1. Цикли у програмуванні використовуються тоді, коли потрібно один і той же шматок коду виконати багато разів (наприклад, здійснити обчислення, де значення змінних збільшуються з певним фіксованим кроком).

2. У JS є такі цикли:
Цикл for, це цикл у якому прописуються три блоки (ініціалізація, умова, ітерація), тобто у цьому циклі можна задати змінну, потім прописати умову, за якої буде виконуватися цей цикл, після чого вказується, що потрібно зробити після того, як цикл виконав чергову ітерацію; цей тип циклу зручно використовувати для математичного обчислення певних функцій. Я використовувала цей цикл для написання коду у цьому домашньому завданні (щоб визначити всі числа кратні 5, від 0 до введеного користувачем числа).
Цикл while є більш простим за записом порівняно з циклом for, його дуже зручно використовувати, якщо потрібно багато разів перевірити якусь умову (наприклад, чи коректно користувач увів дані в поле форми, прочому такий цикл буде надійно перевіряти коректність уведених даних, навіть якщо користувач вводить дані некорректно кілька разів поспіль). Але цей цикл потрібно завжди ретельно перевіряти, щоб не виникло випадку типу while (true), бо у цьому випадку буде входження у нескінченний цикл і в кращому випадку програма просто зависне. Я цей цикл використовувала при виконання другої домашньої роботи для перевірки коректності даних, введених користувачем у модальне вікно, сформоване функцією prompt.
Цикл do-while відрізняється від циклу while тим, що він завжди виконається як мінімум один раз, навіть у випадку коли умова не виконується, оскільки це цикл з умовою, яка записується після тіла циклу. Їх доцільно використовувати якщо потрібно зробити якість обчислення на основі введених даних і перевірити, чи лежить отриманий результат в допустимих межах (ці межі зазвичай задаються в ТЗ), і якщо ні,то вихідні дані змінюються у циклі по якимось законам, і знову йде обчислення аж до тих пір, поки отриманий результат задовольнить умову. На js я такі цикли поки що не використовувала. Такого плану цикли з постумовою (щоправда дуже давно і на іншій мові програмування (паскаль), не на js) я використовувала при абераційному аналізі оптичних систем, коли спочатку обчислюється значення сум Зейделя, а потім вони порівнюються із потрібними значеннями і робиться висновок, треба робити подальше коригування даної оптичної системи, чи всі аберації вже виправлені до заданої межі та якість зображення, сформованого оптичною системою, є прийнятною. Якщо коригування потрібне, то в циклі буде змінюватися якийсь параметр оптичної системи, а суми Зейделя перераховуватися до тих пір поки не буде виконана задана умова.

3. Явне перетворення типу даних - це тоді, коли ми задали його зумисне, наприклад, поставили унарний + перед змінною, тоді ця змінна буде перетворена в тип даних 'number'. Якщо ж ми зумисне не перетворювали, а просто використали, наприклад, додавання числа до рядкових даних, то таке число вже буде автоматично пертворене у тип 'string', це і буде неявне перетворення типів даних.