---
name: Mimoza Hafizi
institution:
  name: Universiteti i Tiranës
  slug: universiteti_i_tiranes
  country: Αλβανία
---

Η Mimoza γεννήθηκε στη Σκόδρα, μια ιστορική και πολύ όμορφη πόλη στο βόρειο τμήμα της Αλβανίας. Έλαβε το διδακτορικό της στη φυσική από το Πανεπιστήμιο Paris 7 και σήμερα είναι τακτική καθηγήτρια Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο των Τιράνων. Μερικές φορές μαζί με τους φοιτητές της πραγματοποιεί παρατηρήσεις πλανητών, άστρων και γαλαξιών με το δικό τους τηλεσκόπιο, όπου πολλοί άνθρωποι από την πόλη των Τιράνων συμμετέχουν με χαρά. Της αρέσει να διαβάζει βιβλία, να ακούει μουσική ή να τραγουδά, να περπατά χιλιόμετρα στη θάλασσα και να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, όταν είναι δυνατόν, με τον σύζυγό της. Παράλληλα, είναι πολύ ενεργή στην πολιτική ζωή της χώρας της. Οι δύο κόρες της είναι οι καλύτερες φίλες και σύμβουλοι της. Είναι αφοσιωμένη ιδιαίτερα στους εξωηλιακούς πλανήτες και συμμετέχει ταυτόχρονα σε μια επιστημονική ομάδα που έχει ως στόχο να ανακαλύψει το πολύ αρχαίο σύμπαν με τις εκρήξεις ακτίνων γάμμα, τα πιο ενεργητικά γεγονότα στο σύμπαν.
