\documentclass[twoside, 12pt, a4paper]{article}

%%%%%%%%%%%%%%%%%%
% IMPORT BALÍČKŮ %
%%%%%%%%%%%%%%%%%%

\usepackage[utf8]{inputenc}
\usepackage[czech]{babel}
\usepackage{fancyhdr}
\usepackage{titlesec}
\usepackage{extramarks}
\usepackage[hidelinks]{hyperref}
\usepackage{graphicx}
\usepackage{float}
\usepackage{csquotes}

%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%
% NASTAVENÍ ROZMĚRŮ %
%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%

\textwidth 150mm \hoffset -5mm
\textheight 220mm \voffset -5mm
\oddsidemargin 14mm
\evensidemargin 6mm

\tolerance 4000
\widowpenalty 5000
\clubpenalty 5000
\raggedbottom

%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%
% STYLOVÁNÍ ZÁHLAVÍ A ZÁPATÍ %
%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%
\pagestyle{fancy}

\renewcommand{\sectionmark}[1]{\markboth{#1}{}}
\fancyhf{}
\fancyhead[LO,RE]{\nouppercase \firstleftmark}
\fancyhead[LE,RO]{\thepage}


%%%%%%%%%%%%%%%%%%
% DALŠÍ DEFINICE %
%%%%%%%%%%%%%%%%%%
\graphicspath{ {./img/} }

% Import a správa bibliografických údajů
\usepackage[
    backend=biber,
    style=iso-authoryear
]
{biblatex}
\addbibresource{citace.bib}

\begin{document}

    %%%%%%%%%%%%%%%%%%%
    % TITULNÍ STRÁNKA %
    %%%%%%%%%%%%%%%%%%%
    \begin{titlepage}

        \vspace*{-20mm}
        \begin{center}
        {\Large \bfseries Mendelova Univerzita v Brně}
            \\[8pt]
            {\Large \bfseries Provozně Ekonomická Fakulta}
            \par
            \bigskip
            \hrule

            \vbox to 165mm{
                \vspace*{\fill}
                {\Huge \bfseries Sběrna Surovin\par}\vskip 10mm
                    {\large \bfseries Semestrální práce} \par
                \vspace*{\fill}
            }\par

            \noindent

            {\large
                \begin{tabular}{@{}l}
                {Libor Randula}
                    \\
                    {Filip Synek}  \\
                    {Tomáš Zatloukal}
                \end{tabular} \hfill
            }

            \vspace*{\fill}
        \end{center}%

        \begin{center}
            \large
            {Brno 2022}
        \end{center}
    \end{titlepage}


    % Vynechání prázdné stránky po titulní stránce
    \thispagestyle{empty}
    \cleardoublepage

    \tableofcontents
    \newpage

    \listoffigures
    \newpage


    %%%%%%%%%%%%%%%%%%%
    % OBSAH DOKUMENTU %
    %%%%%%%%%%%%%%%%%%%


%%%%%%%%%%%%%%%% Úvod a cíl práce	


    \section{Úvod a cíl práce}

    \subsection{Úvod}
    Tento dokument je pro vás připraven jako šablona pro vytvoření dokumentace týmového projektu v rámci předmětu Vývoj webových aplikací. V tomto dokumentu
    naleznete samotná zadání, ale také požadavky jak na dokumentaci, tak na prezentaci.

    \subsection{Cíl práce}
    Cílem tohoto dokumentu je seznámit vás se zadáními a s požadavky na závěrečný
    projekt v předmětu Vývoj webových aplikací. Vašim cílem uvedeným ve vaší dokumentaci pak bude seznámit nás s průběhem realizace projektu. Cílem tohoto projektu je mimo jiné vás seznámit s procesem tvorby dokumentace, který budete potřebovat při blížící se bakalářské práci.


%%%%%%%%%%%%%%%% Seznámení se zadáním	
    \newpage


    \section{Seznámení se zadáním}

    \subsection{Zadání}

    \paragraph{} Jsme sběrna surovin. Jelikož nemůžeme vyplácet sběračům již hotově, musíme
    průběžně evidovat přínosy sběru. Sběr můžeme vykoupit pouze od registrovaného
    uživatele. Registrovaný uživatel může v systému sledovat historii svých sběru, a jakou
    částku, která je vyplácena jednou měsíčně, má obdržet.

