1. Функція - це програмний код, який визначається один раз, а може викливатися для винання стільки разів, скільки нам потрібно. Тобто якщо потрібно кілька разів у різних місцях коду виконати одну й ту саму або схожу послідовність команд, то їх доцільно винести в окрему функцію і викликати її за потреби.

2. При виклику функції потрібно передати їй значення аргументів, щоб у функції були дані, з якими їй працювати. Ми можемо передати всередину функції будь-яку інформацію (число, рядок, масив чисел тощо), використовуючи аргументи функції. Якщо аргумент не передано і його значення не було вказано за замовчуванням, то значення такого аргумента буде indefined. У JavaScript параметри (аргументи функції) обчислюються щоразу, коли функція викликається без відповідного параметра.

3. Оператор return завершує виконання поточної функції та повертає її значення. Тобто функція буде повертати результат, який буде переданий у код, що її викликав. Використання опреатора returt без значення призведе до негайного виходу з функції. Результат функції з порожнім return або без нього буде undefined.