---
name: Georges Alecian
institution:
  name: Observatoire de Paris
  slug: observatoire_de_paris
  country: Γαλλία
---

Ο Georges Alecian είναι αστροφυσικός στη Γαλλία. Είναι ομότιμος διευθυντής έρευνας του CNRS και εργάζεται στο Αστεροσκοπείο του Παρισιού στον τομέα της αστρικής φυσικής. Η ερευνητική του δραστηριότητα επικεντρώνεται στη χημική σύσταση των αστέρων και ειδικότερα στις φυσικές διεργασίες που δημιουργούν ανομοιογένειες στην κατανομή των στοιχείων. Συνεργάζεται με αστροφυσικούς από διάφορες χώρες, κυρίως από τη Γαλλία, τον Καναδά, την Αυστρία και την Αρμενία. Τα χόμπι του περιλαμβάνουν τη φωτογραφία, το DIY και τα γκάτζετ υψηλής τεχνολογίας. Η σύζυγός του είναι επίσης αστροφυσικός. Έχουν μια κόρη, τρία εγγόνια και έναν μεταβλητό αριθμό γατών.