    \paragraph{} Registrovaný uživatel, může měnit své údaje jako je telefonní kontakt, adresa
    trvalého i dočasného bydliště, také samozřejmě může aktualizovat své přístupové
    heslo.

    \paragraph{} Neregistrovaní uživatelé mohou sledovat na našem webu statistiky sesbíraného
    materiálu a také sledovat aktuální cenu jednotlivých materiálů.
    Neregistrovaný uživatel má možnost si pomoci našeho webového rozhraní
    požádat o registraci, kde předvyplní své osobní údaje. A prohlížet obsah našeho
    webu, který prezentuje principy fungování naší sběrny. Samotné potvrzení registrace provádí
    pracovník sběrny při předložení občanského průkazu. Při doručení materiálu
    sběračem pracovník množství zváží. Do systému tedy zadává: hmotnost, sběrače,
    který materiál donesl, orientační popis původu. Cena je vypočítávána podle aktuální ceny
    v katalogu (důležitý je tedy i čas, kdy byl materiál odevzdán). O aktuálnost ceníku se
    stará administrátor systému (může jich být klidně více, a administrátor může být
    klidně i pracovníkem, která přebírá materiál). Administrátor má také právo přidávat
    do systému nové kolegy a přidělovat jim práva. Může samozřejmě i zamezit přístup
    do systému. Rozhraní aplikace by mělo být vhodné, jak pro desktopové stroje, tak pro
    displeje chytrých telefonů.

    \subsection{Specifikace požadavků}
    \begin{itemize}
        \item Neregistrovaní uživatelé mohou sledovat na našem webu statistiky sesbíraného materiálu a také sledovat aktuální cenu jednotlivých materiálů.

        \item Registrovaný uživatel může v systému sledovat historii svých sběru, a jakou částku, která je vyplácena jednou měsíčně, má obdržet.

        \item Samotné potvrzení registrace provádí pracovník sběrny při předložení občanského průkazu.

        \item Při doručení materiálu sběračem pracovník množství zváží.

        \item Cena je vypočítávána podle aktuální ceny v katalogu.

        \item O aktuálnost ceníku se stará administrátor systému (může být více, může být zároveň i pracovník).

        \item Administrátor má také právo přidávat do systému nové kolegy a přidělovat jim práva. Může samozřejmě i zamezit přístup do systému.

        \item O aktuálnost ceníku se stará administrátor systému.

        \item Rozhraní aplikace by mělo být vhodné, jak pro desktopové stroje, tak pro displeje chytrých telefonů.
    \end{itemize}


%%%%%%%%%%%%%%%% Návrh aplikace
    \newpage


    \section{Návrh aplikace}

    \subsection{Use case Diagramy}

    \begin{figure}[H]
        \centering
        \label{pic:ucd-main}
        \includegraphics[width=8cm]{usecase-main}
        \caption{Přehled modulů use case diagramu}
    \end{figure}

    \begin{figure}[H]
        \centering
        \label{pic:ucd-account}
        \includegraphics[width=8cm]{usecase-account}
        \caption{Dekompozice modulu "Správa účtu" v use case diagramu}
    \end{figure}

    \begin{figure}[H]
        \centering
        \label{pic:ucd-info}
        \includegraphics[width=8cm]{usecase-info}
        \caption{Dekompozice modulu "Informace" v use case diagramu}
    \end{figure}

    \begin{figure}[H]
        \centering
        \label{pic:ucd-administration}
        \includegraphics[width=8cm]{usecase-administration}
        \caption{Dekompozice modulu "Administrace uživatelů" v use case diagramu}
    \end{figure}

