%% Template
%\newAcceptanceTest
%{\reqRef{REQ1.1}, \reqRef{REQ1.2}, \reqRef{REQ1.4}}
%{Conditions}
%{Test input}
%{Test output}
%{Criteria}
%{Test procedure}
%{false}
%{Notes..}

%Is 60 tot 70% niet erg veel bij deze temperatuur? Ook is misschien de luchtdruk wel interessant om te vermelden, aangezien deze invloed heeft op de relatieve luchtvochtigheid.

\subsection{Testopstelling}
\label{subsec:testopstelling}
Om voor iedere test dezelfde resultaten te kunnen krijgen, is het van belang dat de eisen
aan de testruimte worden aangehouden. Hieronder is een lijst met eisen aan de testruimte te 
vinden. Ook een lijst met benodigdheden is beschreven.

\inlineTodo{pas testcases aan met req 3.6!}
\inlineTodo{op veel plekken staat nog knop, maar dit moet library functie zijn}

\subsubsection{Testruimte}
Wanneer in dit document gesproken wordt over een 'testruimte' zal een ruimte worden bedoeld 
welke voldoet aan de eisen beschreven in \autoref{tab:testruimte}. De beschreven waarden 
zijn afkomstig uit de datasheet van de MQ-8 sensor.\cite{MQ8-datasheet}\\

\begin{table}[H]
    \centering
    \begin{tabular}{l|l}
        \bf Temperatuur: & Min: -10 \degrees C, Max: 50 \degrees C \\\hline
        \bf Relatieve luchtvochtigheid: & Min: 30\%, Max: 85\% \\
    \end{tabular}
    \caption{Eisen aan de testruimte}
    \label{tab:testruimte}
\end{table}

Overigens mag de sensor niet in aanraking komen met het volgende\cite{MQ8-datasheet}:
\begin{itemize}
    \item Organisch silicon stoom
    \item High corrosive gas ($H_2S$, $SO_X$, $CI_2$, $HCI$, etc.)
    \item Alkali, Alkali metals salt, halogen pollution
    \item Direct contact met water
\end{itemize}

Ook is het belangrijk dat er geen ijsvorming plaats zal vinden op de sensor, omdat dit 
permanente schade kan veroorzaken.


\subsubsection{Benodigdheden}
Om de testen goed te kunnen uitvoeren is nodig:
\begin{itemize}
    \item Een stabiele 5volt voeding.
    \item Een veilige manier om waterstof te kunnen produceren in een open/zeer goed geventileerde ruimte.
    \item Een computer om door middel van de library met de main hub te kunnen communiceren.
    \item Een computer met voldoende opslag ruimte om CSV bestanden op te slaan.
\end{itemize}

%Test case 1
\newAcceptanceTest
{\reqRef{REQ1.1}, \reqRef{REQ1.2}, \reqRef{REQ1.5}, \reqRef{REQ1.9}, \reqRef{REQ1.10}, \reqRef{REQ3.3}
\inlineTodo{Oplossen fout dat req 1.5 niet bestaat.}
}
{Zie \nameref{subsec:testopstelling}}
{Knop signaal, verandering van te meten medium, bedrade verbinding opgezet met PC, voeding}
{Data die te lezen is op de library}
{De data moet minimaal bestaan uit: Absolute tijd, sensor ID, sensor waarde, de sensoren moeten los uitgelezen kunnen worden, Er moet geen verschil zijn tussen deze uitslag en de uitslag die met wifi getest wordt.}
{\begin{enumerate}[topsep=0pt,itemsep=-1ex,partopsep=1ex,parsep=1ex]
    \item Verbind de sensor module met de pc.
    \item Druk op de knop.
    \item Wacht terwijl de module opwarmt en kijk of de LED's in de juiste mode staan.
    \item Lees de waardes op de pc in de neutrale staat van de ruimte.
    \item Verander de inhoud van de omgeving zodat de sensor het detecteert.
    \item Lees of de waardes veranderen real-time.
    \item Druk op de knop om de meting te stoppen.
    \item Kijk of de meting stopt.
\end{enumerate}}
{false}
{Notes..}

