\subsection{\gls{WCF}}
\وا{WCF} توسط \وا{Microsoft} برای توسعه نرم‌افزار‌های سرویس-محور بر پایه \وا{.NET Framework} نوشته شده است. \وا{WCF} را می‌توان به نوعی دربرگیرنده تمام تکنولوژی‌های ارتباطی مایکروسافت دانست \مر{nobelwcf}.

\lr{WCF}
محیطی را فراهم می کند که بتوان خدماتی را برای برنامه نویسان زبان های برنامه نویسی مبتنی بر \وا{Windows} ( و میزبانی شده توسط \وا{Windows} ) و همچنین مشتریان  متعصب \وا{Linux} و یا هر نوع دیگر از سیستم عامل ها ارایه کرد. \وا{WCF} امکانات بسیار بیشتری نسبت به \وا{Web Service} فراهم کرده است. \وا{WCF} اکثر پروتکل های مورد نیاز برنامه نویسان، مانند \وا{HTTP} , \وا{tcp}, \وا{MSMQ} و ... را پشتیبانی می کند، نکته حائز اهمیت این است که ارایه خدمات تحت کلیه این  پروتکل ها همه با یک روش برنامه نویسی قابل پیاده سازی است (\ان{unification} در \وا{WCF}) و برنامه نویس می تواند تنها با تغییر در پیکربندی سرویس خود، این سرویس را با پروتکل های مختلف ارایه کند تا سرویس گیرنده های مختلفی بتوانند از این سرویس استفاده کنند. بنابراین \وا{WCF} مجموعه ای از کتابخانه های نرم افزاری است  که برای ایجاد سیستم هایی به وجود آمده است  که برای ارسال درخواست و دریافت نتیجه آن همواره پیام هایی را بین خود و مشتری رد و بدل می کنند \مر{sowcf}.

بهتر است اشاره کنیم که \وا{WCF} بعد از \وا{.NET Framework} نسخه 3.0  ارایه شده است.

\subsubsection{مزایای \gls{WCF}}

حال می خواهیم بگوییم که در نهایت چرا استفاده از \وا{WCF} برای ما مفید بوده و توسط برنامه نویسان حرفه ای توصیه می شود. یا شاید بهتر است بگوییم مزایای \وا{WCF} چیست؟
\begin{enumerate}
	\item
یکی از مزیت های اصلی \وا{WCF}  قابلیت همکاری آن با دیگر  برنامه ها  و سرویس ها بدون در نظر گرفتن \وا{Platform} است. این ویژگی در برخی از تکنولوژی ها وجود ندارد، به عنوان مثال در \ان{Dot Net Remoting} هر دو طرف سرویس دهنده و سرویس گیرنده باید  از \وا{.NET Framework} پشتیبانی کنند.  به چنین برنامه هایی برنامه های  \وا{Interoperabile} یا سازگار گفته می شود.

\item \gls{WCF}
 از پروتکل های مختلفی  برای ارتباط بین سرویس دهنده و سرویس گیرنده استفاده می کند در حالی که تکنولوژی هایی مانند \وا{Web Services} فقط از پروتکل \وا{HTTP} استفاده می کنند. بنابراین اگر دو برنامه (سرویس دهنده و سرویس گیرنده) بخواهند با یک پروتکل دیگری مانند \وا{TCP} با یکدیگر ارتباط برقرار کنند، وب سرویس باید جای خود را به \وا{WCF} بدهد.
 
 \item
یکی دیگر از مزایای غیر قابل انکار \وا{WCF} قابلیت میزبانی آن در بستر های مختلف است، در حالی که تکنولوژی هایی مانند \وا{Web Service} تنها روی \وا{IIS} قابلیت میزبانی دارند. یک سرویس \وا{WCF} را می توان  روی \وا{IIS}، \وا{WAS}، \وا{SelfHosting} و \وا{Windows Service} میزبانی کرد.

\item \gls{WCF}
 قابلیت اعتماد و امنیت بیشتری نسبت به  تکنولوژی \وا{Web Service} دارد.
 
 \item \gls{WCF}
  دارای سیستم و کتاب خانه توابع درونی برای گرفتن لاگ و ثبت گزارش است. این در حالی است که در تکنولوژی های دیگر برای لاگ گیری نیاز به کدنویسی وجود دارد.
  
  \item 
ا استفاده از \وا{WCF} ما یک سرویس را پیاده سازی می کنیم و هر تعداد نقطه پایانی که برای پشتیبانی از تمام کاربران را نیاز داشته باشیم را پیکربندی می کنیم و نیازی نیست برای هر نقطه پایانی توابع مختص آن را پیاده سازی کنیم، فقط کافی است  تغییرات کوچکی در پیکربندی برای تکمیل درخواست ها  از طرف دیگر برنامه ها ایجاد کنیم.

\item \gls{WCF} فرمت پیام امن را برای انتقال روی شبکه فراهم می کند.

\item \gls{WCF}
 از \وا{Load balancing} و \وا{Scalability} پشتیبانی میکند.
 
 \item 
 شاید بتوان گفت که \وا{WCF} و \وا{Ajax} به نحوی با هم ادغام شده اند و  همچنین \وا{WCF}  به طور پیش فرض از \وا{JSON}  نیز پشتیبانی می کند.
\end{enumerate}


