\section{مکانیزم پیام‌ها}
یکی از بخش‌های اصلی هسته نورون مکانیزم ارسال و دریافت پیام بین سرویس‌گیرندگان و سرویس‌دهنده است. در گام نخست باید استانداردی برای قالب پیام مشخص گردد. سپس نوبت به پیاده‌سازی رویه‌های رمزنگاری و رمزگشایی پیام می‌رسد.

\وا{JSON}، به عنوان قالب کلی پیام در نورون انتخاب شده است. علت این انتخاب بروز بودن و رو به رشد بودن این قالب و همچنین امکانات این قالب برای درج همه نوع داده پیچیده و تو در تو است. \وا{JSON} به نورون این امکان را می‌دهد تا انواع داده پایه و پیچیده را ارسال کند. داده‌های ارسالی ممکن است عدد، رشته، بولین و یا اشیاء باشند.

وقتی یک پیام ارسال می‌شود باید کلاس صادر کننده پیام و تابع متناظر آن همراه پیام ارسال شود. از همین رو این اطلاعات متا نیز همراه با پیام ارسال می‌شود. یک نمونه ساده از پیام ارسالی نورون به صورت زیر است:

\begin{LTR}
	\begin{lstlisting}[language=json,caption={نمونه یک پیام ارسالی در نورون},label={code:nmsg}]
{
	"_type":"QVariantMap",
	"_value":{
		"_c":{
			"_type":"QString",
			"_value":"AAAACgAAAAASAFAAcgBvAGMAZQBzAHMAbwBy"
		},
		"_m":{
			"_type":"QString",
			"_value":"AAAACgAAAAASAHMAZQB0AEkAcwBCAHUAcwB5"
		},
		"_t":{
			"_type":"QString",
			"_value":"AAAACgAAAAAOAHIAZQBxAHUAZQBzAHQ="
		},
		"_id":{
			"_type":"qlonglong",
			"_value":"AAAABAAAAAAAAAAABQ=="
		},
		"_token":{
			"_type":"QString",
			"_value":"AAAACgAAAABAAGEA...=="
		},
		"val0":{
			"_type":"bool",
			"_value":"AAAAAQAA"
		}
	}
}
	\end{lstlisting}
\end{LTR}

همانگونه که مشاهده می‌شود هر گره در جی‌سان ارسالی شامل \ان{\_type} و \ان{\_value} است. بدین ترتیب بعد از دریافت سمت مقابل می‌تواند با توجه به مقدار \ان{\_type} نوع متغیر را تشخیص داده و روش درستی برای گشودن آن انتخاب کند. در مقدار \ان{\_value} نیز مقدار متغیر نوشته می‌شود. این متغیر مقدار سریالی شده مقدار بایناری متغیر است که با الگوریتم \ان{base64} تبدیل به رشته شده است. علت استفاده از سریالی بایناری، توانایی پشتیبانی از انواع پیچیده‌تر مانند تصویر و غیره است.

مقدار خط دوم نوع داده ارسالی را مشخص می‌کند که اکثر مواقع \ان{QVariantMap} است. و در خط سوم نیز داده سریالی شده این \ان{QVariantMap} قرار گرفته است. در خط چهار نام کلاس و در خط هشتم نام متد ارسال شده است. در خط ۱۲ نوع پیام (درخواست یا پاسخ به یک درخواست) درج می‌شود. در خط ۱۶ شناسه پیام (یک عدد منحصر به فرد برای شناسایی پیام) نوشته شده است.


نورون برای اعتبار سنجی امکان استفاده از \وا{Token} را دارد که یه رشته رمز شده با \ان{base64} کل پیام به اضافه یک کلید امنیتی موجود در \وا{Server} \وا{Client} است. سپس در خطوط بعدی (خط ۲۰) پارامترهای تابع ارسال می‌شود که در این مثال یه مقدار بولی ارسال شده است.


پیام نمونه فوق پس از رمزگشایی به صورت زیر خواهد بود:

\begin{LTR}
	\begin{lstlisting}[language=qt, caption={نمونه رمزگشایی شده پیام}]
QVariantMap, QMap(
		("_c", QVariant(QString, "Processor"))
		("_m", QVariant(QString, "setWorkersCount"))
		("_t", QVariant(QString, "request"))
		("_id", QVariant(qlonglong, 6))
		("_token", QVariant(QString, "9fac03cbedf17a6a1c496df72551bcc1"))
		("val0", QVariant(int, 1))
)
	\end{lstlisting}
\end{LTR}