# Vypnutie nodu z clustra
- drain
- prestane startovat pody a povypina beziace pody

```kubectl drain node_name```

### Ked tam je daemonset
```kubectl drain node_name --ignore-daemonsets```


### Aktivuj node spat do clustra
```kubectl uncordon node_name```

