    \subsection{Popis uživatelských skupin}

    \subsection{Drátěné modely}

    \begin{figure}[H]
        \centering
        \label{pic:wireframe-landing-page-desktop}
        \includegraphics[width=6cm]{landing-page-desktop}
        \caption{Drátěný model landing page pro desktopová zařízení}
    \end{figure}

    \begin{figure}[H]
        \centering
        \label{pic:wireframe-register-desktop}
        \includegraphics[width=12cm]{register-desktop}
        \caption{Drátěný model registrační stránky pro desktopová zařízení}
    \end{figure}

    \begin{figure}[H]
        \centering
        \label{pic:wireframe-login-desktop}
        \includegraphics[width=12cm]{login-desktop}
        \caption{Drátěný model přihlašovací stránky pro desktopová zařízení}
    \end{figure}

    \begin{figure}[H]
        \centering
        \label{pic:wireframe-dashboard-user-desktop}
        \includegraphics[width=12cm]{dashboard-user-desktop}
        \caption{Drátěný model uživatelského přehledu pro desktopová zařízení}
    \end{figure}

    \begin{figure}[H]
        \centering
        \label{pic:wireframe-dashboard-admin-desktop}
        \includegraphics[width=12cm]{dashboard-admin-desktop}
        \caption{Drátěný model správcovského přehledu pro desktopová zařízení}
    \end{figure}

    \begin{figure}[H]
        \centering
        \label{pic:wireframe-user-list-desktop}
        \includegraphics[width=12cm]{user-list-admin-desktop}
        \caption{Drátěný model přehledu uživatelů pro desktopová zařízení}
    \end{figure}


    %%%%

    \begin{figure}[H]
        \centering
        \label{pic:wireframe-landing-page-mobile}
        \includegraphics[width=2cm]{landing-page-mobile}
        \caption{Drátěný model landing page pro mobilní zařízení}
    \end{figure}

    \begin{figure}[H]
        \centering
        \label{pic:wireframe-register-mobile}
        \includegraphics[width=6cm]{register-mobile}
        \caption{Drátěný model registrační stránky pro mobilní zařízení}
    \end{figure}

    \begin{figure}[H]
        \centering
        \label{pic:wireframe-login-mobile}
        \includegraphics[width=6cm]{login-mobile}
        \caption{Drátěný model přihlašovací stránky pro mobilní zařízení}
    \end{figure}

    \begin{figure}[H]
        \centering
        \label{pic:wireframe-dashboard-user-mobile}
        \includegraphics[width=4cm]{dashboard-user-mobile}
        \caption{Drátěný model uživatelského přehledu pro mobilní zařízení}
    \end{figure}

    \begin{figure}[H]
        \centering
        \label{pic:wireframe-dashboard-admin-mobile}
        \includegraphics[width=4cm]{dashboard-admin-mobile}
        \caption{Drátěný model správcovského přehledu pro mobilní zařízení}
    \end{figure}

    \begin{figure}[H]
        \centering
        \label{pic:wireframe-user-list-mobile}
        \includegraphics[width=6cm]{user-list-admin-mobile}
        \caption{Drátěný model přehledu uživatelů pro mobilní zařízení}
    \end{figure}

    \subsection{Grafický návrh}

    \paragraph{} Pro tuto aplikaci bylo zvoleno barevné schéma, které vede primárně zelená barva.
    Zelená byla zvolena kvůli asociaci se sběrem odpadů (zelený kontejner, symbol pro recyklaci, \dots).
    Tato barva je v barevné psychologii spojena s přírodou a bezpečím.

    \begin{figure}[H]
        \centering
        \includegraphics[width=6cm]{primarni-barvy}
        \caption{Paleta primárních barev}
        \label{pic:primary-colors}
    \end{figure}

    \paragraph{} Barevná paleta je doplněna o různé odstíny šedi pro barvy na pozadí, obrysů a méně výrazné prvky v návrhu (viz obrázek~\ref{pic:doplnkove-barvy}).

    \begin{figure}[H]
        \centering
        \includegraphics[width=6cm]{doplnkove-barvy}
        \caption{Paleta sekundárních barev}
        \label{pic:doplnkove-barvy}
    \end{figure}

    Množinu barev doplňují tzv.\ sémantické barvy (viz obrázek~\ref{pic:semanticke-barvy}), které jsou spojeny s různými událostmi a stavy. To znamená, že modrá pro
    informování uživatele, červená značí chybu, žlutá upozorňuje na něco a zelená potvrzuje, že se nějaký proces povedl.

    \begin{figure}[H]
        \centering
        \includegraphics[width=6cm]{semanticke-barvy}
        \caption{Paleta sémantických barev}
        \label{pic:semanticke-barvy}
    \end{figure}

