#### Kërkesa

Në brinjët e një trekëndëshi barabrinjës vendosim disa pika të
barazlarguara nga njëra-tjetra, dhe i bashkojmë me vija, si në figurë:

![](https://codechef_shared.s3.amazonaws.com/download/upload/ACM17KOL/ZUBTRCNT/triangle_count.png)

Le të quajmë të rregullt vetëm trekëndëshat që e kanë majën lart dhe
bazën poshtë. Nqs ndarjet e brinjëve i quajmë 1 njësi, dhe trekëndëshi
i madh e ka brinjën $`L`$ njësi, sa trekëndësha të rregullt me brinjë
$`K`$ njësi (ku $`1 \leq K \leq N`$) ndodhen në figurë?

Referenca: https://www.codechef.com/problems/ZUBTRCNT

##### Shembull

```bash
$ cat input.txt
2
4 3
4 4

$ python3 prog.py < input.txt
Case 1: 3
Case 2: 1
```

Rezultati duhet të shfaqet në formën `Case i: ` dhe pastaj përgjigja.

#### Zgjidhja 1

```python
T = int(input())
for t in range(T):
    l, k = map(int, input().split())
    nr = 1
    i = 1
    while k < l:
        i += 1
        nr += i
        k += 1
    print('Case {}: {}'.format(t+1, nr))
```

##### Sqarime

Sado që të jetë K-ja, kemi të paktën një trekëndësh të rregullt me
brinjë K njësi (i cili e ka kulmin në pikën $`A`$). Kështu që
fillimisht shënojmë `nr = 1`. Pastaj, duke e ulur kulmin e
trekëndëshit një nivel më poshtë, do kemi 2 trekëndësha të tjerë (me
kulme në pikat $`P_1`$ dhe $`P_2`$).  Në nivelin e tretë do kemi 3
trekëndësha të tjerë (me kulme në $`Q_1`$, $`Q_2`$ dhe $`Q_3`$), e
kështu me rradhë. Gjatësia K e brinjës së trekëndëshit të rregullt na
kufizon sa nivele mund të ulemi.

#### Zgjidhja 2

```python
T = int(input())
for t in range(T):
    l, k = map(int, input().split())
    nr = 1
    for i in range(l - k):
        nr += i + 2
    print('Case {}: {}'.format(t+1, nr))
```

#### Detyra

Mamaja i ka blerë Cufit dy shporta me fruta, njëra ka N mollë dhe
tjera ka M portokalle.  Cufit i pëlqejnë edhe mollët edhe portokallet
dhe do që ti ketë në sasi të barabartë. Çdo kokërr mollë ose
portokalle kushton 1 monedhë, dhe Cufi ka K monedha në xhep. Me këto
monedha ai mund të blejë mollë ose portokalle dhe të përpiqet ta bëjë
ndryshimin midis tyre sa më të vogël.

Bëni një program që të gjejë ndryshimin më të vogël të mundshëm që
mund të arrijë Cufi midis mollëve dhe portokalleve.

Referenca: https://www.codechef.com/problems/FRUITS

##### Shembull

```bash
$ cat input.txt
3
3 4 1
5 2 1
3 4 3

$ python3 prog.py < input.txt
0
2
0
```

Jepen numrat N, M dhe K. Në rastin e parë Cufi mund të blejë një mollë
dhe ti bëjë të barabarta.  Në rastin e dytë mund të blejë vetëm një
portokalle dhe diferenca bëhet 2. Në rasting e tretë mund të blejë 2
mollë dhe një portokalle, duke e bërë diferencën 0.
