---
name: Julieta Fierro
institution:
  name: Universidad Nacional Autónoma de México
  slug: universidad_nacional_autonoma_de_mexico
  country: Μεξικό
---

Η Julieta Fierro εργάζεται στο Ινστιτούτο Αστρονομίας του Εθνικού Αυτόνομου Πανεπιστημίου του Μεξικού και είναι αφοσιωμένη στην εκλαΐκευση της επιστήμης. Έχει εργαστεί σε μουσεία, έχει γράψει βιβλία και άρθρα, έχει δημιουργήσει τηλεοπτικές σειρές και έχει δώσει διαλέξεις. Συμμετέχει συχνά σε ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά προγράμματα. Θεωρεί ότι η εκλαΐκευση της επιστήμης αποτελεί μέρος της άτυπης εκπαίδευσης, δηλαδή της δια βίου μάθησης. Στον ελεύθερο χρόνο της απολαμβάνει να διαβάζει και να παίζει φλάουτο.
