---
name: Natalia Vale Asari
institution:
  name: Universidade Federal de Santa Catarina
  slug: universidade_federal_de_santa_catarina
  country: Βραζιλία
---

Η Natalia γεννήθηκε στη Μπραζίλια της Βραζιλίας. Της αρέσει να ταξιδεύει και να δοκιμάζει όλα τα είδη φαγητού, καθώς και όλα τα είδη στυλό, μολυβιών και χαρτιού. Της αρέσει να έχει πάντα κοντά της έναν δίσκο μουσικής και ένα βιβλίο. Ο σύζυγός της τής κάνει εκπλήξεις με ακόμη περισσότερη μουσική, βιβλία και ταινίες, ενώ έχουν μερικά πουλιά που φωλιάζουν ελεύθερα ως κατοικίδια. Έχει ζήσει στη Μπραζίλια και το Νατάλ της Βραζιλίας, στο Παρίσι της Γαλλίας και στο Κέιμπριτζ της Αγγλίας. Τώρα ζει στη Φλοριανόπολη και διδάσκει φυσική στο Universidade Federal de Santa Catarina. Η έρευνά της ασχολείται με την αστροφυσική των γαλαξιών.
