---
name: Grażyna Stasińska
institution:
  name: Observatoire se Paris
  slug: observatoire_de_paris
  country: Γαλλία
---

Η Grażyna γεννήθηκε στη Γαλλία από Πολωνούς γονείς και έχει ζήσει στο Παρίσι το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της. Είναι αστροφυσικός και μέλος του Αστεροσκοπείου του Παρισιού. Ειδικεύεται στα νεφελώματα και τους γαλαξίες. Έχει συνεργαστεί κυρίως με Πολωνούς, Μεξικανούς, Βραζιλιάνους και Ισπανούς αστροφυσικούς, οι οποίοι έγιναν στενοί φίλοι της. Έχει πολλά χόμπι, όπως η εκμάθηση γλωσσών ή το μαγείρεμα πιάτων από όλο τον κόσμο. Της αρέσει επίσης να διαβάζει βιβλία και να ακούει μουσική από όλα τα μέρη του Κόσμου. Ο σύζυγός της είναι επίσης αστροφυσικός. Έχουν μία κόρη, δύο εγγονούς και τρεις γάτες.
