\زیربخش{\ان{Qt}}

کیوت مجموعه‌ای از کتابخانه‌ها و سرآیندهای نوشته‌شده به زبان \cpp  است که به برنامه‌نویس امکان توسعه آسان نرم‌افزارهای کاربردی را می‌دهد. کیوت شامل چندین کلاس برای کار با واسط گرافیکی، چندرسانه، ابزارهای پایگاه‌داده، شبکه و … است. در واقع برنامه‌نویس \cpp به جای نوشته همه امکانات به طوری که در تمامی سیستم‌عامل‌ها درست کار کند می‌تواند از کلاسهای آماده در کیوت استفاده کند.

نرم‌افزارهای نوشته شده با ابزار کیوت قادرند تا با استفاده از یک کامپایلر زبان \cpp برای طیف وسیعی از سیستم‌عامل‌ها، بدون تغییر در کد نوشته شده \وا{Compile} شوند.
\begin{latin}
\begin{itemize}
	\item Windows desktop
	\item Windows RT
	\item X11 platforms (linux, unix, bsd families, ...)
	\item macOS
	\item Android
	\item iOS
	\item tvOS
	\item watchOS
	\item Embedded Linux
	\item INTEGRITY
	\item QNX
	\item VxWorks
\end{itemize}
\end{latin}
از کیوت در زبان‌های برنامه‌نویسی متعددی مانند \cpp ،\وا{Java} و \وا{Python} می‌توان استفاده‌کرد.
\subsubsection{ماژول‌های کیوت}

\begin{itemize}
	\item \lr{Qt Core}: \\
شامل کلاس‌های اصلی و هسته کیوت

	\item \lr{Qt GUI}: \\
	کلاسهای پایه برای امور گرافیکی (من جمله \وا{Open GL})
	\item \lr{Qt Widgets}: \\
	این ماژول شامل تمام اجزایی است که میتوانند روی دسکتاپ دیده شوند. مانند \وا{Button}، \وا{Line editor}، \وا{Window} و ...
	\item \lr{Qt Multimedia}: \\
	کلاسهایی برای امور مربور به چند رسانه (صوت و تصویر)
	\item \lr{Qt Multimedia Widgets}: \\
	کلاسهایی برای امور دیداری مربوط به چند رسانه، مانند \وا{Media player}
	\item \lr{Qt Network}: \\
	کلاسهایی برای امور مربوط به شبکه
	\item \lr{Qt Quick}: \\
	این ماژول برای ساخت برنامه‌های بر پایه \وا{Graphics accelerator} استفاده می‌شود.
	\item \lr{Qt QML}: \\
	این ماژول شامل ابزارهایی برای کار با زبان \وا{QML} است. زبان \وا{QML} زبان مورد استفاده از نوشتن برنامه‌های \وا{Qt Quick} است.
	\item \lr{Qt Quick Controls}: \\
	این ماژول شامل کنترل‌های دیداری مانند دکمه و ویرایش متن و غیره هستند که در ساخت برنامه‌های \وا{Qt Quick} استفاده می‌شوند
	\item \lr{Qt Quick Dialogs}: \\
	در این ماژول دیالوگ‌هایی مانند انتخاب فایل برای ذخیره یا حذف و سایر دیالوگ‌های مورد استفاده در برنامه‌های \وا{Qt Quick} قرار دارند
	\item \lr{Qt Quick Layouts}: \\
	در این ماژول ابزارهای طرح‌بندی برای برنامه‌های \وا{Qt Quick} قرار دارند.
	\item \lr{Qt SQL}: \\
	این ماژول شامل ابزارهای کار با \وا{Database} است
	\item \lr{Qt Test}: \\
	در این ماژول ابزارهایی برای نوشتن \وا{Unit test} برنامه‌های کیوت قرار دارند
	\item \lr{Qt Quick Test}: \\
		در این ماژول ابزارهایی برای نوشتن \وا{Unit test} برنامه‌های برنامه‌های \وا{Qt Quick} قرار دارند
\end{itemize}
علاوه بر ماژول‌های اصلی فوق،‌ کیوت شامل تعدادی ماژول اضافی نیز است که در زیر لیست شده‌اند:
\begin{latin}
\begin{itemize}
	\item \lr{Active Qt}
	\item \lr{Qt 3D}
	\item \lr{Qt Android Extras}
	\item \lr{Qt Bluetooth}
	\item \lr{Qt Concurrent}
	\item \lr{Qt D-Bus}
	\item \lr{Qt Gamepad}
	\item \lr{Qt Graphical Effects}
	\item \lr{Qt Help}
	\item \lr{Qt Image Formats}
	\item \lr{Qt Location}
	\item \lr{Qt Mac Extras}
	\item \lr{Qt NFC}
	\item \lr{Qt OpenGL (Deprecated)}
	\item \lr{Qt Platform Headers}
	\item \lr{Qt Positioning}
	\item \lr{Qt Print Support}
	\item \lr{Qt Purchasing}
	\item \lr{Qt Quick Controls 1 (Deprecated)}
	\item \lr{Qt Quick Extras}
	\item \lr{Qt Quick Widgets}
	\item \lr{Qt Remote Objects}
	\item \lr{Qt Script (Deprecated)}
	\item \lr{Qt SCXML}
	\item \lr{Qt Script Tools (Deprecated)}
	\item \lr{Qt Sensors}
	\item \lr{Qt Serial Bus}
	\item \lr{Qt Serial Port}
	\item \lr{Qt Speech}
	\item \lr{Qt SVG}
	\item \lr{Qt UI Tools}
	\item \lr{Qt WebChannel}
	\item \lr{Qt WebEngine}
	\item \lr{Qt WebSockets}
	\item \lr{Qt WebView}
	\item \lr{Qt Windows Extras}
	\item \lr{Qt X11 Extras}
	\item \lr{Qt XML}
	\item \lr{Qt XML Patterns (deprecated)}
	\item \lr{Qt Wayland Compositor}
	\item \lr{Qt Charts}
	\item \lr{Qt Data Visualization}
	\item \lr{Qt Network Authorization}
	\item \lr{Qt Virtual Keyboard}
	\item \lr{Qt Quick WebGL}
\end{itemize}
\end{latin}
