1. Екранування символів в програмуванні  — це заміна в тексті керуючих символів на відповідні текстові підстановки.
У JavaScript для пошуку спеціальних символів (наприклад, [] $ ?) нам потрібно додати перед ними зворотний слеш \ (тобто екранувати їх).
Припустимо ми хочемо знайти знак оклику, для того, щоб цей символ використовувати як звичайний необхідно додати до нього зворотний слеш, тобто \! Це і є екранування символів.

2. У JavaScript існує три способи оголошення функції:
- функція оголошується за допомогою ключового слова function (цей спосіб називається function declaration)
- функція оголошується за допомогою ключового слова function, але вона не має імені і записується у змінну (цей спосіб називається function expression)
- функція записується у змінну, а також має своє ім'я, однак функцію не можна викликати по цьому імені (цей спосіб називається named function expression)

3. Hoisting, тобто спливання, підняття, це механізм, при якому змінні та оголошення функції піднімаються вгору по своїй області видимості перед виконанням коду. Однією з переваг підйому є те, що він дозволяє нам використовувати функції перед їх оголошенням у коді.
Однак це використовувати слід дуже обережно, оскільки "піднята" змінна ініціалізується зі значенням undefined. Тому краще все-таки спочатку оголосити та ініціалізувати нашу змінну перед її безпосереднім використанням.
