---
name: Jean Schneider
institution:
  name: Observatoire de Paris
  slug: observatoire_de_paris
  country: Γαλλία
---

Αρχικά, ο Jean Schneider, εργάστηκε σε θέματα μικροφυσικής. Στη συνέχεια στράφηκε προς την αστρονομία, η οποία επιτρέπει στην φαντασία να έρθει πιο κοντά στην πραγματικότητα. Από τους γαλαξίες, μετακόμισε σε εξωπλανήτες και την αναζήτηση ζωής γύρω από άλλα άστρα Ξεκίνησε την ανίχνευση εξωπλανήτων με τον δορυφόρο CoRoT και πρότεινε μια μέθοδο αναζήτησης πλανητών με δύο ήλιους. Ενδιαφέρεται επίσης για τη φιλοσοφία της γλώσσας και τη διερεύνηση των σχέσεων μεταξύ του σώματος και του νου. Ως χόμπι άρχισε να ζωγραφίζει ακουαρέλα.
