\subsection{\lr{Global object}}

\begin{figure}[!htb]
	\centering
%	\includegraphics[width=15cm]{images/global_object.png}
	\input{images/tikz/global_object}
	\caption{رابطه بین \gls{Global object} در \gls{Client} و \gls{Server}}
	\label{fig:gorel}
\end{figure}

گروه سوم اشیاء عمومی هستند. این اشیا شبیه به \وا{Shared object}ها هستند با این تقاوت که همیشه فقط یک نسخه از آنها وجود دارد و بین همه سرویس‌گیرندگان مشترک هستند. برای مثال در بازی شطرنج که در بخش پیش معرفی شد، همه سرویس‌گیرندگان نیاز دارند تا از جدول برندگان یا نتیجه بازی‌های گروهی اطلاع حاصل کنند. یا لیست بازیکنان برتر را ببینند. در این حالت می‌توان از یک \وا{Global object} استفاده کرد که همه سرویس‌گیرندگان به آن دسترسی دارند و در سمت سرویس‌دهنده فقط یک نسخه از آن وجود دارد.

تعداد \وا{Shared object} و \وا{Global object} میتواند متغیر باشد. یعنی سرویس گیرنده و سرویس دهنده در شرایطی که توضیح داده شد می‌توانند چندین شیء از این انواع داشته باشند ولی \وا{Peer} همیشه یک نسخه در سمت سرویس‌گیرنده و به تعداد کل سرویس‌گیرندگان در سمت سرویس دهنده وجود دارد. 