\section{سریالی کردن}

در بخش پیش و نمونه کد \ارجاع{code:nmsg} مثالی از یک پیام نورون نمایش داده شد. این پیام نوع \وا{Serialization} اطلاعات نورون را نیز نمایش می‌دهد. اطلاعات ارسالی نورون به صورت \وا{Binary} به رشته متنی سریالی می‌شوند. این امر برای نورون این امکان را فراهم می‌کند تا داده‌های پیچیده مانند تصاویر و داده‌های \وا{Binary} را نیز بتواند ارسال کند. 


نورون برای سریالی کردن داده‌ها از امکانات کیوت استفاده می‌کند. کلاس \ان{QVariant} موجود در کیوت این توانایی را دارد تا انواع مختلفی از داده‌ها و همچین داده‌های تعریف شده توسط کاربر را در خود نگه دارد. از سویی دیگر کلاس \ان{QDataStream} این توانایی را دارد که اشیاء \ان{QVariant} را به یک \وا{Stream} بفرستد. نورون یک جریان داده‌ای\پانویس{Stream} از نوع \ان{QByteArray} تعریف کرده و داده \ان{QVariant} را به آن ارسال می‌کند. قطعه کد زیر نحوه چگونگی این امر را نشان می‌دهد.

\begin{LTR}
	\begin{lstlisting}[language=qt, caption={مکانیرم سریالی کردن}]
QJsonObject o;
QByteArray data;
QDataStream ds(&data, QIODevice::WriteOnly);
ds << v;
o.insert(VARIANT_TYPE, v.typeName());
o.insert(VARIANT_VALUE, QString(data.toBase64()));
	\end{lstlisting}
\end{LTR}

وقتی یک سمت از برنامه (سرویس گیرنده یا سرویس دهنده) با این مکانیزم یک متغیر موجود در حافظه رایانه را سریالی کرده و به سمت دیگر می‌فرستد، نورون نیاز دارد تا \وا{Deserialization} را انجام دهد تا بتواند معادل متغیر سمت مقابل را در حافظه رایانه خودش داشته باشد. روند کار نورون برای این امر شبیه به روند سریالی کردن است با این تفاوت که جریان داده این بار از نوع خواندنی است و به جای ارسال متغیر به جریان داده، داده موجود در جریان به متغیر ارسال می‌شود:

\begin{LTR}
	\begin{lstlisting}[language=qt, caption={مکانیرم عکس سریالی کردن}]
QVariant v;
auto ba = object[VARIANT_VALUE]
	.toString()
	.toLocal8Bit();
auto data = QByteArray::fromBase64(ba);
QDataStream ds(&data,QIODevice::ReadOnly);
ds >> v;
	\end{lstlisting}
\end{LTR}