1. Поясніть своїми словами, як ви розумієте, як працює прототипне наслідування в Javascript

У JavaScript об'єкти мають спеціальну приховану властивість Prototype, яка або дорівнює null, або посилається на інший об'єкт. Цей об'єкт називається прототип.
Коли ми хочемо прочитати властивість із object, а її там нема, то JavaScript автоматично бере цю властивість із прототипу. цей мехінізм у програмуванні називається "прототипним наслідуванням".
Таким чином прототипне наслідування в JavaScript дозволяє створювати нові об'єкти на основі існуючих об'єктів поступово розширюючи їх властивості. Це дозволяє об'єктам розділяти спільні властивості. Наприклад, є об'єкт "телефон", який має всього дві базові властивості "дзвонити" та "набирати номер", які притаманні всім телефонам. На його основі вже можна створити об'єкт "смартфон", який успадкує від об'єкта "телефон" його базові властивості ("дзвонити" та "набирати номер"), а також вже додати до цього нового об'єкта "смартфон" нові властивості, притаманні саме смартфонам ("операційна система", "камера", "сенсорний екран", "можливість виходу в інтернет"). При цьому базові властивості "дзвонити" та "набирати номер" ми у новому об'єкті "смартфон" не прописуємо, він їх буде наслідувати від об'єкта "телефон".


2. Для чого потрібно викликати super() у конструкторі класу-нащадка?

У JavaScript існує відмінність між функцією-конструктором класу-нащадка та іншими функціями. Конструктор класу-нащадка має особливу внутрішню власність [[ConstructorKind]]:"derived". Це особлива внутрішня позначка.
Ця позначка впливає на поведінку функції-конструктора з new.
Коли звичайна функція виконується з ключовим словом new, воно створює порожній об’єкт і присвоює його this.
Але коли працює конструктор класу-нащадка, він не робить цього. Він очікує, що батьківський конструктор виконує цю роботу.
Таким чином, конструктор класу-нащадка повинен викликати super, щоб виконати його батьківський (базовий) конструктор, інакше об’єкт для this не буде створено.
