\subsection{\gls{XML}}

زبان \وا{XML} نوعی زبان نشانه‌گذاری است که قالب نشانه‌گذاری متن را تعیین می‌کند. زبان \وا{XML} طوری ساخته شده است که برای رایانه و هم برای انسان قابل فهم باشد. اسناد \وا{XML} به صورت درختی نوشته می‌شوند. هر گره در این سند می‌تواند در برگیرنده گره‌های فرزند باشد. علاوه بر آن هر گره می‌تواند دارای خصوصیاتی نیز باشد\مر{xml}.

زبان \وا{XML} به چند دلیل به طور گسترده در وب کاربرد دارد.
\begin{itemize}
	\item به دلیل متنی بودن می‌تواند در پروتکل \gls{HTTP} به کار گرفته شود
	\item ابزارهای برنامه‌نویسی به سادگی می‌توانند محتوای آن را رمزگشایی کنند
	\item تولید آن برای ابزارهای سمت سرویس دهنده آسان است
\end{itemize}


\begin{LTR}
\begin{lstlisting}[language=xml,caption={یک سند \lr{XML}}]
<University>
	<Department>Mathematics</Department>
	<Department>Biology</Department>
</University>
\end{lstlisting}
\end{LTR}

قالب انتقال متن \وا{XML} امروزه برای انتقال اطلاعات، دسترسی به وب‌سرویس، ذخیره‌سازی تنظیمات برنامه‌ها و غیره استفاده می‌شود.