Поясніть своїми словами, як ви розумієте поняття асинхронності у Javascript

Асинхронність у JavaScript проявляється в тому, що коли нам потрібно дочекатись відповіді в результаті виконання якоїсь функції, то код запускає цю функцію на виконання, а сам продовжує виконувати далі ті завдання, які не потребують відповіді від запущеної функції. Тобто JS-движок може виконувати, наприклад, інші скрипти, не чекаючи відповіді від цієї функції. Коли ж відповідь, яку ми чекали нарешті надходить, цей результат враховується і програма далі працює.
