---
name: Françoise Combes
institution:
  name: Observatoire de Paris
  slug: observatoire_de_paris
  country: Ֆրանսիա
---

Ֆրանսուազ Կոմբեն ֆրանսիացի շատ հայտնի աստղաֆիզիկոս է։ Նա աշխատում է Փարիզի աստղադիտարանում: Տիեզերաբանական բովանդակությամբ նրա բազմաթիվ աշխատանքները գալակտիկաների ձեւավորման եւ էվոլյուցիայի վերաբերյալ, որոնք ինչպես տեսական, այնպես էլ դիտողական բնույթի են, նրան բերել են մի քանի միջազգային մրցանակ, ինչպես նաեւ Գիտական ​​հետազոտությունների ազգային կենտրոնի ոսկե մեդալը: ￼Ֆրանսուազը հաճախ հրապարակային դասախոսություններ է կարդում, ինչպես նաեւ մի քանի գիրք է գրել լայն հասարակության համար: Նա սիրում է ճանապարհորդել: Նրա ընտանեկան կյանքը նույնպես շատ հարուստ է ՝ ունի երեք որդի եւ յոթ թոռ:
