Наведіть кілька прикладів, коли доречно використовувати в коді конструкцію try...catch.

Конструкція try..catch дозволяє обробляти помилки під час виконання коду. Ця конструкція дозволяє запустити код та перехопити помилки, які можуть у ньому виникнути.
Наприклад, конструкцію try..catch доцільно використовувати, коли нам приходять дані у форматі JSON, але ці дані в якийсь момент можуть прийти у неправильному форматі і ми не зможемо їх коректно перетворити в об'єкт, тому щоб додаток не перестав працювати, навіть при некоректних наданих даних, потрібно цю помилку "піймати" та обробити і дати програмі команду завершити решту операцій незважаючи на цю помилку, а користувачеві можна надати інформацію, що виникла помилка при передачі даних.
Також можна використовувати цю конструкцію при створенні калькуляторів, щоб програма могла відпрацювати і повідомити користувача про некоректно введені дані, якщо користувач, наприклад, помилково замість цифр ввів літери.
Блоки, де використовуються складні математичні обчислення доцільно загортати в конструкцію try..catch, оскільки в процесі обчислень може виникнути непередбачуване ділення на 0, і програма може "звалитися".