---
name: Stanley Kurtz
institution:
  name: Universidad Nacional Autónoma de México
  slug: universidad_nacional_autonoma_de_mexico
  country: Μεξικό
---

Ο Stan έλαβε το διδακτορικό του στη φυσική από το Πανεπιστήμιο του Wisconsin, με ειδίκευση στην αστροφυσική και τη ραδιοαστρονομία. Σήμερα είναι τακτικός καθηγητής στο Ινστιτούτο Ραδιοαστρονομίας και Αστροφυσικής του Εθνικού Αυτόνομου Πανεπιστημίου του Μεξικού. Η έρευνά του αφορά τον σχηματισμό μαζικών αστέρων και τις επιπτώσεις αυτών των αστέρων στο διαστρικό μέσο. Έχει διευθύνει διατριβές από προπτυχιακό έως διδακτορικό επίπεδο και διδάσκει τακτικά προπτυχιακά μαθήματα φυσικής και μεταπτυχιακά μαθήματα αστρονομίας. Νωρίτερα στη ζωή του ήταν φωτογράφος, αγρότης και λάτρης των αυτοκινήτων μυών. Αν είχε ελεύθερο χρόνο, θα τον χρησιμοποιούσε για να μαγειρεύει, να κηπουρεύει, να παρασκευάζει μπύρα, να διαβάζει πολύ (κατά προτίμηση πίνοντας μπύρα), να μαθαίνει άλλες γλώσσες και να παίρνει έναν υπνάκο κάθε μέρα.
