\newcommand{\tss}[0]{
	\lr{QTcpServer}
}
\newcommand{\tso}[0]{
	\lr{QTcpSocket}
}
\section{اتصال}
مانند هر نرم‌افزار تحت شبکه دیگری، برای اتصال نورون نیز نیاز است \وا{IP} سرویس‌دهنده توسط سرویس‌گیرنده قابل مشاهده باشد. اتصالات نورون به وسیله \وا{TCP} صورت می‌گیرد. پروتکل \وا{TCP} تضمین می‌کند بسته‌ها به ترتیب ارسال و بدون خرابی و از بین رفتن به مقصد برسد. از این رو برای تبادل اطلاعات یک رایانش توزیع شده مناسب است. 

همانند سایر اجرای نورون، برای اتصالات نیز از امکانات کیوت استفاده شده است. این استفاده باعث می‌شود کد برنامه بدون تغییر روی سیستم‌عامل‌های مختلفی چون لینوکس، ویندوز و مک‌او‌اس کار کند. برای سمت سرور از کلاس \tss وبرای سمت سرویس‌گیرنده هم از کلاس \tso استفاده شده است \مر{qtbook}.

\subsection{\tss}

کلاس \tss ساخته شده است تا روی یک پورت به درخواست‌های اتصال گوش دهد. در صورتی که سرویس‌گیرنده‌ای قصد اتصال داشته باشد سیگنال \ان{newConnection} فعال می‌شود. سپس برنامه می‌تواند یک \tso را برای ارتباط با سرویس گیرنده ایجاد کند. بعد از ایجاد \tso وظیفه کلاس \tss برای این اتصال تمام می‌شود و منتظر درخواست اتصال بعدی می‌ماند.


\subsection{\tso}
بعد از اتصال موفقیت آمیز توسط \tss یک \tso سمت سرویس‌دهنده ایجاد می‌شود و به شیء \tso که در سمت سرویس‌گیرنده وجود دارد به تبادل داده‌ها می‌پردازد. کلاس \tso برای ارسال و دریافت اطلاعات آنها را در قالب آرایه‌ای از بایت‌ها ارسال می‌کند و وظیفه برنامه‌نویس است که این آرایه را به فرمت مورد نظر خود تبدیل کند. در کیوت کلاس \ان{QByteArray} وظیفه نگهداری بایت‌ها به صورت آرایه‌ای را دارد.

عملیات خواندن و نوشتن توسط \tso به صورت ناهمزمان صورت می‌پذیرد. برنامه‌نویس داده مورد نظر را برای ارسال به این کلاس می‌دهد. این کلاس آنها را در صف ارسال قرار می‌دهد و رویه کنترل برنامه را به تابع فراخواننده برمی‌گرداند. برنامه تا پایان ارسال اطلاعات منتظر نمی‌ماند. اگر در پایان داده‌های ارسالی کاراکتر رفتن به خط بعدی (\ان{$\backslash$n}) وجود نداشته باشد، ممکن است اطلاعات ارسال نشوند و همراه با داده بعدی ارسال شوند مگر اینکه برنامه‌نویس از متد \ان{flush()} استفاده کند.

\subsection{سمت سرویس‌دهنده}

در سمت سرویس‌دهنده نورون یک کلاس سرور با نام \ان{Neuron::Server} دارد که وظیفه کنترل اتصالات سرویس‌گیرندگان را بر عهده دارد. در کد \ارجاع{code:nserver} یک مثال از ایجاد سرویس‌دهنده آورده شده است.

\begin{LTR}
	\begin{lstlisting}[language=qt,caption={ایجاد سرویس‌دهنده},label={code:nserver}]
auto server = new Neuron::Server;
server->setServerType(Neuron::Server::MultiThread);
server->registerType<Processor*>();
server->setEncoder(new Neuron::SimpleTokenValidator(NEURON_VALIDATE_TOKEN));
server->startServer(PORT);
	\end{lstlisting}
\end{LTR}

این کلاس توانایی کار در دو حالت \وا{Multi thread} و \وا{Single thread} را دارد. که در خط دوم این کد مقدار در این مثال \ان{MultiThread} درج شده است. علاوه بر این امکان درج \ان{SingleThread} نیز وجود دارد.

