد تا پردازش مربوط به بررسی تصاویر بین چندین رایانه توزیع شود.

صفحه اصلی بخش سرویس‌گیرنده برنامه تست در تصویر \ارجاع{fig:appempty} نمایش داده شده است. در این برنامه یک دکمه با عنوان \ان{Select image} قرار داده شده است که با کلیک بر روی آن کاربر می‌تواند تصویری را انتخاب کند. از آنجا که این یک برنامه توزیع شده است، تفاوتی ندارد تصویر توسط کدام یک از سرویس‌گیرندگان انتخاب می‌شود. پس از انتخاب تمام سرویس‌گیرندگان شروع به تطابق تصویر می‌کنند تا میزان تطابق یا \واژه{PSNR}{Peak signal-to-noise ratio} تصویر داده شده را با تصاویر دیتاست به دست آورند. سپس تصویری که بیشترین تطابق را داشت را معرفی می‌کنند. 


\begin{flalign}\label{eq:mse}%\caption{محاسبه \lr{MSE}}
MSE=\frac{1}{mn}\sum_{i=0}^{m-1}\sum_{j=0}^{n-1}\left[I(i,j)-K(i,j)\right]^{2}
\end{flalign}


\begin{equation}
\begin{aligned}
	PSNR & =10.\log_{10}\left(\frac{MAX_{I}^{2}}{MSE}\right)\\
	& =20.\log_{10}\left(\frac{MAX_{I}}{\sqrt{MSE}}\right)\\
	& =20.\log_{10}\left(MAX_{I}\right)-10.\log_{10}\left(MSE\right)
\end{aligned}
\end{equation}



\subsection{معماری برنامه}
\begin{figure}[h!]
	\centering
	\input{images/tikz/sample_app_flowchart}
	\caption{روند‌نمای انتخاب شبیه‌ترین عکس توسط برنامه}
	\label{fig:sample app flowchart}
\end{figure}

معماری این برنامه در شکل \ارجاع{fig:sampleapp} نمایش داده شده است. این برنامه دارای یک \وا{Peer} با نام \ان{Processor} و یک \ان{Global object} با نام \ان{ImageDataset} است. وظیفه \ان{Processor} پردازش تصاویر و وظیفه \ان{ImageDataset} تقسیم تصاویر مختلف بین \ان{Processor}هاست.

\begin{figure}[h!]
	\centering
	\input{images/tikz/sample_app}
	\caption{معماری توزیع شده برنامه نمونه}
	\label{fig:sampleapp}
\end{figure}


به عنوان یک نرم‌افزار توزیع شده همه سرویس‌گیرندگان، همه تصاویر را بررسی نمی‌کنند. با یک فرآیند موازی سازی هر سرویس‌گیرنده بخشی از تصاویر را پردازش می‌کند. یا به عبارتی هیچ تصویری توسط دو سرویس‌گیرنده بررسی نمی‌شود.

\begin{figure}[h!]
	\centering
	\includegraphics[width=15cm]{images/app_main_empty.png}
	\caption{صفحه اصلی نرم‌افزار تست}
	\label{fig:appempty}
\end{figure}


\subsection{کدها}

برای ساخت \ان{Processor} که \وا{Peer} اصلی برنامه است از امکانات نورون استفاده شده است. کدهای مربوط به فایل \وا{Header} در کد \ارجاع{code:processorh} و کدهای پیاده‌سازی در کد \ارجاع{code:processorcpp} آورده شده‌اند.
\FloatBarrier
\begin{LTR}
	\lstinputlisting[language=qt,caption={کدهای \lr{processor.h}},label={code:processorh}]{codes/processor.h}
\end{LTR}

\begin{LTR}
	\lstinputlisting[language=qt,caption={کد‌های \lr{processor.cpp}},label={code:processorcpp}]{codes/processor.cpp}
\end{LTR}

