\subsection{\gls{Shared object}}

\begin{figure}[!htb]
	\centering
%	\includegraphics[width=15cm]{images/shared_object.png}
	\input{images/tikz/shared_object}
	\caption{رابطه بین \gls{Shared object} در \gls{Client} و \gls{Server}}
	\label{fig:sorel}
\end{figure}

نوع دوم داده‌های مشترک اشیائی هستند که میتوانند بین چندین سرویس گیرنده مشترک باشند. برای مثال در یک بازی شطرنج وقتی دو سرویس گیرنده مشغول به بازی کردن هستند، نیاز دارند تا با یکدیگر تبادل اطلاعات داشته باشند. سایر سرویس‌گیرنده‌ها نیاز نیست در این تبادل سهیم باشند. در این مواقع میتوان از \وا{Shared object}ها استفاده کرد. این اشیاء می‌توانند بین چندین سرویس‌گیرنده به اشتراک گذاشته شوند به طوری که تغییرات و فراخوانی‌ها روی آنها فقط به سایر سرویس‌گیرندگانی که با آن شیء مشترک هستند ارسال شود و نه به بقیه.

در شکل \ارجاع{fig:sorel} یک مثال با شکل نشان داده شده است. در این سناریو دو شیء مشترک وجود دارد. یکی از آنها بین دو سرویس‌گیرنده و دیگری بین سه سرویس‌گیرنده به اشتراک گذاشته شده‌اند. سرویس‌گیرنده شماره یک و دو به \ان{Shared object 1} دسترسی دارند و اطلاعی از \ان{Shared object 2} ندارند. این حالت برای مواردی مانند یک بازی همزمان بسیار مناسب است.