## Завдання

Зверстати [макет](https://www.figma.com/file/9lLwBJciU4yjDZBSnqqXSS/Forkio?node-id=0%3A1) 

#### Командна робота
На цьому проекті всі студенти поділені на групи по дві особи. Для кожного з учасників команди визначено перелік завдань, які він має виконати. Учасники команди можуть самостійно вирішити, хто буде виконувати завдання №1, а хто - завдання №2.

#### Технічні вимоги до верстки
 - Вам видається макет сайту в трьох варіантах - **`320 пікселів, 768 пікселів та 1200 пікселів`**. 
 - Верстка повинна бути зроблена з урахуванням принципів адаптивної верстки, тобто всі блоки/колонки повинні змінювати своє взаємне розташування коли роздільна здатність екрану стає занадто малою, щоб вони могли розташовуватися на одній лінії.
 - Макет шириною **`320 пікселів`** показує як виглядатиме контент при ширині екрана **`від 320 до 480 (!) пікселів`** (**`320 пікселів - мінімальна ширина контенту`**, більше він не повинен звужуватися).
 - Макет **`768` пікселів** показує як виглядатиме контент при розмірі екрана **`від 481 до 992 (!) пікселів`**.
 - Макет **`1200`** показує як виглядатиме контент при **`ширині екрана 993-1200 пікселів`**. Тобто там, де в **`макеті 768`** десь було **`дві колонки`**, а в макеті **`1200`** **`чотири`**, зміна **`з двох на чотири`** повинна відбуватися при досягненні ширини екрана **`993 пікселя`**.
 - Якщо екран **`ширший за 1200 пікселів`**, контент повинен займати **`рівно 1200 пікселів`**, і **`знаходитися по центру`**.
 - У **`контейнера з контентом`** повинен бути **`бічний padding - 10 пікселів з обох боків, на всіх варіантах екрану`**.
 - Верстка повинна мати гарний вигляд як у зазначених граничних точках, так і на будь-якій ширині екрана між ними.
 - Є два додаткові макети - **`Hover`** і **`320 drop down crop`**. **`Hover`** показує як повинні виглядати всі елементи при наведенні курсору миші. **`drop down crop`** - показує, як має виглядати верхнє меню на мобільних пристроях (при **`ширині до 480 пікселів включно`**).Відкриватися воно має при натисканні на іконку бургер меню. Закриватися - по кліку на іконку хрестика **`або по кліку поза областю випадаючого вікна`**.
 - Усі стилі мають бути написані у файлах SCSS
 - Усі класи на сторінці повинні бути задані за допомогою методології **`BEM`**
 
#### Завдання для студента №1
 - Зверстати шапку сайту з верхнім меню (включаючи випадаюче меню при малій роздільній здатності екрана.
 - Зверстати секцію `People Are Talking About Fork`.

#### Завдання для студента №2
 - Зверстати блок **`Revolutionary Editor`**. **`Кнопки`** треба зробити, щоб виглядали як [тут](https://github.com/baxterthehacker/public-repo) **`справа вгорі (звідти ж за допомогою інспектора можна взяти всі SVG іконки і завантажити стилі, що використовуються на гітхабі)`**.
 - Зверстати секцію **`Here is what you get`**.
 - Зверстати секцію **`Fork Subscription Pricing`**. У блоці з цінами **`третій елемент завжди буде "виділений" і буде більшим за інші`** (тобто не по кліку/ховеру, а статично).
 
#### Загальне завдання для команди:
 - Створити файл [README.MD](https://dan-it.gitlab.io/fe-book/teamwork/readme.html) в корені проекту.Вказати у файлі коротко інформацію про проект:
   - Список використаних технологій
   - склад учасників проекту
   - Які завдання виконував кожен із учасників
 - Код обох учасників команди має бути в одному репозиторії.
 - Налаштувати збірку проекту за допомогою `Gulp` (див. вимоги нижче).
 - Розмістити проект в інтернеті за допомогою [Github pages](https://pages.github.com/) або [Gitlab pages](https://docs.gitlab.com/ee/user/project/pages/) (не забудьте потім додати посилання у резюме).

#### Збірка проєкту:
- Проект повинен збиратися за допомогою `Gulp`
- У корені проекту має бути дві папки - `src` та `dist`, а також файл `index.html`
- Стилі та скрипт в `index.html` повинні бути підключені з папки `dist`
- Папка `src` повинна містити всі робочі файли, в яких ви писатимете код (папки `scss`, `js`, `img`)
- Вміст папки `dist` має генеруватися автоматично шляхом конвертації та копіювання файлів, що знаходяться в папці `src`
- Необхідно налаштувати два основні робочі завдання для `Gulp`:
    - `dev`
    - `build`
- Робоче завдання `build` повинно включати такі завдання:
   - очищення папки `dist`;
  - компіляція `scss` файлів у `css`;
  - Додавання вендорних префіксів до CSS властивостей для підтримки останніх кількох версій кожного з браузерів;
  - видалення невикористовуваного CSS-коду;
  - конкатенація всіх `js` файлів в один `scripts.min.js` та його мініфікація;
  - копіювання мініфікованих підсумкових `styles.min.css` та `scripts.min.js` файлів у папку `dist`;
  - оптимізація картинок та копіювання їх у папку `dist/img`;
 - Робоче завдання `dev` повинно включати такі завдання:
    - Запуск сервера та подальше відстеження змін `*.js` та `*.scss` файлів у папці `src`;
    - При зміні - перезбірка та копіювання об'єднаних та мініфікованих файлів `styles.min.css` та `scripts.min.js` в папку `dist`, перезавантаження вашої html-сторінки.
 - При збірці проєкту можна використовувати будь-які пакети, але більшість потрібного функціоналу ви знайдете в наступних:
   - gulp
   - gulp-sass
   - browser-sync
   - gulp-js-minify
   - gulp-uglify
   - gulp-clean-css
   - gulp-clean
   - gulp-concat
   - gulp-imagemin
   - gulp-autoprefixer

   
#### Необов'язкове завдання підвищеної складності
 - Зробити аналогічну збірку також на[Webpack](https://learn.javascript.ru/screencast/webpack)

#### Література:
 - [Робота в команді на Step проекті](https://dan-it.gitlab.io/fe-book/teamwork/step.html)

#### Удачи!