    Pro doplnění celkového moderního vzhledu aplikace bylo vybráno písmo Poppins~\cite{google-fonts:poppins} (znázorněno na obrázku~\ref{pic:typografie}).

    \begin{figure}[H]
        \centering
        \includegraphics[width=12cm]{typografie}
        \caption{Přehled použité typografie}
        \label{pic:typografie}
    \end{figure}

    \paragraph{} Z těchto jednotlivých prvků bylo vytvořeno kompletní uživatelské rozhraní.


    \begin{figure}[H]
        \centering
        \includegraphics[width=8cm]{ui-design/desktop-landing-page}
        \caption{Návrh úvodní stránky pro desktop}
        \label{pic:design-desktop-landing-page}
    \end{figure}

    \begin{figure}[H]
        \centering
        \includegraphics[width=12cm]{ui-design/desktop-register}
        \caption{Návrh registrační stránky pro desktop}
        \label{pic:design-desktop-register}
    \end{figure}

    \begin{figure}[H]
        \centering
        \includegraphics[width=12cm]{ui-design/desktop-login}
        \caption{Návrh přihlašovací stránky pro desktop}
        \label{pic:design-desktop-login}
    \end{figure}

    \begin{figure}[H]
        \centering
        \includegraphics[width=12cm]{ui-design/desktop-user-dashboard}
        \caption{Návrh uživatelského přehledu pro desktop}
        \label{pic:design-desktop-user-dashboard}
    \end{figure}

    \begin{figure}[H]
        \centering
        \includegraphics[width=12cm]{ui-design/desktop-admin-dashboard}
        \caption{Návrh správcovského přehledu pro desktop}
        \label{pic:design-desktop-admin-dashboard}
    \end{figure}

    \begin{figure}[H]
        \centering
        \includegraphics[width=12cm]{ui-design/desktop-user-overview}
        \caption{Návrh přehledu uživatelů pro desktop}
        \label{pic:design-desktop-user-overview}
    \end{figure}


    \begin{figure}[H]
        \centering
        \includegraphics[width=2cm]{ui-design/mobile-landing-page}
        \caption{Návrh úvodní stránky pro mobilní zařízení}
        \label{pic:design-mobile-landing-page}
    \end{figure}

    \begin{figure}[H]
        \centering
        \includegraphics[width=4cm]{ui-design/mobile-register}
        \caption{Návrh registrační stránky pro mobilní zařízení}
        \label{pic:design-mobile-register}
    \end{figure}

    \begin{figure}[H]
        \centering
        \includegraphics[width=4cm]{ui-design/mobile-login}
        \caption{Návrh přihlašovací stránky pro mobilní zařízení}
        \label{pic:design-mobile-login}
    \end{figure}

    \begin{figure}[H]
        \centering
        \includegraphics[width=4cm]{ui-design/mobile-user-dashboard}
        \caption{Návrh uživatelského přehledu pro mobilní zařízení}
        \label{pic:design-mobile-user-dashboard}
    \end{figure}

    \begin{figure}[H]
        \centering
        \includegraphics[width=4cm]{ui-design/mobile-admin-dashboard}
        \caption{Návrh správcovského přehledu pro mobilní zařízení}
        \label{pic:design-mobile-admin-dashboard}
    \end{figure}

    \begin{figure}[H]
        \centering
        \includegraphics[width=4cm]{ui-design/mobile-user-overview}
        \caption{Návrh správcovského přehledu pro mobilní zařízení}
        \label{pic:design-mobile-user-overview}
    \end{figure}

    \subsection{ERD}

    \begin{figure}[H]
        \centering
        \label{pic:erd}
        \includegraphics[width=12cm]{erd}
        \caption{Entitně-relační diagram}
    \end{figure}


%%%%%%%%%%%%%%%% Popis realizace
    \newpage


    \section{Popis realizace}


%%%%%%%%%%%%%%%% Popis testování
    \newpage


    \section{Popis testování}


%%%%%%%%%%%%%%%% Diskuze a závěr
    \newpage


    \section{Diskuze a závěr}

    \subsection{Diskuze}

    \subsection{Závěr}


%%%%%%%%%%%%%%%% Literatura (zdroje)
    \newpage


    \section{Literatura}
    \printbibliography


\end{document} 