Поясніть своїми словами, як ви розумієте, що таке деструктуризація і навіщо вона потрібна

Деструктуризація це фактично розбиття складної структури на прості частини. У JavaScript, така складна структура зазвичай є об'єктом чи масивом. Використовуючи синтаксис деструктуризації, можна виділити маленькі фрагменти з масивів чи об'єктів. Такий синтаксис може бути використаний для оголошення змінних або призначення.
Наприклад, у нас є якийсь масив об'єктів, і нам потрібно витягнути з цього масиву не всі, а тільки деякі властивості, цих об'єктів. От для вирішення такої задачі якраз і доцільно скористатися деструктурізацією. 
Також дескрутурізацію зручно використовувати при об'єднанні масивів або об'єктів.