# Rollout a rollback deplymentu
- rolling update - pravidla ako sa deployne nova verzia
- urcuje kolko percent podov moze ist dole pocas aktualizacie
- urcuje kolko novych podov sa ma dopredu vytvorit



```
spec:
  replicas: 10
  strategy:
    type: RollingUpdate
    rollingUpdate:
      maxSurge: 1        
      maxUnavailable: 0
```