سپس نوبت به ایجاد کلاس \ان{ImageDataset} می‌رسد. این کلاس یک \وا{Global object} است که به طور عمومی در دسترس همه سرویس‌گیرندگان قرار دارد. این کلاس شماره تصاویری که باید توسط سرویس‌گیرندگان بررسی شود را به آنها اعلام می‌کند. همچنین پس از پایان کار نتیجه را از آنها دریافت می‌کند. کدهای اعلان و پیاده‌سازی به ترتیب در کدهای \ارجاع{code:imagedataseth} و \ارجاع{code:imagedatasetcpp} درج شده‌اند.

\begin{LTR}
	\lstinputlisting[language=qt,caption={کدهای \lr{imagedataset.h}},label={code:imagedataseth}]{codes/imagedataset.h}
\end{LTR}

\begin{LTR}
	\lstinputlisting[language=qt,caption={کد‌های \lr{imagedataset.cpp}},label={code:imagedatasetcpp}]{codes/imagedataset.cpp}
\end{LTR}


برای محاسبه \وا{PSNR} از کتابخانه \وا{OpenCV} استفاده شده است. کتابخانه \وا{OpenCV} یک کتابخانه شناسخته شده برای امور پردازش تصویر است که الگوریتم‌های بهینه و موازی‌سازی و امکانات دیگری دارد \مر{opencv}. در کد \ارجاع{code:psnrcheck} کد مربوط به محاسبه \وا{PSNR} برای هر تصویر نوشده شده است. و در نمودار \ارجاع{fig:sample app flowchart} نیز روند‌نمای\پانویس{Flowchart} انتخاب شبیه‌ترین تصویر به وسیله برنامه درج شده است.

\begin{LTR}
	\begin{lstlisting}[language=qt,caption={محاسبه \lr{psnr}},label={code:psnrcheck}]
auto fileName = QString(DATASET_PATH).arg(_index);
if (!QFile::exists(fileName)) {
	qWarning("File does not exists: %s", 
	qPrintable(fileName));
	return;
}
Mat matchMat = imread(fileName.toLocal8Bit().data());
Mat s1;
absdiff(_baseMat, matchMat, s1);

cvtColor(s1, s1, CV_BGR2GRAY);
int ret = cv::countNonZero(s1);

_parent->worker_finished(_index, ret);
	\end{lstlisting}
\end{LTR}


در سمت سرویس‌گیرنده برای اتصال به سرویس‌دهنده از کد \ارجاع{code:connect to server} استفاده شده است:
\begin{LTR}
	\begin{lstlisting}[language=qt,caption={اتصال به سرویس‌دهنده},label={code:connect to server}]
Neuron::ClientHub *hub = new ClientHub(this);
hub->setObjectName("hub");
hub->setEncoder(new Neuron::SimpleTokenValidator(NEURON_VALIDATE_TOKEN));
hub->connectToHost("127.0.0.1", PORT);
	\end{lstlisting}
\end{LTR}

در سمت سرویس‌دهنده نیز برای شروع فعالیت آن از کد \ارجاع{code:start server} استفاده شده است. پس از اجرای این کد سرویس‌دهنده شروع به فعالیت نموده و منتظر اتصال سرویس‌گیرندگان می‌ماند.
\begin{LTR}
	\begin{lstlisting}[language=qt,caption={شروع فعالیت سرویس‌دهنده},label={code:start server}]
Neuron::Server *server = new Neuron::Server;
server->setServerType(Neuron::Server::MultiThread);
server->registerType<Processor*>();
server->setEncoder(new Neuron::SimpleTokenValidator(NEURON_VALIDATE_TOKEN));
server->startServer(PORT);
	\end{lstlisting}
\end{LTR}

در نهایت این برنامه با تمام امکانات ذکر شده با ۳۰۷ خط نوشته شد که البته برای یک برنامه توزیع شده بسیار ناچیر است. اکثر این خطوط برای مدیریت رابط برنامه یا امور مربوط به تصاویر نوشده شده‌اند و هیچ کدی برای مدیریت نوع ارتباط با شبکه، رمزنگاری و رمزگشایی داده، سریالی کردن و ترتیب ارسال اطلاعات نوشده نشده است که خود این امر نشان می‌دهد کتابخانه نورون توانسته به هدف خود برسد.