در حالت چند نخ به ازای هر سرویس‌گیرنده یک \وا{Thread} جدید ایجاد می‌شود که این امر باعث می‌شود تا انتظار بیش از حد درخواست یک سرویس‌گیرنده در کار سایر سرویس‌گیرندگان وقفه ایجاد نکند. ولی در حالت تک نخ همه سرویس‌گیرندگان در نخ اصلی برنامه مدیریت می‌شوند. در خط سوم نوع \peer مشخص شده است که یک تابع \ان{template} است. در این مثال \peer در قالب کلاسی با نام \ان{Processor} نوشته شده است و در این خط به سرویس‌دهنده معرفی شده است.

کلاسهای سرویس‌دهنده و سرویس‌گیرنده نورون برای بررسی درستی اطلاعات از توکن استفاده می‌کنند. برای یکسان بودن نوع رمزنگاری و رمزگشایی در هر دو سمت سرویس‌دهنده و سرویس‌گیرنده از یک کلاس مشترک استفاده می‌شود. نورون به طور پیش‌فرض داری کلاسی به نام \ان{SimpleTokenValidator} است. این کلاس در سازنده یک رشته را به عنوان رمز بین سرویس‌دهنده و سرویس‌گیرنده دریافت می‌کند و هنگام ارسال با استفاده از این رمز اطلاعات را کدگذاری می‌کند. هنگام دریافت نیز با استفاده از همین رمز اقدام به رمزگشایی و بررسی درستی اطلاعات می‌کند. در مثال کد \ارجاع{code:nserver} یک ماکرو که حاوی رمز است به این سازنده پاس داده شده است.

\subsection{سمت سرویس‌گیرنده}

در سمت سرویس‌گیرنده نورون دارای کلاسی به نام \ان{ClientHub} است. این کلاس وظیفه اتصال به \ان{Server} را بر عهده دارد. در کد \ارجاع{code:nclient} یک مثال از اتصال سرویس‌گیرنده نوشته شده است.

\begin{LTR}
	\begin{lstlisting}[language=qt,caption={ایجاد سرویس‌گیرنده},label={code:nclient}]
Neuron::ClientHub *hub = new ClientHub(this);
hub->setObjectName("hub");
hub->setEncoder(new Neuron::SimpleTokenValidator(NEURON_VALIDATE_TOKEN));
hub->connectToHost("127.0.0.1", PORT);
	\end{lstlisting}
\end{LTR}

در این مثال یک شیء از نوع \ان{ClientHub} ایجاد شده است. این کلاس در سازنده \وا{Parent} خود را می‌گیرد که در این مثال \ان{this} به آن پاس داده شده است. پاس دادن والد این تضمین را فراهم می‌کند که هنگام از بین رفتن والد، کلاس فرزند نیز از حافظه خارج می‌شود. این مکانیزم کیوت برای جلوگیری از نشت حافظه که زبان \cpp در صورت عدم توجه مستعد آن است، فراهم گردیده است.
در خط چهارم کلاس رمزنگاری به آن پاس داده شده است که دقیقا مطابق با خط چهارم کد \ارجاع{code:nserver} است.

سپس در خط آخر دستور اتصال به سرویس‌دهنده آورده شده است که پارامتر اول آن آدرس (و یا \وا{IP}) رایانه سرویس‌گیرنده و پارامتر دوم آن شماره پورت است. کلید رمزنگاری و پورت اتصال نیر باید بین سرویس‌دهنده و سرویس‌گیرنده مشترک باشند. برای مثال می‌توان آنها را مانند کد \ارجاع{code:connectmacros} به صورت ماکرو تعریف کرد.

\begin{LTR}
	\begin{lstlisting}[language=qt,caption={ایجاد سرویس‌گیرنده},label={code:connectmacros}]
#define NEURON_VALIDATE_TOKEN "saj2l3kj0EWjh8ksa"
#define PORT            8099
	\end{lstlisting}
\end{LTR}




