\subsection{\lr{Jsonrpc}}
عمل‌کرد این پروتکل مانند xmlrpc بود با این تفاوت که به جای \ان{xml} برای کدگذاری اطلاعات از \ان{json} استفاده می‌کند. شیوه ارسال و دریافت اطلاعات در این پروتکل مدون شده است به گونه‌ای که نام متد ارسالی و همچنین شناسه آن نیز همراه داده‌ها ارسال می‌شود. این روش کمک می‌کند رهگیری پاسخ‌ها آسان باشد. مستندات و اطلاعات مربوط به این پروتکل در سایت \url{https://www.jsonrpc.org} درج شده‌اند و هر برنامه‌نویس باید پیاده‌سازی خودش را از این پروتکل توسعه دهد و یا از سایر کتابخانه‌های توسعه داده شده توسط سایرین استفاده کند \مر{jsonrpc}.

در کد \ارجاع{code:jsonrpcsample} یک نمونه ساده در ارسال و دریافت داده در \ان{jsonrpc} درج شده است. در درخواست اولین کلید با نام \ان{jsonrpc} شماره نسخه داده ارسالی را مشخص می‌کند. دومین کلید با نام \ان{method} نام متدی که سمت سرویس‌دهنده باید فراخوانی شود را تعیین می‌کند که در این مثال تابعی با نام \ان{subtract} است. سپس مقدار \ان{params} پارامتر‌های ارسال شده را مشخص می‌کند. در این مثال دو پارامتر با نام‌های \ان{minuend} و \ان{subtrahend} درج شده‌اند که به ترتیب مقدار ۴۲ و ۲۳ را دارند. در آخر شناسه درخواست ذکر شده است که در این مثال عدد ۳ است. چنانچه سرویس‌دهنده پاسخی به این درخواست ارسال کند سرویس‌گیرنده با استفاده از این شناسه می‌تواند تشخیص دهد این پاسخ متعلق به کدام درخواست است.

در پاسخ از سوی سرویس‌دهنده سه مقدار ارسال شده اند. مقادیر \ان{jsonrpc} و \ان{id} مانند درخواست عمل می‌کنند. مقدار \ان{result} مقدار بازگشتی از سوی سرویس‌دهنده است.
در این مثال عدد ۲۳ از ۴۲ کسر شده و مقدار ۱۹ به سرویس‌گیرنده ارسال شده است.

\begin{LTR}
	\begin{lstlisting}[language=json,caption={نمونه داده ارسالی و دریافتی در \lr{jsonrpc}},label={code:jsonrpcsample}]
//Request
{
	"jsonrpc": "2.0", 
	"method": "subtract", 
	"params": {	
		"minuend": 42, 
		"subtrahend": 23
	}, 
	"id": 3
}

//Response
{
	"jsonrpc": "2.0", 
	"result": 19,
	"id": 3
}
	\end{lstlisting}
\end{LTR}