\زیربخش{\cpp}

زبان \cpp یک زبان برنامه‌نویسی رایانه‌ای همه‌منظوره، همگردان، سطح میانی، شیءگرا و چندرگه (که از برنامه‌نویسی رویه‌ای، تجرید داده‌ها و برنامه‌نویسی شیءگرا پشتیبانی می‌کند)، عمومی و با قابلیت‌های سطح بالا و سطح پایین می‌باشد. این زبان دارای قابلیت‌های انواع داده ایستا، نوشتار آزاد، چندمدلی، معمولاً زبان ترجمه شده با پشتیبانی از برنامه‌نویسی ساخت‌یافته، برنامه‌نویسی شیءگرا، \وا{Generic programming} است. از آنجا که در \cpp  اشیاء را می‌توان ابتدا به ساکن از کلاس‌هایی ایجاد کرد که به هیچگونه سلسله مراتب رده‌ها و وراثت مقید نیستند، لذا \cpp  از برنامه‌سازی مبتنی بر شیء 2(شیءگرا) نیز پشتیبانی می‌کند. \cpp به همراه جد خود C از پرطرفدارترین زبان‌های برنامه‌نویسی تجاری هستند \مر{isocpp}.

زبان از سال ۱۹۹۸ در سازمان \وا{ISO} دارای استاندارد شد و یک زبان استاندارد محسوب می‌شود. وظیفه تدوین استاندارد‌های زبان \cpp بر عهده 
\وا{ISO Cpp Committee} است. در جدول \ارجاع{table:cppiso} لیست استاندارد‌های زبان \cpp نوشته شده است.

\begin{table}
			\caption{استاندارد‌های زبان \cpp}\label{table:cppiso}
\begin{tabularx}{\textwidth}{XXX} \hline
{سال}  &
{استاندارد سی++}     &
{نام غیررسمی} \\ \hline
۱۹۹۸ & \cell{ISO/IEC 14882:1998}        & \cell{C++98}                            \\ 
۲۰۰۳ & \cell{ISO/IEC 14882:2003}        & \cell{C++03}                            \\ 
۲۰۰۷ & \cell{ISO/IEC TR 19768:2007}     & \cell{C++07/TR1}                        \\ 
۲۰۱۱ & \cell{ISO/IEC 14882:2011}        & \cell{C++11}                            \\ 
۲۰۱۴ & \cell{ISO/IEC 14882:2014}        & \cell{C++14}                            \\ 
۲۰۱۷ & \cell{ISO/IEC 14882:2017}        & \cell{C++17, C++1z}                  \\ 
۲۰۲۰ & \خانه{هنوز تعیین نشده.}          & \cell{C++20}                            \\ \hline
		\end{tabularx}%
\end{table}
