1. Document Object Model (DOM) - це об'єктна модель документа, яка представляє весь вміст сторінки у вигляді об'єктів, які можна змінювати. Основною "вхідною точкою" DOM є document, за допомогою якого можна щось створювати або змінювати на сторінці.

2. innerText - це властивість, яка дозволяє задавати та отримувати текстовий вміст елемента та його нащадків. При цьому innerText покаже значення як воно є, тобто проігнорує будь-яке форматування HTML, яке може бути включене, тобто innerText отримує та встановлює вміст тегу у вигляді простого тексту, а от innerHTML отримує та встановлює вміст у форматі HTML, тобто innerHTML покаже значення та застосує до нього наявне форматування HTML.

3. Скрипт може звернутися до DOM після ініціалізації потрібних DOM вузлів, що передують скрипту. Не можна отримати доступ до елемента, якого ще не існує під час виконання сценарію.
До елементів верхнього рівня можна звернутися безпосередньо, використовуючи властивості об'єкта document:
<html> = document.documentElement  
<body> = document.body 
<head> = document.head 
Для звернення до будь-якого елементу сторінки в DOM інтерфейсі введені спеціальні пошукові методи. Пошук може здійснюється за різними параметрами елементів, тому за допомогою них можна знайти будь-який елемент.

document.getElementById () виконує пошук елемента за його унікальним ідентифікатором id. Даний метод працює дуже швидко, оскільки браузер сам створює посилання на елементи з атрибутом id. Щоб пошук по id працював правильно, ідентифікатор дійсно повинен бути унікальним. У документі не може бути кілька елементів з однаковим id.

document.getElementsByName () здійснює пошук по всім елементам сторінки із заданим атрибутом name. Метод повертає список всіх елементів, чий атрибут name задовольняє запиту.

document.getElementsByTagName () виконує пошук по тегу. При його виклику пошук ведеться всередині даного елемента. Метод повертає список всіх елементів, що задовольняють запиту.

document.getElementsByClassName () здійснює пошук по глобальному атрибуту class. При його виклику пошук ведеться всередині даного елемента. Метод повертає список всіх елементів із зазначеним класом. Цей метод є найпоширенішим, бо ним можна замінити будь-який з перерахованих вище методів. getElementsByClassName () має високу продуктивність, але результуючий список не оновлюється при зміні вмісту сторінки.

document.querySelector () - цей метод повертає перший елемент, що задовольняє заданому CSS-селектору. При його виклику пошук ведеться всередині даного елемента.
Основна перевага даного методу щодо document.querySelectorAll () в тому, що він зупиняється при першому знайденому збігу. Це дозволяє збільшити продуктивність. 

document.querySelectorAll () - це найуніверсальніший метод пошуку, який повертає всі елементи, що задовольняють даному css-селектору.

document.closest () - цей метод також повертає перший елемент, що задовольняє заданому CSS-селектору, однак пошук ведеться не всередині даного елемента, а вгору по ієрархії DOM. При цьому сам елемент, на якому викликаний метод, теж бере участь в перевірці.

