---
name: Françoise Combes
institution:
  name: Observatoire de Paris
  slug: observatoire_de_paris
  country: Γαλλία
---

Η Françoise Combes είναι μία πολύ διάσημη Γαλλίδα αστροφυσικός. Εργάζεται στο Αστεροσκοπείο του Παρισιού. Τα πολυάριθμα έργα της σχετικά με τη διαμόρφωση και την εξέλιξη των γαλαξιών σε κοσμολογικό πλαίσιο, τόσο από θεωρητική όσο και από παρατηρητική άποψη, της έχουν κερδίσει πολλά διεθνή βραβεία καθώς και το χρυσό μετάλλιο από το Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας. Η Françoise δίνει συχνά διαλέξεις ανοιχτές σε όλους και γράφει πολλά βιβλία για το ευρύ κοινό. Απολαμβάνει πραγματικά τα ταξίδια. Η οικογενειακή της ζωή είναι επίσης πολύ πλούσια, με τρεις γιους και επτά εγγόνια.
