# Szolgáltatáscsomag telepítők

## Bevezetés

Lásd még:

* [packages.md](packages.md)

## Szabad szolgáltatáscsomag telepítők

Érdemes összehasonlítani a kínálatukat, illetve érdekes volna kombinálni a palettákat valamilyen módon.

* https://github.com/awesome-selfhosted/awesome-selfhosted#user-content-self-hosting-solutions továbbiak felsorolása
* https://freedombone.net/apps.html
* https://wiki.debian.org/FreedomBox/Manual#Apps
  * https://wiki.debian.org/FreedomBox/Features
* https://yunohost.org/en/apps?q=%2Fapps
* https://apps.sandstorm.io/
* https://github.com/arkOScloud/applications _elévült_
  * https://en.wikipedia.org/wiki/ArkOS
* https://homelabos.com/docs/#categories
  * https://gitlab.com/NickBusey/HomelabOS/
* https://github.com/DFabric/dppm-packages-source
* https://gitlab.com/flap-box/flap
* https://ubos.net/apps/
* https://github.com/nextcloud/nextcloudpi
* Docker
  * https://dockstarter.com/
    * https://github.com/GhostWriters/DockSTARTer/
* https://gitlab.com/bitsii/Bitsii/-/wikis/home
  * Raspberry Pi: Snap, nginx, NextCloud, Domoticz, Syncthing, webshell, File browser, Notebook, Webcam
  * https://gitlab.com/bitsii/BBridge/-/blob/master/resources/bpinstalls.json
* https://dietpi.com/dietpi-software.html
  * Raspberry Pi
* https://www.openmediavault.org/?page_id=1562
* https://wikisuite.org/Source-Code
* https://syncloud.org/apps.html
  * https://github.com/syncloud/platform
* Ansible
  * https://github.com/DaveStephens/ansible-nas
  * https://github.com/jaywink/ansible-diaspora
    * https://github.com/jaywink?tab=repositories&q=ansible&type=&language=&sort=
  * https://github.com/Cloudbox/Cloudbox
  * https://github.com/osm-fr/ansible-peertube
  * https://docs.joinpeertube.org/install-unofficial?id=ansible-on-debian
  * https://github.com/JeroenED/Ansible-Role-Friendica
  * https://gitlab.com/nodiscc/xsrv/#roles
    * https://github.com/nodiscc/xsrv#user-content-roles
* Kubernetes
  * https://github.com/bobbyd0g/commlab

### sovereign

* https://github.com/sovereign/sovereign
* Ansible
  * email: Dovecot (Solr), Postfix, PostgreSQL, Rspamd, EncFS, Roundcube, Z-Push
  * Prosody XMPP
  * Selfoss RSS
  * ownCloud: tárhely, CalDAV, CardDAV
  * OpenVPN
  * ZNC IRC bouncer
  * monitoring: Monit, collectd
  * web hosting: Apache, ufw tűzfal, fail2ban
  * Tarsnap napi mentés
  * cgit, gitolite
  * Wallabag
  * ssh, mosh, htop

### streisand

* https://github.com/StreisandEffect/streisand
* Ansible
* nginx (sslh), OpenSSH (Tinyproxy), OpenConnect (ocserv), OpenVPN (dnsmasq, stunnel), Shadowsocks (libev, AEAD, V2ray-plugin), Tor bridge relay (Obfsproxy), WireGuard, ufw, unattended-upgrades, DNS-over-HTTPS
* Amazon EC2, Microsoft Azure, Digital Ocean, Google GCE, Linode, Rackspace

## Szabad kézi üzemeltetés

Avagy így csinálják a többiek, akik nem akarnak GUI-ból kattintgatni vagy bevált recepteket konfigurációval összekötni, hanem megoldják saját implementációval:

* https://github.com/tildeclub/tilde.club/tree/master/docs
* https://rasmus.remotes.club/remotes.html
* https://rasmus.remotes.club/remotes2.html
* https://github.com/drduh/Debian-Privacy-Server-Guide
* https://git.hcoop.net/?a=project_list;o=age;pf=hcoop

## Zárt szolgáltatáscsomag telepítők

* https://www.cloudron.io/store/index.html https://git.cloudron.io/cloudron a receptek szabadok
* https://docs.start9.com/misc-guides/available-services.html
  * Tor
  * kriptovalutákhoz: Bitcoin, Bitcoin Proxy, Lightning Network Daemon (LND), c-lightning, Ride the Lightning (RTL), Spark Wallet, BTCPayServer, Sphinx Chat
  * egyéb szolgáltatások: Bitwarden, Burn After Reading, Cups Messenger, File Browser, Mastodon, Embassy Pages
  * licenc: https://github.com/Start9Labs/embassy-os/blob/master/LICENSE.md
* https://softaculous.com/apps
* https://installatron.com/apps
* https://netenberg.com/fantastico-scripts.html
* https://www.plesk.com/extensions/category/web_app/
