---
name: Gloria Delgado Inglada
institution:
  name: Universidad National Autónoma de México
  slug: universidad_nacional_autonoma_de_mexico
  country: Μεξικό
---

Η Gloria γεννήθηκε στη Μαδρίτη της Ισπανίας, μια πόλη που αγαπάει πολύ. Μετακόμισε στο Μεξικό το 2004 για να σπουδάσει αστρονομία και από τότε ζει σε αυτή τη χώρα, πρώτα στην Πουέμπλα και τώρα στην Πόλη του Μεξικού. Η έρευνά της επικεντρώνεται κυρίως στα ιονισμένα νεφελώματα, τα οποία χρησιμοποιεί για να μάθει για την παραγωγή και την εξέλιξη των στοιχείων στους γαλαξίες. Στην Γκλόρια αρέσει να διαβάζει και να γράφει, να ταξιδεύει και να περπατά και να παίζει για ώρες με τον καταπληκτικό σκύλο της Anequi. Είναι πολύ ενεργή σε δραστηριότητες προβολής, όπως podcasts για την επιστήμη, την έκδοση του δελτίου "El Búho azul" και τη συγγραφή άρθρων προβολής.
