\subsection{\gls{Peer}}


\tikzset{every picture/.style={line width=0.75pt}} %set default line width to 0.75pt        

\begin{figure} [!htb]
	\centering

	\input{images/tikz/peer}
%	\includegraphics{images/peers.png}
	\caption{رابطه بین \lr{peer}ها در سرویس‌گیرنده و سرویس‌دهنده}
	\label{fig:peer}
\end{figure}

این نوع از اشياء کلاس‌هایی هستند که بین سرویس گیرنده و سرویس دهنده مشترک هستند. هر سرویس گیرنده یک نسخه از این اشیاء‌ را در اختیار دارد و سرویس گیرنده لیستی از این اشیاء را در اختیار دارد که هر یک از اعضای این لیست با یکی از سرویس‌گیرنده‌ها متناظر هستند. سرویس گیرنده در صورتی که تغییری روی یکی از اعضای این لیست اعمال کند، تغییر مربوطه بلافاصله به شی متناظر آن در سرویس‌گیرنده مربوطه اعمال خواهد شد.

از سوی دیگر هر تغییر روی شی موجود در سرویس گیرنده بلافاصله در شی متناطر آن در لیست سرویس‌دهنده اعمال می‌شود. در واقع هر \ان{Peer} معرف یک سرویس‌گیرنده در نزد سرویس‌دهنده است.

معماری این اشیاء در شکل \ارجاع{fig:peer} نمایش داده شده است. همانگونه که در این مثال واضح است سرور سه سرویس‌گیرنده وجود دارد که هر کدام یک \ان{Peer} دارند و در سمت سرویس‌دهنده هم سه \ان{Peer} وجود دارد که هر کدام به یک \ان{Peer} از اشیاء سرویس‌گیرنده‌ها متصل هستند یا به عبارتی یک کپی از همان شی هستند.


\subsubsection{تعریف یک \gls{Peer}}
برای تعریف یک \وا{Peer} کلاس مورد نظر باید از \ان{Neuron::Peer} مشتق شده باشد. هر \وا{Peer} می‌تواند دارای \وا{Properties} و یا متد‌هایی باشد. برای تعریف یک خصوصیت به صورت زیر عمل می‌شود:

\begin{LTR}
	\begin{lstlisting}[language=c++,caption={تعریف یک \lr{Peer}}]
N_PROPERTY_DECL(int,  		//type
	workersCount, 			//name
	workersCount, 			//getter method
	setWorkersCount, 		//setter method
	workersCountChanged) 	//notify signal
	\end{lstlisting}
\end{LTR}

سپس در فایل \ان{cpp.} پیاده‌سازی خصوصیت از ماکروی زیر استفاده می‌شود:
\begin{LTR}
	\begin{lstlisting}[language=c++,caption={پیاده‌سازی یک \lr{Peer}}]
N_PROPERTY_IMPL(Processor, 	//class name
	int,  					//type
	workersCount, 			//name
	workersCount, 			//getter method
	setWorkersCount, 		//setter method
	workersCountChanged) 	//notify signal
	\end{lstlisting}
\end{LTR}

توضیحات پارامتر‌های مربوطه: \\
\begin{itemize}
\item \lr{class name}:
نام کلاس (فقط در پیاده‌سازی)

\item \lr{name}:
نام خصوصیت مربوطه.

\item \lr{getter method}: 
نام متدی که مقدار خصوصیت را برمی‌گرداند.

\item \lr{setter method}: 
نام متدی که می‌توان با آن مقدار خصوصیت را تغییر داد.

\item \lr{notify signal}: 
نام \وا{Signal} که زمان تغییر خصوصیت ساطع می‌شود.

\end{itemize}


برای تعریف متد‌های \وا{Peer} می‌توان از ماکروی \ان{N\_REMOTE\_METHOD\_DECL} استفاده کرد. صورت کلی این ماکرو به صورت زیر است:

\begin{LTR}
	\begin{lstlisting}[language=c++,caption={تعریف متد}]
N_REMOTE_METHOD_DECL(
	[return_type], 
	name, 
	[type, name]...)
	\end{lstlisting}
\end{LTR}
اولین پارامتر این ماکرو نوع برگشتی تابع است. در صورتی که نوع برگشتی \ان{void} باشد این پارامتر وارد نمی‌شود. پارامتر بعدی نام متد است و در ادامه با تعداد آرگومان دریافتی تابع نوع و نام آنها پشت سر هم قرار میگیرند. یک مثال به صورت زیر است:

\begin{LTR}
	\begin{lstlisting}[language=c++,caption={تعریف متد}]
N_REMOTE_METHOD_DECL(showMessage, QString, message)
	\end{lstlisting}
\end{LTR}

این مثال یک تابع به صورت زیر تعریف می‌کند:

\begin{LTR}
	\begin{lstlisting}[language=c++,caption={شکل حاصل از ماکروی تعریف متد}]
void showMessage(QString message);
	\end{lstlisting}
\end{LTR}

توابع تعریف شده توسط این ماکرو به استفاده از ماکروی  \ان{N\_REMOTE\_METHOD\_IMPL} در فایل \ان{.cpp} پیاده‌سازی می‌شوند. کارکرد ماکروی  \ان{N\_REMOTE\_METHOD\_IMPL} دقیقاً مانند  \ان{N\_REMOTE\_METHOD\_DECL} است با این تفاوت که اولین پارامتر آن نام کلاس است. برای مثال پیاده‌سازی تابع \ان{showMessage} به صورت زیر خواهد بود:

\begin{LTR}
	\begin{lstlisting}[language=c++,caption={پیاده‌سازی متد}]
N_REMOTE_METHOD_IMPL(Processor, showMessage, QString, message)
{
	// codes goes here
}
	\end{lstlisting}
\end{LTR}
کد‌های کاربر در بدنه پیاده‌سازی تابع قرار خواهند گرفت.