%Test case 2
\newAcceptanceTest
{\reqRef{REQ1.3}, \reqRef{REQ1.4}}
{Zie \nameref{subsec:testopstelling}}
{Verandering van te meten medium, voeding naar de sensor, library}
{Nauwkeurige waarden van de sensors in de main hub.}
{De nauwkeurigheid moet minimaal in hele procenten zijn}
{\begin{enumerate}[topsep=0pt,itemsep=-1ex,partopsep=1ex,parsep=1ex]
    \item Zorg dat de module aanstaat.
    \item Meet de waarde op neutrale staat.
    \item Kijk of de waardes in de main hub in het juiste formaat wordt ontvangen.
    \item Controleer of de nauwkeurigheid in hele procenten wordt gegeven.
\end{enumerate}}
{true}
{Notes..}

%Test case 3
\newAcceptanceTest
{\reqRef{REQ1.6}, \reqRef{REQ1.11}, \reqRef{REQ2.3}, \reqRef{REQ2.4} \reqRef{REQ2.5}}
{Zie \nameref{subsec:testopstelling}}
{Het gehalte waterstof in de lucht moet worden verhoogd naar 2\%}
{Een verandering aan het audiovisuele alarm afhangend van het percentage van de waterstof}
{Het alarm moet aangaan als er meer dan 2\% waterstof in de lucht wordt gedetecteerd, De opgeslagen data moet minimaal bestaan uit: Absolute tijd, Sensor module ID, sensor waarde.}
{\begin{enumerate}[topsep=0pt,itemsep=-1ex,partopsep=1ex,parsep=1ex]
    \item Zorg dat de module aan staat.
    \item Plaats de sensor in de omgeving met de neutrale test.
    \item Verhoog handmatig het percentage waterstof in de lucht naar 2\%.
    \item Controleer of het alarm af gaat bij de main hub en de betreffende sensor module.
    \item Verlaag het percentage waterstof in de lucht onder de 2\%.
    \item Controleer of het alarm gedeactiveerd wordt na tien seconden.
    \item Controleer of de gebeurtenis is opgeslagen met de absolute tijd, sensor module ID en sensor waarde.
\end{enumerate}}
{true}
{Notes..}

%Test case 4
\newAcceptanceTest
{\reqRef{REQ1.7}, \reqRef{REQ2.1}, \reqRef{REQ2.2}}
{Zie \nameref{subsec:testopstelling}}
{Een sensorwaarde}
{De sensorwaarde op de main hub}
{De draadloos ontvangen waarde mag geen verschil hebben met de gemeten waarde op de sensor module.}
{\begin{enumerate} [topsep=0pt,itemsep=-1ex,partopsep=1ex,parsep=1ex]
    \item Zorg dat het systeem aangesloten is.
    \item Laat de sensor data opnemen.
    \item Zorg dat de data draadloos verzonden wordt naar de main hub.
    \item Vergelijk en controleer of er een verschil in de ontvangen data is. 
\end{enumerate}}
{true}
{Notes..}

%Test case 5
\newAcceptanceTest
{\reqRef{REQ1.8}, \reqRef{REQ3.1}, \reqRef{REQ3.2}, \reqRef{REQ3.4}, \reqRef{REQ3.5}}
{Zie \nameref{subsec:testopstelling}}
{Sensor data}
{Export van de gemeten data.}
{De export moet in een .CSV bestand worden geplaatst met minimaal de absolute tijd, sensor ID en sensor waarde.}
{\begin{enumerate} [topsep=0pt,itemsep=-1ex,partopsep=1ex,parsep=1ex]
    \item Zorg dat het systeem aangesloten is, en is opgestart.
    \item Zorg dat er sensor data wordt gegenereerd.
    \item Controleer of de data geëxporteerd wordt.
    \item Controleer of de data op de juiste manier is geëxporteerd. 
\end{enumerate}}
{true}
{Notes..}