#### Kërkesa

Çufoja ka një recetë me përbërësit që duhen për një gatim. Por sipas
kësaj recete do të gatuhej shumë më tepër ushqim nga ç'i duhet Çufos.
Kështu që ai do që ti pakësojë përbërësit, por duke ruajtur
përpjesëtimin (raportin) e tyre, dhe duke qënë numra të plotë.

Reference: https://www.codechef.com/problems/RECIPE

##### Shembull

```bash
$ cat input.txt
3
2 4 4
3 2 3 4
4 3 15 9 6

$ python3 prog.py < input.txt
1 1
2 3 4
1 5 3 2
```

Për çdo rast testimi, numri i parë tregon numrin e përbërësve, dhe më
pas vijnë sasitë përkatëse të përbërësve.

#### Zgjidhja 1

```python
import math

for _ in range(int(input())):
    perberesit = list(map(int, input().split()))

    # hiq numrin e pare nga lista
    perberesit = perberesit[1:]

    # gjej pjesetuesim me te madh te perbashket
    pmp = perberesit[0]
    for p in perberesit:
        pmp = math.gcd(pmp, p)

    # shfaq pergjigjen
    for p in perberesit[:-1]:
        print(p // pmp, end=' ')
    print(perberesit[-1] // pmp)
```

##### Sqarime

Për të zvogëluar vlerat e përbërësve duke ruajtur përpjesëtimet dhe
duke qënë numra të plotë, duhet të gjejmë pjesëtuesin më të madh të
përbashkët të të gjithë numrave, dhe ti pjesëtojmë me të. PMP të të
gjithë numrave mund ta gjejmë duke përdorur këtë veti: $`pmp(a_1, a_2,
a_3) = pmp(pmp(a_1, a_2), a_3)`$

Kemi përdorur gjithashtu edhe disa mjete të gjuhës Python që përdoren
për listat. Bëni këto prova:
```bash
$ python3
>>> p = [0, 1, 2, 3, 4]
>>> p
[0, 1, 2, 3, 4]
>>> p[1:4]
[1, 2, 3]
>>> p[1:]
[1, 2, 3, 4]
>>> p[:-1]
[0, 1, 2, 3]
>>> p[-1]
4
>>> 
```

#### Zgjidhja 2

```python
from math import gcd
from functools import reduce

for _ in range(int(input())):
    perberesit = list(map(int, input().split()))

    # hiq numrin e pare nga lista
    perberesit = perberesit[1:]

    # gjej pjesetuesim me te madh te perbashket
    pmp = reduce(gcd, perberesit)

    # shfaq pergjigjen
    for p in perberesit[:-1]:
        print(p // pmp, end=' ')
    print(perberesit[-1] // pmp)
```

Funksioni `reduce()` është i ngjashëm me funksionin `map()` në atë që
zbaton një funksion të dhënë te vlerat e një liste të dhënë, por
ndërsa funksioni `map()` kthen një listë, funksioni `reduce()` kthen
një vlerë të vetme. Shiko edhe:
http://book.pythontips.com/en/latest/map_filter.html#reduce

#### Detyra

Një fermer do të shesë tokën e tij, e cila është në formë
drejtkëndëshi me përmasa M dhe N. Meqënëse copat e tokës në formë
katrore kanë çmim më të lartë, ai do që ta ndajë tokën e tij në copa
katrore të barabarta. Sa është numri më i vogël i katrorëve të
barabartë që mund të krijohen në tokën e tij?

Referenca: https://www.codechef.com/problems/RECTSQ

##### Shembull

```bash
$ cat input.txt
2
10 15
4 6

$ python3 prog.py < input.txt
6
6
```
