Розглянемо перший випадок, коли у нас немає ні проєкту на гітлабі, ні папки на комп'ютері. Спочатку вибираємо місце розташування для папки, де буде зберігатися наш проєкт та називаємо її. Далі потрібно зайти в цю папку і натиснувши праву кнопку миші вибрати Git bash here (Windows) або відкриваємо будь-який інший термінал у цьому місці. Далі у консолі потрібно прописати команду git clone https://gitlab.com/Evgeniy Kudrya/hm_1 notes.md. Якщо потрібно, то авторизуємось в системі. Якщо все було ок, то всередині з'явиться ще одна папка з назвою проєкту.
Тепер, якщо ви вже маєте написаний проєкт на комп'ютері, то потрібно зайти в папку , де зберігається наш проєкт, відкрити термінал та, спочатку прописати команду git init - значить, щоб git створив в цій папці локальний репозиторій, працював в папці та слідкував за змінами в коді. Далі прописуєхмо в терміналі команду git remote add origin https://gitlab.com/evgen.kudrya66/hm_1-notes.md.git, це означає, що саме ця папка буде синхронізована з папкою на гітлабі та туди будуть відправлятися всі зміни. Далі потрібно внести зміни до проєкту. Для цього треба написати першу  команду git add .  - це означає додати всі змінені файли дл комміту. Гіт їх позначить як такі, які мають якісь зміни. Далі пишеться команда git commit -a -m 'name commit' - git робить комміт та зберігає всі зміни у локальному репозиторії. Після цього потрібно буде надіслати наш комміт на віддалений репозиторій , робиться це за допомогою команди git push origin master. Якщо є потреба, то авторизуємось (вводимо логін та пароль) і після оновлення проєкту на гітлабі, версії файлів будуть ідентичними. 